Şimdi Ara

Sırf erkek olarak doğdum diye askerlik yapmak zorunda mıyım? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
2
Favori
2.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• FluxyGG kullanıcısına yanıt
    Gerek yok dostum ya, adam gibi yemek yesin, tosun gibi şişsin, almazlar zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onun da sınırı fazlaydı hocam askerliğin 5 te 1 ine benimle fotoğraf çekinebilir ağzımı bir ömür sıkı tutarım

• Korkmayın birader bu kadar ya azcık erkek olun, kadınlardan daha çok korkuyorsunuz vallahi ya. 6 ay yapıcaksınız, çoğu ülkede 1 sene ve üzeri yapılıyor. Ben gittim de ne oldu 3 sene önce gittim, elime komutanlar verdi telefonumu ya, telefonsuz günüm geçmedi ayrılana kadar. Tamam askerlik şans işi biraz ama, en kötü yere giden arkadaşım bile gayet rahat yaptı. Adamlar en ufak yağmur damlasında seni içeri alıyor acemide, sırf hasta olma diye. Acemide eğitimi 1 hafta mı ne yaptık, diğer günler hep yağmur ve kar vardı en ufak şeyde içeri tıkadılar zaten yatıp durduk.

Ustada 1-2 ay çekiyorsun üst devren gittiğinde keyif yapıyorsun genel olarak zaten, korkmayın bu kadar, askerde yaşadığınız bazı şeyler çok zevkli genelde aklınıza gelince özlüyorsunuz o anları.

• Şu yorumu yazacak zekada birinin asgari ücretten daha fazlasını kazanmadığına adım gibi eminim.

• TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Alalhım ne büyük ayrıcalık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu konu hakkında yazılabilecek onca şey var. Ama benim anlamadığım; bir şeyi eleştirmek farklı bir şeydir, bir şey kötü diye onu düzeltmek yerine onu kaldırmak istemek apayrı bir şeydir... Ben askerliğimi 12 ay asteğmen olarak yaptım. Evet, benim için zorlu bir süreçti. Ama hiçbir zaman ağlamadım. Ben zorlu bir süreç yaşadım ama askerlikten nefret etme noktasına gelmedim -ki daha düne kadar askerlik çok uzun deniyordu, askerlik 6 aya düştü, bedellisiydi zartıydı zurtuydu bir sürü kolaylık sağlandı. Şimdi kadınlar gitmiyorsa ben neden gideyim diyorsunuz. Tamam, belki kendince haklı olabilirsin de bu durumu düzeltmek için ne yaptın?

Amerikadaki paralı askerlikle, Osmanlıyla vs.kıyaslayan vatandaşlar var. Bazen düşünüyorum bu arkadaşların düşünme yapısı nasıl? Yahu, en temelinde bizim bulunduğumuz coğrafya ile Amerika'nın ki bir mi? Para konusuna girmiyorum bile. Uzun uzun yazıp göz yormak istemiyorum. Bulunduğumuz şartlar altında topyekun bir savaşa girersek bunun ceremesini çok acı şekilde çekeriz.

*Arkadaş, bi de tutturmuşsunuz Osmanlı'da yeniçeri paralı askerdir safsatasını. Bir kere adam asker, tabii para alacak. Ama Osmanlı'da yeniçeriler ordunun küçük bir kısmını oluşturan bir birliktir. Ordu içerisinde akıncıdır, sipahidir, cebecidir, humbaracıdır vs.bir ton asker var. Bazen film izliyorum, sanırsın tüm Osmanlı ordusu yeniçerilerden oluşuyor. Öyle bir şey yok. Ayrıca yeniçeri dediğiniz askerler çok küçük yaşlarda Anadolu'ya getirilip Türk kültürü içerisinde büyüyor, ondan sonra eğitime alınıp askeri konular öğretiliyor. Yani ben sana para geldim, gel bende askerlik yap gibi bir durum yok.

Yanlış yoldasınız arkadaşlar. Ülkedeki koşulları sevmiyor olabilirsiniz, hükümeti sevmiyor olabilirsiniz, uygulamaları sevmiyor olabilirsiniz, her şey olabilir. Ama bunların hiçbiri bizim devletimize hizmet etmemize engel olmamalı. Ortalama ömrümüzün 60 yıl olduğunu düşünürsek 5,5 ay bence çok uzun bir zaman değil. Benim gibi dört yıllık fakülte bitirip iyi bir meslek sahibiyseniz asteğmen de olabiliyorsunuz; yöneticilik kabiliyetinizi geliştirmeniz için güzel bir fırsatta olabilir. Erkek olun gibi cinsiyetçi bir söylemde bulunmayacağım ama en azından hayatta bir şeyleri elde etmek için sabretmek gerektiğini, kendinizden alt veya üst seviyedeki insanlarla nasıl iletişim kurmanız gerektiğini, gerektiğindeyse elinizdeki gücü nasıl kontrol etmeniz gerektiğini öğrenmek için askere gidin.

• 2 gün sonra seferberlik çıkar savaş olur benim taburuma düşersen ve komutanım bu kurma kolu nasıl çekiliyor diye sorarsan ben o g3 ü ne yaparım bil bakalım

Ordu'nun amacı zaten senin gibi 70 iq adamla 130 iq adamı senkronize şekilde hareket ettirip en az zayiatı vererek düşmanı yenmektir. Senin gibi askeriyede mantık yok yaaa diyen liboşlar bunu anlayamaz ama günü gelince öğrenirsin seve seve

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fakiramaseksi kullanıcısına yanıt

Yaş 35 bedelliyim sizden daha yaşlı olduğum için size emir komut verme şansım var mıdır acaba

• Tam destek..

Yahudi kadınları yapıyorsa tr kadınları da yapar.

• Parrot_OS P kullanıcısına yanıt
    Cinsiyet değiştirebilirsin ya da 100k yapıştırırsın efendimize seni askerlikten kurtarır. Parası olanla olmayan bir mi bu ülkede?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.