Şimdi Ara

Sistem boşta iken CPU %100 oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayar belirli bir süre çalıştıktan sonra kasmaya başlıyor ve görev yöneticisini ilk açtığımda CPU %100 olduğunu görüyorum ancak daha 1 sn bile dolmadan normal değerlere iniyor,
    bu nedenle CPU yu bu kadar artıran şeyin ne olduğunu göremiyorum.
    Görev yöneticisini bu şekilde açtıktan sonra pc birkaç dk stabil çalışıp sonra tekrar kasmaya başlıyor,
    Görev yöneticisine tekrar giriyorum ve yine %100 olduğunu görüyorum ama daha programı görmeden yine düşüyor.

Bilgisayarda antivirüs programı yok, ama varken de sorun aynıydı. Virüsten kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

Görev yöneticisi işlemler menüsüne baktığımda arka planda çalışan bir program görünmüyor.

Çözüm önerilerinize muhtacım..

• Görev yöneticisinden kaynak izleyiciye girin hangi program yiyiyorsa ortaya çıkar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • soulstriper kullanıcısına yanıt
    1)Combofix indiriniz.

2)Bilgisayarı yeniden başlatıp bilgisayar açılırken "F8" e basarak güvenli modda açınız.

3)YAPILIŞI : Combofix programını açıyoruz. Kendi yüklemeler yapıyor. Sonra size bir ekran gelecek I accept deyip geçin ve bekleyin Preparing to Run diyecek ve sonra stage 1 den 50 ye kadar kendi tamamlayacak ve en son birtane yazıların olduğu metin belgesi açılacak. Onu kapatıp sistemi yeniden başlatın. Tüm işlem bu kadardır .

4)NOT : COMBOFİX çalışırken arkaplanda hiçbirşey yapmayınız !!

Kolay gelsin

bjk__murat
  • omeeeer54 kullanıcısına yanıt
    dostum sorun da orada, görev yöneticisini açtığım an herşey normale dönüyor
  • dostum bu konularda bilgi sahibi olduğunuzu bildiğim için direkt sizi taglamıştım, size de söylemiştim sorun olursa direkt bulurum sizi diye

combofix var pc de, daha önce de denemiştim ama pek işe yaramamıştı. şimdi bir kez daha deneyelim bakalım işe yarayacak mı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

dostum sorun da orada, görev yöneticisini açtığım an herşey normale dönüyor

Hocam normale dönsün dönmesine o anda düşük güçte çalışıyordur program siz göremiyorsunuzdur kaynak izleyicisinde gereksiz şeyleri kaldırın birde başlangıç uygunlamalarınızı düzenleyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • omeeeer54 kullanıcısına yanıt
    dostum kaynak izleyicisinde de birşey görünmüyor, zaten windows programlarından başka hiçbir şey açık değil. başlangıç programı hiç yok, hatta updateleri bile sildim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

dostum bu konularda bilgi sahibi olduğunuzu bildiğim için direkt sizi taglamıştım, size de söylemiştim sorun olursa direkt bulurum sizi diye

combofix var pc de, daha önce de denemiştim ama pek işe yaramamıştı. şimdi bir kez daha deneyelim bakalım işe yarayacak mı..

dediklerimi harfiyen yerine getir bakalım ne olacak
  • coretemp i indirip load ı ve işlemci mhz ini takip edin , düşük mhz de çok işlem yapmaya çalışıyor olabilir belki.. hızını artırmayınca doğal olarak çok yükün altına giriyor görev yöneticisi ile frekans yükselmesi tetikleniyor olabilir core temp i indirin bakın..

denemetim masası/güç seşenekleri/ burdan dengeli yerine performans moduna alırsanız güç ü , veya dengeli (önerilen) ayarların plan ayarları../ uyku vs.. altından gelişmiş seçenekler

işlemci güç y.. / en düşük işlemci durumu na gelip %5 yazar genelde , orayı %100 yaparsanız işlemci hız düşürmeden tam performans çalışır..
  • büyük bir ihtimalle svchost.exe'dir sorun.
  • combofixle dediğiniz gibi taradım ama sonuç yine aynı, hiçbir şey değişmedi.
    güç seçeneklerinden performansı yüksek yapmıştım zaten, ama yapmadan önce de, yaptıktan sonra da durumda herhangi bir değişiklik olmadı.
  • quote:

combofixle dediğiniz gibi taradım ama sonuç yine aynı, hiçbir şey değişmedi.
    güç seçeneklerinden performansı yüksek yapmıştım zaten, ama yapmadan önce de, yaptıktan sonra da durumda herhangi bir değişiklik olmadı.

O zaman Üzgünüm format at çözüm yollarini denemek formattan bile uzun sürecektir combo çözmüyorsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıkçası sorunun kaynağını bulmayı, sorunu çözmekten daha çok istiyorum, bir daha aynı durumu yaşamamak için
  • dediğim gibi coretemp i indirip baktınızmı gerçekten çekirdekler o load a giriyormu , girdi andaki işlemci frekansı kaç ghz diye ? güzel bir virüste olabilir işletim sistemi neydi bu arada , yukarda arkadasın dediği gibi xp sistemde çok önceleri svchost.exe ile bir münakaşa yaşamıştık öyle bir olaydan diye hatırlıyorumda :)

coretemp açıkken o kasma durumunda girin gorev yöneticisini açıyorum düşüyor diyorsunuzya , coretemp de çekirdeklerde o load ları görüyorsanız , görev yön. açtığınızda düşüp normale geliyorsa , ya güzel bir virüstür , yada taskmngr.exe çalıştırdığı dosyalardan ötürü tetikleme yapıp düzeltiyor olabilir , hard disk kulandığınızı tahmin ediyorum ? yanlış kapatma elektrik kesilmesi vs.. böyle durumlara düşüp pc yi açtığınızda başlangıçta windows u onar seçeneği daha öncelerden belirdiyse , sistem dosyalarınız hasarlı olabilir.

çok illet birşey ben biraz araştırdım ondan sonra... format atmayı hiç seven biri değilimdir mecburiyetten disk böldüm yeni birim açıp windows yükledim , kendi dll lerine altyapısına sahip olmayan , oyunları açamayan bir hale gelmişti :) (ki hala o halde kullanıyorum arad geçiyorum öteki windowsa) ssd de böyle bir problem yaşamadım ama.. ssd lerde kesin olur olmaz diyemeyeceğim ama katı hal diski olduğu için 2 inenin ucundaki bir plakadan daha güvenli ve tutarlı olduğuna inanıyorum :)

-Biraz çok uçtuk gibi sanki dostum senbir sistem özelliklerini yazsana ? bazı sistemlerde taskmngr.exe yi çalıştırırken %100 load normaldir hele windowsun ilk 5 dk lık açılma anında harddiskler zaman geçtikçe çok hantallaştığı için normal oluyor. onun haricinde bir problem yaşıyormusunki ? görev yöneticisi hariç load ı kontrol ettinmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 17 Şubat 2014; 20:25:10 >

• soulstriper kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de linux ile boot edin sistemi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.