< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
sınavda sizce niye başarısız oldunuz? (2. sayfa)

-
-
Bazen bir şeylerin bilincinde olmak sizin gerekeni yapacağınız anlamına gelmiyor mezun yılımdı geçen sene yaptığım hataların yarısını tekrar yaptım ama en büyüğünü sorarsanız düzenli çalışmamak derdim şöyle söyleyim 2 hafta düzgün şekilde çalışıyordum ardından 2 hafta günlük 2 saat zor çalışıyordum üstünde tekrarlarda eksiklerim olduğu için eski konular patlıyordu eski konuları halledeyim derken tüm konular geç bitti dolayısıyla deneme çözmeye geç başladım, gördüğün gibi zincirleme şekilde birbirini tetikledi o yüzden bu sene kaç k gelirse gelsin yazıcam kendimi biliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA83A63C6 -- 22 Temmuz 2021; 13:7:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sinav bu kadar zor gelince apisip kaldim yoksa elimden gelenin en iyisini yaptigimi dusunuyorum. Sorun sinavda moruq
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende hocam 80kdan mezuna kalıp 70lerde bekliyorum çok üzücü bir durum içim içimi yiyor
Sınav anındaki mallıklar+ tekrarları yeteri kadar yapmamak
Ha bir de elimde olmayan bazı sorunlar vardı bu sene.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 22 Temmuz 2021; 18:39:28 >
ayt mat branşlarına başlamak için integralin tamamen bitmesini bekleyip çok az çözmek olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kaç net bekliyon hocam
Benim de aynı gidip integralde alanla 2\3 lü integrali yanlış yapmışım kafayı yememek elde değil bi de basit olasılık sorusunu aynısını da çözmüştüm apotemide 3 soru boşu boşuna gitti 3. soruda o lanet ebob ekoku görünce sinirim bozuldu zaten
tyt için: disiplinsiz çalışmak
ayt için: test, denemeye çözmeye birazcık geç başlamış olmak, yapamadığım sorular üzerine yeterince düşmemek. sınav anında genel olarak iyiydim, kapasitemi aştım hatta fakat daha iyisini yapabilirdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 22 Temmuz 2021; 13:14:56 > -
dersanede arkadaş ortamına fazla kaptırmak kendini. sonradan düzettim allahtan
-
ayt matematiği boşlamak
coğrafyaya üşenip bazı konulara bakmamak
aytde sınav anını iyi yönetememek
Sınavı yayınlandığı gün kontrol edecektim bir baktım Türkçe sorularını hiçbirini hatırlamıyorum en baştan okumam gerekiyor zaten moral bozuk birde çok uzun sürecek gibiydi kim uğraşacak dedim tyt ayt kontrol etmedim kendimide en kötüsüne hazırladım 95tyt 59ayt işaretledim 66-69tyt 45-49ayt bekliyorum obp94 bundan da kötü gelirse öleyim zaten
Ümitli ol belki geçen yıl ki tyt netin kullanılır ve beklediğinden iyi gelir
Sene içinde zor matematik denemelerini çözdüm ama birçoğunu ciddiye almadım ve ağzımın payını aldım bu yüzden. Sınav anında çok afallattı bu durum çünkü
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
az deneme çözmek, mezun senemde olduğum halde bir ea öğrencisi olarak edebiyat/tarihe gereken önemi vermemem ve sınavda ayt tatihten 5 sou işaretleyerek patlamam.
11’den beri deli gibi matematik çalıştım 9-10’da oluşan bi temelim olmadığı için fakat gel gör ki tyt matematik netlerim sene boyunca asla 25 üstünü görmedi. daha çok tyt denemesi çözebilirdim.
ayt matematiğe ise kendi çalışma seviyemin baya üstünde bir emek verdim, son denemelerimde 35’ten aşağı net görmezken sınavda zorlaya zorlaya 32 tane işaretleyebildim en az 4 yanlışım var diye düşünüyorum. buradaki tek keşkem ise 3d gibi “aşırı kasıntı” bulduğum kaynaklara/denemelere yanaşmamak oldu.
sınava dair tek gurur duyduğum şey ise tytde heyecana kapılıp bir çuval inciri berbat etmemek, sonuç ne gelirse gelsin matematiğe kadar süreyi gayet iyi yönettiğimi düşünüyorum 2020 sınavıma göre fakat bunun bana muhtemelen bi getirisi olmayacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tam bilmediğim için soruyorum geçen yılın tyt puanını koruma olayını daha yks başvurusunu yaparken bize sorulmuyormuydu daha sonradan seçme olayı yok diye biliyorum çünkü başvuru ekranında kutucuk vardı bunla alakalı
Bazen olmayınca olmuyor
-
kutucuk tyt'ye girmemek için işaretleniyor. hiçbir şey işaretlemediysen iyi olan kullanılır
Hayır o 2 yıllık bölümlere tercih yapmak isteyenler için diye biliyorum. En yüksek olan alınıyor.
1-Sınavın hiç beklenmedik şekilde matematiğin zor olmasından dolayı sınav anı stres yönetimini başaramamak ve bu matematik yapamama etkisinin diğer branşlara da etki etmesi (özellikle tyt).
2-Türkçe konusunda sorulara adapte olamamak.
3-Genel olarak sınav adına türlü türlü senaryoya hazırlanmaya çalışsam da hiç öngöremeyeceğim senaryonun da olabilme ihtimalini düşünüp benimseyememek.
4-Konuları erken bitirip soru bankalarını da çözdükten sonra "Bu iş olur" buhranına kapılmak.
5-Fazla soru çözdüm uzun uzun kitabı çözmeyeyeyim diyip Apotemi'nin sadece maraton testlerini çözmek.
6-Dershaneye gitmek
7-Çok fazla hayal kurmak(¹)
8- Konular erken bitince şunu mu yapsam bunu mu yapsam diye düşünerek bir plansızlık içine düşmek (Geçici bir süre için olsa da olumsuz etkiledi)
9-Sevgili işleri ile beraber yürütmeye çalışmak(²)
10-3D denemelerini son 2 hafta çözmek
11- Gereksiz süre TYT çalışmak
12- Yazın 11 konularından emin olduğum halde TYT yanına 11 konu çalışmasını da ekleyip TYT doğru düzgün önem verememek (Daha detaylı çalışmamak, kısaca TYT+12 yapacağım yerde TYT+11 çalışmak)
¹: Size vereceğim en büyük tavsiyem şu. İlk 100 lük netler yapıyor olsanız bile işinize odaklanın. Çok fazla hayal kurmayın. Şu söz benim felsefem olacak: Hayallerle yaşayanı gerçekler s*ker.
²: Eğer sevgiliniz sizin paralelinde ilerleyen birisi ise veya sizden daha iyi ise belki bu madde sizin için geçerli olmayabilir çünkü çalışıyordur çoğunlukla ve ne zmn çalışıp ne zmn size zaman ayıracağını iyi biliyordur. Ama sınav işlerini çok kafayı takmadığını düşündüğünüz birisi ise o iş bence bitmeli ya da o yıl için ara verilmeli. Çünkü her türlü şeyden olay çıkabilir hele böyle hassas bir dönemde (özellikle bunu okuyan bir erkekse bu madde onun için daha çok önem arz ediyor). Yani bir de o iş ile kafayı meşgul etmek çok yanlış hareket. Biz yürütürüz ederiz demeyin adam akıllı düşünün. Çünkü şu dönemlerde kurulan ilişkiler çoğunlukla kalıcı olmuyor ve hayatınızı paylaştığınız kişi ileride tanıştığınız ve daha sağlam ilişkiler kurduğunuz birileri oluyor. Bunlar benim şahsi fikrim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X