Şimdi Ara

Daireye Gelen Kablo Nedeniyle Düşük Hız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Yeni taşındığım dairenin bulunduğu bina 15 yıl önce yapılmış. Elektrikçisi oldukça vasat birisiymiş anladığım kadarıyla. 2 dairenin telefon kablolarını (5 damarlı bir kablo) tek kanaldan çekmiş.
    35 Mbitlik Fixnet abonesiyim fakat en fazla alabildiğim hız 12 Mbit. Mh binama 66 Mbit hız geldiğini fakat kutudan daireme gelen kablonun eski olması nedeniyle düşük hız aldığımı söylüyor (Daha önce Netgalaksi kullanıyordum onlar da aynı şeyi söylüyorlardı).

    İnternette yaptığım araştırmalarda herkes Cat6 kablo kullanılması gerektiğini söylemiş. Kabloyu değiştirmek istiyorum fakat üst komşunun da kablosu aynı kanaldan çekildiği için Cat6 kablo çekemiyorum. 2 tane Cat6 bu kanaldan geçmez diyor elektrikçi.

    Sorum şu;
    Cat 6 kablosunda 8 damar var, bize lazım olan ise sadece 2 damar sonuçta modeme RJ11 takabiliyoruz onun da 2 girişi var. Kutuda da sadece 2 tel bağlanıyor. Geriye kalan 6 damar boş kalacak. Acaba bu kabloların kalitesinde 2 damarlı bir kablo yok mudur işimizi görebilecek? Bir de gelen elektrikçiye üst komşu ile tek kablo çeksek 8 damarın 4'ü bana 4'ünü de ona versek olmaz mı dedim olmaz dedi, ama sadece 2 tanesini aktif olarak kullanıyoruz dedim bağlantılar çok farklı olmaz dedi. Anlatamadı da farklı olanın ne olduğunu. Ne yapabilirim var mı bir önerisi olan?







  • cat5/6 kablonun herhangi iki ucuna (örneğin mavibeyaz-mavi) rj11 çaktırın, aynı şekilde kablonun diğer ucuna da rj11 çaktırıp kullanabilirsin. eski tesisatınızdan daha iyi olacak. elektrikçinin anlayabileceği ve yorum yapabileceği birşey değil bu.
  • Aynı sorun bende de var ankestreden modeme cat6 çekmem lazım bina 15 senelik müstakil sıradan telefon kabloları binaya gelen 120 mgbt dedi gelen kişi ama benim modemden gördüğüm max 45

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden cat 6 nın kalan 6 tane ucunun size zararı yok ilerde yararı olur fiyatının çok bi farkı olmaz 2 damarlı kablo hemen hemen aynı fiyata gelir
  • Tek kablo kanalindan 3 dairenin kablosunu çekmişler. Cat6 kalin olduğu için cekebilmem imkansiz o kanaldan. O yüzden olmuyor. En olmadi cat6 yi soyup iki telini cekecegim sadece ama o zaman da verim alabilir miyim bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 307kd kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yapma bi etkisi olmaz.
  • Iki damarli klasik telefon kablosu kullan daha ince ve esnek bir kablo ?
  • Binanın havalandırma boşluğundan Reçber marka Cat7 kablo çektim. Direkt anakastreden modeme bağladım fakat hız yine değişmedi. Fixneti aradım arıza kaydı aldılar. Bugün telekomcular geldi kutuda hız testi yaptılar 60 Mb hız var deyip önce yine kabloda bahane bulmaya çalıştılar fakat Cat7 olduğunu direkt modeme bağladığımı söyleyince gelip eve baktılar. Bağladığın uçlarda sorun var dediler kahve beyazı bağladılar. Hız testi yaptım yanlarında eskiden 12 civarındayken 9-10 a düştü. Bir açıklama yapamayınca kendi getirdikleri hız testi yapan cihazı bağladılar eve gelen hız 50 nin üzerinde çıktı sizin 35 i rahat almanız lazım dediler. Sorun nerede dedim modeminizde dediler. Modemim Huawei Vodafone HG658C v2 modeli. Ayarlarına girdim baktım VDSL üzerinden bağlı görünüyor. Acaba Vodafone modeme bir hız kilidi falan atmış olabilir mi?
    Yukarı
    Bağlantı durumu:
    Showtime
    Yukarı akım hattı hızı (kbit/s):
    6142
    Aşağı akım hattı hızı (kbit/s):
    10694
    Maksimum yukarı akım hızı (kbit/s):
    7452
    Maksimum aşağı akım hızı (kbit/s):
    15072
    Yukarı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
    8.3
    Aşağı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
    10
    Yukarı akım aralık derinliği:
    1
    Aşağı akım aralık derinliği:
    1
    Hat standardı:
    VDSL
    Yukarı akım hat zayıflaması (dB):
    10.1
    Aşağı akım hat zayıflaması (dB):
    14.8
    Yukarı akım çıkış gücü (dBm):
    8.5
    Aşağı akım çıkış gücü (dBm):
    13.1
    Yukarı akım CRC hataları:
    2608
    Aşağı akım CRC hataları:
    3
    Kanal türü:
    Hızlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 307kd -- 27 Eylül 2020; 15:41:44 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.