Şimdi Ara

Şişmanlık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle şunu belirteyim konu ciddi Obeziteyim ve bu durumdan rahatsızlık duyuyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kilom 103 Boy ise 1.78 Civarı tam boydan emin değilim ölçmeyeli çok oldu.

Göbek Dışarı fırladı ama öyle böyle değil çok can sıkıcı ve rahatsız edici bir hal aldı ve göğüslerde çıktı malum kilodan dolayı.
    Bu durum bana rahatsızlık veriyor neler önerirsiniz Diyetisyene gitmeyi düşünüyorum Diyet yaparak eritebilir miyim?
    Evde koşu bandı var ama üşengeç bir adam olduğum için hiç kullanmıyorum bu üşengeçliğimi nasıl yenebilirim daha önce çok denedim ve pes ettim.

11 Gün önce 100 kiloydum 3 kiloyu 11 günde almışım.

Ayrıca Vucüdumda bol bol çatlaklar mevcut baya kötü görünüyor bunun bir tedavisi çaresi mevcut mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In Time -- 28 Aralık 2012; 13:19:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SworderDante

Eğer gerçekten zayıflamak istiyorsan bi spor salonuna yada doktora git.Onlar sana ne yapman gerektiğini söyler.
    Ama hem Zayıflayayım hem aburcubur + tamgün PC yapayım yattığım yerden zayıflayayım istiyorsan yok öyle bir dünya :)

Abur cubur yemiyorum ki zaten 11 günde 3 kilo almamın sebebi son zamanlarda çikolataya olan düşkünlüğümün artması çikolata haricinde abur cubura düşkün değilim.

Çikolata dahil kilo yapan herşeyi kestiğim halde aylarca zayıflayamadım sırf diyet ile zayıflamak diye bir mevzu var mı merak ettim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In Time -- 28 Aralık 2012; 13:33:21 >
  • Hayır yürümelisin, ağırlık çalışmalısın ve yediğine içtiğine dikkat etmelisin.
    Ailen bu durumunu önemsiyorsa ve maddi anlamda yardımcı olabileceklerse; seni iyi bir spor salonuna yazdırsınlar.
    Vaktin yok ise; evde bir şeyler yapacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: In Time

quote:

Orijinalden alıntı: SworderDante

Eğer gerçekten zayıflamak istiyorsan bi spor salonuna yada doktora git.Onlar sana ne yapman gerektiğini söyler.
    Ama hem Zayıflayayım hem aburcubur + tamgün PC yapayım yattığım yerden zayıflayayım istiyorsan yok öyle bir dünya :)

Abur cubur yemiyorum ki zaten 11 günde 3 kilo almamın sebebi son zamanlarda çikolataya olan düşkünlüğümün artması çikolata haricinde abur cubura düşkün değilim.

Çikolata dahil kilo yapan herşeyi kestiğim halde aylarca zayıflayamadım sırf diyet ile zayıflamak diye bir mevzu var mı merak ettim?

Bu kafayla zor dostum. Zaten çikolatada abur cubur oluyor. Oturduğun yerden zayıflama diye birşey yok. Biyerini kaldırıp spor salonuna yazılmanı tavsiye ederim.

• Tamamda beyler ben çikolatayı abur cuburdan saymıyorum demedim ki ayrıca ne bu tepki ağır konuşmanıza lüzum yoktu yahu
    bir tarafını kaldır spora yazıl falan spora gidiyordum zaten hastalanınca bıraktım Sabır ve istikrar konusunda sıkıntılarım var
    Ben daha önce hiç spora gitmeden zayıflayanları duydum bu doğru mu sadece diyet ile mümkün mü diye merak ettim hakarete luzüm yok.
    Ayrıca mevzuyu güzel bir dille anlatabilmek marifettir kırarak herkes anlatır.
    Yaş 19 Kilo ve boyu zaten yazmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In Time -- 28 Aralık 2012; 14:22:13 >
  • Sağlıklı besleneceksin bol bol su tüketeceksin, akşam 7'den sonra veya dayanamıyorsan 12'den sonra bir şey yemeyeceksin. İlla yiyeceksen de meyve sebze olacak bu. Kuruyemiş olacak.
    Spor yapmadan, hareket etmeden zayıflanılmaz. Evdeki koşu bandını kullan. Ne kadar erken zayıflarsan o kadar özgüvenin yerine gelir, bu da senin sosyal hayatında girişken biri olmanı sağlar ve bu da senin futbol, basketbol vesaire oynamanı.. Ve bu da boyunun uzamasına yardımcı olur. Bir an önce azimle çalışmaya başla.
    İstemeyerek de olsa yap. Müzik dinleyerek koş ve yürü. Zor değil.
  • seni acilen evlendirmek lazım ayrıca maddi durumun iyiyse birazda orayı baltaladıkmı 6 ay sonra 45 kiloyum kilo alamıyorum diye konu açarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karaciğer Kanseri (yardım)
    11 yıl önce açıldı
    Büyüme hormonu hakkında
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tamamda beyler ben çikolatayı abur cuburdan saymıyorum demedim ki ayrıca ne bu tepki ağır konuşmanıza lüzum yoktu yahu
    bir tarafını kaldır spora yazıl falan spora gidiyordum zaten hastalanınca bıraktım Sabır ve istikrar konusunda sıkıntılarım var
    Ben daha önce hiç spora gitmeden zayıflayanları duydum bu doğru mu sadece diyet ile mümkün mü diye merak ettim hakarete luzüm yok.

Kilo vermenin mantığı gayet basittir.

Harcadığın kalori > Aldığın kalori olduğu zaman depodan yani yağlarından yemeye, onları kullanmaya başlarsın.

Sadece diyetle kilo verilebilirmi ? Mümkün. Ama spor destekli bir zayıflama sürecine nazaran daha yavaş olucaktır. Ayrıca spor salonları sadece kütlenizi azaltmaz. vücudunuzu Sıkılaştırma ve şekilendirme evrelerine sokarak ek faydada sağlar.

BodyBuilding sporunun ana felsefesi "No Pain No Gain" dir. Yani siz belli bir emek göstermeden, tabiri caizse acı cekmeden verim - sonuç alamazsınız. Buda demektirki kilolu bir hayattan ve bunun doğal sosyal sonuçlarından kurtulmak istiyorsanız kendinizi sıkıcak, diyetinizi, sporunuzu yapıcak, iradenizi güçlendirmeye çalışacaksınız. Yoksa olmaz, olabilemez.

• Obezite olduğunu nereden anladın
  • quote:

Öncelikle şunu belirteyim konu ciddi Obeziteyim ve bu durumdan rahatsızlık duyuyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kilom 103 Boy ise 1.78 Civarı tam boydan emin değilim ölçmeyeli çok oldu.

Göbek Dışarı fırladı ama öyle böyle değil çok can sıkıcı ve rahatsız edici bir hal aldı ve göğüslerde çıktı malum kilodan dolayı.
    Bu durum bana rahatsızlık veriyor neler önerirsiniz Diyetisyene gitmeyi düşünüyorum Diyet yaparak eritebilir miyim?
    Evde koşu bandı var ama üşengeç bir adam olduğum için hiç kullanmıyorum bu üşengeçliğimi nasıl yenebilirim daha önce çok denedim ve pes ettim.

11 Gün önce 100 kiloydum 3 kiloyu 11 günde almışım.

Ayrıca Vucüdumda bol bol çatlaklar mevcut baya kötü görünüyor bunun bir tedavisi çaresi mevcut mu?

sporsuz katiyen olmaz. yemene dikkat et. karbonhidrat tüketmekten kaçın. olabildiğince ekmek yeme. yoksa diyetle zayıflayamazsın. diyetle kilo verdin 6 ay yaptın 20 kilo verdin sonra ne olacak? onuun için ilk önce yemek alışkanlığı kazanmaya çalış. ekmeği sil bir eksikliğini hissetmezsin. abur cubur bırak özellikle cips ve kolayı. cips yerine leblebi yemeyi kola yerine ayran içmeyi öğren. akşamları pc başına oturup film izlerke3 paket cipsle, 1l kola içme. uyku düzenine dikkat et. erken yat erken kalk. zira gece oturmaları seni yemeğe yönlendşrecek.spor yap. en azından yürü. ben 2009 yılında 120 kiloydum. 2010 ortalarına kadar tam 34 kilo verdim. hemde rejimle değil. önceden 2 - 3 kere diyetisyene gittim 2-3 ay rejimler yaptım olmuyor. zayıflıyorsun ondan sonra aynı yyaşam tarzına dönünce yine kilo alıyosun. ben 1.5 senede işe yürüdüm. günde 20kmden fazla yürüyordum. (şantiyede tünellerde ve iş yolunda) ancak bu şekilde koruyabilirsin yoksa hikaye.

benimde tekrar sıkı bir çalışmaya girmem lazım. işi batırdıktan beri kendimi yemeğe verdim. geç yatıyorum (4-5 gibi) geç kalkıyorum (12-1 gibi) 6 ayda 20 kilo aldım. sanırım öfkemi yemeklerden çıkartıyorum. boyum uzun olsada 110 kilo çok fazla. hiç bir kıyafete giremiyorum

• en önemli bir kaç kural var.

1-şekeri mümkün olduğunca kes. çayına bile 2 kaşık şeker atıyorsan 1 kaşık at. şeker tüm kilolaların ana sebebi.
    2-ekmeği azat. sade yemekle karnını doyur. ilk başlarda zorlanırsın sonra alışınca ekmek canın bile isyrmez.
    3-su çok iç. öyle soğuk su içme hasta olursun. suyu sıcak suyla karıştırıp iç. çok faydasını görürsün. emin ol.
    4- akşam sekizden sonra kesinlikle bir yeme. çok acıkırsan su iç. olmadı bir adet yeşil elma ye en fazla.
    5- gittiğin yere mümkün olduğunca yürüyerek git. tak kulağına kulaklığı böylece canında sıkılmaz.

ben tüm bunları yaptım ve 2 aydan kısa bir sürede 7-8 kilo verdim. ayrıca spor falan hiç yapmadım. ara sıra bisiklete binerim sadece. bir de düşün bu kiloları kışın soğukta verdim yaz olsaydı daha hızlı verirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smartly

Obezite olduğunu nereden anladın

Vücut Kitle Endeksi Sayesinde Obezite sınıfındayım.

Yorumları okudum ne kadar saçma yorum yapanlarda olsa güzel ve faydalı olabilecek yorumlarda var teşekkür ederim.

Yani kilo verdim oh rahatım diye bir mevzu yok ömrüm boyunca dikkat etmem gerekecek...
  • quote:

quote:

Yorumları okudum ne kadar saçma yorum yapanlarda olsa güzel ve faydalı olabilecek yorumlarda var teşekkür ederim.

Yani kilo verdim oh rahatım diye bir mevzu yok ömrüm boyunca dikkat etmem gerekecek...

Benim bildiğim obezite bir sınıf değil ,hastalık.Eğer hasta değilsen sadece yemeye bağlı kilo almışsa kısaca şişmansan özel bir önleme gerek yok.Spor+diyet e 3 ayda 10-15 kilo versen vücud rahatlar.Ki rakamlarda çok uçuk değil.
  • quote:

quote:

quote:

Benim bildiğim obezite bir sınıf değil ,hastalık.Eğer hasta değilsen sadece yemeye bağlı kilo almışsa kısaca şişmansan özel bir önleme gerek yok.Spor+diyet e 3 ayda 10-15 kilo versen vücud rahatlar.Ki rakamlarda çok uçuk değil.

Yemekten çok PC Başında oturmaya bağlı kilo aldım ben yediklerimi yakmadım çünkü.
    Not : Siz siz olun Online oynanan ve bağımlılık yapan oyunlardan uzak durun.

• Çatlaklar için contractubex kullanmayı dene, faydasını görebilirsin. Daha çok kesi izlerini geçirmede etkili olduğu söyleniyor ama yanık izine faydası olmaz şeklinde yorumlar duymama rağmen bileğimdeki yanık izini inanılmaz şekilde minimuma indirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

Tamamda beyler ben çikolatayı abur cuburdan saymıyorum demedim ki ayrıca ne bu tepki ağır konuşmanıza lüzum yoktu yahu

Kilo vermenin mantığı gayet basittir.

Harcadığın kalori > Aldığın kalori olduğu zaman depodan yani yağlarından yemeye, onları kullanmaya başlarsın.

Sadece diyetle kilo verilebilirmi ? Mümkün. Ama spor destekli bir zayıflama sürecine nazaran daha yavaş olucaktır. Ayrıca spor salonları sadece kütlenizi azaltmaz. vücudunuzu Sıkılaştırma ve şekilendirme evrelerine sokarak ek faydada sağlar.

BodyBuilding sporunun ana felsefesi "No Pain No Gain" dir. Yani siz belli bir emek göstermeden, tabiri caizse acı cekmeden verim - sonuç alamazsınız. Buda demektirki kilolu bir hayattan ve bunun doğal sosyal sonuçlarından kurtulmak istiyorsanız kendinizi sıkıcak, diyetinizi, sporunuzu yapıcak, iradenizi güçlendirmeye çalışacaksınız. Yoksa olmaz, olabilemez.

aynen adam haklı

• yaşımızda boyumuzda kilomuzda aynı güçlerimizi birleştirirsek bu göbekten kurtulabiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sözleşme Okumayan Adam

yaşımızda boyumuzda kilomuzda aynı güçlerimizi birleştirirsek bu göbekten kurtulabiliriz

Goradaki Replik aklıma geldi
  • Sadece diyet yaparak kilolarından kurtulursun ama hem sağlıksız olur hem de vücudunda çok fazla çatlak oluşur. Sporu bir yük olarak değil de hayatının bir parçası olarak düşün. Mesela biz 25 yaşlardında adamlarız her gün çocuk gibi dışarı çıkıp koşuyoruz, barfiks çekiyoruz, hoplayıp zıplıyoruz. Üniversitenin yüzme havuzuna yazıldık bunların hepsi senin yaşam kaliteni etkiliyor. İyi bir uzmana gittikten sonra metabolizma hızını ölçtür + diyetisyen ve egzersiz ile makina gibi vücuda sahip olabilirsin. Hem de çikolata yiyerek. Günde bir parça çikolatadan zarar gelmez. Bir parça dediğim işaret parmağının yarısı kadar... Profesyonel şekilde yardımcı olurum ama $ talk s... :)
  • Dostum ben de eskiden şişmandım, 180 boya 101 kiloydum. Şuan 185 boya 73-75 falanım. İnan bana o kilolar hiç gitmeyecek gibi oluyor, ben yıllar oldu normal kiloya düşeli ama birkaç ay öncesine kadar kendimi şişman gibi hissediyordum.
    Psikoloji kolay değişmiyor
    Tavsiyem bir diyetisyene gitmen ve o koşu bandında günde 40-45 dk tempolu yürüyüş yapman. Koşu yapma, son 5-10 kilo kaldığında ve kondisyonun arttığında ufaktan koşmaya başlarsın. Yürüyüş gibi ağır olmayan sportif aktiviteleri günlük ya da 2 güne bir 1.5 saate kadar yapabilirsin, ama koşu gibi ağır aktivitelerde 30 dk yı geçme. Ve kendine 2-3 ayda 20 kilo vermek gibi büyük hedefler koyma. Ayda 5-6 kilodan fazlası iyi değil. Yani şimdi başladığını varsayarsak 5-6 ay sonra yepyeni bir sen ortaya çıkar. Bu iş kararlılıkla olur yani herşey senin elinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 28 Aralık 2012; 17:11:17 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.