Bildirim
Şişme bot ile balık avı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
denize mi açılacaksın tatlı suya mı bilmiyorum ama motorsuz bir bot veya kayık ile balık avlamaya çalışmak tam bir hamallık kürek çekmekten kepaze oluyor insan alacaksan muhakkak elektrikli veya benzinli bir motor al
benimde niyetim vardı bir denedik olacak iş değil kürek çekiyorsun şapur şupur balık kaçıyor rüzgar ile hareket ediyor sen adam gibi pozisyon alana kadar gürültü ediyorsun tam bir züccaciye dükkanına girmiş fil pozisyonuna düşüyorsun motor olmadan olmuyor kesinlikle
tatlı suya açılmıştık biz deniz olunca zaten can güvenliği için ya büyük bot veya tekne öneriliyor
edit: birde iç sularda baraj vs gibi benzinli motora izin verilmiyor sadece elektrikli motora izin veriliyor başka bildiğim kuralı yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 8 Eylül 2011; 21:09:06 > -
Bende deniz için düşünmüştüm,rüzgarı hiç hesap etmemiştim ben haklısınız aniden çıkıcak bir rüzgar veya dalga mafeder insanı,uyarılarınız için teşekkürler.Tekne istemem ama hiç değilse askeri birliklerin kullandığı büyük botlardan bakıcam.Yasalara değinmemişsiniz bir bilginiz varmı bu konuda ? -
quote:
Orijinalden alıntı: 34GKN35
Bende deniz için düşünmüştüm,rüzgarı hiç hesap etmemiştim ben haklısınız aniden çıkıcak bir rüzgar veya dalga mafeder insanı,uyarılarınız için teşekkürler.Tekne istemem ama hiç değilse askeri birliklerin kullandığı büyük botlardan bakıcam.Yasalara değinmemişsiniz bir bilginiz varmı bu konuda ?
büyük botlar var alt tahta kısmının altında şişen bölüm bulunan dalga vs için onlardan bakmanız lazım motoru ile birlikte, aksi durumda
denize ufak birşeyle açılmak tehlikeli olur
yasalarla ilgili dediğim gibi sadece iç sularda benzinli motorlara izin verilmediğini biliyorum başka malumatım yok maalesef -
Anladım teşekkürler -
İşiniz bittiğinde havasını indirip arabaya koyacaksanız en fazla 3 metre tavsiye ederim. Daha büyükleri çok ağır oluyor, taşımakta çok zorlanırsın. İnternetten sadece modellere değil, ağırlıklarına da bakmanı tavsiye ederim. Birde ucuz bir model alma ve alacaksan internetten değil görerek al derim. -
Ben de geçen sene 180 TL'ye düşük kaliteli bir şişme bot almıştım. Birkaç kez Antalya'da kullandık, gerçekten büyük zahmet çekiyorsunuz, bir de tuzlu suyun durulanması, evde depolanması gibi zorlukları var. Ancak zevkli olmuyor da değil.
Rüzgarda sürüklenmeyi önlemek için de 5-6 kg. bir taşı sağlam bir fileye koyup 20-30 m. bir ipe bağlarsanız çapa olarak kullanabilirsiniz. Siz yine de can yeleği kullanmayı ve yüzebileceğinizden daha fazla açılmamayı gözardı etmeyin... -
quote:
Orijinalden alıntı: cemmeydan
İşiniz bittiğinde havasını indirip arabaya koyacaksanız en fazla 3 metre tavsiye ederim. Daha büyükleri çok ağır oluyor, taşımakta çok zorlanırsın. İnternetten sadece modellere değil, ağırlıklarına da bakmanı tavsiye ederim. Birde ucuz bir model alma ve alacaksan internetten değil görerek al derim.
BEnde bot almayı düşünüyorum gölde avlanmak için. Bagajda taşımayı düşünüyorum. Fakat ne model nede dükkan bilgim yok. İstanbuldan alabileceğim yer ve tavsiye edebileceğiniz model varmı? -
çapa almazsan,akıntı seni yüreğinin götürdüğü yere gönderir. -
quote:
Orijinalden alıntı: mCtawn
quote:
Orijinalden alıntı: cemmeydan
İşiniz bittiğinde havasını indirip arabaya koyacaksanız en fazla 3 metre tavsiye ederim. Daha büyükleri çok ağır oluyor, taşımakta çok zorlanırsın. İnternetten sadece modellere değil, ağırlıklarına da bakmanı tavsiye ederim. Birde ucuz bir model alma ve alacaksan internetten değil görerek al derim.
BEnde bot almayı düşünüyorum gölde avlanmak için. Bagajda taşımayı düşünüyorum. Fakat ne model nede dükkan bilgim yok. İstanbuldan alabileceğim yer ve tavsiye edebileceğiniz model varmı?
Ben Karaköy' de Galata Marine' den almıştım yanlış hatırlamıyorsam. 500 TL civarı idi. bazen tek başıma ava gidiyorum. 250 cm boyu olan küçük bir bot olmasına rağmen taşımakta zorlanıyorum. Birde çapa aldım Baahaus dan. Denizde şart oluyor. Kayığın saati yaklaşık 10 TL. olduğu için çok balığa çıkanlara ekonomikde oluyor bot işi. Elektrikli motor takmak için aparatıda var. Bir önceki botum plastik ağırlıklıydı. Şimdiki daha çok kauçukdan üretilmiş. Linkteki gibi birşey
http://www.galatamarine.com/seamaster/smo-255.html
-
Bende hep karadan olta atmaktan sıkıldım o yüzden fiber ve ahşap tabanlı şişme botları biraz araştırdım. Ama denizdeyken olta iğnesiyle filan bot delinebilirmi bilmiyorum. -
Ben 4 yıldır şişme bot ile karadan en fazla 100 m açıkta avlanıyorum. Çok memnunum. kullanışlı ve düşük maliyetli. Önerim şişme botla çok açılmayın ve muhakkak ahşap yada metal zemin bot alın. 50 cm'lik özel kamış alın ve istediğiniz makina ile kullanın. Elektirikli motor denizde verimli değil. Dikkat etmeniz gereken tek konu rüzgarda çıkmamak (balon gibi sürükleniyor) ve çok açılmamak(akıntıya karşı kürek çekmek kabus olur).İyi avlar............ -
quote:
Orijinalden alıntı: Mühendis M.Z.
Bende hep karadan olta atmaktan sıkıldım o yüzden fiber ve ahşap tabanlı şişme botları biraz araştırdım. Ama denizdeyken olta iğnesiyle filan bot delinebilirmi bilmiyorum.
Hocam benimde bu yaz böyle bir düşüncem var siz bot aldınız mı acaba? -
arakdaşlar bu işin yasal mevzuatı;
4 metreden küçük oldugu sürece ve kıçtan takma motoru 10hp den küçük oldugu sürece özgürsünüz sadece faturasını ne olur ne olmaz saklayın yanınızda bulundurun
zaten motor satanlara dikkat edin 9.9 satıyorlar amatör ruhsatı lazım olmasın die,
unutmadan ağ bulunduramazsınız sadece olta ile 3.5 metrelik bir şişmeye 9.9 luk bir kıçtan takma motorla başınız ağrımadan oltanızı istediğiniz gibi kullanırsınız;
kendi emniyetiniz açısından can yeleğiniz, botu şişirme pompası, yanınızda bulundurmayı unutmayın -
Bende bir ara denemek istiyorum. Anadolu yakasında botu olan arkadaş varsa birgün balığa çıkabiliriz :)) -
quote:
Orijinalden alıntı: Budamıgoldiil
Bende bir ara denemek istiyorum. Anadolu yakasında botu olan arkadaş varsa birgün balığa çıkabiliriz :))
anadolu yakasında fenerbahçe orduevinin yanında kayık kiralayabilirsiniz 3-4 kişi birleşip. açılıp balık utabilirsiniz. motorlu motorsuz 2 tipi var. saatlik kira alıyor. bence kayık alıp vergi vermek hatta saklama sıkıntısı koruma vs. çok masraf. böylesini yapın derim. -
quote:
Orijinalden alıntı: buraktoprak87
quote:
Orijinalden alıntı: Budamıgoldiil
Bende bir ara denemek istiyorum. Anadolu yakasında botu olan arkadaş varsa birgün balığa çıkabiliriz :))
anadolu yakasında fenerbahçe orduevinin yanında kayık kiralayabilirsiniz 3-4 kişi birleşip. açılıp balık utabilirsiniz. motorlu motorsuz 2 tipi var. saatlik kira alıyor. bence kayık alıp vergi vermek hatta saklama sıkıntısı koruma vs. çok masraf. böylesini yapın derim.
Adam bot demiş zaten hocam botun vergisi yok -
http://www.cetinav.com/ balık av malzemeleri ve başka av ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz. -
zodiac mk 2 botum ve biri 32 lik biri 10 luk iki motor var gayet guzel dalis yapiyorum. hem scuba hemde av amacli cikiyorum bugune dek bir sorun olmamisti umarim bundan sonrada olmaz. ama eger kaliteli bir bot alirsaniz ruzgarda vs ucmaz. mesela bendeki zodyagin tabani aleminyum. bunun ahsap olanida var fiyati daha uygun hemde isterseniz bir arastirin olmadi elimden geldigince yardimci olayim a tavsiyem bot olarak zodiac tan sasmamaniz yonunde olur. nihayetinde caninizi emanet ediyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

denize mi açılacaksın tatlı suya mı bilmiyorum ama motorsuz bir bot veya kayık ile balık avlamaya çalışmak tam bir hamallık kürek çekmekten kepaze oluyor insan alacaksan muhakkak elektrikli veya benzinli bir motor al
benimde niyetim vardı bir denedik olacak iş değil kürek çekiyorsun şapur şupur balık kaçıyor rüzgar ile hareket ediyor sen adam gibi pozisyon alana kadar gürültü ediyorsun tam bir züccaciye dükkanına girmiş fil pozisyonuna düşüyorsun motor olmadan olmuyor kesinlikle tatlı suya açılmıştık biz deniz olunca zaten can güvenliği için ya büyük bot veya tekne öneriliyor edit: birde iç sularda baraj vs gibi benzinli motora izin verilmiyor sadece elektrikli motora izin veriliyor başka bildiğim kuralı yok |
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X