Kuracağım yeni işletmemde kamera,ses,alarm,telsiz telefon,wireless sistemi ve pc ağı üzerinden dosya aktarımı yapmak istiyorum ve bunları en az kabloyla çözmek istiyorum bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş var mıdır? Şİmdiden teşekkürler |
şirket içi data aktarımı

-
-
Hocam kablo ile local ağda veri aktarımı yapmak istiyorsunuz ama az kablo istiyorsunuz tam olarak yapmak istediğinizi anlamadım
-
Bahsettiğiniz durumlar kamera sayısı ve bilgisayar kullanıcı sayısı gibi kritirlere göre değişiklik gösterir. Kamera, ses, wireless ve dosya paylaşımı güvenlik veya internet bant genişliğinin sağlıklı kullanılabilmesi açısında farklı kamera sisteminin diğer sistemlerden farklı bir Vlanda olması gerekmektedir. Çünkü kamera sistemi de ciddi bir bant genişliği harcamaktadır.
Kurulabilecek en basit sistem için konuşacak olursak;
- 12-24 portlu yönetilebilir ve yönlendirilebilir router switch olmalıdır. Uygun Mikrotik ürünleri mevcut.
- Dosya paylaşımı için synology nas cihazı gibi NAS cihazı almanız gerekecek.
- Kamera, ses ve wireless sistemi için kablo çekmek yeterli olur. Kablonun miktarı kullanılacak cihaz sayısı kadar olur. Dosya paylaşımı için tek bir NAS cihazına kablo çektikten sonra kablosuz bağlı bilgisayarlar üzerinden herkes NAS cihazındaki paylaşıma erişecektir.
-
Hocam en az kablo demek en yüksek maliyet demek. Maliyetlere tamam diyorsanız çok da zor değil kendiniz de yaparsınız çoğunu. Kamera sistemi basit. Bir adet 4 kameralı 300gb hdd li sistem alırsınız. İnternete de bağlanıyor bu sistemler ayrıca internetten izleyebiliyorsunuz.İşletmenizin büyüklüğünü bilemiyorum ama daha fazla kamera istiyorsanız uğraşmayın direkt bir güvenlik firmasıyla anlaşın derim. Kamera ve alarm sistemi için, büyük bir şirketseniz güvenlik firması daha uygun olur. Şirket içi lokal telefon görüşmeleri için de ip telefon sistemi gerekiyor. Kablo gerekli maalesef.Power on ethernet gibi bir özellik varsa firmanızdaki cihazlarda kablo miktarını azaltabilirsiniz. Bunu da küçük bir firma için siz yapabilirsiniz. Büyük bir firma içinse satan firmalar genelde kurulum da yaparlar ücret karşılığı. Pc ağı üzerinden dosya aktarımına gelince onun için de ne kadarlık bir aktarma olduğu önemli. Lokal yada internet üzerinden FTP dosya paylaşımı yapmak çok basit.Ayrıca lokal ağda dosya paylaşmak için kablo gerekmez. Sadece wifi alıcısı olan cihaz ve modem yeterli. İhtiyacınız olan sadece bir adet FTP destekleyen usb girişi olan modem. Daha sonra modem içinden kurulum yaparak, kullanıcı ve şifre tanımlayarak ister lokal ister internet üzerinden kullanabilirsiniz. Eğer profosyonel tip istiyorsanız NAS server kiralamak veya satın almanız gerekecek. NAS serverlar dosya aktarımı için gereksiz şekilde pahalı fakat modemden aktarıma göre daha hızlı olur. Modem kısmını tek başınıza halledebilirsiniz fakat NAS server kısmı biraz daha karışık. Onun için de profosyonel desteğe ihtiyacınız olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qu4dro -- 22 Kasım 2020; 3:53:5 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X