Şimdi Ara

Sistem Güncellemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Gelen zamlardan sonra gözüm korktu ve ne olur ne olmaz diye bilgisayarımı güncellemek istiyorum. Ekran kartı için yeni serileri bekleyeceğim onun dışında her türlü tavsiyeye açığım. Fiyat bandını soracak arkadaşlar için uçuk fiyatlara gerek yok f/p tavsiyelerinden daha çok biraz daha geleceğe yatırım amaçlı topluyorum bu sistemi.

Güncel sistem

Anakart: B450 GAMING PLUS MAX

Ekran kartı: Asus ROG Strix RTX 3070

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 

PSU: Rampage P850 850 W

Ram:(2x) T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 8GB

M2: Samsung 1TB 980 PRO

Anakart: Gen5 destekli ve en az 7600Mhz arıyorum

İşlemci:  9950X3D güncel ve daha ileriye dönük, biraz pahalı olan bir işlemci

M2: okuma ve yazma hızı yüksek en az 2 TB (iki adet alacağım) örnek: Kingston Renegade G5 2TB 14700-14000MB

PSU: 1000-1200w arası yeterli olur gibi düşünüyorum ama emin değilim

Ram: Şimdilik 32gb yeterli olur diye düşünüyorum.

Soğutucu: ASUS PRIME LC 360 olabilir

Kasa: Tavsiyelere açığım. Görünüşü ile ilgili bir beklentim yok 1-2 derece ısı farkı içinde 5-10k fazladan vermek istemiyorum masanın altında duracak sadece

Monitör: Oled ve 2k çözünürlük en az 165 hz

Taksitle alacağım, taksit bittikten sonra +32 gb ram daha alıp sistemi bitireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sendek -- 3 Aralık 2025; 19:31:0 >

• Bu AI OC-Cooling-Networking hakkında bilgisi olan birileri var mıdır acaba, elle tutulur bilgi bulamadım. ASUS ROG STRIX X870E-E

Sistem Güncellemesi

• 2 pcı ex-x16 5.0 desteği olan bi anakrt değil bu.Zaten bende pek göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 3 Aralık 2025; 14:14:56 >

Konudan bağımsız bir soru. İlk defa gördüğüm bir özellik bir fark yaratabilir mi diye düşündüm sadece

pcı ex X16 Slotları zaten e.kartı takmak için .Bi tane e.kartı kullanacağınızdan 2.slotun 5.0 olması nın bi esprisi kalmıyor. Zaten dediğim gibi 2.slotuda 5.0 olan Anakrt yok.

O yazdıklarınıza gelirsek, overclock falan yapmanıza ,işlemciyi dahada ısıtmaya zaten ihtiyacınız olmayacak .Diğer özellklerde ,pc yi çok profesyonel işlemlerde kullanmayanlar için ,bence zaten bi esprisi yok.

Anakart kısmına düzenleme getirdim yanlış anlaşılma olmuş. Oc konusunda şu an ihtiyacım yok dediğim gibi sistem güncelleme almayacak ilerleyen yıllarda biraz daha ileriye dönük bir şeyler aradığım için elimde seçenek olsun isterim. Diğer özellikler derken hocam orayı tam anlamadım bu iş bir talep işi değil midir ? maddi durumum el verebiliyorsa niye almaktan çekineyim. Başlıkta da belirttim "işim ve günlük hayatım için"

Maddi durumunuz çok iyi ise ,tabi ki alabilirsiniz. Kimse size karışamaz.Ama anladığım kadarıyla siz bu makinayı oyunda ve işinizi tam bilemiyorum ama bi kaç ufak program ile kullanacaksanız ,bu senaryo /durumlar için anakrtın aşırı pahalı olmasına hi ç gerek yok Misal, B650 çipsetli VRM yapı sağlam bi anakart alsanız bile 9950X3D işlemci ile,tabiri caizse, çatır çatır kullanabilirsiniz.Demek istediğim,oydu,yani.

Tabi ki ,son karar size ait.Zaten ayrıca gen 5 desteği veren anakartlarda epey bollaştı. Bu GEN 5 desteği derken, hem e.kartı hemde SSD için diyorum tabi ki.

Diğer bileşenleriniz zaten çok iyi. Fakat SSD yi bence 1 GB olarak 2 adet alın Çünkü bi bozulursa bütün depolama ve arşivleriniz uçar gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 3 Aralık 2025; 20:9:51 >
    15 yıl önce açıldı
    Sistem Güncelleme
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Hocam sizi çok iyi anladım teşekkür ederim detaylar için. Şimdilik düşüncelerime yakın olan parçalar bu şekilde tavsiyelere ve önerilere açığım.

Anakart : Asus TUF Gaming X870-Plus

PSU: Asus ROG-STRIX-1200G AURA 80+ GOLD 1200W

Soğutucu: ASUS PRIME LC 360

M2: Kingston 2TB Renegade G5 Okuma 14700MB Yazma 14000MB

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D

Ram: KLEVV Cras V RGB 32GB (2x16GB) 7200MHz CL34

Kasa: ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.