Şimdi Ara

Sınavı kötü geçen nadir insan*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumu takip ederim, yazılanları açılan konuları okurum.
    Herkesin puanlar 450 üstünde geziyor. Doğrudur ya da yanlıştır konum bu değil. Ama inanın okudukça o kadar kötü oluyorum ki. Ben de mezunum. İstediğim bölüm hukuktu. Hayatımın mesleği dediğim meslek..

Sırf gece o yastığa başımı koyduğumda düşünmeyeyim diye yatabildiğim en geç saatte yatıyorum hemen uyuyım ki aklıma üniversite gelmesin.
    Mezun olmanın öyle kötü öyle vicdansız bir tarafı var ki. Belki geçen sene olsa böyle kötü olmazdım. Ama ben 3.seneye kalamam. Aile faktörü en önemlisi zaten.

Şimdi belki anadoluda bir yerde sınıf öğretmenliği gelicek. Ya da İstanbul'da işletme... Sonra ne mi olucak? Ben o üniversite o bölüme gideceğim. Bölümü sevmediğim için hep mutsuz olacağım. Kendimi o üniversiteye ait hissedemeyeceğim bile. Aradan 1 yıl geçicek ve ben tekrar sınava gireceğim vazgeçmeyi düşünmüyorum.
    Yaş olucak 21. Mezun olucam etti 25. Arkadaşlarım 22 yaşında mezun olucak 3 senedir de işlerinde güçlerinde olucak.

Öyle çaresiz hissediyorum ki kendimi ben. Cumartesi gününden beri evden dışarı adım atmadım. Devamlı ağlıyorum telefonları açmıyorum.

Biliyorum, e biz ne yapalım? Diyeceksiniz. Optiğimi geri getirip yanlış yaptığım edebiyat sorularını doğru yapamayacağıma göre.

Sadece öyle bunaldım ki. Anlatma ihtiyacı duydum.

• Her şerde bir hayır vardır. Üzülme hayırlısını iste
  • Herkesin tek dediği laf bu zaten. Ben yapamıyorum kendimi avutamıyorum kabullenemiyorum
  • hayat senin , istediğin hukuk bölümü ise onu elde etmek için çalış bu sene olmadı mı seneye daha sıkı hazırlan istediği bölümü kazanamayanlar neden başka bir bölümü tercih ederler hiç anlamıyorum ailene durumu anlat hukuk istiyorum olmazsa seneye tekrar sınava giricem dersin çok laf ederlerse

şişli otobüsü gecikti diye ataşehir otobüsüne binmenin ne manası var benim amacım şişliye gitmek dersin güzel örnek oldu
  • Evet çok çok haklısın benim düşüncem de seninle aynı. Fakat herkes bıkmış durumda 2 yıldır huzur kalmadı. 3.seneyi göze alamazlar biliyorum konuştuk da. Zaten ailemin arkamda olduğunu hissetmemem bu kadar üzülmeme sebep oluyor. Gerçekten bunaldım iğrenç bir yaz geçiriyorum
  • he yav herkes en aşağı 440 puan burda,vallahi benimde moralimi çok bozuyor bura
  • yaş olmuş 20 ve ailenin baskısına göre bölüm seçiyorsan sende de suç var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pinkfloyd*

Herkesin tek dediği laf bu zaten. Ben yapamıyorum kendimi avutamıyorum kabullenemiyorum

bu kadar da salma dostum kendini, babam mesela hep der 19 yıldır hiç sevmediğim bir işi yapıyorum diye (vinç operatörü kendisi) bu ara yıllık izne çıktı, rüyamda gemiye boru yüklüyordum diyor İnsan alışyor yani sevmediği bir meslek de olsa kafamıza takmamamız lazım
  • Geçen sene ailem arkamdaydı o yüzden mezuna kaldım. Bu yıl çok farklı 3.seneyi kimse istemiyor. Ve ben kızım, erkek olsam resti çekicem belki ama şuan ne deseler yapıcak durumdayım vazgeçtim her şeyden. Bazen tamam diyorum kabullen. Vazgeç hukuktan kısmetin buymuş. Kapasiten buymuş olmadı yapamadın. Aradan 5 dakika geçiyor ağlamaya başlıyorum hazmedemedim bir türlü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: halim68

quote:

Herkesin tek dediği laf bu zaten. Ben yapamıyorum kendimi avutamıyorum kabullenemiyorum

bu kadar da salma dostum kendini, babam mesela hep der 19 yıldır hiç sevmediğim bir işi yapıyorum diye (vinç operatörü kendisi) bu ara yıllık izne çıktı, rüyamda gemiye boru yüklüyordum diyor İnsan alışyor yani sevmediği bir meslek de olsa kafamıza takmamamız lazım

Anladım. Sevmediğin bölüme git zamanla alışırsın diyorsun. Bu şeye benziyo. Sevmediğin adamla evlen 'yatakta alışırsın' , 'zamanla seversin' bence öyle bir dünya yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halim68

quote:

Anladım. Sevmediğin bölüme git zamanla alışırsın diyorsun. Bu şeye benziyo. Sevmediğin adamla evlen 'yatakta alışırsın' , 'zamanla seversin' bence öyle bir dünya yok.

Öyle demek istemedim ama kendini mutlaka sevdiğim işe gideceğim diye de endeksleme diyorum, en önemli varlık ZAMAN

• quote:

Forumu takip ederim, yazılanları açılan konuları okurum.
    Herkesin puanlar 450 üstünde geziyor. Doğrudur ya da yanlıştır konum bu değil. Ama inanın okudukça o kadar kötü oluyorum ki. Ben de mezunum. İstediğim bölüm hukuktu. Hayatımın mesleği dediğim meslek..

Sırf gece o yastığa başımı koyduğumda düşünmeyeyim diye yatabildiğim en geç saatte yatıyorum hemen uyuyım ki aklıma üniversite gelmesin.
    Mezun olmanın öyle kötü öyle vicdansız bir tarafı var ki. Belki geçen sene olsa böyle kötü olmazdım. Ama ben 3.seneye kalamam. Aile faktörü en önemlisi zaten.

Şimdi belki anadoluda bir yerde sınıf öğretmenliği gelicek. Ya da İstanbul'da işletme... Sonra ne mi olucak? Ben o üniversite o bölüme gideceğim. Bölümü sevmediğim için hep mutsuz olacağım. Kendimi o üniversiteye ait hissedemeyeceğim bile. Aradan 1 yıl geçicek ve ben tekrar sınava gireceğim vazgeçmeyi düşünmüyorum.
    Yaş olucak 21. Mezun olucam etti 25. Arkadaşlarım 22 yaşında mezun olucak 3 senedir de işlerinde güçlerinde olucak.

Öyle çaresiz hissediyorum ki kendimi ben. Cumartesi gününden beri evden dışarı adım atmadım. Devamlı ağlıyorum telefonları açmıyorum.

Biliyorum, e biz ne yapalım? Diyeceksiniz. Optiğimi geri getirip yanlış yaptığım edebiyat sorularını doğru yapamayacağıma göre.

sanki türkiyede tek sevmediği bir bölüme gitmek zorunda olan sensin. biraz pozitif düşünmeye çalış bence

• peki hukuğu neden bu kadar çok istiyorsun işletmeyi istemiyorsun? yani gerçekten iyi tanıyor musun bu bölümleri iyice inceledin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbbccc

peki hukuğu neden bu kadar çok istiyorsun işletmeyi istemiyorsun? yani gerçekten iyi tanıyor musun bu bölümleri iyice inceledin mi?

Ben çok konuşkanımdır, lisede münazaralara hep beni çağırırdı hoca ve ödüller de aldım. Kitap okumayı da çok severim ezberim kuvvetlidir. İşletme en başından beri istemediğim bir bölüm. Okuyan akrabalarım da var çevremde. Ders kitaplarına da baktım gerçekten hiç ilgi alanım değil. Ve artık işletmecinin yaptığı her işi matematik mühendisleri, iktisat mezunları da yapabiliyor. Pek cezbeden tarafı yok. Üstelik türkçe işletme.
  • Ben hep şöyle düşünürüm olmuyorsa.belli.bir.nedeni vardır. Sen zaten elinden gelen en iyisini yaptın. Kim kendine kötü olan şeyi yapmak istesin ki? Moralini bozmamali ve yoluna devam etmelisin şimdi on yargılı konuşuyorsun ama gittiğin meslekte yükselicek belki mesleğini sevmeye başlayacaksin

• şu okul puanı yüzünden bende istediğim bölümü kazanamayabilirim şu aodp yasasını verdiklerinden beri kaç gündür uyuyamıyorum düz liseyim dip not: 65 eğer okul puanı yüzünden kazanamassam yaşama amacım yok seneyede okul puanı benimle olacak intihar bile edebilirim çok kötü durumdayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

şu okul puanı yüzünden bende istediğim bölümü kazanamayabilirim şu aodp yasasını verdiklerinden beri kaç gündür uyuyamıyorum düz liseyim dip not: 65 eğer okul puanı yüzünden kazanamassam yaşama amacım yok seneyede okul puanı benimle olacak intihar bile edebilirim çok kötü durumdayım

Yaşamak ölmekten daha büyük cesaret ister intiharı düşünme.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

şu okul puanı yüzünden bende istediğim bölümü kazanamayabilirim şu aodp yasasını verdiklerinden beri kaç gündür uyuyamıyorum düz liseyim dip not: 65 eğer okul puanı yüzünden kazanamassam yaşama amacım yok seneyede okul puanı benimle olacak intihar bile edebilirim çok kötü durumdayım

Yaşamak ölmekten daha büyük cesaret ister intiharı düşünme.

1. olsam okul puanı 5bininciliğe atıyor hiçbir hedefim gerçekleşmeyecek

• quote:

Orijinalden alıntı: uçarakayakafaatanadam

quote:

Forumu takip ederim, yazılanları açılan konuları okurum.

sanki türkiyede tek sevmediği bir bölüme gitmek zorunda olan sensin. biraz pozitif düşünmeye çalış bence

Türkiye'de sevmediği bölüme gidip suratı asık verimsiz şekilde çalışan insanlardan olmamak için çabalıyorum. Onlardan biri olacağım diye üzülüyorum. Anlatabildim mi? O kadar kolay değil pozitif olabilmek

• açıkçası pek iyi bir puan alamayan arkadaşlarım bir yere kapağı atıyım da kurtulayım dediler. Bunlardan işletme okuyan şu an gayet de mutlu sınıf öğretmenliği okuyanın da keyfi yerinde alışmışlar duruma. İstanbul hukukta okuyan arkadaşım çok isteyerek girmişti ama gecen konuştum birkaç dersten büt'e kalmıs çok çalısmasına rağmen. Ki zaten bir sınava bin kişi girmis mesela. Pısman değil ama sikayetçi durumdan. O yüzden iyi düsün derim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.