Şimdi Ara

Sıralama hikayesine inanmayın. Düzgün tercih yapın. Hayatınızı yakmayın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
3.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÖSYM yanlışlık yapıyor , bunu sözlüklerde orda burda kimse farketmiyor. Forumdaki 4-5 kişi farkediyor , hatta işi abartıp formül falan üretecekler nerrdeyse , rakamlar havada uçuşuyor falan.

Sonra da "Siz yandınız olmmm 30 binlik adam 70 bin aslında" gibi zırvalarla geliyorlar.

Neden bu hatayı sadece burada birbirini gazlayan 4-5 kişi farkediyor ? Ve de ne hikmetse özel üni.de hoca olan 2 adam farkediyor ? Devlet üniversitesindeki eğitim uzmanları saf mı?

ÖSYM neden milletin tercihlerde ters köşe olacağını bile bile böyle birşey yapsın ? Yada hata yaptıysa nasıl bu kadar zmana içinde farketmesin sonuclar açıklanana kadar ? AÇıklandıktan sonra neden 2 gün boyunca tatil yapsın ?

Yahu böyle birşey mümkün mü ? Hala işlem falan yapıyorsunuz. Yok "sen 10 binsin ama aslında dğeilsin" gibi karikatür , çizgiroman cümleleriyle konuşuyorsunuz.

Benden size tavsiye arkadaşlar , bu laflara inanıp "Nasılsa gerçek sıralamam bu değil" diyerek , 10 bindeyseniz , tercihlerinize 30 binlik yerlerden başlayıp hayatınızı yakmayın.

Sıralamanız ne yazıyorsa odur. Bokta boncuk aramaya gerek yok. Sıralamanız ne yazıyorsa ona göre tercih yapın. Kafanız rahat olsun. Bir sorun olmayacağını göreceksiniz.

Yok aslında 20-30 k daha gerieymişiz bunlar hayali sıralamaymış falan , ÖSYM'de canı sıkılmış böyle fanteziler arıyor zaten gizemli işler yapıyor. Komik sadece.

Benim size tavsiyem bu yani.

***GREAT BRITAIN***

• bi de benim anlamadığım ösym açıklama yapmazsa biz hatalıyız diye bu sistemle devam ederse zaten sizin teziniz çürümüş olmuyo mu değişicek diyenler ?
    açıklama gelmezse de 50.000 gerideki yerlere girersiniz diyenler zaten sıralama değişmezse siz kendinize göre mağduriyetinizle kalıcağınız için değişen bi şey olmayacak sonunda ? he açıklama gelirse eyvallah.

ÖSYM katsayılar kalkınca hesaplamalarda değişikliğe gitmiş bu belli.Millet hesaplanmayan TM,MF,TS puanlarından dert yanıyor tercih yapmayacağı halde.

Ayrıca,sıralamanız neyse odur.Ben 15k'dayım ne yani gidip 30k'dnmı başlayayım tercih yapmaya.

Beyler emin olun bu forumdan ve o 2 adamdan başka kimse böyle birşey konuşmuyor.
    Kimsenin haberi bile yok.
    Aynen öyle. Kime desem nasıl olacak o iş deyip duruyorlar. Anlatmaya çalışıyorum, yok canım olmaz öyle şey deyip duruyorlar. Ben de olmaması taraftarıyım fakat bu tür söylentiler moralimi bozmama yetiyor.
  • Şu OBP'ciler ile sıralamalarda hata yok'cular dikkat edilirse benzer kisiler.Adaleti anlamak istemiyorlar.Bazı şeyleri gormek istemiyorlar.Açı dan hamda edebiyata girmememe ragmen hamda 362 geliyor.Bana gelen puan 295.Okul puanim 55.Sapma ile beraber 420 puan gelecekti bana.Belki ben tercih yapacaktim.Bak hak yendi.Belki de sadece basmıyor ne diyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: maftas

Şu OBP'ciler ile sıralamalarda hata yok'cular dikkat edilirse benzer kisiler.Adaleti anlamak istemiyorlar.Bazı şeyleri gormek istemiyorlar.Açı dan hamda edebiyata girmememe ragmen hamda 362 geliyor.Bana gelen puan 295.Okul puanim 55.Sapma ile beraber 420 puan gelecekti bana.Belki ben tercih yapacaktim.Bak hak yendi.Belki de sadece basmıyor ne diyim

Sen çok yanlış geldin

Şu OBP'ciler ile sıralamalarda hata yok'cular dikkat edilirse benzer kisiler.Adaleti anlamak istemiyorlar.Bazı şeyleri gormek istemiyorlar.Açı dan hamda edebiyata girmememe ragmen hamda 362 geliyor.Bana gelen puan 295.Okul puanim 55.Sapma ile beraber 420 puan gelecekti bana.Belki ben tercih yapacaktim.Bak hak yendi.Belki de sadece basmıyor ne diyim

He gülüm basmıyor. Millet tercihini yapsın siz bunlarla uğraşıp açıkta kalırsınız. Şunu alayın ki şu forumdaki birkaç kişi hariç türkiyede kimse böyle birşeyden bahsetmiyor , allah bilir ÖSYM yetkililerine şu yazılarınızı okutsak sesli gülerler. Yüzbinlerce adam mal zaten dersanesine gidiyor tercih için , buraya konu açıyor tercihle ilgili. Bir siz akıllısınız "ona 50 ekle burdan 60 çıkar oraya 7 bin geldi ordaki hayali kişler 5 bine attı , aslında onlar yoktu, yoklar ama varlar , aslında bu sıralamalar yalan , aslında hepimiz yokuz , ne nerdeyim ya , hangimiz nerdeyiz ki" düşüncesindesiniz.

***GREAT BRITAIN***

• quote:

Orijinalden alıntı: BADBOY*

quote:

He gülüm basmıyor. Millet tercihini yapsın siz bunlarla uğraşıp açıkta kalırsınız. Şunu alayın ki şu forumdaki birkaç kişi hariç türkiyede kimse böyle birşeyden bahsetmiyor , allah bilir ÖSYM yetkililerine şu yazılarınızı okutsak sesli gülerler. Yüzbinlerce adam mal zaten dersanesine gidiyor tercih için , buraya konu açıyor tercihle ilgili. Bir siz akıllısınız "ona 50 ekle burdan 60 çıkar oraya 7 bin geldi ordaki hayali kişler 5 bine attı , aslında onlar yoktu, yoklar ama varlar , aslında bu sıralamalar yalan , aslında hepimiz yokuz , ne nerdeyim ya , hangimiz nerdeyiz ki" düşüncesindesiniz.

çok iyi konusuyorsun :) icimi rahatlattin ayni zamanda guldurdun.

• quote:

Hocam varsayımlar üzerine yazmışsın bu mesajını.
    ''Sapma ile 420 puan gelecekti belki tercih yapacaktım'' diyorsunuz.
    Bende varsayım yapayım o zaman bu kadar istiyorsanız keşke Edebiyat sınavınada girseydiniz.
    üst tercihler gene dursun normal sıralamanıza göre yapın ama açıkta kalmak istemiyorsanız aşağı tercihlerinizi biraz daha geniş tutun diyoruz. eger bizim dedigimiz gibi bir durum yoksa zaten ust tercihlerine yerlesir. kimse kimseyi yakmaya calismiyor

acı acaba ösymnin tek sınava girmeyenden kat sayı farkı olustugunu bılıyor mu :)

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

buna inandığı için kimse kendini yakmaz, biz demiyoruz ki üst tercihleri silin altları yazın.
    üst tercihler gene dursun normal sıralamanıza göre yapın ama açıkta kalmak istemiyorsanız aşağı tercihlerinizi biraz daha geniş tutun diyoruz. eger bizim dedigimiz gibi bir durum yoksa zaten ust tercihlerine yerlesir. kimse kimseyi yakmaya calismiyor

Zaten herkes genelde son 7 ilâ 10 tercihini 15-20k aşağısını yazıyor :) He adam illaki bir bölüm istiyordur tıp gibi , o zaman bütün terchleri birbirine yakın olur onu bilemem ama normal şartlarda br değişme olmayacak. Benim yazım ban atılan pmlerde gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar bu konu yüzünden "ben 50k'dayım şimdi gerçekte 100k mıyım" falan diyor. Yani adam kendini 100 binde olduguna inandırırsa bunları okuyup , 70 binlerden başlar tercihlerine , bu kadar çok büyük bir hata olur. Demem o ki insanlar yanlış yönlendiriliyor , ha herkesin tezi olabilir fikri olabilir , bunu abartmadan söylemek gerek. Abartılınca tecrübesiz arkadaşlar ciddiye alıyor.

Ayrıca @mehmetali'ye katılıyorum , neden burada doğru olan "AÇI" olarak kabul ediliyor ? AÇI'nın bir eksiği hatası olamaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BADBOY* -- 23 Temmuz 2012; 3:01:38 >

***GREAT BRITAIN***

• @badboy sonuclarda 50bin gozuken insan sence ilk tercihine 70binden mi baslar yapma Allah askina.

Açı hikayesine gelirsek de 2-3 yıldır bu forumda hep açı tavsiye edilir en yakın diye, DH'nin resmi puan hesaplama motoru gibi bir sey oldu o yuzden hep aci ornegi verilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 23 Temmuz 2012; 3:07:12 >

@badboy sonuclarda 50bin gozuken insan sence ilk tercihine 70binden mi baslar yapma Allah askina.

Yapar kardeşim.2 saat bu forumda gezsin yemin ederim yapar.Milletin kafasını bulandırmakta üstlerine yok bazılarının.Allahtan bazı arkadaşlarımız mantıklı konuşuyorda. :)

Orijinalden alıntı: Canales

Çok fena ters köşe olacaksın çook fena.

Evet yüzbinlerce kişi ters köşe olacak , önümüzdeki yıl bir tek Donanımhaberden 5-6 kişi istediği yeri tutturacak eşsiz teorileri sayesinde.

Ben TS1'de 23bin küsur sıralamadayım , 22k ile alan Kocaeli Reklamcılık yazacağım , altına da sırasıyla 25k-26k-30k ile alan bölümleri yazacağım. Bunlardan biri tutmazsa berdelciyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BADBOY* -- 23 Temmuz 2012; 3:10:54 >

***GREAT BRITAIN***
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingbhl21

quote:

@badboy sonuclarda 50bin gozuken insan sence ilk tercihine 70binden mi baslar yapma Allah askina.

Yapar kardeşim.2 saat bu forumda gezsin yemin ederim yapar.Milletin kafasını bulandırmakta üstlerine yok bazılarının.Allahtan bazı arkadaşlarımız mantıklı konuşuyorda. :)

o zaman aşağısını yazmama riski de var

Orijinalden alıntı: BADBOY*

quote:

Orijinalden alıntı: Canales

Çok fena ters köşe olacaksın çook fena.

Evet yüzbinlerce kişi ters köşe olacak , önümüzdeki yıl bir tek Donanımhaberden 5-6 kişi istediği yeri tutturacak eşsiz teorileri sayesinde.

Ben TS1'de 23bin küsur sıralamadayım , 22k ile alan Kocaeli Reklamcılık yazacağım , altına da sırasıyla 25k-26k-30k ile alan bölümleri yazacağım. Bunlardan biri tutmazsa berdelciyim.

3-4 kişi değil,Ana Haber bültenleri de bile geçmeye başladı konu.Çok bariz hata bana kalırsa,bekleyelim,görelim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.