Şimdi Ara

Sinavlarda başarili olmak genetik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Düşünün birisini gunde 10 saat calisiyor.Birisi ise gunde 2 saat çalişarak 10 saat çalişan kişiyi sinav gunu solluyor.Genetigi duzgun, sayisal zekasi yüksek olan öğrenci akademik hayatini istediği şekilde bitiriyor.Sayisal zekasi olmayan öğrenci ise gunde 10 saat çalişsa bile 2 saat çalişanin önüne geçemiyor ve istedigi bölümü seçemiyor.

Ben çalişmanin bir yere kadar oldugunu dusunuyorum bu sinavi zeki insanlar çözebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam yukarıdaki arkadaşın da söylediği gibi zeka geliştirilen bir şeydir bazısı henüz ilkokulda eğitimine dikkat etmiş ve önemsemiştir ilkokulda ödevlerin yapılıp yapılmaması bile beyninizin antrenman yaptığı süreyi etkiler. Belirli bir yaşa kadar eğitimine dikkat etmemiş insanlar genelde çok çalışarak iyi yerlere gelir dikkat edenler ise daha kısa sürede aynı başarıyı yakalar küçük yaşta beyni öğrenime açık hale getirmek ile alakalı diye düşünüyorum
  • zeka geliştirilebilir bir şey genetiğin önemi olsa da %100 değil sonuçta ama dediklerine kısmen katılıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • boğaziçi fizik mezunu hocamın çocukları tıp okuyor diyeyim ve susayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yodanın Bastonu -- 25 Aralık 2018; 19:52:52 >
  • Genetiğin çok büyük etkisi var yalan yok huy ana baba ya çekiyor zekamı çekmeyecek ama yine de çalışmak der susarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pansehir -- 25 Aralık 2018; 19:55:4 >
  • Hocam yukarıdaki arkadaşın da söylediği gibi zeka geliştirilen bir şeydir bazısı henüz ilkokulda eğitimine dikkat etmiş ve önemsemiştir ilkokulda ödevlerin yapılıp yapılmaması bile beyninizin antrenman yaptığı süreyi etkiler. Belirli bir yaşa kadar eğitimine dikkat etmemiş insanlar genelde çok çalışarak iyi yerlere gelir dikkat edenler ise daha kısa sürede aynı başarıyı yakalar küçük yaşta beyni öğrenime açık hale getirmek ile alakalı diye düşünüyorum

• Dediğinize kısmen katılıyorum ama dediğim gibi kısmen çünkü abim zamanında esit ağırlıkta Türkiye 800. olmustu diğer abim ise ÖSS matta full çekmişti ben ise şuan da mezunum ve geçen sene eşit ağırlıktan 80.000 den mezuna kaldim.( Bir bende yaramamış bu genler:d)

• Hayatimizdaki her sey genetik. Dislerimizin renklerinden saclarimizin dayanikliligina kadar. Secemiyoruz cogu seyi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiçbirinize katılmıyorum beyler çok yanlış düşünüyorsunuz, neyse elenin:D

• Ikisi de sıfır olsun. Bu iki kişi 11. sınıfın başında çalışmaya başlasınlar. Günde 2 saat çalışan, günde 10 saat çalışanı imkanı yok geçemez. Mümkün değil yani. 10 saat çalışan zeka özürlü falan değilse tabi.

Anne babası zeki/ başarılı olan kişiler genelde daha başarılı olur, o doğru. Aşırı basite indirger isem, en basitinden onlardan ders çalışmayı öğrenirsin. Kendileri de benzer durumlardan geçtikleri için sana çok iyi taktikler falan verebilirler vesaire.

Ama sen çalışmadıktan sonra, alayı boş. İsterse baban Einstein, annen Marie Curie olsun.

• polgar kardeşleri araştırabilirsiniz bu tezi çürüten bir örnek. işin temeli küçük yaştan itibaren çalışmayla oluyor son yıl 10 saat çalışan elbet geçemez
  • Zeka düşündüğünüz kadar genetik değil, annen baban 80 IQ* ise sen 120 IQ olamazsın ya da annen baban 110 IQ ise, sen de öyle olacaksın diye bir şey yok. Doğuştan gelen zekayı büyük ölçüde değiştiremezsin, geliştiremezsin neysen O'sun fakat minimal düzeyde çevre şartları ve eğitimle arttırabilirsin. Birçok çalışma var, zeka dediğin şey sadece sayısal ve analitik düşünme kabiliyeti değildir, matematik çözmeyen biri de zeki olabilir. Ayrıca ülkemizde yapılan hiçbir sınav zeka seviyesini ölçecek kabiliyette değil, çalışmayı ölçüyor. Ders çalışmayla zeka seviyeni de arttıramazsın örneklerden biri sanırım Nikola Tesla'dır. Düzgün bir üniversite eğitimi almadı, Albert Einstein'ın genel görelilik teorisine "saçma" olduğunu düşünerek eleştirdi fakat muhtemelen Einstein'ın kullandığı matematiği bile anlayamamıştır (genel görelilikte kullanılan matematik fizikte daha önce kullanılmamıştı, o yüzden dünyadaki çoğu fizikçiden ziyade bazı matematikçilerin onlardan önce anlamasının sebebi budur). Şimdi sizce bu ders çalışarak mı oldu yoksa şanslı doğduğu için mi? Ayrıca verdiğiniz örnekler babası iyi bir üni de güzel bir üni okudu ... çocukları da güzel bir üni ... dediğim gibi çevre ve yetiştirme şartları bunlar, babası bilinçli olduğu için çocuklarını, çocukluğundan itibaren o yönde eğitmiş olabilir.

*: IQ puanı tam olarak zekayı ölçmede yeterli değil, daha iyi anlaşılması için örnek verilmiştir.

• University College'da yapılan bir çalışmaya göre durum şöyle:
    "Fakat bu araştırmaların zorluğu ortada, çünkü henüz zeka için özel olduğunu düşündüğümüz bir tane bile gen bulunabilmiş değil. Hatta, moleküler genetikte günümüzün en ileri imkanları kullanıldığında dahil, diyen Parans’e göre, şu ana kadar sadece üç genetik varyant (farklılık) bulunmuştur, ve bu değişimlerin düzeyi yüksek IQ’ya sahip insanlar ile diğerleri arasında sadece %0.2’dir."
    "“Eğer bahsettiğimiz bu küçük varyantların en iyi kombinasyonuna sahip bir insanı ele alırsanız, bu kombinasyonların en kötü haline sahip insandan yalnızca iki IQ puanı önde olacaktır” diyor Utah Üniversitesinden filozof James Tabery."

Evet zeka genetik ama YKS'deki başarının çok az bir kısmını genetik etkiliyor.Geri kalan kısmı kişinin nasıl yetiştirildiği ve kendini nasıl yetiştirdiğiyle alakalı.Sınavda zekanın payı çok büyük ama bu farkı yaratan şey genetik değil.Kişilerin o yaşa kadar zekalarını farklı oranda geliştirmiş olmaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 25 Aralık 2018; 21:24:0 >

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 10 Mart 2021; 20:25:56 >
  • Genetik ve sosyoekonomik yapı zekayı ve başarıyı doğru orantılı olarak etkiliyor.
    Örneğin köy yerinde ya da küçük bir ilçede yaşayan eğitimsiz bir ailenin çocuğuna aktarabilecekleri ile daha zengin ve sosyal çevresi seçkin insalardan oluşan bir ailenin çocuğuna aktarabilecekleri elbette farklı oluyor.
    Küçük bir ilçede yaşıyorum annem ev hanımı babam emekli asker ve çevremde bana ilham olabilecek başarılı ,bir yerlere gelebilmiş insanlar yok çevremdeki insanların bildiği ve gördüğü en prestijli meslek doktorluk ve diğer mesleklere kesin bir önyargı ile yaklaşıyorlar çünkü bilmiyorlar (tıp puanı alırsam tıptan başka seçeneğim yok gibi)
    Demem o ki genetik ve zeka önemli ama ancak çevrenin izin verdiği kadar başarılı olabiliyorsun

• Attığım 2. quote'a bakarsan 2 IQ'luk farktan bahsedildiğini görebilirsin.Her genin etkisi aynı değildir.Şempanze-insan arasındaki farkı yaratan genlerin etkileri IQ ile bir değil.Ona bakılırsa muzla genetik yapımız da benziyor,aynı alemde bile değiliz?
  • Birileri birilerinden kesinlikle daha zeki fakat sorun bu değil. Sorun çok farklı yerlerde de değinip vakit kaybetmeye gerek yok..
  • Babam TUS tr 15.siydi ben 17kdan mezuna kaldım. Çok da salak biri değilim aslında ya...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.