Şimdi Ara

Sinema Salonu Programım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Video önizleme için vc++ 2017 runtime kurulu olması lazım OMDB den film verisi çekme eklendi günlük api limiti 1000 dir google translate ile gelen veriyi türkçeye çevirme eklendi performasta iyileştirmeler yapıldı

Şifre ADMIN ADMIN

https://www.dosyaupload.com/error.html?e=Dosya+silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 3 Ağustos 2021; 19:21:9 >

• Böyle bir çalışmada analiz kısmını nasıl hallediyorsun? Sinema salonu sahipleriyle mi irtibatın var ? profesyonel hazırlanmış sinema salonu programına bakarak taklidini mi yapıyorsun? yoksa tahminen kendin mi çıkarıyorsun?

yani niye bunu alıp kullanmalı bir salon işletmecisi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinema salonu işletmecilerinle irtibatım olsa dahs iyi olurdu en axından burası böyle olur burası olmaz vb derlerdi ama yok bunu biraz sağdaki soldaki programlara baktım kafama birşeyler oturdu öyle başladım kodlamaya eksiği yok mu tabi var zamanla ekleyeceğim bir şeyler daha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl ekleyeceksin? bildiğin birşey olsa eklerdin, profesyonelden bilgi tecrübe desteğin de yok, ee? Biz de denedik bunları, özellikle yeni mezun olduğumuzda, başlayalım bir yerden, 3 müşteri bulsak tamam abi, ordan edindiğimiz tecrübe ile geliştirir sonra da piyasanın dibine vururuz valla... ama yok öyle birşey. Hiçbir işletme amatörlere zaman ayırmıyor. Bedava verip "abi sen şunu kullan biraz, neresi olmamışsa bize geribildirimde bulun biz geliştirip düzeltelim" desen bile bakan yok, aksine o tutum geri tepiyor, programı bir kere açıp kapatıyor hepsi bu.

O hale kime ne faydası var bu yaptığının? Ben sinemacı değilim, olanlar böyle şeylerin yüzüne bakmıyor. Yazdığın program profesyonel özellikte olsa bakar analizi çözerim öğrenirim desem, o değil. Open source olsa belki açar incelerim desem, o da değil. Eee? ne oluyor yani böyle? Market programı, otopark programı, muayenehane programı, hastane programı, hukuk bürosu programı... diye iğreti oyuncak ayarında programları post edip duruyorsunuz, kim ne yapsın bunları?

• benim ticari bir kaygım yok zaten iyi kötü işim var onun için ben uygulamayı yapayım satayım para kazanayım gibi bir derdim de yok ben yapabildiğimi yapar ortaya koyarım gerisi beni ilgilendirmez uygulamayı da isteyen kullanır isteyen kullanmaz çok da umurumda değil
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Arkadaş birşeyler yaşadığından olsa gerek hevesi kırılmış. Fakat sen hevesini kırma aynı şekilde devam et. Eline sağlık. Yıllar önce yazdığım bir uygulamayı şuan Tarım Bakanlığı kesintisiz 6 senedir aktif olarak kullanıyor ve dahası tarafımdan satın alınıp geliştirildi. Bu uygulamanın temeli ise yazdığım basit ön muhasebe uygulamasından gelmektedir. Yani sen kimin ne dediğine bakma, yanlış anlaşılmasın özellikle arkadaşın sergilediği tutum gibi yargılayıcı olanlara kulak asma, eleştirileri göz önünde bulundur. Tekrar eline sağlık, tebrik ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42B698EEE -- 23 Mayıs 2018; 3:20:56 >
  • ne hevesim kırılacak yapacağım işi yapar giderim ben milleti dinlemem ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev sinema sistemi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

benim ticari bir kaygım yok zaten iyi kötü işim var onun için ben uygulamayı yapayım satayım para kazanayım gibi bir derdim de yok ben yapabildiğimi yapar ortaya koyarım gerisi beni ilgilendirmez uygulamayı da isteyen kullanır isteyen kullanmaz çok da umurumda değil
    amacın ne peki buraya gönderiyorsun? ben buraya kadar yaptım gerisini isteyen geliştirsin desen, söyledim işte, kod açık değil.

birinin işine yarar mı? yaramaz, onu da açıkladım, çünkü profesyonel değil, sen böyle "pek de umurumda değil, gerisi beni ilgilendirmez" diyerek zaten her eleştirimi haklı çıkarıyorsun. ee? sonuçta çocuk gibi bir tatmin, bir aferin arayışındasın sadece. gelişememiş kişilik.

işin varsa belli bir uzmanlığın varsa o alandaki bilgilerini tecrübeni ortaya koyan şeyler yap, bize bir faydası olsun. program şart değil yaptığın işle ilgil bir analiz dokümanı hazırlayıp koysan bile faydası olur.

• Bana A-ferin lazım değil A-ferin eczanede satılıyor lazım olan kullanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-42B698EEE

Arkadaş birşeyler yaşadığından olsa gerek hevesi kırılmış. Fakat sen hevesini kırma aynı şekilde devam et. Eline sağlık. Yıllar önce yazdığım bir uygulamayı şuan Tarım Bakanlığı kesintisiz 6 senedir aktif olarak kullanıyor ve dahası tarafımdan satın alınıp geliştirildi. Bu uygulamanın temeli ise yazdığım basit ön muhasebe uygulamasından gelmektedir. Yani sen kimin ne dediğine bakma, yanlış anlaşılmasın özellikle arkadaşın sergilediği tutum gibi yargılayıcı olanlara kulak asma, eleştirileri göz önünde bulundur. Tekrar eline sağlık, tebrik ederim.
    Benim 9 yıl önce yazdığım terminal dispatcher programı GE Healthcare Ohio'daki ofislerinde halen çalışır haldedir. Kara Havacılık K.lığı için hazırlanan UAV görüntülerini işleme/iyileştirme/değerleme projesinde 2 farklı subsystem'i ben yazdım, sıfırdan. Hala beni arayıp bilgi alırlar.

Önce sen göster, sonra ben de göstericem. Hadi..

• Şuraya bak ya sidik yarıştırıyorlar

• İnsanların hevesleri kırmaktan başka bir şey bilmiyor bizim insanımız. İnsanların kendilerini geliştirmesi için bilgisayarın başına oturup yapabildikçe ama basit ama zor bir şeyler geliştirmelidir. Yapacağı yazılımın nette yapılmış milyon tane sürümü olsa da o kişi sıfırdan yazıyorsa o onun için milyonların bir anlamı olmaz. Gelişim için ve de yeni fikirler için tuğlaları üst üste koymak şart.
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim. Kastettiğim şey buydu işte. Aynı şey sinema salonları için yazar arkadaşımızda da geçerli. Biraz agrasif bir yapıdasınız belli ki fakat siz bence ne demek istediğimi iyi anladınız :)

• Göstermicen mi yani?

• Entity ado.nete göre daha yavaş çalışır, ama böyle küçük çaplı bir programda bu yavaşlığın hissedilmesi çok beklenir şey değil.
    Veritabanı sorguları sadece gerektiğinde değil, program açıldığında toplu hâlde veya her işlemden sonra toplu hâlde çağrılıyorsa belki yavaşlığın sebebi bu olabilir.
    İndirip denemedim, eleştirebileceğim bir diğer nokta tasarım.
    Şu an dünyada sadelik akımı yaygın, butonların şişkin görünmesi artık moda değil, yazıların dar olması değil geniş olması tercih ediliyor. Mesela FİLM EKLE kısmında arka plan rengi ve yazı rengi uygun değil, alttaki koltuk türü yazan kısımda da öyle.
    Koyu arka plan önüne açık renk yazı her zaman daha iyidir, diğer bir seçenek zıt renklerden faydalanmak.
    Adobe color sitesi bu konuda faydalı, uyumlu renkleri, zıt renkleri falan seçebiliyorsunuz, çok başarılı.

Tasarım konusunda çok ünlü sitelere girip oradan taklit yapabilirsiniz. Donanımhaberin tasarımı gibi demode şeyler artık ilgi çekmiyor.
    Ha tasarım kötü olmasına rağmen başarılı projeler yok mu, var ama onların başarısının arkasında işlevlerin çok güçlü olması yatıyor.
    Yâni inanılmaz bir iş yapıyorsa program ve genel olarak görselliğin etkisi azsa tasarım çok önemli değil.

Program süper mi, belki değil ama önemli olan programın süper olması değil zaten. Proje yaparken sürekli bir şeyler öğrenmek önemli. Aynı butonlarla, aynı fonksiyonlarla on proje geliştirmektense farklı projeler yapmak daha faydalı olur.
    Sonuçta flappy bird gibi külüstür bir oyunun tutabildiği bir dünyada yaşıyoruz, belli olmuyor bu işler.

• bombergranade B kullanıcısına yanıt
    Entiyframework ado.net e göre yavaş bilinen birşey ama bundaki baya yavaş zaten çok da kod yqzdığım yok çoğu şeyi binding ile yaptım tasarıma gelince zaten görüldüğü üzere win 7 tasarımı esas aldım sadece fazladan bir dolgu var yani çok cafcaflı değil çok da sade değil orta yollu birşey

• bombergranade B kullanıcısına yanıt
    Tasarım olayını biraz fazla büyütmüşsün. Apple gibi tasarımda öncü bir şirket dahi, tasarım olayını gereğinden fazla büyütürse o kullanıcıya güzel tasarım sunmaktan cıkar, 'tasarım için tasarım' a dönüşür ki bence dönüşmüş durumda; örneğin macOS 10 (Yosemite) güzel değişik tasarım yapalım derken masaüstü formlarda metin kutusu ve butonlar arasında 'tab' ile geçişi kaldırmışlar yani her zaman fare yi kullanmak zorundasın. iPhone 'da tarayıcıda bir resmi galeriye kaydedetmek istediğinde ,resmi aynı anda hem yukarı hem aşağı hareket gibi zor bir hareket yapınca ancak kaydet diyaloğu geliyor, ki bu modernlik adı altında zorluk ve gariplik bence. DH tasarımı cok eski olabilir fakat tasarımı yenileyip bir yığın kullanışsız şey ekleseler cok daha kötü olabilir o yüzden şu anki hali iyi, don't fix it if it ain't broken diye bir amerikan deyimi var.

Flappy Bird te olay oyunun kalitesiyle ilgili değil, network effect ve 'worse is better'https://duckduckgo.com/?q=WORSE+is+better&ia=web olayıyla ilgili

• Hocam yeterli işlevsellik yoksa tasarım iyi olmak zorunda.
    Burada tasarım sadece güzel görünmesi anlamında değil ki, kullanılabilirlik açısından da önemli bu.
    Sizin verdiğiniz örnekler bence tasarımın büyütülmesinden ziyade kötü olmasından kaynaklı.
    Donanımhaberin tasarımı bence kötü değil çok kötü, kötü ötesi, iğrenç hatta.(forum)
    Siteyi sürekli kullanan birisi alıştığı için iyi gelebilir ama yeni gelen birine güzel görünemez bu forum.
    Her taraftan bir şey çıkıyor, fazla karışık ve fazla demode.
    Ama işlevselliği var, buradan kazanıyor. Gördüğüm kadarıyla teknoloji konularında çok donanımlı insanlar da uğruyor buralara, konu dışı bölümü de aktif. O yüzden kullanılıyor. Reddit de bence bu yüzden popüler.
    Youtube eski tasarımı kötüydü, soldaki menü can sıkıyordu adamlar bir hamburger yapıp attılar içine şu an daha sade, daha kullanışlı. Eskiden linklerin altında çizgi olurdu, artık yok, bunlar hep sadelik akımının getirdiği yenilikler.
    Flappy bird oyununun külüstür olduğunu ben de belirtmişim zaten, demek istediğim nokta tam olarak o. Network effect konusuna katılıyorum, aynı olay aa oyununda da gösterdi kendini, ama worse is better konusuna katılmıyorum. Bu bence biraz da şans işi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bombergranade

Entity ado.nete göre daha yavaş çalışır, ama böyle küçük çaplı bir programda bu yavaşlığın hissedilmesi çok beklenir şey değil.
    Veritabanı sorguları sadece gerektiğinde değil, program açıldığında toplu hâlde veya her işlemden sonra toplu hâlde çağrılıyorsa belki yavaşlığın sebebi bu olabilir.
    İndirip denemedim, eleştirebileceğim bir diğer nokta tasarım.
    Şu an dünyada sadelik akımı yaygın, butonların şişkin görünmesi artık moda değil, yazıların dar olması değil geniş olması tercih ediliyor. Mesela FİLM EKLE kısmında arka plan rengi ve yazı rengi uygun değil, alttaki koltuk türü yazan kısımda da öyle.
    Koyu arka plan önüne açık renk yazı her zaman daha iyidir, diğer bir seçenek zıt renklerden faydalanmak.
    Adobe color sitesi bu konuda faydalı, uyumlu renkleri, zıt renkleri falan seçebiliyorsunuz, çok başarılı.

Tasarım konusunda çok ünlü sitelere girip oradan taklit yapabilirsiniz. Donanımhaberin tasarımı gibi demode şeyler artık ilgi çekmiyor.
    Ha tasarım kötü olmasına rağmen başarılı projeler yok mu, var ama onların başarısının arkasında işlevlerin çok güçlü olması yatıyor.
    Yâni inanılmaz bir iş yapıyorsa program ve genel olarak görselliğin etkisi azsa tasarım çok önemli değil.

Program süper mi, belki değil ama önemli olan programın süper olması değil zaten. Proje yaparken sürekli bir şeyler öğrenmek önemli. Aynı butonlarla, aynı fonksiyonlarla on proje geliştirmektense farklı projeler yapmak daha faydalı olur.
    Sonuçta flappy bird gibi külüstür bir oyunun tutabildiği bir dünyada yaşıyoruz, belli olmuyor bu işler.
    "küçük program" sadece bilgi olsun diye sölüyorum saniyede 10k request vesaire cevaplamanız gerekmiyorsa ado.net vs EF farkını hissedemezsiniz. Devlete geliştirlen ve halka açık bir çok uygulamanında entity framework ile geliştirildiği grdüm ve kendim de kullandım. Eğer üretilen sorgular incelenirse orm herhangi bir sorun çıkamrazlar. Hatta EF desteklediği second level cache implkemente edilirse ado.net kullanıma göre hızlı bile kalabilir. Bunu belirlityorum çünkü ilkbaşta yeni geliştirici arkadaşlar sanki sadevce 10 kişinin kullanacağı programlar orm kullanır giib düşünüp ado.net ile eziyet çekiyor, orm öğrenmiyor sonra iş hayatında sıkıntı oluyor. Dapper in github sayfasındaki istatistiğe göre ef 600 ms getirdiği sorguyu sqlDataReader ile 47ms alabiliyorsunuz. lkin bu eziyeti çektiniz diye projeniz 10 kat hızlanmıyor veya 10 kat fazla kullanıcıya hizme vermiyor. Darboğaz genelde başka yerlerden cıkıyor. Öyle işte.

son olarakhttps://www.jetbrains.com/profiler/ ile performans problemini bulabilirsiniz. Hangi blok kaç sn çalışıyor göstermekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 26 Mayıs 2018; 15:36:8 >

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Ben farklı bir şey mi demişim hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.