Şimdi Ara

sistem girenlere kaydığında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ileri tepk hızı mı artar geri mi? ileri diye not almışım ama kafam karıstı. Sanırım girenlere kaydığında girenlerin derişimi artıyor ri= giren derişimi olduğundan rileri artıyor. Böyle mi yanlış mı hatırlıyorum

• bu kaydıran faktöre bağlı değil miydi ya misal sıcaklık hız sabitini değiştirdiği için ikisi de artıyordu falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobodynow -- 9 Haziran 2023; 12:43:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sistem girenlere kaydıysa geri tepkime hızı artmıştır diye biliyorum hocam yanlış hatırlamıyorsam. Girenlerden ürünler oluşması ileri tepkime hızı iken ürünlerden girenlerin oluşması geri tepkime hızı diye aklımda kalmış

• egehan_45 kullanıcısına yanıt

evet ben de öyle biliyorum hatta aynı sebepten eag geri tepkimenin aktifleşme enerjisi. ama çap tam tersini söylemiş kafam karıstı

• marcduchamp kullanıcısına yanıt

Belirli bir soruda mı geçiyor hocam ya da bir bilgi notu olarak mı vermişler? Telif falan sıkıntı olmazsa dilerseniz buraya atın irdeleriz biz de

• egehan_45 kullanıcısına yanıt
    sistem girenlere kaydığında

Cevap B oluyor. Bu soru palmeden.

ÇAptaki şöyleydi.

N2 + 2O2 -> N2O4

bir miktar N2 ve N2O4 ile sistem dengeye gelirken hangileri artar?

i. ileri tepkime hızı

ii.geri tepkime hızı

Acaba bu soruda özel bir durum mu var? Kapta o2 bulunmadığından denge girenlere kayıyor. Cevaba da i demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcduchamp -- 9 Haziran 2023; 12:59:9 >
  • ürünlere kayınca rileri başta artmış sonra azalmış rgeri de artmış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Biraz kafa yorunca şöyle bir şey geldi aklıma hocam, kapta oksijen olmadığı için denge sabitine ulaşması adına sistem oksijen oluşturmak isteyecek. Dolayısıyla en başta çok az bir süreliğine sadece N2O4 -> N2 + 2O2 tepkimesi olacak. Bundan dolayı N2 ve 2O2 derişimleri artacak. Daha sonra tersinir bir tepkime olduğu için bir miktar oksijeni de kullanarak N2 + 2O2 -> N2O4 tepkimesi gerçekleşse de oksijen derişimi tamamen 0 olmayacağı için yani N2O4 derişimi ilk baştaki derişimine gelemeyeceği için geri tepkime hızı başlangıca göre daha az olacak. Buna karşın yine başlangıca göre N2 ve 2O2 derişimleri kesinlikle artmıştır diyebileceğimiz için (çünkü sistem oksijen oluşturmak isteyecek dedik ve net oksijen oluştuysa net N2 de oluşmuştur başlangıca göre daha fazladır yani) ileri tepkime hızı da artmış olacak. Zaten ileri tepkime hızı en başta oksijen olmadığı için 0 idi sonra oksijen oluşunca bir hıza sahip oldu böyle de diyebiliriz sanırım :D Tepkimenin ileri tepkime hızı artıyor geri tepkime hızı azalıyor ama baskın olan geri tepkime hızı olacağı için o hızın azalmasına rağmen net olarak N2O4 azalıp N2 ile 2O2 artıyor denge sabitine ulaşmak istiyor çünkü sistem. Ben böyle düşündüm hocam

Fotodaki soru hatalı hocam. Hacmi azaltırsa ikisinin de hızı artar. 2 tane gazın tepkimeye girdiği daha fazla artar ama sonuç olarak ikisinin de hızı artar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoppel kullanıcısına yanıt

grafiği nasıl oluyor o zaman? ikisi de artacak da denge olması için ikisi eşitlenecek sonunda ve ikisi de eşit artmış olacak

• Wanderfox kullanıcısına yanıt

V1 ve V2 bir anda artar sonra V2 artar V1 azalır şeklinde olması gerek

• hoppel kullanıcısına yanıt

hocam ikisi de artmıs zaten. Bu tıpkı hacim azaltma grafiği gibi. girenlerin mol sayısı fazlaysa basta sıçrama yaşayıp sonra azalacak ama sonuç itibariyle ikisi de artmıs olacak

• hocam sanırım tepkimelerde enerji konusuyla dengeyi karıstırdığımdan bir karısıklık oldu. Derişimler cinsinden düşününce

ri=ki.giren derişim

rg=kg. ürün derişim

haliyle tepkime girenlere kayıp giren derişimi artarsa rileri artmış oluyor.

Teşekkürler bu arada sene basından beri çok yardımcı oldunuz <3

Evet hocam o resimli soruda da ikisi de artıyor ama dik yani keskin bir artış göstermesi lazım ikisi için de. Pembe renklide keskin bir artış çizse daha iyi olurdu bence ama nihayetinde ikisinin de arttığını ve sonrasında eşitlendiğini gösteren grafik B şıkkındaki oluyor ama işte diğer hızda da keskin bir artış olması lazım

Rica ederim hocam anlayıp mantığını oturttuysanız sıkıntı yok zaten. Sınavınız da dilediğiniz gibi geçer umarım sistem girenlere kaydığında 

Benim dediğim ikisinin de başta sıçrama yaşaması gerek.

Soruyu anladım da aşağıdaki çap sorusunu anlamadım hocam neyi soruyo soru neyi değiştiriyirozu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tepkime sonunda ileri tepkime hızı geri tepkime hızına eşit olduğunu bilmeni istedikleri için böyle bir soru sorulmuş cevap çok rahat bursa yani üstüne düşünülecek değil kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.