Şimdi Ara

SIRBİSTAN ÇİFTE VATANDAŞLIK(NOVİ PAZAR) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
14
Favori
59.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    Hocam bakmadım ne zaman yazdığınıza. Kusura bakmayın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sametsale kullanıcısına yanıt

    biz de eşim ve cocugum ıcın 4 ay önce vatandaşlık başvuru işlemlerini bir aracı ile tamamladık. Bi başvuru numarası var konsolosluktan verilen ama herhangi bir link vb. bulamadım , e-devlet konusunda geri kalmışlar belli ki, sonuç için sanırım yıllarca haber gelmesini bekleyeceğiz.


    Vatandaşlık alanlar varsa nasıl haberdar edildikleri ile ilgili tecrübelerini paylaşabilirse çok makbule geçer.

  • cadiguzel C kullanıcısına yanıt
  • cadiguzel C kullanıcısına yanıt

    Ben ilgili ülkeye gidip işlemleri yapmıştım, incelemelerden sonra 1 ay sürmüştü galiba orada tanıdık vasıtasıyla o durumu takip ediyordu. Daha sonra elçilikten parayı yatırıp pasaport başvurusu yapmıştık 3 ayda gelmişti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgshadow -- 30 Ekim 2020; 4:49:8 >
  • sametsale kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler, o kadar da gezinmistim konsolosluk sitesinde.. umarim guncelliyorlardir, oradan guncel takip ediliyordur umarim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cadiguzel C kullanıcısına yanıt

    bu aralar işleyiş çok yavaş maalesef

  • Arkadaslar Merhaba,


    Cifte vatandaslik icin basvuruda bulunmak istiyorum. Daha once sureci baslatmis ancak tamamlayamamistim. Dolayisiyla dogum belgesi, denklik vs gibi evraklar elimde var. Bildigim kadariyla bu evraklarin 6 ay gibi bi gecerlilik suresi oluyor. Bu durumda sifirdan tekrar tum belgeleri cikartmam mi gerekiyor?


    Bilgi sahibi olan varsa yardimci olmasini rica ederim.


    Tesekkurler,

  • Bu konuya girmeyeli uzun zaman olmus. Vatandasligi alali cok oldu, suan vatandaslik almak isteyenlere danismanlik yapiyorum. Dedenizin, ninenizin, babanizin dogum belgesini sirbistandan getiriyorum ucreti mukabilinde. Bu konuyu gorup de yardim almaknisteyenler ozel mesaj atabilirler yardimci olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-devlet üzerinden, 05 / 07 / 2019 da İsim denklik belgesi (rahmetli dedem,ben torunuyum) için başvurdum.


    Geçen süre zarfında e-devletten her sorguladığımda aynı klasik cevap,


    " İsim Denklik Belgesi başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış olup, başvurunuzun sonuçlandırılabilmesi için gerekli bilgi/belgeler Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ve ilgili ilçe nüfus müdürlüğünden talep edilmiştir. Gelen bilgi/belgelere göre başvurunuz sonuçlandırılacaktır. "


    bakalım kaç sene daha bu cevabı alacağız.


    Kovid-19 dan dolayı prijepolje ye de gidip doğum belgesini araştıramadık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Napoleon Bonapartee

    Bu konuya girmeyeli uzun zaman olmus. Vatandasligi alali cok oldu, suan vatandaslik almak isteyenlere danismanlik yapiyorum. Dedenizin, ninenizin, babanizin dogum belgesini sirbistandan getiriyorum ucreti mukabilinde. Bu konuyu gorup de yardim almaknisteyenler ozel mesaj atabilirler yardimci olurum.

    uygun bir ücret ise destek almak isterim.

  • Merhaba,


    Dedem 1925 Makedonya Radoviş doğumlu, 1939'da Türkiye'ye göçmüşler. Okuduğum kadarıyla Makedonya vatandaşlık vermiyormuş. Acaba Sırbistan eski Yugoslavya sınırları içinde kalması sebebiyle Makedonya'da doğmuş kişiler üzerinden vatandaşlık veriyor mu? Bu kondud bilgisi olan var mıdır?

  • Merhabalar,


    1940'lı yıllarda novi pazar doğumlu dedemin belgeleri üzerinden 2017 haziranda önce ben, benden birkaç ay sonra da annem ve kardeşim aynı belgelerle konsoloslukta işlemlerimizi gerçekleştirdik.

    Başlarda siteyi sık sık kontrol ediyordum fakat arada ihmal ettiğim dönemler de oldu, artık 4. sene dolmak üzere hala başvuru numaralarını göremiyorum..

    Başvurusu onaylanan numaralar işlem yapılana kadar site üzerinde ilan edilmeye devam ediyor mu bilgisi olan var mı, kaçırmış olamam herhalde değil mi?


    Ayrıca başvuruyu da yaptıktan sonra bekleme süresi içerisinde dedem ne yazık ki vefat etti (kendisi çifte vatandaş değildi). Süreci etkileyen bir durum söz konusu mudur acaba, tekrardan ölüm belgesi vb iletmek gerekir mi?

  • merhaba arkadaşlar benim anneannem novi pazar doğumlu annem burada doğmuş. biz sırbistandan doğum belgesini getirttik bir akraba vasıtasıyla. burada nüfus müdürlüğünden vs almamız gereken evraklar ve tercümeleri kaldı sadece onları da bu yaz halletmeyi planlıyorum sürecimi buradan paylaşırım ücretleri vs. bu süreçlerden geçen vatandaşlık alabilmiş ya da hala bekleyenler varsa iletişim kurabiliriz. vatandaşlığı alanlar varsa ne kadar sürede aldınız? ve başvuru işlemlerini türkiye yerine sırbistanda halletsek maddi açıdan nasıl olur ve süreç daha kısa sürer mi bilgisi olan var mıdır?

  • SIRBİSTAN C. VATANDAŞLIĞI BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

     

    -         vatandaşlik başvuru formu*Elcilikte doldurulur

    -         Sırbistan Cumhuriyeti kendi memleketi olarak kabul ediyorum diye imzalanmış ifade*Elcilikte imzalanir

    -         T.C. kimliğinin fotokopisi

    -         Formul A – Türk doğum kaydı (uluslararası form)

    -         Evliyseniz Formul B – Türk evlilik kaydı (uluslararası form)

    -        Nüfüs Kayıt Örneği 

    -         Vatandaşlık üzerinden alınacak anne/babanın/vs.akraba Sırbistan Doğum Kaydı ve Sırbistan Vatandaşlık Kaydı (İzvod iz maticne knjige rodjenih i Uverenje o drzavljanstvu),  evrakların veriliş tarihi 6 ay geçmemek suretiyle

    -         (Vatandaşlık üzerinden alınacak anne/babanın/vs akraba) Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nda T.C. vatandaşlığa kabul belgesi ve soyadı denklik belgesi (yeminli tercüman tarafından Sırpçaya tercüme edilmiş ve apostille mührü olan), varsa da onunla Türkiye’ye göc edilen Yugoslavya seyahat belgesi (Ankara Genel Nüfus Müdürlüğünden alınır) * dikkate alınması gereken husus: vatandaslik üzerinden alinacak kisinin dogum yeri ve doğum tarihi hem Sirbistan hem de Türkiye belgelerinde AYNI olmak zorunda, aksi takdirde başvuru kabul edilmemekte, doğum tarihi/yeri mahkeme yoluyla düzeltilmesi gerekmektedir

    -         Vatandaşlık üzerinden alınacak anne/babanın/vs.akrabanin Türkiye’den Form A, Form B, artık hayatta değilseler Form C ( uluslararası ölüm kaydı), Nüfus Kayıt Örneği

    -         Vatandaşlık başvuru harcı 220 avro kişi başı, Büyükelçilik hesabına yatırılacaktır

               - Basvuru sonuçlanma süresi yaklasik 2 senedir





  • Sırbistan Cumhuriyeti belediye nüfus müdürlüğünden alıncak belgeler: Sırbistan doğumluların doğum kayıt örneği gerekli imiş; konsolosluktan aldığım vatandaşlık için gerekli ( dedem orda doğmuş) evraklar arasında. Ya Sırbistan' a gideceğim veya giden birilerinden rica edeceğim, Boşnaklar arasında giden vardır diye düşünüyorum. Bana bu konuda yardım edebilecek birisi varsa sevinirim.

  • Konsolosluğa mail attım dönüş yapacaklarını söylediler. Sırbistandan doğum kayıt belgesini aldık, Türkiyeden de soyadı denklik belgesini alıp tercüme ettirdikten sonra başvuracağız. Ancak Sırbistandan da bu işlerin takibi gerekiyormuş. Oradan da birileri gidip konuşunca kısa sürede çözülüyor dediler. Bakalım..

  • AB de çalışmak için iyi bence. Peki çifte vatandaş olamıyozmu. Ben olur diye bi sırp avukattan bilgi almıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kugutex kullanıcısına yanıt

    @kugutex adam kapağı yurt dışına atınca hemen danışmanlık yapıyorum vatandaşlığınıza demiş yahu milletin dini imanı para olmuş ben yurt dışına çıkabilseydim nasıl çıktığımı herkese ücretsiz anlatırdım benden yardım isteyeni geri çevirmezdim millet para aşkından ölüyor yaw

  • meola147of kullanıcısına yanıt

    2002 yılında bir iş için 2 haftalığına Seul e gitmiştim. Adıyamanlı ve ordulu lar istila etmiş. İşçi olarak çağırdıkları yakın akrabalarından bile epey para alıyorlardı. Kardeşlerini bile bedavadan getirmiyorlardı.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kugutex kullanıcısına yanıt

    İnsanların çoğu vicdani olarak ölmüş hocam ben Almancı akrabamdan nazikçe yalvararak tavsiye istedim hani belki bir kolay yol biliyordur diye onu bile söylemedi yaw bilgi bile vermiyor insanlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.