Şimdi Ara

SİNYAL YOK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yumatu mini uydu alıcım var. Sitede oturuyorum, galiba çanak her apartmanda veya genel olarak sitede ortak. Sorun şu ki, köyde halamın evinde çeken kanallar, şehirde(Ankara'da oturuyorum) benim evimde çekmiyor. Mesela en basitinden bir örnek verecek olursak, Ankara'da bulunan DOST TV, Mersin'deki bir köyde çekerken benim evde sinyal yok yazıyor. Üstelik Ankara'da oturmama rağmen. Bu sadece Dost TV ile sınırlı değil, bazı kanallarda da bu sorunla karşı karşıyayım. Nedeni nedir, çözümü nedir? Yardımcı olursanınz sevinirim.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: muvensa

    Arkadaşlar yumatu mini uydu alıcım var. Sitede oturuyorum, galiba çanak her apartmanda veya genel olarak sitede ortak. Sorun şu ki, köyde halamın evinde çeken kanallar, şehirde(Ankara'da oturuyorum) benim evimde çekmiyor. Mesela en basitinden bir örnek verecek olursak, Ankara'da bulunan DOST TV, Mersin'deki bir köyde çekerken benim evde sinyal yok yazıyor. Üstelik Ankara'da oturmama rağmen. Bu sadece Dost TV ile sınırlı değil, bazı kanallarda da bu sorunla karşı karşıyayım. Nedeni nedir, çözümü nedir? Yardımcı olursanınz sevinirim.

    He he...

    Sorunu çok tatlı ifade etmişsiniz.

    Ankara'da merkezi sistemden yayın alırken, köyde bireysel sistemden yayın alıyorsunuz. Merkezi sistemlerde sinyal seviyesi, bireysel sistemlere göre daha düşük olur. Merkezi sistemlerde sinyal seviyesi kolayca yükseltilemez. Ancak pratik olarak şunu yapabilirsiniz. Komşunuzun uydu cihazını, kendi evinizde deneyiniz. Çekmeyen kanalları çekebiliyorsa, uydu cihazını değiştirmek en pratik çözüm olacaktır.

    Zira mini uydu cihazlarının tamamında, cihazların tuner'i sıkıntılıdır. Merkezi sistemde sinyalin azlığı + mini uydu cihazı kullanımı bazı kanalları izleyememenize neden olmuş.

    Kolay gelsin.




  • İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim, deneyeceğim
  • kaliteli kablo belki az sinyal artırabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.