Şimdi Ara

Sinema Okumak yada Okumamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Simdi yazi biraz uzun olacak ama hepiniz okursaniz ve fikirlerinizi yazarsaniz ozellikle de sinema-tv okumus olanlarin hepsi bu uzun yaziyi okur ve dusuncelerini paylasirsa cok sevinirim.Cunku su asamada bu benim icin cok onemli bir karar.

Su an Itu Makina Muhendisligi'nde ikinci senem fakat zaman gectikce istedigim seyin kesinlikle muhendislik olmadigini goruyorum.

Klasik bir bakis acisiyla "e madem 2 sene once..." diye baslayacak cumleler icin de yapabilecegim ilk savunmam insan universiteye ilk girecekken aile etkisi, ve ulkedeki genel algi once muhendis, doktor olunabiliyorsa o olunur, malum. Acikcasi lisedeyken de insan kolay kolay sozel bolume yonelemiyor, sayisali yapabilen biri dogrudan sayisala yonlendiriliyor ve insan da 16-17 yasinda o kadar idealist olamiyor iste.

Simdi ise sinemaya olan ilgimin de yillar icinde iyice artmasiyla acikcasi okulu birakip sinema-tv bolumunde okumak istiyorum.Okulu bitirip sonra yonel sinemaya diyecek olanlar icin de acikcasi okul da benim icin gitgide zor bir hal almaya basladi, ileride muhendislik yapmak istemedigimi dusundukce. Yani bu gidisle okul da zaten uzayacak ve okul bittikten sonra da iyice zor bir hale gelecek istediklerimi yapmak ve sinema konusunda egitim de almak istiyorum gercekten.

Bu epey uzun girizgahtan ve kendimi anlattiktan sonra sorularima geciyorum.YGS'ye girerken kafamda net degildi bazi seyler ama aldigim sonucla beraber iki aylik yogun bir calismayla Mimar Sinan Sinema-Tv'yi kazanacak duzeyde puan alabilirim.

Dedigim gibi sinemaya buyuk bir ilgim olsa da sonucta bu konu hakkinda bir yetenegim olup olmadigini bilme sansim yok bu nedenle ille buyuk bir yonetmen olmak zorundayim gibi bir iddiam yok kurgu olur, senaryo olur, elestirmenlik olur bir sekilde sektorun icinde yer almak istedigim, bunun icin bu salt ilgi yeterli olur mu? Tabii okulu okurkenki surec icin de gecerli bu soru.
    Okulu birakmaya deger mi diye size soramam sonucta bu benim vermek zorunda oldugum bir karar ama sinema sektoruyle ilgili cok soylenen tanidiginiz olmazsa sektorde yer edinemezsiniz gibi soylemler ne derece dogru?
    Son olarak da sonucta benim bu tercihi yaparken asil sebebimin ekonomik olmadigini anlamissinizdir ama bu isin aileyi ikna noktasi da oldugu dusunulurse onlara bu konuda neler diyebilirim? Ekonomik olanaklari nedir?

Ozellikle beni cesaretlendirecek yorumlara fazlasiyla ihtiyacim var su an arkadaslar.

Not:Kendisi olmasa da bu sektorun icinde tanidigi olanlar ya da mimar sinan sinema-tv'de okuyan/okumus benim onlarla iletisime gecmeme yardimci olabilecek arkadaslara da ihtiyacim var.

edit:YGS-4 siralamam 9458 bu arada.Bu sonucla ts-1'de ilk 1000'e girme sansim yuksek sanirim.Bu konuda da yorum yaparsaniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangogs -- 21 Nisan 2012; 2:57:16 >

• Hocam puanınız gerçekten çok Iyi.. sinema tv bölümü için geçerli olan güzel bir üniversitede okumaktir.. hiç düşünmeden sinema tv okuyun derim.. kesinlikle hiç bir şey kaybetmezsiniz..
  • Sinema tv benim de düşündüğüm bölüm.Daha önce buraya açtım konuları ama kimse birşey demiyor muhtemelen bu sayfa da boş kalacak.Düşünen biri olarak ben de söyliyim.Araştırmalarıma göre mimar sinanda okursan boşta kalmazsın deniliyor.Torpil tanıdık v.b gerek olmadan mimar sinandan adam çıkabiliyor sanırım öyle bi izlenime kapıldım araştırmalarım sonucu.
    Ekonomik olanaklara gelirsek öyle bir bölüm ki sınırın yok.Aç da kalabilirsin çok para da kazanabilirsin öyle birşey.Memur v.b olsan alacağın maaş bellidir üstüne çıkamazsın ama güvencen olur.Sinemada ise herşey olabilir.
    Ben de sinema aşkımdan dolayı sektörün içinde olmak istiyorum.Genelde okuduğum yorumlar hep iç karartıcı oluyor ama ben bu yorumları yapan insanların maksat üniversite okumak olsun diye böyle bölümlere gidip hüsrana uğradığını düşünüyorum.
    Bir de çok az yerde bu bölümü okursan donanımlı olarak çıkabiliyormuşsun.Mimar Sinan bunların başında geliyor.Hemen arkasından Eskişehir Anadolu çok övülüyor hem de İstanbul dışı olmasına rağmen.
    Ben de ilk 10bine girmeye çalışıp anadolu ünive gitmeyi planlıyorum.İlk 1000 bana epey uzak.

• ben de sayısal çıkışlıyım ve yeteneğinin ne olduğunu mezun olduktan 2 yıl sonra anlamış biriyim. yaratıcı yönü yüksek ve sinemaya ilgili bir insan olarak ben de bu sene mimar sinan için uğraştım ama ygs-4'te 337 puanla sadece ilk 97.000'e girebildim. vazgeçmiş değilim, mimar sinan olmasa da marmara sinema iyi bir lys sonrası olabilir diye düşünüyorum...

yazdıklarını iyice okudum ve öyle süslü laflar etmeye gerek duymuyorum. eğer bu kafadaysan okulunu bırak, kendini yorma. harika bir şans var elinde mimar sinan için. ve bir de ben bu işte gerçekten iyi olanın torpile falan ihtiyaç duyacağını sanmıyorum. bir kere etiketin yeter... mimar sinan...

inşallah her şey istediğin gibi olur. kader belki sınıf arkadaşım olursun :)
  • Şahsi önerim, Bilkent Sahne Sanatları hedefle. Üstüne de sinema-tv master.

Yalnız, iş hayatı acımasızdır. Makine bitirip, üstüne sinema-tv masterı yapabilme şansın var ise, bu en doğrusu. Yarın aç kalma diye diyorum...

Bir de, bu işler biraz da kendini yetiştirmeye bakar. Yerinde olsam kuzu kuzu bölümümü bitiririm. Ama bitirene kadar, bir yandan sinema ile ilgili çeşitli kurslara...vs katılırım. Bölüm bitince de, bu konuda master yapılabilir. "Eleştirmenlik" gibi bir işle para kazanacağını düşünme. Çok iyi bir yönetmen olman lazım. İyi senaryo falan yazman lazım. Başka türlü para da kazanamazsın gibi... Tabii, Mahsun Kırmızıgül'ün, pek çok okullu sinemacıdan daha iyi film/dizi çektiğini akla getirirsek, bu işe gönül vermek ve önce para kazanmak en doğrusudur diye düşünüyorum.

Çünkü, 10 yıl deneyimli bir makine mühendisi olduğunda, iyi paralar kazanacaksın. Paran varsa, hayaline yürürsün. Ama fakir bir eleştirmen olursan, hayatına lanet edersin. Bölümünü yakma derim...

• Aradan asır geçmiş ama çok merak ettim ne yaptın geçebildin mi sinemaya ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.