Şimdi Ara

sinop/gerze'ye taşınmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
2.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar, öncelikle hepinize iyi günler dilerim.

ben 26 yaşında, evli, bir çocuklu ve üniversite mezunu bir er kişi olarak ani bir kararla İstanbul'un keşmekeşinden, kirliliğinden, iş stresinden kurtulmak ve çocuğuma daha huzurlu güvenli bir ortam sunabilmek için kısmetse İstanbul'dan Gerze'ye taşınma kararı aldım.

Bölgede oturan ve bilgisi olanların yorumları şuan benim için çok önemli. Ne diyorsunuz bu konuda ?

Sinop hakkında bilgim yok ama bende birkaçyıldır sizinle aynı durumdayım. Benimde defolup gitmem lazım artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bir Sinop'lu olarak cevap vereyim. Gerze 14.000 nüfuslu küçük bir şehir Sinop Merkez ile aynı sayılır. ev kiraları biraz pahalıdır. sakin huzurlu bir yerdir. Yazın 1 ay deniz mevsimi olur. Ama bence önce işini ayarla daha sonra gelmeyi düşün derim.

Aynen dediğiniz gibi düşünüp, birkaç sene evvel 2 sene boyunca Gebzede yaşadım. Oturduğum ev güzel, komşular güzel, mahalle güzeldi. İstediğim zaman istanbula gelebiliyordum ona rağmen işleri yoluna sokup geri gelmek için gün saydım. Hatta ilk gün, Gebzede kaymakamlığa gidip ikameti oraya taşıdığım gün hata yaptığımın farkına vardım.

Şiirlerde, romanlarda okuyunca edebi laflar zannederdim ancak o 2 senede anladım ki İstanbul başka hiçbir şeye benzemiyor. Ayrılmak zor.

12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • funnyhow kullanıcısına yanıt
    Muğla ya git üstas eşinin akrabalariyla yakin olmasi sana zarar verir 1. İkincisi gerze eyvallah cok guzel ama sinopun ilçesi ve küçük.. muğlada ulasim ve kaynaklqra erişim imkânı daha fazla, senin istanbuldan sonra gerze gibi bi yere alışman çok zor ama muğla bunu hem tolere edebilir hem de muğladan istanbul izmir gibi metropollere erişim de gerzeye nispeten daha yakın daha kolay daha rahat.. Hâl böyle olunca gerze dusunceni gerze her ne kadar çoookk güzel olsa da gözden geçirmeni tavsiye ederim zira pişman olacağindan yüzde 90 eminim

Orijinalden alıntı: funnyhow

karanlikmadde; hocam ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. mesela bir müddet antalyada bulundum ve arkadaşlarımı ortamımı kafam attıkça akşam moda sahile gezmeye gitmelerimi orada adım başı tanıdık birileriyle karşılaşıp sofralarına davet edilmeyi özledim. bu açından haklısınız ve bunun ben de farkındayım. ama oğlum olduğundan beridir son 2 yılda daha farklı konularda endişeler duymaya başladım. şehrin kalabalığında sayısı git gide artan yobaz ve terör sempatizanı bölücü tiplerden tutunda kiraların çok yüksek olmasından eski binalar yüzünden deprem korkusuna hava kirliliğine kadar bir çok şey artık midemi bulandırmaya başladı. bu ortamda daha yüksek yaşam standartları sağlayabiliyorsanız, garajı ve cocuk parkı olan güvenlikli bir sitede oturabiliyorsanız, çocuğunuzu özel okula gönderebiliyorsanız ve bu standartları yakalayacak kadar çok para kazanıyorsanız istanbul dünyanın en güzel yeridir. ben bu kadar çok para kazanmaya kalksam işten güçten hırstan stressten 40 yaşıma gelmeden kanser olur ölürüm. dunyaya bir kere geliyoruz bari insan gibi yaşayalım.

trustem.111; hocam hanımımın ailesi beni kendi ailemden çok sever sağolsun bende onları severim hanımla da öyle bir sıkıntımız yok çok şükür. bende muğla tarafını istiyorum bahsettiğiniz konularda haklısınız ama orada da bir aile ortamı eksik olacak o zaman.

Usta bu konuyu iyice sor bak sonradan çok pişman olursun Allah korusun.. Eşin, sen, çoluk çocuk sizin aileniz artık unutmayın.. eşinizin anne babası ya da sizin anne babanız artık sizin aileniz değil..

• Doğma büyüme istanbullu olarak ağustosta kısa dönem askere gidip geldikten sonra bende gitmek istiyorum şuan insanların bu şehirden gitmemesinin tek sebebi iş imkanlarının kısıtlığındandır.

Bende sakarya arifiye fln düşünüyorum ama sadece düşünce olarak kalacak gibi
  • Hocam inşallah hayırlısı olur senin için istanbulda 4 yıla yakın kaldım ben tek ev tutmuştum çalışıyordum normalde Elazığda yaşıyorum,çalıştıgım hastanede sinoplu bi arkadaş vardı çok överdi ama sinopta ailesi olmasına rağmen istanbula gelmişti orda iş yok diyiyordu.

Bende memleketime döndüm 3 ay oldu,istanbulun trafiği,kalabalığı beni gerçekten bunaltmıştı hatta bende senin gibi burdan danıştım Kaldıgım yer çekmeköydü bilirsin belki ev kiram 650 di çok fazla değildi ama çok rutubetliydi giysilerim kokuyordu rutubetten bi ara ev almayı düşündüm ama gücüm yetmedi,Kadıköy de oturmayıda hep hayal ederdim o dönemler eğlenceli gelirdi heryere yakın merkezi bi yerde moda sahiline yakın harika bi yer orası.

Memleketteyim şu an valla ne yalan söylüyeyim istanbulu çok özledim belki bekarımdır onunda etkisi olabilir bekar adam için gerçekten eğlenceli bi şehir ve kadıköyde oturan arkadaşlarım vardı bazen giderdim her gün bi eğlence :) şimdi ise çok sakin bi hayatım var,evim arabamda var çok şükür ama bişeyler eksik ya sıkılıyor insan ama şuda bi gerçek istanbul çok zor bi şehir ya ben çekmeköydeydim işim kartaldaydı o aradaki trafik bile yoruyordu beni.

• Bir yilligina sinopta bulundum, oncelikle Gerze dandik bir yer Sinop Merkez küçük biraz ama fena değil, yine de İstanbuldan sinopa giden insan delice İstanbulu ariyor. Avm yok, sinema yok avm yada sinemaya gitmek isterseniz gidis mesafesi en kisa 2.5 saat olan samsun var. Onun disinda pek aman aman denilcek mekanda yok, marka yemekçilerden mesela sadece dominos var burger yada mc bile yok öyle bir yer düşün iş konusuna gelirsen, gordugum kadariyla en aktif mekanlar fast food yemekler yapan yerler ve donerciler, öğrenciler domine ediyor oyle yerleri, onun disinda yazlari cok dolu oldugu icin o zaman iyi para kazaniliyor kisin ölü yine de kararliyaniz Gerze yerine Sinop Merkez olsun Gerze hem çok küçük hemde o kadar iyi bir yer değil, Merkez kesimi ona göre daha iyi konumda ayrıca hastane şehirin disinda kaliyor biraz oda minibusle 15 20 dk genelde ve hastane tek kelimeyle berbat. Çoğu kişi samsuna gidiyordu hastane için bile, onun disinda ulasim basit her yer birbiriyle baglantili hemen hemen çocugunuz İstanbula alisan birisiyse eminim ki bunalir, Buyuk sehire donmek ister. İnsanlar açisindan iyi yine, trafik lambalari da yok yazlari harici trafik olmaz. Şuan da aklima gelenler bu kadar sorunuz varsa ozelden yada buradan sorarsaniz yardimci olabilirim

• Sinoplu birisi olarak ben Ankaradan kaçıp Güroymak'a gelip OH BE! dediysem Gerze'yi sen hesapla. Güroymak neresi bilmeyenler için bkz: norşin :)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.