Şimdi Ara

Sıralamaların yükselmesi? (EA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversiteyi dondurup sınava hazırlandığımdan eşit ağırlıktaki bölümlerin son senelerdeki sıralamalarının neden bu kadar yükseldiğini çözemedim. Bu sene için bir tahmininiz var mı? Mesela benim hedeflediğim bölüm olan İTÜ Ekonomi geçen seneyi 1803 ile kapatmış fakat birkaç sene önce 4-5k ile kapatmış, çoğu bölümde benzer durum var sebebi nedir? Bu sene sıralamaların geriye gitmesi gibi bir durum olur mu, bu dinamiğe pek hakim değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• Hukuk bölümü prestijini kaybettiği için ealar iibf ye kayıyor hukuk taban puanlarına yıllara göre bakabilirsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sayısal kökenli kavimlerin ea'dan aldığı payı hukuk yerine ekonomi işletme vb. alanara yönledirmesi söz konusu. Mesela sayısal 60k olan biri ea 10k-15k gelebiliyor yıldızda endüstri mühendsiliğine giremediği için benzer ayarda bir okulun ekonomi bölümüne yöneliyor. aynı şeyi geçtiğimiz yıllarda benim kardeşim de yapmıştı. 40k sıralarla girdiği bölüm şimdi 10k sıralamalara geldi.

• Sınavın matematiği zor olduğunda eşit ağırlık öğrencileri yapamadığı için ilk sıraları komple sayısalcılar dolduruyor ama tercih yapmıyorlar bu da bir eşit ağırlık bölümlerinin sıralamasını geriletiyor. Bir sonraki yıl sınavın matematiği kolay olsa herkes yaptığı için sayısalcılar eşit ağırlıkta iyi sıralamalar yapamıyorlar yani ilk sıralar tercih yapacak eşit ağırlık öğrencilerinden oluşuyor bu yüzden bölümler yüksek sıralamalarla kapatıyor. 2020 matematiği çok kolaydı, sayısal öğrencileri eşit ağırlıkta iyi sıralama yapamadı sonuç olarak bölümlerin sıralaması yükseldi. 2021 zordu eşit ağırlık sıralamasına çok fazla tercih yapmayan sayısalcı girdi bölümlerin sıralaması düştü.

• Loch Ness Gölü Canavarı L kullanıcısına yanıt

Çok güzel açıklamışsın hocam, o zaman anladığım kadarıyla bu sene de sıralamaların biraz düşme ihtimali var doğru mu?

• Evet yüksek ihtimalle öyle olacaktır fakat bu durum ilk 1000 hatta ilk 2000 siralamaları için geçerli değil diye düşünüyorum ben, 2kdan sonraki üni sıralamaları düşecektir. mesela ankara hukuk 3200'den 4000-4500'e, istanbul hukuk da 4500'den 5000 civarı siralamalara gerileyecektir. 2021 sıralamaları da gerilemiş aynen bu şekil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ea sıralama tahmini
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet öyle olacağını düşünüyorum :) ama üstteki arkadaşın dediği de doğru ilk 1000'de çok değişen bir şey olmaz ama 3-4 binlerde çok fazla sayısalcı göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loch Ness Gölü Canavarı -- 13 Haziran 2024; 19:5:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.