Bu insanları anlamıyorum kolay olunca niye kolay yaptın diye söverler zor olunca niye zor yaptın diye söverler.Youtube matçılarına bakıyorum,çocuklara yazık değil mi bu kadar zor olur mu vs.Kimse 35 mattan az yapanı tıpa almıyoruz diye bir şey demiyor ki,bu bir sıralama sınavı her sene ilk 10 bine 10 bin kişi giriyor.Diğerlerine nazaran yüksek yapanlar yine tepede olacak. Ayrıca sınavın zor olması adaletli olmasını sağlıyor.Geçen yıl 40 ayt mat ile 30-35 binde olanlar vardı.Hayvan gibi çalışan,birsürü sb,deneme çözen ve ortalama bir öğrenci ile aynı neti yapanlar için büyük bir haksızlık olmuştu.Bu sene kimse böyle bir şey diyemez.37-40 mat yapanlar gerçekten hakkıyla yaptı.Hem soruların saçma bir zorluğu yoktu,zekice kurgulanmış,çok kaliteli sorulardı. |
Sınavın zor olması çok iyi bir şey

-
-
ya bakınız zor olsun, siz anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz.Yapabileceğimiz soruları da yapamadık,sen orta-zor yaparsan nasıl net çıkaracağız, o psikoloji ile sınavı nasıl yapacağız.Ya adam gibi mat neti çıkaramadık gelmişsin sınav zor iyi diyorsun
NET YAPAMADIK NETTTTTTTTT
-
Öyle hocam ama 50-55 ayt civarında yine yığılma olacak gibi duruyor. Soru tiplerine aşina olmadığımız için başarılı öğrenci de 20-25 mat yaptı çok başarılı öğrenci de. Eşit ağırlıkta bazı kişiler ayt mat ilk 10 soruya güvenip girmişti bu sınavda ilk 10 soru yoktu. 2020 gibi bu yıl da hiç görülmemiş sıralamalarla karşılaşabiliriz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-629144514 -- 1 Temmuz 2021; 14:52:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
siz anlamıyorsunuz galiba
bir sınavın eleyici olabilmesi için hem kolay hem orta hem de zor düzey sorular olacak
orta düzeyde başarılı bir öğrenci başarısız bir öğrenciyle aynı kefede şu an neredeyse
sınavın bu zorlukta olması başarısız olanların ve çok başarılı olanların işine geldi
orta düzeydeki öğrencileri bitirdi bu sınav
-
İşte sadece çalışmak,iyi netler yapmak yetmiyor psikolojik olarak güçlü olmak lazım.Kimileri de zor soruları görünce strese girip eli ayağına dolaştı,yapabileceğini de yapamayıp elendi.
-
Sorun sadece matematiğin zor olması. Kimya ve biyolojide her konudan iki test çözenin yapabileceği gibi sordular.
Sadece mat mı belirleyici olmalı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu benim işte
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sınav bundan 1 tık kolay olsaydı yine zor diye ağlayanlar olurdu ama tam ayarında olurdu. en azından kolay soru sayısı artmalıydı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-88BB6CDAE -- 1 Temmuz 2021; 15:4:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam aslında şöyle bir durum var: zor seçici soruları çoğunluk yapamadığında bu sefer daha düşük netlerle yine yığılma oluyor. ayt 60-65 bandında olanlar için ciddi yığılma olabilir. Herkes benzer netleri söylüyor.
orta düzey derken hangi aralıktan bahsediyorsunuz
-
Kimyanın olayı bu zaten,çalışan yapıyor çok zor soru çıkaramıyorlar.Titrasyon,elektrokimya,aromatik bileşik soruları eleyiciydi biraz.Biyolojiye şaşırdım hepsi kolaydı,fizikle dengelemişti ama
-
Bence hep böyle olsun ösym çizgisi belli olsun. Biz kolay yapacaklar sandik diye patladik hep böyle olursa harika olur bence
yahu bunlar kolay yapınca çok kolay oluyor zor yapınca çok zor. ortanın bir tık üstü yeter.
Bu sistemde yığılma hep olacak zaten,2.6 milyon kişiyi bu kadar az soruyla sıralamaya çalışmak saçmalık.Orta üstü-iyi öğrenciler için zor olması iyi,aşağılarda yığılma olur yine
-
2019 gibi yapacaksın işte o sınava kimse böyle bir itirazda bulunmadı en doğru zorluk seviyesini o zaman sağlamışlardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romario11111 -- 1 Temmuz 2021; 15:20:59 > -
Sınavın zor olması adaletli olmasını falan sağlamıyor. 2018-2019 gibi gelse gayet eleyici olurdu ama saçma sapan sınav yapmışlar. Feni iyi olan adam da gösteremedi. Komik biyoloji soruları sormuşlar. Kimya desen zaten ayrı bir konu. Fizik soruları zor ama çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Sorulabilecek o kadar soru varken garip garip modern fizik soruları çıktı. Kötü bir Türkçeyle yazılmış olması da ayrı bir konu. Ben zor olduğu için değil kendi hatalarım yüzünden kaybettim. Sonuçta dediginiz gibi sıralama sınavı ama yine de 1 sene boyunca bu sorularla uğraştıkları halde bu kadar saçma bir sınavı hak etmedik diye düşünüyorum. Resmen gözlerinde matematik bilme seviyemiz kadar değerliyiz. Ne kimyası çok iyi olan adam gösterebildi ne de biyoloji. Umarım yığılma olmaz da herkes istediğini alır, yolunuz açık olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gercekten oyle 50-300k araligini 15-40 ayt netine tiktilar. Tyt desen, tyt de belirleyici olacak da 30 ayt yapan adamin o netlerden siyrilmasi icin 90 tyt yapmasi lazim bu da bu sinavda imkansiz.belirleyici olan ayt. sonuc ekraninda herseyi gormeye hazirim resmen, tuhaf seyler gelebilir cidden bu siralama araligina.
Bu sınavdan beklentimiz kolay veya zor olması değil. Çalışmalarının karşılığını alabilmek. İyi çalıştığın bir konuyu yapamamakla , çalışmadığın konudan çıkan soruyu yapmak arasında bir fark yok. İkisinde de emekelrin heba oluyor. Bu sistemde sıkışma kesinlikle her sene olur çünkü soru sayısı az ve konular daraltıldı.Ösym krndince eelyicilik olması için süoreyi kısıyor veya soruları tersten sorup öğrrnciyi tongaya düşürmeye çalışıyor benc bu şerefsizlikten başka bir şey değil.
50k-250k aralığı derdim ben
-
Sınavın zor olması da kolay olması da eleyicilik açısından kötü, 2019-2018 tarzı belki bir tık zor sınav tam olurdu bu seneye, Ösym iki senedir saçmalıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

siz anlamıyorsunuz galiba bir sınavın eleyici olabilmesi için hem kolay hem orta hem de zor düzey sorular olacak orta düzeyde başarılı bir öğrenci başarısız bir öğrenciyle aynı kefede şu an neredeyse sınavın bu zorlukta olması başarısız olanların ve çok başarılı olanların işine geldi orta düzeydeki öğrencileri bitirdi bu sınav |
İşte sadece çalışmak,iyi netler yapmak yetmiyor psikolojik olarak güçlü olmak lazım.Kimileri de zor soruları görünce strese girip eli ayağına dolaştı,yapabileceğini de yapamayıp elendi. |
yahu bunlar kolay yapınca çok kolay oluyor zor yapınca çok zor. ortanın bir tık üstü yeter.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X