Şimdi Ara

Sınavlar ülkesine hoş geldiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya artık her şey için sınav yapılan bir ülke haline geldik. Herşey sınav olmuş.

OKS
    OSS
    KPSS1
    ALES
    ES(ehliyet)
    DS(ehliyet)
    ÜDS
    PS(polislik)
    AO(askeri)
    BS(burs sınavı)

Bunlar sadece benim girdiğim sınavlar. Kiminde başarılı oldum kiminde olamadım şimdide önümde KPSS2 belası var. Etrafıma baktığımda ise benim girmediğim daha onlarca sınav var. Hergün sokağa çıktığımda mutlaka bir okulun önünde sınav kalabalığı görüyorum. Biz nasıl bir ülke haline geldik böyle.

• Her aile 3 çocuk kampanyası. Yetersiz üniversite sayıları. Azalan iş olanları bu seçmelere zorluyor insanı işte.
    Daha iyi bi yöntemin varsa paylaş bizle
  • Benim aklıma gelen tek yöntem artık köpek gibi üremekten vazgeçmek. Herkes benim ailem gibi bilinçli olsaydı bu durum böyle olmazdı. Adama bakıyorum giyecek donu yok 10 çocuğu var. Ama naapalım işte bizde burda döküyoruz derdimizi.
  • Çözümü olmayan sorunları tartışmakla bir yere varamayız ama
  • Sanki her yere üniversite açılsa değişen birşey olacak mı?Üniversite mezununun önemi sayısının az olmasıdır.Artık üniversite mezunu lise mezunu gibi bol.İleride görürsünüz burası rusya gibi olur herkes ünivesite bitirmiş ama alakasız işlerde çalışıyor.Herkes 2 çocuk yapsa bile yine birilerinin çöpçülük yapması gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Sanki her yere üniversite açılsa değişen birşey olacak mı?Üniversite mezununun önemi sayısının az olmasıdır.Artık üniversite mezunu lise mezunu gibi bol.İleride görürsünüz burası rusya gibi olur herkes ünivesite bitirmiş ama alakasız işlerde çalışıyor.Herkes 2 çocuk yapsa bile yine birilerinin çöpçülük yapması gerekecek.
    Ama o zaman çöpçünün emeğinin karşılığı tam verilmiş olacak ve insanca yaşayacak. Bunuda unutma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.A

Çözümü olmayan sorunları tartışmakla bir yere varamayız ama

tastışmamakla da bir yere varamayız

@Calpi84

eğer eğitim sistemi verilse yani bi işte çalışanlar "ne iş olsa yaparım abi" tarzı değil de o işin eğitimini görmüş profesyoneller olur (çöpçülerde bile bu geçerli) yani illaki herkesin tıp okumasına gerek yok aslında.. ama tabiki bunun için kişi başına düşen gelir yüksek olacak ki bi işi para için değil de o işi yapmak istediği için yapan insanlar olsun..

bir de konuya dönersek

bu kadar sınav oluyoruz da bi torpilin olmadan ne işe yarayacak.. özellikle şu kpss de ki torpil olayı beni kıl ediyor.. bu üniversite sonrası iş arayan biri için de geçerli.. keşke iş sadece sınav olmayla bitseydi..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen istediğin kadar 1 tane yap veya hiç yapma, bazıları hala 10'ar 20'şer çocuk yapacak
  • Boşversene ben de liseye giderken sınav düşmanıydım ama iş düşman kalmayla ya da bir şeyleri eleştirmeyle "ben olsaydım" demeyle olmuyor. E hadi sen olsaydında yapsaydın bi şeyler?

Madem bu kadar nefret ettiğiniz sınav sistemleri var o halde bu sınavlara neden giriyorsunuz? Cevabı ben vereyim dur eminim başka seçeneğiniz yoktur değil mi?

Boşversenize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cingozzz

Benim aklıma gelen tek yöntem artık köpek gibi üremekten vazgeçmek. Herkes benim ailem gibi bilinçli olsaydı bu durum böyle olmazdı. Adama bakıyorum giyecek donu yok 10 çocuğu var. Ama naapalım işte bizde burda döküyoruz derdimizi.

aynen dostum bilinçsiz aile çok fazla var , o kadar çocuk yapıyorlar ama hepsi mahalle okulunda ne bi ingilizce dersi alır nebi matematik dersi alır ama parası olan ailedeki çocuk ingilizce derside alır matematik derside alır kursada gider etütede gider , zevk için yapıyorsan prezervatif tak kardeşim 10 tl verek durumun yoksa intihar et
  • Nüfus az, ilköğretim ve lise eğitimi kaliteli, üniversite sayısı da buna göre yeterli düzeyde olsa bu sınavlar olmayacak. Şu anki düzende bu sınavlar hiç olmasa torpiller cirit atar. (Gerçi şimdi de atıyor da, yine de daha adaletli bir sistemdir.)

Yalnız gerçekten ülkenin eğitim tarihinde zibilyon tane sınav var yahu.

Anadolu Liseleri Sınavı & Fen Liseleri Sınavı ==> LGS ==> OKS ==> SBS
    ÜSS ==> ÖSS-ÖYS ==> ÖSS ==> YGS-LYS
    YDS ==> LYS-5
    YÖS
    KPSS
    KPDS
    LES ==> ALES
    ALS
    JANA
    JANU
    TUS
    MEB Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri, Anadolu Liseleri Öğretmenlerini Seçme Sınavı
    PMYO Adaylık Sınavı
    ÜDS
    STS
    Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Alanında Yüksek Lisans Programına Giriş Sınavı
    Ehliyet Sınavı
    Hakim ve Savcı Adaylığı Seçme Sınavı
    Halk Bankası Personel Alım Sınavı

Daha bir sürü sınav var. Vay anasını...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 17 Mayıs 2010; 14:09:43 >

• 3 çocuk konusunda çok haklı başbakan

80 milyon kişiyle ne başarmayı düşünüyoruz anlamadım ki olsak şöyle 300-400 milyon
  • her üniversite bitiren iş bulacağını sanıyor üniversite eğitim yeridir iş buldurma yeri değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fashionality

quote:

Orijinalden alıntı: E.A

Çözümü olmayan sorunları tartışmakla bir yere varamayız ama

tastışmamakla da bir yere varamayız

@Calpi84

eğer eğitim sistemi verilse yani bi işte çalışanlar "ne iş olsa yaparım abi" tarzı değil de o işin eğitimini görmüş profesyoneller olur (çöpçülerde bile bu geçerli) yani illaki herkesin tıp okumasına gerek yok aslında.. ama tabiki bunun için kişi başına düşen gelir yüksek olacak ki bi işi para için değil de o işi yapmak istediği için yapan insanlar olsun..

bir de konuya dönersek

bu kadar sınav oluyoruz da bi torpilin olmadan ne işe yarayacak.. özellikle şu kpss de ki torpil olayı beni kıl ediyor.. bu üniversite sonrası iş arayan biri için de geçerli.. keşke iş sadece sınav olmayla bitseydi..

Bu ülkede senin dediklerin olmaz.Bir kere üniversite mezunu adam okuldan sadece teorik bilgiyle çıkıyor çırak gibi işe başlamak zorunda kalıyor.Liseden nasıl diploma alınıyor herkes biliyor.Nufüs 50 milyon olsaydı senin dediğin gibi olurdu artık çok geç.

• Sınavlar olmasaydı binbir türlü torpilin döndüğü bir sistem olurdu.En azından şu an daha adaletli bir ortam var,çalışan emeğinin karşılığını alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cardiacus

Sınavlar olmasaydı binbir türlü torpilin döndüğü bir sistem olurdu.En azından şu an daha adaletli bir ortam var,çalışan emeğinin karşılığını alıyor.

Hakkını alıyor mu? Hemde Bu Ülkede tabii tabii yersen Lafontaine Masallarına Hoş Geldiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: keten

her üniversite bitiren iş bulacağını sanıyor üniversite eğitim yeridir iş buldurma yeri değil.

Bunu gitte o İş veren denen Kurum sananlara söyle, önce ne istiyorlar onları bir listelesinler bir zahmet daha bir çoğunun kendilerinden haberleri yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Nüfus az, ilköğretim ve lise eğitimi kaliteli, üniversite sayısı da buna göre yeterli düzeyde olsa bu sınavlar olmayacak. Şu anki düzende bu sınavlar hiç olmasa torpiller cirit atar. (Gerçi şimdi de atıyor da, yine de daha adaletli bir sistemdir.)

YDS ==> LYS-5
    YÖS
    KPSS
    KPDS
    LES ==> ALES
    ALS
    JANA
    JANU
    TUS
    MEB Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri, Anadolu Liseleri Öğretmenlerini Seçme Sınavı
    PMYO Adaylık Sınavı
    ÜDS
    STS
    Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Alanında Yüksek Lisans Programına Giriş Sınavı
    Ehliyet Sınavı

Sizce neden ? Kendilerini Türkiyenin İleri görüşlü kişileri zannedenler bu Sınav+Sınav sistemlerini getirerek düzgün adaletli bir sistem getirdiklerini sanıyorlar Ama büyük yanılgı.Şimdi durun siz durun Asıl 3-5 seneye ne sınavlar çıkıyor o zaman seyredin İstedikleri kadar Eleme yapsınlar Nasıl olsa istedikleri tonla şartı birçok kişi mecburen yerine getiriyor sonra yine ne olacak? yeni bir eleme Oh ne güzel.Yakında Master-Doktoralı adamları da Devlet kadrosuna dolduracaklar ve onları ne yapacaklar onuda merak ediyorum Yok Böyle bir Ülke Yok Herşey Saçmalık Üstüne Saçmalık

• quote:

Orijinalden alıntı: kartopu2

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Nüfus az, ilköğretim ve lise eğitimi kaliteli, üniversite sayısı da buna göre yeterli düzeyde olsa bu sınavlar olmayacak. Şu anki düzende bu sınavlar hiç olmasa torpiller cirit atar. (Gerçi şimdi de atıyor da, yine de daha adaletli bir sistemdir.)

YDS ==> LYS-5
    YÖS
    KPSS
    KPDS
    LES ==> ALES
    ALS
    JANA
    JANU
    TUS
    PMYO Adaylık Sınavı
    ÜDS
    STS
    Ehliyet Sınavı

Sizce neden ? Kendilerini Türkiyenin İleri görüşlü kişileri zannedenler bu Sınav+Sınav sistemlerini getirerek düzgün adaletli bir sistem getirdiklerini sanıyorlar Ama büyük yanılgı.Şimdi durun siz durun Asıl 3-5 seneye ne sınavlar çıkıyor o zaman seyredin İstedikleri kadar Eleme yapsınlar Nasıl olsa istedikleri tonla şartı birçok kişi mecburen yerine getiriyor sonra yine ne olacak? yeni bir eleme Oh ne güzel.Yakında Master-Doktoralı adamları da Devlet kadrosuna dolduracaklar ve onları ne yapacaklar onuda merak ediyorum Yok Böyle bir Ülke Yok Herşey Saçmalık Üstüne Saçmalık

Sınavsız olsaydı kesinlikle kadrolaşma var herkes tanıdığını alıyor vs laflar edecektiniz bence (maalesef) en iyi yöntem bu

• quote:

Orijinalden alıntı: keten
    her üniversite bitiren iş bulacağını sanıyor üniversite eğitim yeridir iş buldurma yeri değil.

Üniversite iş sahibi olmak için okunur. 12 senelik eğitimden sonra hala eğitim görmek için mi okuyoruz biz? Daha ne eğitimi? Seninki nasıl bir bakış açısı?

Acil nüfus planlamasına ihtiyacımız var. En az 3 çocuk kampanyası, açabildikleri kadar üniversite açmaları Türkiye'yi batağa götüren en hain planlardandır. Bu ülkenin düşmanları bizi yönetmeye devam ederse şimdiki halimizi mumla arıyor olacağız. Zekasına yandığım Türk insanı da anlamıyor ki. Tavşan gibi üreyip geçim sıkıntısı çekiyorlar. Onlar bunu hakediyor ama biz haketmiyoruz. Arada biz de kaynıyoruz.

Şu sınav sistemi için de biz daha iyisini yapmadan en iyisinin bu olacağını söylemek istiyorum. Ne yapalım, şimdilik böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyjohn -- 19 Mayıs 2010; 18:56:34 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.