Şimdi Ara

sınavda sizce niye başarısız oldunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
6
Favori
3.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hatalarınızı söyleyin ki yine hazırlanacaklar ders alsın ben hiç ders çalışmadım mesela

• 1-Sınavın hiç beklenmedik şekilde matematiğin zor olmasından dolayı sınav anı stres yönetimini başaramamak ve bu matematik yapamama etkisinin diğer branşlara da etki etmesi (özellikle tyt).
    2-Türkçe konusunda sorulara adapte olamamak.
    3-Genel olarak sınav adına türlü türlü senaryoya hazırlanmaya çalışsam da hiç öngöremeyeceğim senaryonun da olabilme ihtimalini düşünüp benimseyememek.
    4-Konuları erken bitirip soru bankalarını da çözdükten sonra "Bu iş olur" buhranına kapılmak.
    5-Fazla soru çözdüm uzun uzun kitabı çözmeyeyeyim diyip Apotemi'nin sadece maraton testlerini çözmek.
    6-Dershaneye gitmek
    7-Çok fazla hayal kurmak(¹)
    8- Konular erken bitince şunu mu yapsam bunu mu yapsam diye düşünerek bir plansızlık içine düşmek (Geçici bir süre için olsa da olumsuz etkiledi)
    9-Sevgili işleri ile beraber yürütmeye çalışmak(²)
    10-3D denemelerini son 2 hafta çözmek
    11- Gereksiz süre TYT çalışmak
    12- Yazın 11 konularından emin olduğum halde TYT yanına 11 konu çalışmasını da ekleyip TYT doğru düzgün önem verememek (Daha detaylı çalışmamak, kısaca TYT+12 yapacağım yerde TYT+11 çalışmak)

¹: Size vereceğim en büyük tavsiyem şu. İlk 100 lük netler yapıyor olsanız bile işinize odaklanın. Çok fazla hayal kurmayın. Şu söz benim felsefem olacak: Hayallerle yaşayanı gerçekler s*ker.

²: Eğer sevgiliniz sizin paralelinde ilerleyen birisi ise veya sizden daha iyi ise belki bu madde sizin için geçerli olmayabilir çünkü çalışıyordur çoğunlukla ve ne zmn çalışıp ne zmn size zaman ayıracağını iyi biliyordur. Ama sınav işlerini çok kafayı takmadığını düşündüğünüz birisi ise o iş bence bitmeli ya da o yıl için ara verilmeli. Çünkü her türlü şeyden olay çıkabilir hele böyle hassas bir dönemde (özellikle bunu okuyan bir erkekse bu madde onun için daha çok önem arz ediyor). Yani bir de o iş ile kafayı meşgul etmek çok yanlış hareket. Biz yürütürüz ederiz demeyin adam akıllı düşünün. Çünkü şu dönemlerde kurulan ilişkiler çoğunlukla kalıcı olmuyor ve hayatınızı paylaştığınız kişi ileride tanıştığınız ve daha sağlam ilişkiler kurduğunuz birileri oluyor. Bunlar benim şahsi fikrim
  • Aytde Sınav anı stresini daha iyi kontrol edememek, dershaneye gitmek

Ha bir de konuları aşırı erken bitirip sıkılmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7FC802003 -- 22 Temmuz 2021; 12:45:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dersaneye gitmek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben kendimden yola çıkarak şunu söylemek istiyorum çalışacak adamın tavsiyeye ihtiyacı yok calısmayanlardan tavsiye alıpta baslayan kesim yüzde 1 dir bana annem özellikle çok destek oldu ama ben inat ettim calısmadım bakın sürüneceğim artık 70 bin civarı gelecek
    Tokat gibi gelecek sınav sonucu ölümü bekleyen çaresiz adam gibi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafife aldım böyle bir mat aklimdan bile gecmemisti ve keske fenden baslasaydim ve salak gibi bir ayt çalışması yapmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upotemi -- 22 Temmuz 2021; 12:52:42 >
  • Hocam başlığı istersen sınav senesi ve sınav anında yapılan hatalar olarak değiştir

• TYTde matematikin sıkıntılı olduğunu öngörüp Türkçeye yüklenemediğim için

AYTde matematikte stresi yönetemeyip süreyi kaybettiğim için sezon geneli olarak a.. Feneri yüzünden sivas macından sonra 2 haftam gitti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sınav dışı etmenler ve sınav anını iyi yönetememek

• Sonuçlar gelmeden başarısız olduğumuzu nasıl anlayacağız?

• normalde ayt yi 3 kere çözerdim şimdi son 15dk da 5 tane matematik yaptım yani sınav anında ciddi batırdım o yüzden fen de kötü geldi

• Mal olduğum için ayt matematikte geoyu fulleyip en basit işlem sorularını yanlış yaptım gelmezse de umrumda değil artık zaten hedefim gelmeyecek bari 20k falan gelsin de tıp yazıp çekip gideyim

• https://forum.donanimhaber.com/m_149350819/tm.htm

• Dershaneye gitmemek, bunun sonucunda aşırı yalnızlık, arkadaşın olmayınca da psikolojinin bozulması, evden hiç çıkmamak
    Ekleme: Dershanenin yalnızca ders yeri değil ayrıca insan yüzü gördüğün bir yer olduğunu bu sene anladım. Yalnızlık iyi bir şey değil. Hobilerime hiç vakit ayırmadım bu da beni ek olarak strese soktu. Hobilerinizi yapmak sizi geriye atmaz aksine stresinizi alır bunu da öğrendim. Bu sene yaptığım hatalar beni olgunlaştırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yes beyb -- 22 Temmuz 2021; 13:6:33 >
  • sınav anı sıkılıp bunla mı uğraşcam demek

• Son 2 ay boşluğa düşmek,çalışmamak

• dershaneden neden bu kadar cok sikayet ediliyor anlamiyorum, hic mi arastirmiyorsunuz gideceginiz dershaneyi onceden.

• Nazar değdi

• Dersaneye kötülemek bence de yanlış.Sahsen iyi ki gitmişim tek kötü yani şubat marttan sonra dersanedeki arkadaşlarla biraz savsakladım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.