Şimdi Ara

Diyet yapmadan 18 kilo verdim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
33.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Nisan ayında 117 Kiloya ulaşınca artık gidişin gidiş olmadığına anladım ve zayıflamaya karar verdim.

    Daha önceleri daha zayıfken bilindik bir çok farklı diyeti uygulayarak zayıflamış ama kısa sürede verdiğim kiloları geri almaya ve eskisi gibi beslenmeye başlamıştım. Ama bilindik ve uzamanların çoğu zaman önerdikleri diyetler ne kadar zayıflatırsa zayıflatsın o diyetleri bırakınca genelde verilen kilolar hep geri alınıyor. Geri almayan neredeyse kimse yoktur.

    O yüz den diyet yapmak yerine daha başka bir yol denemeye karar verdim ve Nisan ayından beri o yöntemi deniyorum. Haziran ayı ile Temmuz ayları arasında bu yönteme ara vermek zorunda kalmıştım ama buna rağmen sadece 2 kilo geri almıştım.

    Şimdi bu yöntemin ne olduğunu merak edenler olacağı için yazıyorum.

    Öncelikle ufak bir uyarı ile başlıyorum. Bu yöntem bende ve Annem de işe yarıyor ama herkes de yarayacak diye bir şey yok. Öncelikle herhangi bir hastalığınızın olmaması gerekiyor. Kan tahlili yaptırmakta fayda var. Ben de guatır var fakat ilaç kullandığım için şu an iyi durumda hatta 100 ml kullanıyordum değerleri düştüğü için 50 ml düşürmemi söylediler. Şekerim 117 çıkmıştı ama o dğer çok yüksek değil dendi zaten üç aylık ortalaması düşük.
    Başka sorunlar yok.

    Nisan ayından bu yana tam 18 kilo verdim. Şu an 99 kiloyum. Peki diyet yapmadan nasıl oldu.

    1. Nisan ayı ile Haziran ayları arasında 7 kilo verdim. Sabahları simit, şekersiz çay, peynir ve salata ile domates ( Salata ve domates her zaman değil arada bir)
    2. Öğlenleri Müslü veya Mısır gevreği (Bir kase ve üzerine süt dökerek)
    3. Ara öğün olarak sadece 1 adet meyve. Muz, Elma, Seftali, Portakal gibi
    4. Akşam yemeğine gelirsek. Ev yemeği olmak şartı ile 2-3 çeşit yemek olabilir. (Sebze veya et yemeği fark etmez) Önemli olan az miktarda yemek. Yani karnızı şişirmeyeceksiniz. İkinci bir kabağı almak yok. İçeçek olarak ayran, limonata ve hatta kola serbest ama sadece 1 bardak.

    Sabah kahvaltısında simit yerine kaşar peynirli tost yenebilir. Ekmeği size kalmış. Beyaz ekmek olabilir. Öğle yemeğin de de Gevrek yerine 1 veya 2 adet yumarta yanında 1 dilim kepekli ekmek yenebilir.

    Bu yazdıklarımla 7 kilo verdim.

    Haziran ayı ile Temmuz ayında ise bir takım sebeplerle bu beslenme bozulmuştu ama sadece 2 kilo geri aldım ve 112 kiloya çıktım. 17 Temmuz da tekrar başladım.

    Yeni başladığım da ise bir kaç ufak değişiklik oldu. Öncelikle yukarıda yazdığım beslenme sistemi değişmedi. Peki ne gibi değişiklikler oldu derseniz yazıyorum.

    1. Sabahları 1 saat yürüyüş yapmaya başladım. Şu an ise 8 günden beride yürüyüş süremi 1 saat 20 dakikaya çıkardım.
    2. Çok su içen biri değildim ama hem tok ttusun diye hemde yürüyüş sırasında kaybedilen su miktarını dengelesin diye daha fazla su içiyorum.
    3. Akşam yemeklerinde 1 bardak tükettiyim kolayı da kestim ama kesme sebebim şu sıralar kullandığım bir ilaç yüzünden. Gözüm de ödem varmış ve Diazomid adında bir ilaç verdiler o ilaçla Kola, Maden suyu, Soda gibi gazlı içeçeklerin tanıdı bozuyor ve bu tür içeçeklerden iğrenmeye başlıyorsunuz. (Kolayı kesmek için bu ilaçı alıp içeyim diye sakın düşünmeyin bir sürü yan etkisi var.) O sebeple duruma göre ayran veya limonata içiyorum. İlaç şekeri de biraz etkilediğin den şekersiz limonata tüketiyorum.

    Akşam yemeklerin de herşey serbest. Makarna ve Pirinç Pilavı da serbest. Kısaca diyet yapmıyorum sadece yediğim miktarı azalttım. Ama abartıp herşey serbest diye de her akşam pilav veya makarna yemeğin.

    Diyet yapıp kilo verebilen ama çoğu zaman diyetlerini bozan biri bu yöntemi deneyebilir. Tabi şeker, tansiyon ve benzeri rahatsızlıkları yoksa. Diyet yaptığı halde kilo veremeyenler bu yöntemi asla denemesinler.

    Bu beslenme şekli ile Nisan ayından bu yana 18 kilo verdim. Arada bir kaçamak yaptığım da oldu. Mesela her ay göz doktoruna gidiyorum ve başka şehirde o yüz den şehir dışına gittiğim için dışarıda yemek giyorum. Canım ne isterse onu tüketiyorum. 9 gün önce Abimin doğum günüydü o gün mesela çok fazla meze ve çok büyük bir dilim pasta yedim. Karnım baya şişti ama ertesi gün kendime ceza verdim ve 1 saat 44 dakika yürüdüm.
    2 saate tamamlayacaktım ama güneş çıktı ve fazla yürüyemedim.

    Kısaca abur çubur,tatlılar ve mezeler dışında tek şartla herşey serbest. O tek şartta normalde yediğin miktarı azaltmak ve sabahları en az 1 saat yürüyüş yapmak. Abur çubur,tatlılar ve mezeler ise ancak özel günler de serbest. Bir de herşey serbest diyorum ama ev yemekleri için geçerli. Kalkıp pizza, hamburger ve benzeri şeyler yemek yok. Ancak bu yasaklı şeyleri de kırklılın başında yemek de yasak değil. Ayda 1 defa filan yenebilirler.

    Neden bu tarz bir beslenme şekli denediğimi soracaksınız ve bende size cevabını aslında en başında verdim diyeceğim. Diet yaparak kilo veriliyor fakat hayat boyu diyet yapılamaz ve diyeti kesince de kilo bir şekilde geri alınıyor. Geri almayan insanlar var ama onlarda yine bir çok şeyi artık yememeye başlıyorlar. Ben sevdiğim şeyleri yemeden yapamam ve diyet yapıp 30 kilo versem yarın bir gün o sevdiğim şeyleri az miktarda olsa yemeğe başladığımda yine verdiğim kiloları geri alacağımı biliyorum o sebeplede sevdiğim şeylerden vazgeçmeden ama az yiyerek zayıflamayı tercih ettim ve şu ana kadar da başarılı oldum. Hatta vücudum sıkılaşmaya da başladı.

    Crysis 2 ve Crysis 3 adlı bilgisayar oyunları vardır. Zamanında ön sipariş ile almıştım ve yanlarında hediye T-Shirt gelmişti. O zamanlar 100 kilo iken üzerime olmamışlardı zaten sontadan 117 oluncada hiç deneme fırsatım da olmadı. dolabımda iki T-shirtte ilk günki hallerinde duruyordu. Gecende tekrar 100 kiloya düştüğüm de enteresan bir şekilde daha önce aynı kilodayken üzerime olmayan o iki T-shirt çok rahat üzerime oluyor. Beni gören herkes zayıfladığımı anlıyor ve nasıl yaptın diyede soruyor bende anlatıyorum. Diyet yapmadan zayıfladığımı duyunca şaşırıp kalıyorlar.







  • Yazdıklarınız hepsi diyet içeriyo.....

    Hiç güleceğim yoktu.......................



  • expertadvisor kullanıcısına yanıt
    hangi diyette akşamları 2-3 çeşit yemek var. Diyet yapılırken ya haşlama ya ısgara et yenir. Ben ise köfte yanında makarna veya soya soslu tavuk ve yanında pilav da tüketiyorum. Sebze yemekleri de tüketiyorum ama diyetlerde ya haşlama ya zeytin yağlı yenir. Kıymalı ıspanak yanında makarna tüketiyorum. Tek çeşit yedeğim de de mantı veya kıymalı makarna.

    Sadece gündüz kahvaltı ve öğle yemeği diyet tarzı ama akşam yemeği diyet tarzında olmuyor. Diyette aç kalırsın bunda aç kalmıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 24 Ekim 2014; 14:07:48 >
  • Akşamları tatlıyı canım çok istiyor, oda direk depolanıyor tabi, yürüyüş özellikle sabahmı ,kalkınca işe anca gidiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu beslenme şekli, bazılarının aksine kilo almasına bile sebep olabilir.

    Kilo verebilmek için önemli olan, yaktığınız enerji/kalori miktarının, gün içinde aldığınız enerjiden fazla olmasıdır. Bunu kolaylaştırmak için zaten diyetlerde sürekli yağsız, şekersiz yiyecekler önerilir. Ki kişiyi aç bırakan diyetler zaten yanlıştır, diyet demek aç kalmak değildir. Yediklerinizde seçici olmaktır. Örneğin makarnayı yine yiyebilirsiniz, ancak yağsız olmalı, mesela light yoğurtla olabilir. Veya tavuk yiyebilirsiniz, ancak KFC tavuğu gibi yağda yüzen değil, haşlanmış/ızgara ve derisiz olmak kaydıyla. Ayrıca bu beslenme şekli hayatınızın bir parçası olmalı, 3 ay yapıp da ondan sonra dengesiz ve sağlıksız beslenmeye geri dönecekseniz zaten boşuna uğraşmış olursunuz. Şu da bir gerçek ki psikolojik olarak, beslenmenizdeki bazı kısıtlamalara en başından hazır olmalısınız. Özellikle bizim ülkemizde sokakta yürürken her köşeden buram buram gelen döner, hamburger, iskender, kebap kokuları bu kadar cezbediciyken, evde sizi bekleyen light konserve ton balıklarını, ya da kepekli makarnaları düşünmek gerçekten moral bozucu olabiliyor. Ancak sağlıklı ve güzel görünen bir vücuda sahip olacağımızı düşünerek, iradeli olmak zorundayız. Ve tabii ki, konuyu açan Noctivagant arkadaşımızın yaptığı gibi, ara sıra kendimizi ödüllendirmemiz gerekiyor. Haftada bir iki öğünde istediğimiz yemeği ya da tatlıyı yemek gibi. Ve o günü fazladan yapacağımız sporla/yürüyüşle sorunsuz atlatabiliriz. Sadece doğru beslenmek de yeterli değil, sağlıklı kilo verebilmenin şartı; düzenli spor yapmaktır. Bunun da en kolay ve ucuz yolu; açık havada yürümektir.




  • mfatih85 ben sabah yürüyorum ama akşam da yürünebilir. Ama dediğim gibi sağlıklı biriysen yani şeker hastası değilsen veya beslenme ile alakası olan rahatsızlıklar yoksa ve bir de akşamları iki tabak yemek giyen biriysen bu şekilde beslenmeyi önerebilirim. Herşey den giyen ama az yemesine rağmen kilo alan biriysen asla bu yöntemi önermem. Onu baştan yazayım.

    Darkness arkadaşım dediklerin de haklısın. Ben normal de akşamları çok fazla yemek tüketen biriyimdir. Yani karnım ağrımadan sofradan kalkan biri değilimdir. Kilo almamın en büyük sebebi de buydu. İki tabak yemek yerdim. Yemesem bile tepeleme doldurup öyle yerdim. Bu söz ettiğim olayda ise normal her zaman yediğim akşam yemeklerinden tüketiyorum fakat miktarı azalttım. Artık 2 tabak yemiyorum. Hatta tepeleme tabak bile yemiyorum. Örneğin eskiden 12 kaşık yemek yerden şimdi 6-7 kaşık yiyorum. Bol bol salata tüketiyorum. Gün içinde içtiğim su miktarınıda özellikle fazla yaptım. Eskiden 2-3 bardak su içerken artık 7 daha fazla su içiyorum. Abur çubur yemiyorum.

    Ama bu yaptığım yöntem asla diyet değil çünkü yediklerim çoğu diyetler de yasak olan şeyler. Kısaca her zaman yediklerimi miktar olarak azaltarak zayıflıyorum. Diyet yaparak da zayıflayabilirdim ama yemek yemeği seven biriysen eninde sonunda bir gün diyeti bırakıyorsun ve o zaman az miktar bile olsa normal yemek yemeğe başladığında yine kilo alıyorsun. Bu olmasın diye bu değişik yönteme başvurdum. Çünkü hem görüyorum hem duymaktayım diyeti bırakınca çoğu insan eskisi gibi beslenmeseler bile az bir şey yediklerinde bile kilo almaya başlıyorlar. Zaten benzer durum başıma da geldi. Daha önceleri çok diyet yaptım hatta bir defasında 4-5 ayda 16 kilo vermiştim ve o diyette herşey yasaktı. Amerikan kalp vakfının 3 günlük diyetini yapmış 4 kilo vermiştim sonra 2 gün ara verip başka diyetlere başlamıştım. Ama 5-6 ay sonra diyetleri bırakınca verdiğim tüm kilolu olduğu gibi geri aldım.

    Şimdi bu denediğim yöntemde ise aç kalmıyorum üstelik 5-6 aylık sürede 18 kilo verdim. Klasik diyetlerden birini yapmış olsam yine aynı kiloyu verirdim ama aç kalırdım. Yediklerim de seçi olduğum tek konu fast food yemiyorum ama onuda göz doktoruma kontrol amaçlı gittiğim günlerde yiyorum oda ayda 1 oluyor.

    İşin aslı dikkatli beslenip kilo vermede sorunun olmuyorsa istediğin herşey den tüketip zinde kalabilmek mümküm. Önemli olan yenen miktar ve günde en az 1 saat yürümek. Ama azda yesem kilo alıyorum diyenlerdensen o zaman mutlaka diyet şart. Kimi insan var az yesemde kilo alıyorum derler işte benim yaptığım beslenme şekli o insanlarına yapabileceği bir şey değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 24 Ekim 2014; 17:40:16 >




  • Hocam bu söylediklerinizi spora başladıktan bir süre sonra uygulamaya başlayabilirim bende geçen sene 95 kiloydum 3 öğün yemek yiyordum ama az yiyordum 15 kilo verdim sonra iş-üniversite derken sporu bırakmıştım 100 kiloyum şuanda bu hafta spora başlayacağım amacım 20 kilo falan vermek bende sizin gibi boğazıma düşkünüm sevdiğim bir şeyi yemezsem olmuyor
  • dostum zaten 117 kg ım dıyosun normal ınsan gıbı gunde 3 ogun yesen abur cuburuda abartmasan her turlu 90 a dusersın onemlı olan 90 dan 75 lere dusmek o kılodan dusulur normal bır beslenmeyle dıyet yapmadan
  • ben uzun zamandır diyet yapmaya çalışıyorum ofis çalışanıyım ve sürekli dışardan yemek zorundayım fast food yemek istemiyorum son zamanlarda meal box diye bir yerden yemeye başladım memnun kaldım sizin başka öneriniz varsa onuda deneyeyim amacım fast foood tan uzak durmak ev yemeği yemek istiyorum güvenilir olsun temiz olsun vs bu arada denemek isterseniz 'mealboxozel' diye bir indirim kodu var %12 indirim veriyor.
    www.mealbox.com.tr adreside bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cindysinn -- 27 Ekim 2014; 10:58:34 >
  • dostum, şeker hastalığın var mı? kontrole gittin mi hiç ???
  • LEWY L kullanıcısına yanıt
    Bana diyorsan hayır. Şeker hastalığı yok.
  • Valla hocam spor çok önemli 2 ayda acil kilo vermem gerekiyordu ama çevremdekiler bir siteyi önerdi diyetisyenler paylaşım yapıyormuş ordaki diyeti uyguladım ve baya iyi geldi 12 kilo verdim. bi göz at derim kilo sıkıntısı olana.


    Link > https://diyetsaglikliyasam.com/category/diyet-listesi//

  • Hocam suan kaç kilosun son durumun ve düşüncelerin hala aynı mi @Noctivagant



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buraxlive -- 5 Nisan 2021; 0:27:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim kilo vermedeki en büyük yardımcım kiloluyken yaptıklarını 2 ye böl cümlesidir, yediklerini 2 ye böl hareketlerine 2 kat ekle ...118 den 104 e o şekil düştüm ve amacım yaza girerken 95 e inmek,bu arada boyum 1.82 cm...

    kahvaltı da 3 dilim ekmek yerdim 1.5 a indirdim

    akşamları meyva yerdim kestim ,sadece bitki çayı içiyorum.

    akşam yemeklerinde 2 dilim ekmek yerdim yarım dilim ekmeğe indirdim.

    kremalı bisküvit de yerdim çay kahve ile,şu an sadece 2 adet kepekli bisküvit yiyorum.

  • Diyeti bilmemede crysis 2 ve 3 bence 1 den daha güzeldi. ben grafik kalitesine zamanında ayılabalıla oynamıştım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.