Şimdi Ara

siradisi internet baglanti sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sirketimizdeki ADSL internet baglantisinda sorun yasiyoruz.

Internet baglanti saglayicimiz ttnet".

Kucuk bir isyeri agimiz var (workgroup) ve toplam bes adet bilgisayar var. Hepsinde Windows XP yuklu.

Sorun cok ilginc, kisaca yazayim.

1- Modemin internet isigi yanıyor.
    2- Internet uzerinden ornegin Winamp ile radyo dinleyebiliyoruz.
    3- Skype yazilimlari duzgun olarak calisiyor (mesaj alip gonderebiliyoruz)
    4- MS Outlook ile maillerimizi alip gonderemiyoruz.
    5- Firefox, Internet Explorer, Chrome vs. internete baglanamiyoruz.
    6- Kendi bilgisayarim (WinXP Pro 64 bit) uzerine kurdugum sanal makinedeki Pardus (Linux) ile internete baglanabiliyorum.
    7. Agdaki bilgisayarlardan birine ikinci isletim sistemi olarak (sanal makine uzerinde degil) Pardus 2009 kurdum, o da inernete sorunsuz baglanabiliyor.
    8- ADSL modemimizi acip kapattiktan sonra bir muddet (bazen 2 dakika, bazen 3-4 saat) Win XP yuklu bilgisayarlardan
    internete baglanabiliyoruz ama sonra yukarida yazdigim durum meydana geliyor.
    9- Bulundugumuz yerdeki diger isyerleri de bu sorunu birkac aydir aralikli olarak yasiyorlarmis. Ama bugunlerde
    problem yasamadiklarini soylediler.

Ne yapabilirim? Yardim/onerilerinizi bekliyorum.
    İslerinizde kolayliklar diliyorum.

• selamlar arkadaşım. tam olarak ne hatası olduğunu bilemiyorum ama bana antivirüs-firewall güvenlik duvarı vs. ek yazılımların interneti kısıtlaması gibi geldi...hangi antivirüs vs. güvenlik yazılımları kullanıyorsunuz ? söylerseniz sanırım yardımcı olabiliriz...
  • A.S.
    Guvelik duvarlarinin hepsi devre disi, agimizdaki iki bilgisayarda antivirus yazilimi yok. Diger uc bilgisayarda AVG nin ucretsiz versiyonu (8.5 free) yuklu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtlcsns -- 23 Temmuz 2009; 16:15:51 >
  • Bütün PC lere birden virüs bulaşma olasılı az olsada bir ihtimal.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.