Şimdi Ara

Singapore Post kargo takip kodu hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar. Bildiğiniz üzere iki çeşit Singapore Post var birisi takipli olan Singapore post diğeri ise takipsiz olan 4PX Singapore Post OM Pro. Ben bir ürün sipariş ettim takipli olan ile ama daha önceden sipariş ettiğim üründeki kargo kodunun başıyla bununki farklı.
    Acaba diyorum bu kargoların başındaki iki hane neyi ifade ediyor? Bilen birileri varsa cevaplarsa sevinirim.
    Takip numaraları:
    RB645111878SG
    RF448407704SG

Mesela ilki son aldığım ürün diğeri eski sipariş. İlkinin başı RB diğerinin başı RF. Fark nedir çok merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Singapore Post kargo takip kodu hakkında.

Mail atıp sormuştum. 3 gün içinde döneceklermiş cevap gelirse yazarım buraya.

• Takip edeyim merak ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolaBoynumaReis

Takip edeyim merak ettim.
    Ben de aşırı merak ediyorum. Konu açacak kadar

• Singapore Post kargo takip kodu hakkında.

Sorumuzun cevabı:

Please be informed that 'RB' and 'RF' are the prefix in your Registered Articles with tracking number RB645111878SG and RF448407704SG.

Rb ve rf bir ön ektir diyor.

We would like to inform that this prefix helps us to identify the type of article and the service used by sender to ship the article.

Belirtmek isteriz ki bu ön ek eşyanın tipini ve göndericinin eşyayı kargolarken kullandığı servisi belirlememize yardımcı oluyor.

Bir miktar aydınlatsa da beni tatmin etmedi. Ben kodların amacını değil anlamını sormuştum. Mesela RB olunca ne oluyor RF olunca ne oluyor, gibi.

• Cevap geldi.

• Çoğunlukla hiç bir anlamı yok.Adamlar günde 1000'lerce kargo gönderdiği için kargo numalaralı çakışmasın diye harfte ekliyorlar işte.Signapore Post nasıl fikrim yok ama, China Post eskiden şöyle bir format kuralı uyguluyordu hala yapıyor mu bilmem.

R ile başlıyor ve CN ile bitiyorsa kayıtlı hava yolu ile gelen sıradan posta servisi.

CP ile başlıyor ve CN ile bitiyorsa kara veya deniz yolu ile geliyor ve teslim süresi çok uzun.

E ile başlıyor ve CN ile bitiyorsa ekspres posta servisi hava yolundan daha hızlı geliyor ama tabi daha pahalı.

L ile başlıyor ve CN ile bitiyorsa Epacket servisi.Bunu sadece belirli ülkelere yapıyorlar Amerika ve Kanada gibi hızı ekspres ile hemen hemen aynı diyorlar ama daha pahalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben hiçbir zaman merak etmedim taki bu konuyu görene kadar. Demekki anlam içermiyormuş. Adamları boşuna uğraştırdık 😁

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cross Marian

Çoğunlukla hiç bir anlamı yok.Adamlar günde 1000'lerce kargo gönderdiği için kargo numalaralı çakışmasın diye harfte ekliyorlar işte.Signapore Post nasıl fikrim yok ama, China Post eskiden şöyle bir format kuralı uyguluyordu hala yapıyor mu bilmem.

R ile başlıyor ve CN ile bitiyorsa kayıtlı hava yolu ile gelen sıradan posta servisi.

CP ile başlıyor ve CN ile bitiyorsa kara veya deniz yolu ile geliyor ve teslim süresi çok uzun.

E ile başlıyor ve CN ile bitiyorsa ekspres posta servisi hava yolundan daha hızlı geliyor ama tabi daha pahalı.

L ile başlıyor ve CN ile bitiyorsa Epacket servisi.Bunu sadece belirli ülkelere yapıyorlar Amerika ve Kanada gibi hızı ekspres ile hemen hemen aynı diyorlar ama daha pahalı.
    Eyvallah sağolasın. Böyle bilgili adamları seviyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Veronicaa

Eyvallah sağolasın. Böyle bilgili adamları seviyorum

Alıntıları Göster
    Gönderiniz geldi mi? Arkadaşla çay için:)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.