Şimdi Ara

SIRRI ÇÖZÜLEMEYEN KAFATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kristal kafatasında kullanılan teknolojinin sırrı çözülemedi...
    İngiliz Anna Mitchell Hedges, 1 Ocak 1924'de Mayaların kayıp şehri Lubaantun'da piramit tapınağının mihrabının altında kristal bir kafatası buldu. Gerçek insan kafatası boyutlarında olan bu kafatası tamamen şeffaf kuartz kristalinden yapılmıştı. Kristaller karbon içermediği için bu kristal kafatası, dünyaca ünlü Hewlett Packard firmasının bilim adamları tarafından çok çeşitli testlere tabi tutuldu.
    Sonuçlar bilim adamlarını hayrete düşürdü. Kristal kafatasının ancak ileri bir teknoloji kullanılarak yapılabileceğini ortaya koyan testlerin sonuçları şöyleydi

1- Bilimadamlarından oluşan ekip, kristal kafatasının günümüzde iletişim sektöründe kullanılan ve bellek kapasitesi diğer materyallerden daha yüksek olan "piezo-elektrik silikon dioksit" isimli bir tür kuartz kristalinden yapıldığını ortaya çıkardı. Günümüzde kullanılan mikroişlemciler de bu maddeden üretilmektedir. Ancak daha da çarpıcı olan, bu kristal türünün henüz 19. yüzyılda keşfedilmiş olmasıdır.

2- Piezo-elektrik silikon dioksit türündeki bu kristal, hem negatif (-) hem pozitif (+) kutuplaşma özelliğine sahiptir. Bu özelliği dolayısıyla kristal kafatası akü ve pillerde olduğu gibi, kendi elektriğini üretebilir.

3- Bilimadamları kutuplaşmış bir seriyi test için kullanarak iki ayrı parçadan oluşan kafatasının alt çenesiyle, üst kafatası kemikleriyle aynı kristal bloğundan yapıldığını tespit ettiler. Kuartz kristalinin elmastan daha yumuşak ve çok daha fazla kırılgan bir madde olması nedeniyle, kafatasının tek bir parça kristalden yontularak elde edilmiş olmasının neredeyse imkansız olması bilimadamlarını hayrete düşürdü.

4- Mikroskop altında inceleme yapan bilimadamları, kafatasının üzerinde modern otomatik aletlerin ya da mekanik aletlerin kullanıldığına dair hiç bir iz bulamadılar. Bilimadamları tek bir parça kristalden alt çene gibi son derece hassas ve nadir bir parçanın modern elmas uçlu aletler kullanılarak dahi kırılmadan oyulmasının imkansız olduğu sonucuna vardı.

5- Bilimadamları kristal kafatasının hiç alet kullanılmadan, elmas parçasıyla aşındırılarak oyulabileceğini, ancak bunun da birkaç insan nesli boyunca 300 yıl gibi bir süre devam etmesi gerektiğini hesapladılar.

6- Günümüzde kristaller eksenleri etrafından yontulurlar. Çünkü kristallerde moleküler bir simetri vardır. Kristali kırmamak için, doğal yapısına göre yani bu moleküler simetriye uygun olarak kesilmesi gerekir. Laser ya da yüksek teknoloji kesme yöntemleri kullanılsa dahi kristaller doğal eksenlerine göre kesilmedikleri takdirde parçalanırlar. Ama bu kristal kafatası, ekseninden tamamen bağımsız şekilde kesilmesine rağmen, fizik kurallarına aykırı olarak, hiç bir kırılma ya da çatlama olmadan yontulmuştur.

7- Kafatasının optik özellikleri de bilimadamlarını şaşkınlığa sürükledi. Kafatasına alttan verilen ışık normal şartlarda heryana yayılması gerekirken, bu kristal içinde bir kanal oluşturarak tam göz yuvalarının olduğu yere odaklanarak dışarı yansıyordu.
    8- Kafatasının bir başka şaşırtıcı optik özelliği de, alt-arka kısmına yerleştirilmiş olan prizmadır. Göz çukurlarına çarpan tüm ışık ışınları bu prizmadan yansır. Bu nedenle göz çukurlarının içine doğru bakıldığında, tüm oda kristal kafatasının gözlerinin içinde görülebilir. Bu kadar olağanüstü özellikleri bünyesinde barındıran kristal kafatasının sırları birgün çözülecek mi? Bu sırlar çözüldüğünde, acaba bizim bugüne kadar inandığımız hangi doğrular tepetaklak olacak? Ne dersiniz?

Alıntırdır.

Benim bu konu hakkındaki kişisel görüşüm.

Arkadaşlar bana kalırsa , insanlık tarihi hakkındaki bilgilerimiz gerçektende çok az.
    Şimdi olayı dine bağlamak istemiyorum. Ama Kuran'da Bizden Öncede ne Kavimlerin olupta Yok olduğu Ne teklonojilerin kaybolduğu Gayet açık bir dille Yazılmaktadır.
    Zaten benimde görüşlerim bu tür ayet bilgilerimden gelmektedir yoksa O kadar bilimadamı Bi açıklama yapamamış Ben mi yapıcam :)
    Bence kesinlikle geçmişte bizden çok daha üstün teklonojilere sahip Bir insan topluluğu yaşıyordu. Hadi o olmadı, Uzaylılar yapmıştır derim.
    Sizlerinde yorumlarınızı bekliyorum Belki çok daha mantıklı bir açıklama getirebilecek bir arkadaşımız vardır.

RESİMLER:

• Bu forumda defalarca değişik başlıklarda gündeme getirildi,

hepsinde çürütüldü ama kimse ikna olmadı.
  • @ncrdbl
    Dostum Kültür Bilimde Yeniyim :)
    Ayrıca ne çürütüldü?
    Ve burası hep bu kadar sakin mi?
  • kristal kafatası sahtedir,hatta bunu anlatan belgeseller var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

kristal kafatası sahtedir,hatta bunu anlatan belgeseller var.

Somut bir delil varsa sunar mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duma

quote:

Beklemedeyim
  • quote:

quote:

Somut delili iddia sahiplerinin sunması gerekmez mi?
    Bu kafatasına veya kristallerin tümüne bir belirleme yöntemi uygulanabiliyor mu? Yani bu kristalin eski uygarlıklara ait olduğuna ilişkin bir veri var mı?

21 Aralık 2012 cilerin bir senaryosu gibi görünüyor.
    http://newsv1.orf.at/080425-24376/index.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o kafatası sahte,hatta bulan adam bile itiraf etti.
    Girin internete,ingilizceniz varsa araştırın.
    Tartışılacak bir konu değil ki, illa inanıcam diyorsanız,inanın kardeşim sizi tutan yok.
    Bu kristal kafatası sahte, istersen gerçek sanabilirsiniz,bu size kalmış.
    Karbon testlerinde çok eski çıkmış fakat yapılması için ileri bir teknoloji gerekecek, çok daha gerçekçi şeyler.
    Kristal kafatası bu tip konuların en popüleridir fakat sahte oldukları biliniyor.
    Bu konuları 1-2 sene araştırın bakalım, daha neler var...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

o kafatası sahte,hatta bulan adam bile itiraf etti.
    Tartışılacak bir konu değil ki, illa inanıcam diyorsanız,inanın kardeşim sizi tutan yok.
    Karbon testlerinde çok eski çıkmış fakat yapılması için ileri bir teknoloji gerekecek, çok daha gerçekçi şeyler.
    Kristal kafatası bu tip konuların en popüleridir fakat sahte oldukları biliniyor.

Madem ki sahte, nasıl olur 1.3 milyon Tl den fazla değer biçilir? Alcak olan adam salak değildir illa ki araştırma yaptırırda alır değil mi?
    Bu bilgilerin internette bulunabileceğine inanmıyorum aslında :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

quote:

quote:

Somut delili iddia sahiplerinin sunması gerekmez mi?
    Bu kafatasına veya kristallerin tümüne bir belirleme yöntemi uygulanabiliyor mu? Yani bu kristalin eski uygarlıklara ait olduğuna ilişkin bir veri var mı?

21 Aralık 2012 cilerin bir senaryosu gibi görünüyor.
    http://newsv1.orf.at/080425-24376/index.html

Evet testlere tabi tutulabiliyor dostum. Bu arada şuda var, bu kristal kafatasını tek parça kristalden yontarak şu teklonojoyle bile üretemezler.
    Çünkü kristallerde moleküler bir simetri vardır. Kristali kırmamak için, doğal yapısına göre yani bu moleküler simetriye uygun olarak kesilmesi gerekir. Laser ya da yüksek teknoloji kesme yöntemleri kullanılsa dahi kristaller doğal eksenlerine göre kesilmedikleri takdirde parçalanırlar. Ama bu kristal kafatası, ekseninden tamamen bağımsız şekilde kesilmesine rağmen, fizik kurallarına aykırı olarak, hiç bir kırılma ya da çatlama olmadan yontulmuştur.

• quote:

ah be arkadaşım,madem her okuduğuna inanıyorsunda,neden "kristal kafatası gerçek" diye yazanların yazısını okuduğunda inanmıyorsun?kendine göre bir mantık yürütme sistemin var,oda kristal kafatası gerçek olduğuna işine gelmiyor demi.
    hadi kristal kafatası sahte nazca çizkileridemi sahte.sen onada sahte dersin.
    mışıl mışıl uyumaya devam...

• quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

quote:

ah be arkadaşım,madem her okuduğuna inanıyorsunda,neden "kristal kafatası gerçek" diye yazanların yazısını okuduğunda inanmıyorsun?kendine göre bir mantık yürütme sistemin var,oda kristal kafatası gerçek olduğuna işine gelmiyor demi.

"nazca cizikleri" ninde sahte olduğunu paylaşmışlardı forumda, neommy detaylı olarak açıklamasını yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam

• Tuhaf bir devirde yaşıyoruz.

Neyin gerçek neyin yalan olduğunu bilmek çok zor gibi. Çünkü internette neredeyse gözümüzle gördüğümüz gerçeklere bile "yalan" diyenler olduğu gibi, olmayacak işlere de "gerçek" diyenler var.

Bu kafatası konusunda bir belgesel varsa ciddi kaynak varsa ekleyin lütfen. Ben sanki "tanrıların arabaları" belgeselinden hatırlıyor gibiyim. Mutlaka ciddi bir araştırma vardır hakkında.

Sanırım konu geçmişin günümüzden üstün teknolojiye erişmiş medeniyetleri konusudur ki, buna inananlardanım. Neden derseniz mantığı çok basittir;

Eğer biz bugün insanlığın eriştiği teknolojinin en yüksek noktasında isek, dünya yüzünde hiçbirşey hakkında "bilinmiyor, sırrı çözülemedi" cümlesi kurulmamalıdır. Oysa kabul edelim ki bugün dünyada bilinmeyen sırrı çözülemeyen günümüz teknolojisi ile de izah edilemeyen birçok şey vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

quote:

"nazca cizikleri" ninde sahte olduğunu paylaşmışlardı forumda, neommy detaylı olarak açıklamasını yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam

Yok öyle birşey

• Nazca cızıkları gerçektir
  • Az biraz araştirma ile kafatasi hakkında beni tatmin edicek bilgiye ulaştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

Nazca cızıkları gerçektir

İddianı kanıtlayabilir misin? Ben sahte diye biliyorum ancak derinlemesine inceleme yapmadım.İzlediğim birkaç belgeselde hepsinin insan yapımı olduğunu söylüyorlardı. Hatta 1 tanesinde adamlar gidip kendileri yapıyorlardı.
  • Nazcadakiler gerçek. Amerikada buna özenip arazilerine hobi olarak ilginç şeyler çizenler var. Bunlar yeni. İkisini karıştırıyorlar.

Uçak icad edilmeden çizilmiş bunlar. Herkesin bildiği ve itiraz edilmeyenler Nazcadakiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

quote:

İddianı kanıtlayabilir misin? Ben sahte diye biliyorum ancak derinlemesine inceleme yapmadım.İzlediğim birkaç belgeselde hepsinin insan yapımı olduğunu söylüyorlardı. Hatta 1 tanesinde adamlar gidip kendileri yapıyorlardı.

bi kaç yıl önce bir belgeselde izlemiştim.Adamlar kendileri yapıyor yani sahte oldugu ortaya çıktı

• quote:

Orijinalden alıntı: LE10

quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

quote:

bi kaç yıl önce bir belgeselde izlemiştim.Adamlar kendileri yapıyor yani sahte oldugu ortaya çıktı

Nazcadakilerin dlslndakiler yeni. Nazcadakiler uyduruk degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.