Bildirim
sınavlık orta seviye ,hoş küme sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
Çözümü atar mısın -
Ben buldum hocam.
İlk olarak X kümesi için A-X'de 3 eleman olacaksa kesinlikle AnX'de 2 eleman olmalı.
O iki elemanı seçelim.
C(5,2)=10
Ardından B de olup da A da olmayan ama X de olabilecek 2 eleman{0,6} da var bunların olup/olmaması demek her biri için ikişer durum demektir o halde
10.2.2'den 40 farklı X kümesi yazılabilir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
aynen -
Teşekkürler hocam bu kitap apotemi tyt galiba?
Ardından B de olup da A da olmayan ama X de olabilecek 2 eleman{0,6} da var bunların olup/olmaması demek her biri için ikişer durum demektir hocam bu kısmı anlamadım tekrar anlatır mısınız?
10 durum seçebilirsin bunların yanına 0 la 6 dan hiçbirini koymadan 10 tane var . sadece 0 ı koyduğun 10 tane var. sadece 6 yı koyduğun 10 tane var. hem 6 hem 0 koyduğun 10 tane var. -
Var ol hocam.
aynen
konular kalktıktan sonra küme , fonk , pkob gibi konuların öenmi arttığı için apotemiden çözüyorum . -
Ben de aynı kitabı çözüyorum hocam süre tutuyor musunuz?
Hayır . Canım sıkıldığında 3-5 soru atıyorum ve rahatlıyorum ... -
İlk olarak X kümesi için A-X'de 3 eleman olacaksa kesinlikle AnX'de 2 eleman olmalı.
Bu noktayı anlayamadım hocam.Detaylı anlatabilir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam paylaştığınız için teşekkürler güzel bir soru bu arada bu apoteminin hangi kitabı ?
Hocam A 5 elemanlı ya 3 tanesi farklıysa mecburen iki tanesi aynı olmak zorunda başka ihtimal yok.
Güzel soru 5 in 2 lisi . 2^2 (0,6 kümesinin alt küme sayısı.
Bu kitabın ayt kısmlarını geçen sene çözmüştüm bu son değişikliklerden sonra silip tekrar çözeceğim.
TYT hocam deneme konseptli matematik...Bende de var süreli çözüldüğünde size her türlü aksiyonu yaşatıyor :)
Teşekkürler hocam ,iyi çalışmalar kolay gelsin.
Alana kadar TYT matematiğim iyi sanardım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nphexy -- 8 Nisan 2020; 16:57:54 > -
Apotemi'nin karanlık ve soğuk yollarında keşfe çıkan tüm öğrencilerin sloganı bu olsa gerek 😂
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Ben buldum hocam.
İlk olarak X kümesi için A-X'de 3 eleman olacaksa kesinlikle AnX'de 2 eleman olmalı. O iki elemanı seçelim. C(5,2)=10 Ardından B de olup da A da olmayan ama X de olabilecek 2 eleman{0,6} da var bunların olup/olmaması demek her biri için ikişer durum demektir o halde 10.2.2'den 40 farklı X kümesi yazılabilir. |
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X