Şimdi Ara

Single Channel Ram Dual Channel Yapılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım single channel 8gb ram sahip (ryzen 7 3700u rx vega 10) oyunlarda ciddi fps düşüşü yaşıyorum. Dual channel haline getirmek mümkün mü yoksa 8gb atıp yerine 16lık mı takmam gerek.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Single Channel RAM Dual Channel Yapılabilir mi?

Bilgisayar sistemlerinde, RAM (Random Access Memory), verilerin geçici olarak depolandığı önemli bir bileşendir. Dual channel RAM, tek bir kanalda değil, iki kanalda çalışan ve performansı artıran bir RAM türüdür.

Single channel RAM, bilgisayarın anakartında bulunan tek bir kanalı kullanır. Dual channel RAM ise iki kanalı kullanarak veri aktarım hızını neredeyse iki katına çıkarır. Bunun nedeni, iki kanalın aynı anda veri gönderip alabilmesidir.

Single channel RAM'i dual channel RAM dönüştürmek ne yazık ki mümkün değildir. Bunun nedeni, anakartların ya single channel ya da dual channel desteğinin bulunmasıdır. Single channel bir anakartta, dual channel RAM çalışmaz.

Ancak, yeni bir anakart satın alarak ve dual channel RAM kullanarak sistem performansını artırabilirsin. Dual channel RAM, özellikle oyun, video düzenleme ve diğer işlemci yoğun görevler için önerilir.

Özetle, single channel RAM'i dual channel RAM'e dönüştürmek mümkün değildir. Ancak, yeni bir anakart satın alarak ve dual channel RAM kullanarak sistem performansını artırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2.ram takma yerı varsa aynı ozellıklı bır ram daha alıp takabılırsın 16 gb yapar.

tek yer varsa hıcbırsekılde dual channel yapamazsın :)

• Gofret gibi ikiye kırıp yan slota takın 4+4 dual channel olacaktır.

• Yapilir, aynisinda satin alman gerekir. (Anakartta en az iki ram slotu oldugunu varsayiyorum) Eger laptop marka modeli yazarsan, net bir sekilde uygun olup olmadigini söyleyebiliriz.

Dual channel dedigimiz olayi anlatacak olursak, cift kanal üzerinden islemci ile ramlerin haberlesmesi, veri alisverisi yani ortaklasa calismasidir, diyebiliriz. Bu anakartin bir özelligi veya ramin bir özelligi degildir. Ram sayisi iki olmali, anakart desteklemeli ve cpu desteklemeli... Bunlari gerceklestirirsen islemci verileri single channel e nazaran iki kati hizla yazar okur isler. Kabaca bu sekil anlatirsak hata etmis sayilmayiz sanirim.

Single channel ram + Ryzen ile Dual Ch. + Ryzen arasinda baya fark oluyor. Dual channel yavas ramler single channel hizli ramdan daha fazla fps getirir.

Söylede bir link birakayim bakarsin belki:https://www.hardwaretimes.com/dual-channel-vs-single-channel-ram-which-one-is-better/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam ben şimdi bu konuları hiç anlamıyorum ama kontrol ettim ekstra bir slot daha var gözüküyor. Model Acer Aspire a315-42.

Sürücüler güncel bilgisayar genel performansı süper 6 saniyede açılıyor ama ets2 açınca fanların çok çalışması ve orta ayarlarda 20 fps almam gerçekten ram ile alakalı mı? 10 yıllık laptopum (intel hd graphics) aynı performansı veriyor. Acaba oyunu açtığımda ekran kartına geçmiyor mu? Ya da donanımsal veya yazılımsal sorunu mu var? Yardımcı olursan çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkens

hocam ben şimdi bu konuları hiç anlamıyorum ama kontrol ettim ekstra bir slot daha var gözüküyor. Model Acer Aspire a315-42.

Sürücüler güncel bilgisayar genel performansı süper 6 saniyede açılıyor ama ets2 açınca fanların çok çalışması ve orta ayarlarda 20 fps almam gerçekten ram ile alakalı mı? 10 yıllık laptopum (intel hd graphics) aynı performansı veriyor. Acaba oyunu açtığımda ekran kartına geçmiyor mu? Ya da donanımsal veya yazılımsal sorunu mu var? Yardımcı olursan çok sevinirim

Slotların bir resmini atarsan daha iyi olur.

• Aynı ramle garatilersin başka marka olursa uyumsuzluk olabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozkens O kullanıcısına yanıt
    Burada yazılanlara göre laptopta 2 RAM slotu var ve 8 gb’lık bir tane daha RAM alıp takılabilir görünüyor

https://forum.donanimhaber.com/bitti-hb-3250-tl-acer-aspire-a315-42-r5y3-amd-ryzen-5-3500u-8gb-256gb-ssd--143313715-5
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

içini açarsam garantisi bitiyor. CPU Z ile baktım ya da görev yöneticisinden de görünüyor slot olduğu

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkens

içini açarsam garantisi bitiyor. CPU Z ile baktım ya da görev yöneticisinden de görünüyor slot olduğu

Garantisi bitiyorsa nasıl Dual Channel olacak ki? Dual Channel yapmak için bir tane daha RAM takman lazım. Yani açılacak orası.

Burada açmışlar. Bir slot boş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 6 Nisan 2021; 22:40:36 >

• Acer'ı aradım ram alıp bize göndereceksiniz diyor. Yani siz arkasını açıp takmayın yoksa garantisi biter.

Acer i arayin tekrar ama yurtdisi (avrupa) acer icinin acilmasiyla garanti disi kalmayacagini söylüyor. Eger ici acilip sizin hatanizla bir zarar gelirse garanti disi kalir, dogru montaj yapilirsa garanti disi kalmaz diyor.

acer servisini sikayetvar.com a yazin, rezalet ötesi... Saglam aleti bozuyorlar, üzerindeki parcalari caliyorlar! Ben söylemiyorum, sikayetvar.com daki onlarca insan söylüyor.

2017 den beri acer laptopa sahibim alir almaz 8den 16gb a cikarmak istedim. Ardindan fanlari da degistirecektim, hafif cw sesi geliyordu daha öncesinde acer avrupa merkeze yazdim aldigim cevap bu idi... Cw sesi sonradan kendiliginden kesildi. Suan garantim bitti ama üründen hala memnunum. Üzerine cay (sekersiz) bile döküldü (klavyesine). Laptop u ter cevirdim sac kurutma ile kuruttum, tamam. Ama sikayetvar.com a bakinca 1haftalik ürünlerde bile akil mantik almaz hatalar yasayanlar görüyorum. Bir terslik var bu iste..

Aklima gelen acaba TR ye ve EU ya gönderilen ürünler farkli mi? Bunun net cevabini bilmiyorum ama bir sorun oldugu kesin. Acer avrupada üstün hizmet servis ödülünü aliyor, herkes övüyor. Türkiye de yanina yaklasmayin diye sikayetvar.com da yaziyorlar. İlginc bir konu.

Türkcesi:

E-postadan yanıt (Bay M.R. Antoni)

Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Acer ürününüzle ilgili sorunlar yaşadığımız için üzgünüz.Sorularınıza cevap vermekten mutluluk duyarız.

Uygun parcalarin profesyonel bir sekilde degisikligi, temelde üreticinin garantisi üzerinde hiçbir etkiye sahip değildir. Bu parcalarin eğitimli / deneyimli kişiler veya personel tarafından gerçekleştirildiği ve açılarak, çıkarıldığında, takıldığında veya değiştirildiğinde hiçbir donanımın hasar görmeyeceği anlamına gelir.

Üçüncü taraf donanim kullanirsaniz, bu, cihazınızın işlevselliğini olumsuz yönde etkileyebilir. Teknik bir arıza olması durumunda, lütfen önce ek olarak kurulan bileşenlerden birinden gelip gelmediğini kontrol edin. Bir garantinin parçası olarak her onarım gönderdiğinizde, öncelikle söz konusu cihazdan üçüncü taraf donanımı kaldırmanız gerektiğini lütfen unutmayın.

Daha önce kaldırılmamış yerleşik donanımdaki bir kusur nedeniyle servis departmanımıza bir cihazın gönderildiğini tespit edersek, bu tespit için bir maliyet tahmini oluşturulacak ve size gönderilecektir.

Servis departmanımızda size onarımları sunmaktan mutluluk duyarız.

Bunu yapmak isterseniz, lütfen 04102/7069 - 111 numaralı sabit hattan onarım departmanımızla iletişime geçin. İş arkadaşlarımız daha sonra her şeyi başlatacak. Hafta içi sabah 8'den akşam 8'e kadar ulaşılabilir.

Alternatif olarak, lütfen çevrimiçi bir onarım başvurusu doldurun: http://customercare.acer-euro.com/customerselfservice/CaseBooking.aspx?CID=DE&LID=GER&OP=1

Başka sorunuz varsa, lütfen bizimle e-posta veya telefon yoluyla tekrar iletişime geçmekten çekinmeyin.

Sikayetvar kismi icin linkler:

https://www.sikayetvar.com/acer

https://www.sikayetvar.com/acer-notebook-servisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 7 Nisan 2021; 12:29:51 >

• Ve benim laptopta garanti seridi gibi vidalarin üzerinde olan kücük beyaz garanti mührü müdür nedir? Ondan yoktu? Sizin laptopta var mi? Eger yok ise nasil anlayacakmis bizim uyaniklar?

• Böylede bir sikayet var:

https://www.sikayetvar.com/acer-notebook-servisi/acer-notebook-servisi-garanti-disi-kalma-iddiasi

NHQ5AEY0029450E7C23400 Seri numaralı, Acer ® NG-AN515-*****25 marka ve modelli ürünümü 31.03.2020 tarihinde garaj online ® elektronik ticaret hizmetleri a. Ş. Adlı firmadan satın aldım. Ürünü satın alamdan önce incelediğimde yükseltilebilir olduğunu gördüm ve bu hususa istinaden satın aldım.

Ürünü teslim aldıktan sonra firma ile görüşüp içerisinde mevcut bulunan 1TB HDD hard diski ® intel marka SSD ile değiştirmek istediğimi fakat ürünün üzerinde veya bağlantı noktalarında herhangi bir garanti etiketinin bulunmadığını şayet yükseltme yapmak amacı ile ürünün arka kapağını açarsam ürün garanti dışı kalır mı diye belirttim. Firma çalışanı ise ürünün yükseltmeye açık olduğunu ve HDD, RAM gibi parçaların yükseltmelerinde garanti kapsamından çıkmayacağını belirtti. Ardından SSD montaj işlemini gerçekleştirip sorunsuz bir şekilde kullanmaya başladım.

15 Şubat 2021 tarihinde kullanmak için açma kapama tuşuna bastığım halde ürünüm açılmadı. Ürünü satın alığım firma ile görüştüm kargolayarak kendilerine, içerisinde mevcut arızasını belirten bir not ile gönderdim. Satın aldığım firmanın çalıştığı ve Türkiye Acer Yetkili Bakım Onarım servisi olan SMS infocomm teknoloji servis ltd. Şti. Adlı firmaya 22.02.2021 Tarihinde 619277 Servis Fiş numarası ile teslim edildi. Fakat ürünüm işlem görmeden iade edildi. Servis firmasının aynı servis fiş numarası ile 06.03.2021 tarihinde düzenlemiş olduğu servis formunda “yetkisiz müdahale tespit edildi. Ürün servis dışında açılmıştır. Verilen ücret teklifi onaylanmadığından işlemsiz olarak iade edilmiştir” ibaresi belirtilmiş olduğunu gördüm.

Ürünü 11.03.2021 tarihinde aldıktan sonra öncelikle formu incelediğimde servisin ibaresine baktım, ardından ise ürünüm ile birlikte gelen garanti belgesini ve servisin gönderdiği formun maddelerini inceledim ve hiçbir madde de servis dışında açılması durumunda garanti dışı kalır ibaresini tespit edemedim. Ürünümün arka kapağında da herhangi bir ikaz edici etiket de mevcut değildir. Ürünüm de Darbe, Toz, Sıvı Teması vb... Zarar verici unsurlar bulunmaması ve garanti belgeleri, kullanım kılavuzları, servis formunda belirtilen hususları okuduğumda ise servis dışında açılmalarda garanti dışı kalır maddesinin yer almadığını gördüğüm için yetkili servis firmanızın ürünümü tekrar kayda alarak garanti kapsamında değerlendirmesini rica ederim.

Arkadaşlar SMS infocomm teknik servislerinde çalışan arkadaşlar teknoloji ürünleri hakkında gram bilgisi olmadığı da aşikar. Çünkü artık garanti kapsamında değil diyerek ölçüme soktum. Arızalı dedikleri HDD sapasağlam çıktı arızanın kaynağı ise Acer markasının orijinal şarj aleti çıktı. Şarj aletinin sigortası ve dirençleri yandığı için ana kartımı da yakmış. Kısacası satılan ürün hatalı bu hatadan ötürü ana kartım arızalandı ama ben kabahatliyim sapa sağlam HDD değiştirdiğim için. Teknik servisleri hiçbir işe yaramıyor. Ayrıca verdikleri rakam sadece ana kart için 7000 TL ürünün sıfırı 6400 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 7 Nisan 2021; 12:41:29 >

• kunGFu kullanıcısına yanıt

hocam arkada garanti şeridi yok mesela casper laptopum da vardı. Belki içini açtıktan sonra parçaların üzerinde vardır ama onu da sanmıyorum. Aslında laptop almakta hata ettim. Hem video edit işimi görürüm hem de rx vega 10 ile oyun oynarım diye düşündüm ama yanılmışım bundan böyle oyun sistemleri için kasadan vazgeçmem. Acer servis tabiri caizse aptallar. Hiçbir şey bilmiyorlar adama sürücü kurarken hata alıyorum diyorum anlamıyor. Servise de hiç güvenmiyorum ben de şikayetvar a bakmıştım ups kargodan servise kadar binbir türlü şikayet dolu. İlerleyen zamanlarda ekstra bir ram alıp takarım sonra oyun sistemi için satarım diye düşünüyorum.

Hocam bir sorum daha var.

Ekstra 8 gb ram daha alacağım ama hangi markayı almam gerek bilmiyorum. ddr4 2400mhz ram var.

Ben üzerindeki ile ayni hiz cl volt degerinde olan crucial marka alip takmistim. Bir sorun olmamisti. Cpu z programini indir ordan memory kismini ara yazar orda marka modeli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.