Şimdi Ara

Sinüzit ve Alerjik Rinit birlikteliği - tecrübelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
16
Favori
44.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun süredir burun tıkanıklığı yaşıyordum. Bir kez ameliyat olup burnumdan et ve kemik aldırdım. (Ameliyat eden: Dr. Orhan Gö-rgülü) Ameliyat sonrası iki gün burnum tamamen tıkalı kaldı. Uykusuzluktan delirecektim az kalsın. Ama tıkanıklık geçmedi. Meğer alerjim varmış ve vücut alınan etlerin yerine yenisini oluştururmuş. (Bkz: Eee biz niye ameliyat olduk?)

Ev akarlarına karşı bioneem isimli bir sprey aldım nispeten yatarken rahat yatıyordum ama bazen başka sebeplerden yine tıkanıyordu. Akar sebepli tıkanıklığa çözüm oldu ama yetersiz kaldı.

Nosk burun filtresi aldım beş para etmez birşey çıktı. Denemeye bile değmez.

Bir gece tıkanıklık artınca otrivine sıktım daha da tıkandı burnum. O günün sabahı delirmek üzereyken yine doktora gittim. (Doktor Aylin Tekinalp Kı-vılcı-mlı) Bu hanım doktor crebros diye bir ilaç verdi ufacık birşey ama gerçekten burnumu açtı. Bu arada bir doktora daha gideyim dedim internetten araştırıp Fındıkzade'de bulunan ve internette Kbb hastanesiwww.kbbhospital.com diye siteleri bulunan lakin gittiğimde gerçek isimlerinin İstanbul Şehir Hastanesi olduğunu öğreneceğim yere gitmeye karar verdim.

Dr. Burhan Dadaş'ın odasında hasta bakan Dr. Sinan Tilki beye muayene olur gibi oldum. Şöyle ki ben hikayemi anlatmaya başlayınca sözümü kesip "beylikdüzünün havası iyi diyorlar aslında fethiye de güzel yer" şeklinde sözlerle beni şok etti kendisi. Sonra rahatsızlığımı ve kullandığım ilacı anlamadan "soğuk hava da iyi gelebilir" şeklinde bir yorumu oldu. Öğrenci olduğumu ve yurtta kaldığımı söylememe rağmen evin yatakodasında duvar kağıdı var mı diye sordu. Bu noktada ben artık pes etmiş vaziyette evet ya da hayır cevaplarından hangisi kolayıma gelirse onu tercih etmeye başladım. O bana "kulakların da sağlammış şanslısın" derken ben giden paracıklarımı düşünüyordum.

Belki bu yazıyı okur diye yazmak istiyorum, bir doktorun görevi:

1-Hastanın hikayesini dinlemek

2-Hikaye ve şikayetlere göre uygun testleri yaptırmak

3-Rahatsızlık neyse teşhis etmek

4-Çözüm yollarını ortaya koyup en kolay yoldan hastaya müdahale etmek

Bunları yapmadan doktor olunmaz.

Şu an crebros kullanıyorum ama yan etkisi var: uyku. hapın yarısını alıyorum ama yine çok uyutuyor. Buna çözüm olarak da ilacı akşam 8-9 gibi alıyorum. Kendimi tam uyku vaktimde etkisine bırakıyorum. (Edit: İkinci yan etkisi şiddetli depresyona sebep olması)

Bu arada sinüzit için de tuz+carbonat+su karışımı kullanmaya başladım bugün. Gerçekten iyi geliyor. Diğer bitkisel yöntemleri de tek tek denemeyi düşünüyorum. Bakalım hangisi derman olur derdimize..

Üç ay sonra gelen edit:

Arkadaşlar uzun süredir burnumun iki deliği de açık rahat nefes alabiliyorum. önceden biri tıkanır diğeri açık olurdu ve bu durum nöbetleşe değişirdi. yukarda detaylı olarak yazdığım masraflı ve zahmetli birsürü denemeden sonra burnuma tuzlu su çekerek ve güneş alan havadar bir odaya taşınarak rahatsızlığımdan tamamen kurtuldum. Tuzlu su işlemini yapmak isteyenler için kendi tecrübelerime dayanarak tavsiyem:

içme suyunu burnunuzu yakmayacak derecede ısıtabildiğiniz kadar ısıtın. içine yine burnunuzu yakmayacak derecede dayanabildiğiniz kadar tuz atın karıştırın. (Tuzun acı etkisini azaltmak için az miktar karbonat da atabilirsiniz ama ben ihtiyaç duymadım hiç.) Sonra bu ılık tuzlu suyu yanınıza alıp banyoda bir sandalyeye oturun. Tuzlu suyu şırıngaya çekin. Şırınganın ucuna gerek yok tabii ve mümkün olduğu kadar büyük şırınga alın. Sonra otururken başınızı öne doğru eğin (alnınız burnunuzdan aşağıda olsun). sonra şırıngayı burnunuza dayayıp tuzlu suyu yavaş yavaş (tıkalı olan delikten) püskürtün. burun deliği dolduktan sonra tuzlu su tıkanıklığı yavaş yavaş açmaya başlıyor ve alın sinüslerini dolduruyor (Bu yöntemi bulabilmek için kardeşimin anatomi kitabını bile inceledim:) Bu esnada başınız eğik olduğu için tuzlu su asla genze kaçmıyor canınızı yakmıyor. tıkalı delikten sonra sinüsler doluyor sonra sıvı açık olan delikten dışarı akmaya başlıyor. sıvı diğer delikten akmaya başladıktan sonra da sabit baskıyla zorlamadan yavaş yavaş tuzlu suyu püskürtmeye devam edin iyice temizlensin. tabi bu esnada ağzınızdan nefes alıp veriyorsunuz. ılık suyun sinüslerinizde gezinmesi gerçekten keyif veriyor hiç rahatsız edici birşey değil. hele biberiye de koyduysanız acayip bir ferahlık hissediyorsunuz. böyle üç beş dakika devam edin sonra bırakın. sinüslerdeki sıvının boşalması hemen olmuyor tabii. yüzde doksanı ilk anda gitse de yüzde onu bir saat aralıklarla akıyor. neticede burnunuz eskiye göre biraz açılmış oluyor. her işlemde biraz daha açılıyor. ve bir müddet sonra burnunuzun iki deliği de açık olarak yaşamaya başlayıp sıkıntıyı unutuyorsunuz benim gibi:)

Tuzlu su yöntemini internetten buldum ve deneyerek bu şekilde geliştirdim. Tıp okuyan kardeşim okulda bir hocasına sormuş ne yapalım diye o da tuzlu su çeksin demiş. denize gidip dalmaya gerek yok tuzlu suyu burna bu şekilde püskürtmek yeterli. hele şırınga bu işi baskı ile çok güzel yaparken neti pot gibi aletlere asla para vermeyin.

Rahat nefesler dilerim size de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caslantas -- 28 Ağustos 2013; 13:57:11 >

• kesin alerjik rinitmi alerji testi yaptırdınmı hapşırma göz şikayetleri varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • test yapmadan belirtilere göre teşhis koydu doktor -tüm belirtiler var- bir de crebros etki gösterince sağlaması oldu.

Edit: Arkadaşlar asla crebros isimli ilacı almayın, kullanmayın, kullandırtmayın. Sadece uyku yapmakla kalmıyor beyindeki hormon dengesini bozup depresyona sebep oluyor.

Günlerdir karamsarlık, sürekli mutsuzluk, kalp ağrısı, göz seğirmesi gibi depresyonun bütün belirtilerini yaşadım. Az kalsın nöropsikoloji hastanesine gidecektim. Randevu almaktan son anda vazgeçtim. Dün ilacı almayı unutmuşum. Bu sabah gayet neşeli bir şekilde uyandım. Günlerden beri ilk defa neşe sevinç gibi duyguları tekrar yaşayabildim. Gün ışığı, mutluluk, gülebilmek... Ve her gün -işim olsa bile- öğlene kadar yatan ben bu sefer erken kalktım.

Üstelik crebros'u yarım yarım yutuyordum. Prospektüsünde "depresyon ilacı kullananlar bu ilacı kullanmasın" diye yazmışlar. Yan etkileri kısmında da önemsiz yan etkileri bölümünde kısacık bahsetmişler. Benim gibi adamı bu derecede depresyona sokan ilaç deprosyondaki adamı intihar ettirir. İçindeki levosetirizin mi sebep oluyor bilmiyorum ama kabus gibi bir hafta yaşadım. Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caslantas -- 18 Ekim 2012; 19:16:21 >

• Arkadaşlar internetten biberiye ve okaliptus yağlarının sinüzite iyi geldiğini okudum. Türkçe ingilizce çeşitli sitelerden öğrendiklerimi uygulayıp (birsürü denemeden sonra) şöyle bir çözüm buldum:

1- Biberiye(2)-Okaliptus(2)-Çörekotu(1)-Zeytinyağı(3) yağlarını rakamla gösterdiğim miktarda göz kararı karıştırıp boş otrivine şişesine dolduruyorum. (Önce zeytinyağı koyun sonra çörekotu sonra okaliptus ve en son da biberiye koyup çok bekletmeden kapatın) Bu karışımı günde bir veya bazen iki defa burnunuza sıkın. Biraz yakıyor ama hem tıkanklığı uzun süre gideriyor hem de zamanla sinüziti çözüyor(muş). Ayrıca koku almayan burunlara iyi geldiğini de okudum.

2- Bir bardak hafif ısıtılmış suya bir çay kaşığı tuz atıp karıştırıyorum. Ardından birer tatlı kaşığı biberiye ve okaliptus yağı koyuyorum. Tuzlu suda homojen dağılıyor yağlar. Hem de tuzun temizleyici etkisi var. Sonra şırınga ile burnuma püskürtüyorum. Başınızı geriye doğru yaslamayın genzinize kaçıyor sağa veya sola yatırmak daha iyi oluyor. Ben genelde şırıngayı burnuma dayayıp suyu baskılıyorum. Bu aynı denize dalma etkisi yapıyor.

Bu iki yöntem şu ana kadar kullandığım ilaçlar vesair içinde en iyisi. Boşuna kafanıza havlu koyup buhar solumaya çalışmayın. Veya acı kavun damlatıp hayatınızı riske atmayın.

Biberiye aynı vicks gibi kokuyor. Meğer binlerce yıldır kullanılan biberiye yağını vicks diye yutturmuşlar bize.

Eskiden burun deliklerimden sadece bir tanesi açık olurdu ondan da zor nefes alırdım. Şimdi birisi tam açık oluyor diğeri de yarım açık. Rahatlatan bir akıntı oluyor. Yakında sinüzit için tekrar röntgen çektirmeyi düşünüyorum.

Ayrıca yağları Mecitefendi veya shiffa home gibi markalardan almanızı tavsiye ederim. Karden almayın. Biberiye yağı en fazla 10 lira oluyor okaliptus 8 lira civarında.

• çok teşekkürler.. dediklerinizin hepsini aldım ve uygulamaya başladım.. bugün birinci günüm, biberiye yağını kullandım ilk,burnuma damlattım.. bayağı boşaltıyor.. şu an yeniyim. peki sizin durumunuz nedir,bir gelişme, düzelme, başka tavsiyeleriniz var mı acaba? yazarsanız sevinirim..
  • Alerjik geniz akıntısı var mı?
  • tabi, aynen, doktorumun söylediği, geniz akıntısı var, gıcık yapıyor, öksürük yapıyor.. alerjik rinitmiş..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biz geniz akıntısını ve diğer alerjileri tek seanslık lavmanla çözmüştük. İki kişide denendi. Ama belli kuralları var. Kimisi zararlı dese de ben faydasını gördüm. Bazen bağırsak sorunlarında hastanelerde de uygulanıyor, o da alerjiyi düzeltiyor biraz.

• Bu içeriği yukarıya taşıdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caslantas -- 18 Ocak 2013; 16:39:07 >
  • Abdullah kardeşim, sana üstteki mesajından önce pm atmıştım, nasıl yapıyorsun tuzlu su olayını diye, burada ayrıntılı açıklamışsın.. benim pm e yanıt vermene gerek yok:)). çok teşekkürler..
    bilmeyenlere ben de yardımcı olayım.. senin bu yöntemin en mükemmeli.. hem sinüzit, hem de alerjik rinitten dolayı sinüsleri dolanlar için.. ama BİBERİYE YAĞI.. gerçekten çok etkili, nefes açıcı.. nefes açıcı demiyelim, burundan içeri girince hızlı ve etkili DEKONJESTAN yani burun içi sinizüt içi ne varsa boşaltan birşey.. acı kavunu bile deneyen birisiyim.. biberiye yağı daha etkili:)) herkese tavsiye ederim..
    tekrar geçmiş olsun herkese... selamlar saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullah345

konuyla alakasız ama geçende göz doktoruna arada sırada gözde şiddetli ağrı sebebiyle gittim doktor bende sinüzit olduğunu söyledi sizde böyle bir ağrı oluyor mu ? (2 göz birden değil sadece biri ağrıyor)
  • Bende göz ağrısı olmadı hiç sadece bir kaç kez şiddetli baş ağrısı çektim o kadar.
  • quote:

Uzun süredir burun tıkanıklığı yaşıyordum. Bir kez ameliyat olup burnumdan et ve kemik aldırdım. (Ameliyat eden: Dr. Orhan Görgülü) Ameliyat sonrası iki gün burnum tıkalı kaldı. Uykusuzluktan delirecektim az kalsın. Ama tıkanıklık geçmedi. Meğer alerjim varmış ve vücut alınan etlerin yerine yenisini oluştururmuş. (Bkz: Eee biz niye ameliyat olduk kanka?)

Ev akarlarına karşı bioneem isimli bir sprey aldım nispeten yatarken rahat yatıyordum ama bazen başka sebeplerden yine tıkanıyordu. Akar sebepli tıkanıklığa çözüm oldu ama yetersiz kaldı.

Bir gece tıkanıklık artınca otrivine sıktım daha da tıkandı burnum. O günün sabahı delirmek üzereyken yine doktora gittim. (Doktor Aylin Tekinalp Kıvılcımlı) Bu hanım doktor crebros diye bir ilaç verdi ufacık birşey ama gerçekten burnumu açtı. Bu arada bir doktora daha gideyim dedim internetten araştırıp Fındıkzade'de bulunan ve internette Kbb hastanesiwww.kbbhospital.com diye siteleri bulunan lakin gittiğimde gerçek isimlerinin İstanbul Şehir Hastanesi olduğunu öğreneceğim yere gitmeye karar verdim.

Dr. Burhan Dadaş'ın odasında hasta bakan Dr. Sinan Tilki beye muayene olur gibi oldum. Şöyle ki ben hikayemi anlatmaya başlayınca sözümü kesip "beylikdüzünün havası iyi diyorlar aslında fethiye de güzel yer" şeklinde sözlerle beni şok etti kendisi. Sonra rahatsızlığımı ve kullandığım ilacı anlamadan "soğuk hava da iyi gelebilir" şeklinde bir yorumu oldu. Öğrenci olduğumu ve yurtta kaldığımı söylememe rağmen evin yatakodasında duvar kağıdı var mı diye sordu. Bu noktada ben artık pes etmiş vaziyette evet ya da hayır cevaplarından hangisi kolayıma gelirse onu tercih etmeye başladım. O bana "kulakların da sağlammış şanslısın" derken ben giden paracıklarımı düşünüyordum.

1-Hastanın hikayesini adam gibi dinlemek

Şu an crebros ile mutluyum. Otrivine isimli ilaç bombası gibi değil, yan etkisi aşırı uyku oluyor. O küçücük hapın yarısını alıyorum burnumu açıyor ama yine çok uyutuyor. Buna çözüm olarak da ilacı akşam 8-9 gibi alıyorum. Kendimi tam uyku vaktimde etkisine bırakıyorum.

Bu arada sinüzit için de tuz+carbonat+su karışımı kullanmaya başladım bugün. Gerçekten iyi geliyor. Diğer bitkisel yöntemleri de tek tek denemeyi düşünüyorum. Bakalım hangisi derman olur derdimize..

Üç ay sonra gelen edit:

Arkadaşlar uzun süredir burnumun iki deliği de açık rahat nefes alabiliyorum. önceden biri tıkanır diğeri açık olurdu ve bu durum nöbetleşe değişirdi. yukarda detaylı olarak yazdığım masraflı ve zahmetli birsürü denemeden sonra bulduğum en etkili ve kolay çözüm şu:

içme suyunu burnunuzu yakmayacak derecede ısıtabildiğiniz kadar ısıtın. içine yine burnunuzu yakmayacak derecede dayanabildiğiniz kadar tuz atın karıştırın. (Tuzun acı etkisini azaltmak için az miktar karbonat da atabilirsiniz ama ben ihtiyaç duymadım hiç.) Sonra bu ılık tuzlu suyu yanınıza alıp banyoda bir sandalyeye oturun. Tuzlu suyu şırıngaya çekin. Şırınganın ucuna gerek yok tabii ve mümkün olduğu kadar büyük şırınga alın. Sonra otururken başınızı öne doğru eğin (alnınız burnunuzdan aşağıda olsun). sonra şırıngayı burnunuza dayayıp tuzlu suyu yavaş yavaş (tıkalı olan delikten) püskürtün. burun deliği dolduktan sonra tuzlu su tıkanıklığı yavaş yavaş açmaya başlıyor ve alın sinüslerini dolduruyor (Bu yöntemi bulabilmek için kardeşimin anatomi kitabını bile inceledim:) Bu esnada başınız eğik olduğu için tuzlu su asla genze kaçmıyor canınızı yakmıyor. tıkalı delikten sonra sinüsler doluyor sonra sıvı açık olan delikten dışarı akmaya başlıyor. sıvı diğer delikten akmaya başladıktan sonra da sabit baskıyla zorlamadan yavaş yavaş tuzlu suyu püskürtmeye devam edin iyice temizlensin. tabi bu esnada ağzınızdan nefes alıp veriyorsunuz. ılık suyun sinüslerinizde gezinmesi gerçekten keyif veriyor hiç rahatsız edici birşey değil. hele biberiye de koyduysanız acayip bir ferahlık hissediyorsunuz. böyle üç beş dakika devam edin sonra bırakın. sinüslerdeki sıvının boşalması hemen olmuyor tabii. yüzde doksanı ilk anda gitse de yüzde onu bir saat aralıklarla akıyor. neticede burnunuz eskiye göre biraz açılmış oluyor. her işlemde biraz daha açılıyor. ve bir müddet sonra burnunuzun iki deliği de açık olarak yaşamaya başlayıp sıkıntıyı unutuyorsunuz benim gibi:)

Tuzlu su yöntemini internetten buldum ve deneyerek bu şekilde geliştirdim. Tıp okuyan kardeşim okulda bir hocasına sormuş ne yapalım diye o da tuzlu su çeksin demiş. denize gidip dalmaya gerek yok tuzlu suyu burna bu şekilde püskürtmek yeterli. hele şırınga bu işi baskı ile çok güzel yaparken neti pot gibi aletlere asla para vermeyin.

hocam yönteminizi denedim ama suyu sıktığım delikten geri çıktı oysa dediğiniz gibi yapmıştım kafamı öne eğdim de yaptım yanlışım nerede ???

• quote:

Orijinalden alıntı: by_fb

quote:

Uzun süredir burun tıkanıklığı yaşıyordum. Bir kez ameliyat olup burnumdan et ve kemik aldırdım. (Ameliyat eden: Dr. Orhan Görgülü) Ameliyat sonrası iki gün burnum tıkalı kaldı. Uykusuzluktan delirecektim az kalsın. Ama tıkanıklık geçmedi. Meğer alerjim varmış ve vücut alınan etlerin yerine yenisini oluştururmuş. (Bkz: Eee biz niye ameliyat olduk kanka?)

Bir gece tıkanıklık artınca otrivine sıktım daha da tıkandı burnum. O günün sabahı delirmek üzereyken yine doktora gittim. (Doktor Aylin Tekinalp Kıvılcımlı) Bu hanım doktor crebros diye bir ilaç verdi ufacık birşey ama gerçekten burnumu açtı. Bu arada bir doktora daha gideyim dedim internetten araştırıp Fındıkzade'de bulunan ve internette Kbb hastanesiwww.kbbhospital.com diye siteleri bulunan lakin gittiğimde gerçek isimlerinin İstanbul Şehir Hastanesi olduğunu öğreneceğim yere gitmeye karar verdim.

1-Hastanın hikayesini adam gibi dinlemek

Şu an crebros ile mutluyum. Otrivine isimli ilaç bombası gibi değil, yan etkisi aşırı uyku oluyor. O küçücük hapın yarısını alıyorum burnumu açıyor ama yine çok uyutuyor. Buna çözüm olarak da ilacı akşam 8-9 gibi alıyorum. Kendimi tam uyku vaktimde etkisine bırakıyorum.

Üç ay sonra gelen edit:

Arkadaşlar uzun süredir burnumun iki deliği de açık rahat nefes alabiliyorum. önceden biri tıkanır diğeri açık olurdu ve bu durum nöbetleşe değişirdi. yukarda detaylı olarak yazdığım masraflı ve zahmetli birsürü denemeden sonra bulduğum en etkili ve kolay çözüm şu:

hocam yönteminizi denedim ama suyu sıktığım delikten geri çıktı oysa dediğiniz gibi yapmıştım kafamı öne eğdim de yaptım yanlışım nerede ???

enjektörü burun deliğinize dayayıp hafif bir baskı oluşturacaksınız. o baskıyla tıkanıklık yavaş yavaş açılıyor böylece tuzlu su sinüslere dolup sonra diğer delikten boşalmaya başlıyor.

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 12:41:11 >
  • Bir arkadaş özelden soru sormuş buradan da cevap vereyim

1. Burun deliklerinizin ikisi şu anda da hala açık mı ?
    2. Ev tozu akarına karşı alerjiniz var mıydı ?
    3. O tuzlu suyu çektikten sonra burundan şeffaf kokusuz bir sıvı sizdede çıkıyor muydu ?
    4. Hala tuzlu su çekiyor musunuz?

1.Evet şu an ikisi de açık. Fakat yattığım zaman çarşaf eskiyse hemen tıkanıyor. Odamı düzenli havalandırıyorum, yatağıma güneş vurmasına özen gösteriyorum, çarşafımı düzenli olarak değiştiriyorum.

2. Evet akarlara karşı alerjim var.

3. Burnuma tuzlu suyu çektikten sonra yarım saat sıvı akıntısı oluyordu.

4. Artık çekmiyorum üşendiğimden. Fakat alet edevatı her an hazır bulunduruyorum.
  • benimde ev akarlarına karşı alerjim var alerji başladığı zaman aşırı derecede burun akıntısı ve hapşuruk oluyor. alerji reaksiyon verdiği zaman ne yaptıysam geçmiyor tek çare uyumak 1 saat bile uyuyup kalkarsam geçiyor. bunun sebebini bilen var mı?
  • Merhabalar

Rakamlarla gösterdiğiniz miktarda ölçek nedir acaba?

Damla/Çay kaşığı v.b..Bir de bunların yanına su falan koymuyorsunuz sanırım.Değil mi?

İyi günler
  • Bahsettiğim yöntemin aynısını Maranki canlı yayında anlatmış
    Link
  • quote:

Uzun süredir burun tıkanıklığı yaşıyordum. Bir kez ameliyat olup burnumdan et ve kemik aldırdım. (Ameliyat eden: Dr. Orhan Gö-rgülü) Ameliyat sonrası iki gün burnum tamamen tıkalı kaldı. Uykusuzluktan delirecektim az kalsın. Ama tıkanıklık geçmedi. Meğer alerjim varmış ve vücut alınan etlerin yerine yenisini oluştururmuş. (Bkz: Eee biz niye ameliyat olduk?)

Bir gece tıkanıklık artınca otrivine sıktım daha da tıkandı burnum. O günün sabahı delirmek üzereyken yine doktora gittim. (Doktor Aylin Tekinalp Kı-vılcı-mlı) Bu hanım doktor crebros diye bir ilaç verdi ufacık birşey ama gerçekten burnumu açtı. Bu arada bir doktora daha gideyim dedim internetten araştırıp Fındıkzade'de bulunan ve internette Kbb hastanesiwww.kbbhospital.com diye siteleri bulunan lakin gittiğimde gerçek isimlerinin İstanbul Şehir Hastanesi olduğunu öğreneceğim yere gitmeye karar verdim.

1-Hastanın hikayesini dinlemek

Şu an crebros kullanıyorum ama yan etkisi var: uyku. hapın yarısını alıyorum ama yine çok uyutuyor. Buna çözüm olarak da ilacı akşam 8-9 gibi alıyorum. Kendimi tam uyku vaktimde etkisine bırakıyorum. (Edit: İkinci yan etkisi şiddetli depresyona sebep olması)

Üç ay sonra gelen edit:

Arkadaşlar uzun süredir burnumun iki deliği de açık rahat nefes alabiliyorum. önceden biri tıkanır diğeri açık olurdu ve bu durum nöbetleşe değişirdi. yukarda detaylı olarak yazdığım masraflı ve zahmetli birsürü denemeden sonra burnuma tuzlu su çekerek ve güneş alan havadar bir odaya taşınarak rahatsızlığımdan tamamen kurtuldum. Tuzlu su işlemini yapmak isteyenler için kendi tecrübelerime dayanarak tavsiyem:

Bilgi icin tesekkurler ayni sikayetler bendede var buruna tuzlu su uygulamasi gunde kac kere ve kac gun yapmamiz gerekiyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.