Şimdi Ara

Sinek Öldürücü Cihazların İçini Gören Var Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
8.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mavi flouresanslı Ora marka veya başka markalarda olabilir sinek öldürücülerin içini gören var mı ?
    Aletin çalışma prensibi mavi ışığa gelen sinekleri yüksek gerilim ile öldürmek.
    Aletin üzerinde 5000 volt çıkış var yazıyor.
    Benim asıl merak ettiğim bu yüksek voltaj nasıl elde ediliyor ?
    Trafo ile mi,kaskat ile mi ?Ya da nasıl ?
    Gerisini yapmak zaten kolay.

http://www.elkoser.com/ Beylikdüzü Elektronik Kart Tamiri.
  • ilk defa duyuyorum adını nedir bu kaskad? hazır kaskad olarak satılan birsey mi var yoksa bunu biz mi yapıyoruz? bende hep merak ederdim bunların icini bilgilendirirseniz cok sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

üretimindede bulundum ayıptır söylemesi
    aletin flourescent tarafı elektronik bir balast ve seri bağlı 2 adet lambadan oluşuyor. yüksek gerilim katı ise gerilim katlama prensibine göre çalışan bir yüksek gerilim kaskatı...

Kaskatı biraz anlatır mısın ?Hangi elemanlarla yapılmış ?Diyot ve kondansatörlerin değerleri ne ve kaç tane kullanılmış ?Tabi mümkünse.

Çok teşekkürler.
  • silicon bey ben bu cihazların tamirini yapıyorum.hatırladığım kadarıyla kaskat devredeki kondansatörlerin gerilimi 2000 volt fakat kapasitelerini bilemeyeceğim. tamire gelen olunca bakacağım .çünkü bende bu cihazdan yapacağım. kaskat devre hakkında bilgi almak istiyorsan mailini yaz sana gerekli bilgileri yollayım. kaskat devre kısaca gerilim çoklayıcılardan oluşuyor. televizyonlardaki yüksek voltajda böyle elde ediliyor. çıkış akımı az ama voltajı istediğin gibi alırsın.sinek öldürmeye de fazla akım gerekmez.

• GERİLİM ÇOKLAYICILAR (KASKATLAR) -2-

bilgi icin cok tesekkürler arkadasım cok sagolasın

Orjinalden alıntı: silicon

quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

üretimindede bulundum ayıptır söylemesi
    aletin flourescent tarafı elektronik bir balast ve seri bağlı 2 adet lambadan oluşuyor. yüksek gerilim katı ise gerilim katlama prensibine göre çalışan bir yüksek gerilim kaskatı...

Kaskatı biraz anlatır mısın ?Hangi elemanlarla yapılmış ?Diyot ve kondansatörlerin değerleri ne ve kaç tane kullanılmış ?Tabi mümkünse.

Çok teşekkürler.

kaskat hakkında söyleyebileceğim sadece, şekil 5.35 de görülen devre şemasına göre kurulmuş ve elektrolitik kondansatör yerine polyester tip kondansatör kullanılmış olması...

• Sanrım ozon yani o3 üreten cihazlar da böyle çalışıyor.Yani havaya iyon katan klimalar.Devresini görmüştüm 220 v u kondansatörlere 1000v a yükseltiyordu.Antrakta verilmişti.Hatta ucunda iğne falan vardı.Zaten o2 nin o3 e dönüşmesi doğada şimşek,yıldırım yani elektrikle sağlanıyor.

Orjinalden alıntı: 90alper90

Sanrım ozon yani o3 üreten cihazlar da böyle çalışıyor.Yani havaya iyon katan klimalar.Devresini görmüştüm 220 v u kondansatörlere 1000v a yükseltiyordu.Antrakta verilmişti.Hatta ucunda iğne falan vardı.Zaten o2 nin o3 e dönüşmesi doğada şimşek,yıldırım yani elektrikle sağlanıyor.

bir yerlerde bu hava temizleyicilerin yarattıgı ozon'un insan icin iyi olmadıgını okumustum ama bir türlü bulamıyorum nerde okudugumu (yabancı bir kaynaktı) bunu bilen duyan filan var mı?
  • Cevaplar için çok teşekkürler.Fakat bir sorum olacak bu kaskatta her kondansatörün ve diyotun değeri aynı mı ?Mesela resimdeki kaskatta her kondansatör ve diyot aynı.Orada 33 nF veya 47 nF(herhalde) 630 volt kondansatör ve 1N4007 1000 Voltluk diyot kullanılmış.evrenin çıkışına doğru bu elemanların gerilimini geçecek şekilde yüksek voltaj oluşuyor.Bu elemanlara zarare vermiyor mu ?
    Ayrıca kaskatın çıkışı AC'mi DC'mi ?
  • Cevaplar için çok teşekkürler.Fakat bir sorum olacak bu kaskatta her kondansatörün ve diyotun değeri aynı mı ?Mesela linkteki resimdeki kaskatta her kondansatör ve diyot aynı.Orada 33 nF veya 47 nF(herhalde) 630 volt kondansatör ve 1N4007 1000 Voltluk diyot kullanılmış.Devrenin çıkışına doğru bu elemanların gerilimini geçecek şekilde yüksek voltaj oluşuyor.Bu elemanlara zarar vermiyor mu ?
    Ayrıca kaskatın çıkışı AC'mi DC'mi ve çıkışı ile hangi giriş arasında atlama yapar ?

http://www.antrak.org.tr/gazete/032001/goktay.htm

Yukarıda tam çıkmadı tekrar yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 21 Temmuz 2006; 17:29:38 >

• Okulda Ozon jeneratörü yapmıştık, enteresan bir kokusu vardı ve sürekli 20 dakika teneffüs olursa akciğerlerin iflas edeceğini hocamız söylemişti. O nerden okudu bilemem ancak 10 dakika falan "dolaylı da olsa" koklasak bir enteresan oluyorduk, hoş bir duygu değil yani. 1200V ile çalışıyordu bu arada...

edit: ÖNEMLİ NOT: Aşırı solunması halinde OZON solunum sisteminde tahribata sebep olur. Bu bakımdan ASTIM hastalarının dikkatli olmaları ve cihazın BANYO gibi aşırı nemli yerlerde kullanılmaması şiddetle tavsiye olunur...
    Antrak'taki yazıda da bu var. Doğruymuş demek ki hocanın söylediği..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 21 Temmuz 2006; 17:31:35 >

Orjinalden alıntı: dogukan_karabay

Okulda Ozon jeneratörü yapmıştık, enteresan bir kokusu vardı ve sürekli 20 dakika teneffüs olursa akciğerlerin iflas edeceğini hocamız söylemişti. O nerden okudu bilemem ancak 10 dakika falan "dolaylı da olsa" koklasak bir enteresan oluyorduk, hoş bir duygu değil yani. 1200V ile çalışıyordu bu arada...

edit: ÖNEMLİ NOT: Aşırı solunması halinde OZON solunum sisteminde tahribata sebep olur. Bu bakımdan ASTIM hastalarının dikkatli olmaları ve cihazın BANYO gibi aşırı nemli yerlerde kullanılmaması şiddetle tavsiye olunur...
    Antrak'taki yazıda da bu var. Doğruymuş demek ki hocanın söylediği..

dogru bende yabancı kaynaktan buldum baska biryerde
    airpurifiers.com
    Pros & Cons of Ozone-Generating Air Purifiers | AirPurifiers.com
    http://www.airpurifiers.com/technology/ozone.htm

• BEN :) SİNEK ÖLDÜRÜCÜ CİHAZLARIN SÖKÜMÜ İNCELENMESİ VİDEOM... hem trafolu hem kaskad modelli...

The only thing growing is the shared information
    paylaştıkça artan tekşey bilgidir cimrilik bilgiyi bitirir
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr-ex

ora marka bir çift morötesi lambalı sinek öldürücüyü açmıştım ve içinden trafo çıkmıştı Kaskat yoktu demekki eskilerde trafo kullanılıyordu.

premier lerde de trafo var. Lakin erken bozuluyor kanımca... Elimde 3 tane trafolu model var, trafoları bozuk. bulamadım da piyasada... bakalım ne yapacağım... Olmadı kaskat devre kopyalıcam diğer markalardan :) 2000 V, 9 mA lik... videoda da gösterdim zaten...
    kardeş kaskatıkendin yapmak istemezsen aliexpreste var. Senin için bir arama yaptım max 5 voltla besleyerek bunları çalıştırabilirsin. Dikkat etmen gereken nokta voltajın kuvveti tel örgülerin mesafesini belirliyor yani önceki voltaj değerlerine yakın değerlerde alırsan sorunsuz kullanabilirsin.

www.aliexpress.com
    high voltage generator – Buy high voltage generator with free shipping on AliExpress version
    http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20150622024953&SearchText=high+voltage+generator

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.