Şimdi Ara

Sinyal yoğunluğu aniden gidiyor lütfen yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak
    uyduyu açıp kanalları izliyoruz sinyal seviyesinde sorun yok yoğunluk %60 larda gezinirken birden %3 %4 lere düşüyor ve yayın gidiyor.
    İşin ilginç yanıysa çeken bir kanalı açıp tekrar sinyal yogunlugunun olmadıgı kanalı açınca yogunluk tekrar %60 lara çıkıyor fakat max 30 sn sonra tekrar gidiyor.
    Sorun receiver da mı diye gittim üstkomşunun receiver ı aldım malesef onda da yoğunlukbir süre sonra gidiyor. Bende açıkcası hiç anlamam uydu işlerinden ve sorunda çok ilginç geliyor bana açıkcası yani yoğunluk hiç olmasa mesela kablodan olsa kanal değiştirince neden yoğunluk tekrar yükselsin kafamda deli sorular???
    Daha önce bu durumu yaşamış biri veya sorunumun ne olduğunu bilen biri varsa bu konuda yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bu arada uydumuzum hemen önünde üst komşunun iki uydusu var biri bizimkiyle aynı yöne bakıyor yani o da 4a sanırım diğeride hotbird vs olabilir bu uydular sinyal kalitesini etkiler mi sizce







  • Komşunun çanakları senin sinyal almanı engellemez... Benim tecrübeme göre sizin LNB arızalanmış... Anladığım kadarı ile sizde bir tek TÜRKSAT çanağı var. Eğer çanak ile receıver arasında dıseq veya splıtter gibi ara parça yoksa direkt LNB yi değiştirin... Sıngle (tek çıkışlı) LNB fiyatları 8 ile 15 TL arası satılıyor. Alıp kendiniz değiştirebilirsiniz.
  • %60 larda çok iyi değil ki.muhtemelen çanak iyi sabitlenmemiş.veya hassas ayar yapılmadan üstünkörü bağlanmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle söyleyeyim canagin ayarini kurcalarken ben bozdum açıkçası :) sinyal yoğunluğu aniden düşüyor ve ara parca yok tek canak kullanıyoruz lnb değiştirmek sorunu çözer sanırım benim tek merak ettiğim diger canaklar sinyal seviyesini etkilermiydi en iyisi aldığımız yeri arayip lnb yi degistirmesini istemek bu sirada sinyal seciyesinide eskisi gibi %90 lara sabit ler yardımlarınız için çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.