Bireysel hak ve özgürlükleri savunmayı karı gibi ağlamak olarak gördüğün için ABD linin 10 da 1 i kadar kazanan bir ortadoğulusun ve hep de öyle kalacaksın. |
Sırf erkek olarak doğdum diye askerlik yapmak zorunda mıyım? (3. sayfa)

-
-
Sorguladım yapacak bir şey yok, vicdani red tanınmayan zorunlu askerliği olan bir ülke de doğdum ne yazık ki. Yada paran varsa bir ay yapacaksın, böyle bir ülke burası. Sorgulanması gereken sayısız şey var bu ülke de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben çalışıp parasını kazanan, modern bi vatandaşım. ben bu dünyaya dalga sallayarak erkeklik kanıtlamaya gelmedim. herif gelmiş benim "karı gibi ağlamak" sözünden rencide olup, sırf bu lafı duymamak için tavır değiştireceğimi ya da utanıp susacağımı sanıyor.
bu herife sorsan: "sizin gibi erkek olmayan erkeklerle vatan varolamaz" der. bilmiyor ve anlayamaz ki dünyanın en güçlü ordusu işi yapana parasını verip paralı asker ile iş yaptığı için güçlendi. bilmiyor ve anlayamaz ki benim bu ülkeye katkı sağlamam için askerlik adı verilen yerdeki bir grup tuhaf insanın egosuna kölelik etmem gerekmiyor.
dünyada hiçbir şey başaramayan kişiler erkeklik ile adamlık ile övünürler. ben remote çalışan yazılımcıyım ve evimden bile çıkmadan bu ülkenin geneline etki eden çok faydalı bi yazılım projesini sürdürüyorum. ben bu forumdaki birine yaranabilmek için erkekliğimi kanıtlayacam ayağına gidip kışlada ot yolmak zorunda değilim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
niye sinirlendin?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Spordayim nabiz yukseldi ondandir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bedelli askerlik sonradan çıktı ben giderken yoktu.
aman dikkat yüksek nabız iyi değildir özellikle de yemek yedikten sonraki 1 buçuk saatte
Açıkçası zorunlu askerlik doğru bir uygulamadır. Çünkü erkekler belli bir eğitim almaları lazım, emir-komuta bilmeleri lazım. Tabi muaf olacak insanlar da var onlar ayrı. Ama bu dönemde süre 6 ay olması mantıksız. Para vereni 1 ay vermeyene tercih sunmalılar. 3 ay- 6 ay gibi
-
evet begenmıyorsan
kesip atabılırsın
yoksa eşşek gibi gideceksin askerliğe
askerlik bir vatani görev ülkesini seven bir insanın bunu sorgulaması oldukça saçma. oturmuş birde kendini haklı çıkartmak için kadınlarla kıyas yapıyor. umuyorum ki rütbeciliğe maruz kalırsın vatani görevini sorgulayan insana fazlasını söylemek isterim de neyse...
-
Evet gitgide zorlaştı ama o 1 ay geçmeyen bir ay değil, degisik bir tecrübe ve sportif aktivite olarak düşünebilirsin sadece biraz disiplin serpistirilmis hepsini geçtim askerlikte en sıkıntılı olay karakter seviye farkı olan insanların bir araya gelmesi ve onları karşılayan daha değişik türde üst ya da eskiler , yemeklere katılan içeriklerin sana getirdiği olumsuzluklar ve bilinmeyen bir giriş iğnesi tetenoz sanırım ama kim bilebilir, askerlik zor günlerde iş görüyor onun dışında hayat bir şekilde akarken tepki gereksiz görülmesi normal, paralı askerlik tek gerçek olacak gibi idealistlerin, hayattan kovulanlarin ve okumamislarin merkezi olacak yine
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sünnet de olma o zaman ?
-
Seyahat özgürlüğü ne kardeşim. Çoğunun cebinde parası yok. Zaten özgür değilsin. Kendini Türkiye de özgür saniyorsan güldürüyorsun beni.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bipolar, diyabet ve obezite vardı. 2.5 saatte muaf ettiler.
zorunlu olduğu için kuyruğunu sıkıstırıp bir şey yapanlar baskasına karı marı diye ithamlarda bulunmasın ya :D erkek olsaydın da yapmamaya gücün etseydi madem :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 13 Haziran 2024; 17:34:48 > -
avrat ol kanka gitmessin bu kadar üzülme
-
Varya eminim şu avrat ol gitme diyen eleman gidip uzun dönem falan yapmıştır orda içinde kalmış milletin 1 ay gitmesi , gitmek istememesi içine oturuyor.
siz olayı yanlış anladınız ben 15 ay gittim bunlarda 15 ay gitsin demiyorum.
askerlik süresi neyse erkek gibi gidip yapsın olay bu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X