Şimdi Ara

Sinyal seviyesi düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kanalların büyük çoğunluğunda sinyal seviyesi 100'e yakın gösteriyor çok süper hiç sorun yok ama bir kaç tane kanal sinyal seviyesi düşük bunları ayarlamaya çalışırkende diğer kanalları kaybediyorum yani onlarında sinyal seviyesi gidiyor yani demek istediğim kanalların sinyal seviyeleri birbirleri ile senkron değil bunun nedenini bilen varmı sinyal seviyesi zaten hepsinin aynı olmaz ama arada ciddi uçurumlar var bir kanaldan seviye %100 gösteriyor başka kanalda hiç yok sinyal alamıyorum neden olabilir teşekkür ederim..

    Turksat 42º 90cm offset çanak kullanıyorum.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cagri

    kanalların büyük çoğunluğunda sinyal seviyesi 100'e yakın gösteriyor çok süper hiç sorun yok ama bir kaç tane kanal sinyal seviyesi düşük bunları ayarlamaya çalışırkende diğer kanalları kaybediyorum yani onlarında sinyal seviyesi gidiyor yani demek istediğim kanalların sinyal seviyeleri birbirleri ile senkron değil bunun nedenini bilen varmı sinyal seviyesi zaten hepsinin aynı olmaz ama arada ciddi uçurumlar var bir kanaldan seviye %100 gösteriyor başka kanalda hiç yok sinyal alamıyorum neden olabilir teşekkür ederim..

    Turksat 42º 90cm offset çanak kullanıyorum.


    Çanak ayarının yanında LNB ayarı da önemli. Ancak bir kanaldan 30%, diğer kanaldan 100% almak sıradışı bir durum değildir onu da belirteyim.




  • çanak ayarının milimetrik olduguna inandıysan LNB ni hafif adımlarla sağa sola cevirerek bu kanallardan sinyal almayı dene ..
    yine değişen bisey yoksa db si düşük daha kaliteli bir lnb ve akım kaybını en aza indiren bir kablo ilede deneyebilirsin..
    ayrıca ozanunal arkadasın dediği gibi bu sıradısı bi durum değil bazı kanalları vericilerinin yetersiz olmasındanda kaynaklanabilmekte..
    mesela trt ve doğan grubu kanalları genelde çok iyi sinyal seviyesine sahiptir ,ama bazı kanallarda ne yaparsan yap(daha büyük çanak takmak hariç) sinyali %50 yi geçemeyebilir bu işler böyle..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.