Şimdi Ara

Sınıf Geçme Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ok sağolun arkadaşlar içim rahatladı azda olsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: uazro

quote:

Orjinalden alıntı: BaYDoGaN

Birde şöyle bir durum var,ilk dönem notunuz 3 diyelim ikinci dönem 1 se o dersten kalıyorsunuz.

ortalaması 45i tamamlayamadığı için

Şöyle açıklayayım size.
    farzedin ki 2 kere sınava giriyorsunuz bir dersten.
    ilk dönem:
    1. sınav 54
    2. sınav 56

ortalması ilk dönem için 55 düşer. buda yanılmıyorsam 3!

ikinci dönem:
    1. sınav 20
    2. sınav 23

ortalaması 21.5-22 düşer.

yıl sonu ortalaması

ilk dönem+ikinci dönem=sonuç/dönem sayısı=yıl sonu!
    55+22=77/2=38.5-39 buda 1!

yani ilk dönem 3 ikinci dönem bir, geçerim diye bişey yok.

sen 0 olarak almışşın r 1 olunca 2 geliyor

• İlk dönem isterse 5 olsun 2.dönem 1 olduğu zman o dersten kalırsın.
    Ama ilk dönem 1,2.dönem 2 2+1=3/2=1,5 dan 2.Geçersin.
  • En FAzLA 5 Tane sınava girebilion ....!!!

quote:

Orjinalden alıntı: NoCommentBaby

quote:

Orjinalden alıntı: O-Zee AKA Contecau

Önce kaçıncı sınıftasın ?

Lise 1'de 3 zayıf getiren sınıf geçiyor.
    Lise 2,3,4'de 2 zayıf getiren sınıf geçiyor.

Sorumlu oldugunuz dersi vermeniz gerekiyor diplomayı almak için.

lise 2 deyim 5 tane zayıf gelcek sınıfta kalıcam yazın kaç tane dersten en fazla sınava giriyoruz?
    bide ilk dönem kardenede 3 olan ders ikinci dönem 1 düşerse ortalama 2 mi yoksa 1 mi düşer?
  • quote:

quote:

quote:

lise öğrencisi, sınıfı geçmek için bütün derslerinden 45 ortalama getirmek zorundadır. yıl sonu geçiş ortalaması 2.50dir. edebiyat ve alan derslerinden 45 ortalamayı tutturamamışsa ortalama 2.50 olsa da o dersi vermeden, sınıfı geçebilir ama liseyi bitiremez.

bir kere karnenizin arkasını çevirip okusanız...

Edebiyat mı?Benim bildiğim Dil Anlatım zorunlu ders,meslek derslerindende bir tanesi zorunlu oluyor diye biliyorum.

@mert_961
    sınıf geçme notunu ikinci dönem notları değil, yıl sonu ortalamaları belirler.

2. dönem belirliyor kardeşim geçen sene başıma geldi ordan biliyorum.Yani ilk dönem 5 olsun, ikinci dönem 1se yazın sınava girmen gerekli o dersi verebilmen ve mezun olabilmen için.

Ama sen not ortalamasını diyorsan evet yıl sonu ortalaması önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert_961 -- 29 Nisan 2009; 18:30:35 >

• Ya ben Eşit ağırlık lise 3 öğrencisiyim matematiğim 1 gelebilir ortalamam her durumda 2.50 geçiyor ortalama ile geçiyorumda matematiği vermek zorundamıyım?
  • +++++++
  • gökhan ortalama iile geçersin, sınava girmende gerekmiyor.

diğer arkadaşlar:
    sistemmi değişti? öyle saçmalık mı olur? 2005 mezunuyum ben o zamana kadar her sene yıl sonu notu ile geçilirdi. elinde karnesi olan arkasına bi bakıp okusun lütfen.. sınıf geçme notu, yıl sonu notudur. ikinci dönem notu olmaz. saçma olur yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 29 Nisan 2009; 19:11:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert_961

quote:

quote:

quote:

lise öğrencisi, sınıfı geçmek için bütün derslerinden 45 ortalama getirmek zorundadır. yıl sonu geçiş ortalaması 2.50dir. edebiyat ve alan derslerinden 45 ortalamayı tutturamamışsa ortalama 2.50 olsa da o dersi vermeden, sınıfı geçebilir ama liseyi bitiremez.

Edebiyat mı?Benim bildiğim Dil Anlatım zorunlu ders,meslek derslerindende bir tanesi zorunlu oluyor diye biliyorum.

@mert_961
    sınıf geçme notunu ikinci dönem notları değil, yıl sonu ortalamaları belirler.

2. dönem belirliyor kardeşim geçen sene başıma geldi ordan biliyorum.Yani ilk dönem 5 olsun, ikinci dönem 1se yazın sınava girmen gerekli o dersi verebilmen ve mezun olabilmen için.

Ama sen not ortalamasını diyorsan evet yıl sonu ortalaması önemli

Ortalaman lise türüne göre geçmene yetiyorsa isterse 10 tane 1 olsun 2.dönem fark etmez, düz lise için 2.5 anadolu lisesi için 3.00 yılsonu ortalaman olsun hiçbir ders bırakmadan geçersin.

• işte o ortalamayı yıl sonu notları belirler.
  • Aklıma bir soru geldi şimdi,ilk dönem notumuz 1 ikinci dönem notumuz 0,yıl sonunda karneye ne olarak geçer bu?
  • quote:

Aklıma bir soru geldi şimdi,ilk dönem notumuz 1 ikinci dönem notumuz 0,yıl sonunda karneye ne olarak geçer bu?

yukarıda yazdığım gibi, ortalaması neye denk geliyorsa o düşer.
  • Benim de 3 tane gelicek 2.50 ortalamayı cok rahat tutuyor.Gittim rehber öğretmeni ve Müdür yardımcısına sordum.2side geçersin dediler.

Puanlar ise sadece Teşekkür ve Takdir almada etkilidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vLkN! -- 29 Nisan 2009; 19:23:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: vLkN!

Benim de 3 tane gelicek 2.50 ortalamayı cok rahat tutuyor.Gittim rehber öğretmeni ve Müdür yardımcısına sordum.2side geçersin dediler.

Puanlar ise sadece Teşekkür ve Takdir almada etkilidir.

takdir ve teşekkür diye düşünürsen sadece diplomanı eline aldığında görürsün puanların etkisini...
  • quote:

Milli Eğitim Bakanlığı, Lise Sınıf Geçme Sisteminde Önemli Değişiklikler Yaptı. Buna Göre Mevcut Durumda İki Zayıf Olan Öğrencinin Sınıfta Kaldığı Lisede, Artık 5 Zayıfı Olan Öğrenciler De Bir Üst Sınıfa Sorumlu Olarak Geçebilecek.

5 Zayıfla geçersin ama sorumlu geçersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nyorai

quote:

Milli Eğitim Bakanlığı, Lise Sınıf Geçme Sisteminde Önemli Değişiklikler Yaptı. Buna Göre Mevcut Durumda İki Zayıf Olan Öğrencinin Sınıfta Kaldığı Lisede, Artık 5 Zayıfı Olan Öğrenciler De Bir Üst Sınıfa Sorumlu Olarak Geçebilecek.

5 Zayıfla geçersin ama sorumlu geçersin

zaten öyleydi, halen daha derslerini vereyemeyen arkadaşlarım var. sadece devamsızlıktan kalınıyordu. en azından bizde öyleydi (tml)
  • quote:

genel liseler 2.5, anadolu liseleri 3 ,fen lisesleri 3.5
  • Lise 2 deyken Dil Anlatım Y.Dil bölümünde baraj ders mi? Ondan kalırsak direk göçermiyiz
  • ya arkadaslar beni mazur gorun bu konuda cahilim de.ben anadolu lisesinde okuyorum.lise1
    benim1.donemki not ortalamam66,xxxxxxx
    eger 2.donemki ortalamam 51,xxxxxxx
    olursa gecer miyim kalır mıyım?(mat 1. donem 3,2.donem 1 ve ingilizce 1.donem 2,2.donem 1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red alert2 -- 29 Nisan 2009; 23:11:31 >
  • arkadaslar yardımlarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.