Şimdi Ara

Sıralama Hesaplama Anlatıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar malum bu sene sıralamalar 2010 yılına benziyor. Ben de şöyle bir şey yaptım. 2010 yılının yığınsal dağılımını indirdim ve bu seneki puanıma karşılık gelen sıralamaya baktım. 300 kişi var arada fark. Doğru kabul ettim. Ben 58k'yım, o sene 57 küsür gözüküyor.

Sonra Puanza'ya girip LYS'de yapabileceğim ort. netleri yazıp okul puanımın eklenmiş hali olan puanı ösym'nin dökümanındaki 0,12 katsayılı okul puanı eklenmiş yerleştirme puanları sıralamasında buldum. Mesela 473 puan diyelim. Buna karşılık 23k gibi bir değer var. Nereye çekebileceğimizi yaklaşık bu şekilde hesaplamak ne kadar mantıklı ? Bana fena gelmedi

NOT: İşsizim.

Özelden soru geliyor
    Merak edenler için ayrıntılı:

1-www.osym.gov.tr/dosya/1-56726/h/puandag.pdf buradaki dosyanın ilk 10 sayfasından bu seneki ygs puanınıza karşılık gelen sıralamaya bakıyorsunuz. Benimki tuttu.

2- Puanza'ya gidip bu seneki netlerinizi yazarak hemen hemen aynı bir puan elde ediyorsunuz ygs için. Etmiyorsanız puanı tutturana kadar bir iki net oynayın. Bu puanın üzerine tahmini LYS netlerinizi ve okul puanınızı hesaplayın. İşimiz puanla, sıralama tutmaması önemli değil. Mesela yerleştirme puanı 470 çıktı diyelim.

3- Bu puanı ilk maddede verdiğim dosyanın 11-22 sayfalarından bulup karşılığındaki MF-TM sıralamalarına bakıyorsunuz.

Ne kadar mantıklı hala bilmiyorum tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thephantomoftheopera -- 18 Nisan 2016; 19:05:45 >

• Hocam o sene katsayi olayi filan varmis pek saglikli degil yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar hesap yapacapına 5 test matematik çözeydin daha iyi sıralama yapardın Be hocam :)

• Hmm o zaman doğrudur hocam.. 0,12 katsayıya baktım ama..
  • Mola verdim hocam, aklıma takıldı
  • Arkadaşın dediği sapına kadar doğru ve biz naneyi yedik.

Kalbi olan bakmasın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Obp eklenmemiş olana bakın

O yıllarda 75 Di en yüksek obp

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukardaki arkadaşın dediği gibi o yıllarda okul puanı daha fazla geliyordu

• LesAnders kullanıcısına yanıt
    Nassilla N kullanıcısına yanıt
    2 tane var liste hocam. 0,12 ve 0,15 şeklinde.
    Ben 0,12 olana baktım. 560 üzerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thephantomoftheopera -- 18 Nisan 2016; 18:44:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thephantomoftheopera

2 tane var liste hocam. 0,12 ve 0,15 şeklinde.
    Ben 0,12 olana baktım. 560 üzerinden.

https://www.google.com.tr/search?q=2010+yığınsal+tablo+ÖSYM&oq=2010+yığınsal+tablo++ÖSYM+&aqs=chrome..69i57j33.17970j0j4&client=tablet-unknown&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
    En baştakine tıkla birader

Bu nwtlerle 15k yaparım diyordum
    33 k yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nassilla -- 18 Nisan 2016; 18:48:11 >

• Nassilla N kullanıcısına yanıt
    www.osym.gov.tr/dosya/1-56726/h/puandag.pdf

Hocam şu dosyada 11. sayfada 560 üzerinden puanlar hesaplanmış. 0,12 katsayı.
    Ben de 10k falan diyordum ama 23k oluyor, yığılmadan galiba
  • Yığılmanın olması iyi birşey değil
    Oyunda daha fazla adam tutmuş oluyorsun
    Bide kolay gelirse ki
    Geçen sene ygs den sonra burda 10 konudan 8 tanesi çalışamıyorumdu
    Bu sene tam tersi herkez çekeceğini düşünüyor

Nah bize çekiş

• Bu konuda forumda herhalde 50 konum vardır 2 yıldır bu konunun işsizliğinde master yapmış biri olarak ben şöyle bir öneri sunayım kısaca; puanları en ideal hesaplayan Fem Puanmatik ve 2014 sıralamanızı da veriyor. Puanza kadar yüksek hesaplamıyor. Ha aynı sıralamada aynı puan çıkıyor tabi orası ayrı. Puanmatik de 5-6 puan düşük hesaplıyor aslındahttps://lys-puan.hesaplama.net/ bu sitede hesaplarsanız YGS'nizi 1 puan falan oynadığını görürsünüz. Fakat burada da LYS katsayılarının düşük olduğunu düşündüğüm için yerleştirme puanlarına vurunca en ortalama Femin puanmatiği. Buradan hesaplayıp her yılın yığınsal sıralamasına göre ham puanınızı kıyaslamanız en mantıklısı. 2010 yığınsalına bakmak doğru olmaz diye düşünüyorum, LYS o şekilde gelecek olursa kapatın gidelim zaten 2013 ve 2015 puan/sıralama oranı düşük olduğu için 2014'e bakmak en mantıklısı, 2014 ten aşağı yukarı +10 puan olarak hedef belirmek gerçekçi olur.

• ben ygs 1 520k dayım 200k ya cekmek için mf4 kac puan lazım şimdi ?

• Lys ile birlikte yığınsallar 2014 e benzer bence.

• 2010 yılı puanlarına en yakın hesaplayan site olarakhttp://www.egitim.net.tr/sayfa.asp?sayfaID=12 adresindeki siteyi buldum. Eğer LYS' de 2010 yılı gibi gelirse puan hesapları bu sitedeki gibi olur. Bu siteden çıkacak puana Okul ortalamanızı 0.6 ile çarparak elde edeceğiniz puanı ekleyiphttp://www.osym.gov.tr/dosya/1-56726/h/puandag.pdf dosyasının 11. sayfasından itibaren başlayan puanlara göre sıralamanızı bulabilirsiniz. Umarım LYS' de 2010 gibi olmaz.

• Şurdan bir up

• 2010 ile kıyas yapmayı bırakın artık lütfen YGS Kimya organik bilgimle 5-6 tane yaptım 2010 LYS Kimya'da kolay olursa zaten siz de yapacaksınız , umarım 2014 LYS'nin aynısını yaparlar çok ideal bir sınavdı puanlar normal seyrine döner hem.
  • ben 26 k yaparım diye bekliyodum 49 k diyo bu arkadaş neyse gençler boşverin bunları bu sene iyi bi sınav yaparlarsa akla kara belli olucak bu seneyi hiç bi seneyle kıyaslamayalım oturum çalışın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.