Şimdi Ara

Sırtçantası ile Sumatra adasını gezdim Bol SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sırt çantam ile Endonezya'nın sumatra adasını dolaştım. Endonezya toplam 14 000 adadan meydana gelen bir ülke. sumatra en büyük adalarından biri. Yanlız turistik biryer değil. Yabancı gördüklerinde sürekli konuşmaya çalışıyorlar. çok ilgileri vardı. Yaşam bize göre çok ucuz, örneğin 10GB mobil internet paketi 5 dolardı. Motosiklet kiralayıp komple adayı gezebilmeniz mümkün, hatta sürücüsü ile de kiralayabilirsiniz. Adanın büyük bir çoğunluğu müslüman, kalanıda çin kökenli inanışlara sahip.Bir endonezyalı ile yaptıgım sohbette evlilik için 100 doların yeterli oldugunu söyledi.çünkü alabileceğiniz birşey yok. Evlerin %90'ı baraka diyebiliriz ve hepsi yagmur ormanlarının içinde, kış mevsimi yaşanmadıgı için bir problem olmuyor. Tropikal bölgede olduğu için sürekli yağmur yağıyor, hava bunaltıcı derecede sıcak. Yol kenarlarında bekleyen bir sürü maymun insanları karşılıyor. Sürekli yiyecek vermenizi bekliyorlar :) Çok değişik bir gezi oldu, fotografları paylaşmak istedim.

Sırtçantası ile Sumatra adasını gezdim Bol SS'li  Sırtçantası ile Sumatra adasını gezdim Bol SS'li

Sırtçantası ile Sumatra adasını gezdim Bol SS'li  Sırtçantası ile Sumatra adasını gezdim Bol SS'li

• NASIL LAİK Mİ BARİ ENDONEZYA
  • Çok iyi bir geziye benziyor yalnız nasıl gittiğini hangi süreçlerden geçtiğini ayrıntısıyla yazarsan konu tutar ve öğretici ve oraya gitmek isteyenler içinrehber olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir konu. İleride mesajımı güncelleyeceğim.
  • Hocam sırtçantasını neden vurguladınız onu çözmeye çalışıyorum

• Herif kendinden çok maymunları çekmiş(Ben de olsam aynısını yapardım)
  • Vaybeee bende universiteyi ilk yilimda kazanirsam bende dunyayi dolasmayi dusunuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kullu500

Hocam sırtçantasını neden vurguladınız onu çözmeye çalışıyorum

dostum sırtçantası turizmi (backpacking) dunyada gençler arasında çok popüler. olay minimum parayla maksimum yer gezme prensibine dayanıyor.

bu şekilde yaptığım vietnam ve papua yeni gine gezilerimde mevcut.
  • Gemicimisin.
    Gemiciysen Rotanız ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

quote:

Orijinalden alıntı: kullu500

Hocam sırtçantasını neden vurguladınız onu çözmeye çalışıyorum

dostum sırtçantası turizmi (backpacking) dunyada gençler arasında çok popüler. olay minimum parayla maksimum yer gezme prensibine dayanıyor.

bu şekilde yaptığım vietnam ve papua yeni gine gezilerimde mevcut.

Hocam cahilliğime verin

• Güneydoğu Asya'ya gitmişken Pattaya'ya gitmeliydin bence hocam. Hatta öncelik orası olmalıydı.
    Bu arada kaç gün kaldığından ve uçak masrafı dahil kaça patladığından bahseder misin?
  • Ciddi soruyorum, sumatra adasında palmiye ağacı dikmek için yağmur ormanlarını yakıyorlardı, şehir hep duman altında, sen bu manzarayla karşılaştın mı?

• Mesajım bulunsun.
  • endonezyaya gemi ile çok gittim ama gezme fırsatım olmamıştı. bukez bireysel turistik amaçlı gittim.
  • Türkiyede biz 10 tlye zor aliyoruz 1 gb'yi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat ne kadar hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Ciddi soruyorum, sumatra adasında palmiye ağacı dikmek için yağmur ormanlarını yakıyorlardı, şehir hep duman altında, sen bu manzarayla karşılaştın mı?

öyle birşeye denk gelmedim. yagmur ormanlarında birçok tropikal meyve agacı bulunuyor. Çoğu insan bunları satarak geçimini sağlıyor. Anlayamadıgım bir konu ise, ormanlar meyve agacı doluyken insanlara para verip alıyor. Parası çok cuzi miktarlar. 1 dolar 12000 endonezya parası yapiyordu, sattıkları meyvelerde 1000-500 arası bişey.

Bu ormanlarda en çok bulunan tropik meyve.

• Turkuazımsı kullanıcısına yanıt
    dil sıkıntısı oldu ama ingilizce bilen birilerine mutlaka denk geliyorsunuz. yabancı oldugunuz için yardım etmeye çalışıyorlar. otostop ile hangi motorsikletliye el işareti yaparsanız hemen durup alıyor.
    Tüm masraflar olarak bakmadım. Uçakla singapura gittim. o yaklaşık 1600tl tek yön, uçuş 12 saat. gidiş-geliş daha ucuz oluyor. Singapurdan sumatraya surekli deniz yoluyla seferler var, bunlar ucuz. Zaten singapur ikinci memleketim. Sumatrada 15 gün kaldım. Baraka tarzı pansiyonda kaldım, yerli halkın evinede gittim. Hayat aşırı ucuz. Yemek olarak nodıl diye geçen makarnalar mevcut. 5li paketi 1 dolar etmiyor sanırım. sıcak suyu döktüğün an makarna oluyor, özellikle baharatları süper.
  • Sumatra sıçanı yada örümceği olacaktı hiç denk geldiniz mi?

• Bloodplus B kullanıcısına yanıt
    öyle birşey görmedim. belki ormanların içlerinde mevcuttur. yol kenarlarına sadece maymunlar beslenmek için geliyor. ormanlara girilecek gibi değil. 1 metre bile ilerlenmiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.