Şimdi Ara

Sınava son 4 gün kala Tarih Coğrafya çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pek kasmamıştım yıl boyu yaparım yaparım dediğim zaman ama baktım ki soruları yapamıyorum son 4 günde ne çalışabilirim bunlardan?Türkçe yaklaşık 38-39 net geliyor tabiki eğitimini gördüğümden.Matematik eğer kolay gelirse 30-35 civarı olabilir.Feni zaten boşverin.Tek sorunum tarih ile coğrafya.Bu süre zarfında ne öğrenebilirim üzerinde durmam gereken konular nedir?Evet geç kalındı ama yine 4 gün 4 gündür

• Tarihte sana şunu söyleyim. Atatürk'ün olduğu her konuya kesinlikle bak. 17 soru varsa rahat 9'u buradan geliyor. Yinede bazı şeylerin üstünden geç. Mesela feodalite sistemi, iltizamdır. Bunların üstünden geç. Sana tavsiyem şu islam devletleriymiş, islam öncesi devletlermiş onlarla pek zaman kaybetme. Genelde dediğim gibi Atatürk'ün dahil olduğu dönemden geliyor. Özellikle TBMM-İstanbul Hükümeti çatışmasının olduğu dönem her denemede banko 2-3 soru yerleştirirler.

Coğrafya'da ise kısa sürede günlük hareket, yıllık hareket, dünyanın şeklinin etkilerine felan bak. İzohipsleri okumayı bil. Nem konusuna iyi hakim ol. Basınçları bil. Genel bilgi olarak karstik şekiller, akarsuların oluşturduğu şekillere felanda bakmanı tavsiye ederim. Enlem, boylam, yükselti, bakı, dağların denize paralel uzanışı, karasallık, denizsellik gibi faktörlerin iklime etkilerini bil. İklim tiplerini bil(Özellikle ekvatoral iklim, muson iklimi.).

Aslında tüm müfredatıda deli gibi çalışırsan 4 güne sıkıştırırsında yinede sen bilirsin.

• Coğrafyadan iklim tiplerini öğren. Tarihtende inkılaplar ve ilkeler. En kötü ihtimalle sadece bunları çalışarak gir sınava mutlaka.

illet sorular çıkabiliyor
  • Güvenderin denemesinden çıktım şu an 30 net geldi tabi soruların kolay olması da cabası.Yine de dediklerinize çalışırım kesinlikle.Barman sen ygs için coğrafya öneriyordun da o çok uzun yav bir ders 25 dakika körfezden çalışsam nasıl olur
  • Tarihte konu çalışmaktan öte soru tiplerine aşina olmak çok önemli. Özellikle İnkılap Tarihi'nde. Bu zamandan sonra Kurtuluş Savaşı, 1.TBMM ve Cumhuriyet Dönemi İnkılapları'na çalışmak en faydalısı bence.
    Coğrafyada da çıkmış soruları inceleyip İklim ve Türkiye coğfrayası çalışmak faydalı olabilir.
    Ayrıca bu yıl n'olur n'olmaz, felsefe konularına da bir göz at bence.

Orijinalden alıntı: savas146

tarih öyle bir ders ki
    bir denemede 17 de 17 yaparken
    diğerinde 17 de 12 yapabiliyorsun

illet sorular çıkabiliyor

Sene başından bu yana bir dersanenin verdiği bir de FEM'in YGS Tarih soru bankasını azimle çözüp bitirmeme rağmen denemelerde bazen 1 bazen 2-3 yanlış çıktığı oluyor.
    Biraz da sınavdaki duruma bağlı bence, ve tarih soruları dersdışı genel kültür bilgileri de gerektirebiliyor bazen.
    YKS SON 10 GÜN
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bende bir ara tarih özellikle hiç çalışmıyordum ancak şöyle 3-5 gün günde fazlada değil 100 soru çözdüm tarihten cevabını bilemedinmi git arkadan bak cevabına soruyu tekrar konu okuyormuş gibi oku cevabıda kavra.Eğer diğer bölümlerde sıkıntım yok diyorsan şu 4 gün dediğim şekilde çalış.Şuan taş çatlasın 2 yanlışım çıkıyor soru şekillerini öğrenmek çok önemli.Zaten hemen hemen aynı tarz çıkıyor heryerde öss dahil.Sana tavsiyem Fen bilimlerinin konu özetli soru bankasını bulman yönünde.Ben çok yararını gördüm konuları çok kısa ve önemli yerlerini anlatıyor bir kere oku ve tüm testleri çöz emin ol bir süre sonra çerez gibi gelicek soruyu okumadan cevaplardan eleme usulü ile cevaplayabilirsin.Bu arada bir yöntem daha söyleyim Atatürklü sorularda ve İslamiyetle ilgili sorularda bazen soruyu bile okumana gerek yok.Cevaplara bak İslamiyeti veya Atatürkü kötüleyen yada bu ikisinin yüzünden oluşmuş kötü bir eylem varsa seçeneklerin birinden direk işaretle geç.Çünkü asla Atatürkü ve İslamiyeti küçük düşürücü,kötü birşeymiş yada kötüleyen seçenek asla ama asla doğru seçenek olarak sunmazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReoxTR -- 22 Mart 2011; 22:10:58 >

PlayStation® Network: ReoxTR

• Sağolun arkadaşlar çalışacağım yarın

Orijinalden alıntı: blackeye34

tariihte full yapan ben strestenmi nedir en az 5 yanlışım çıkıyor deli olucam coğrafya full feslefe 1 yada 2 yanlış ama tarih mahfetti beni

Nasıl full yapıyorsunuz, biraz taktik verin, ben ne yapacağımı şaşırdım.. Bu tarih batırıyor beni her sınavda. (eşit ağırlıkçıyım)
  • Benim tarih full ile en fazla 5y arası gidip geliyor. Ortalama 2-3y civarı geliyor. Birazda şansa kalıyor. Çünkü hiç emin olamıyorsunuz, tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Bazen tutuyor, bazen hiçbiri tutmuyor. Ayrıca tarihte kendini eksik hisseden arkadaşlar eminim adam akıllı tarihe çalışmamıştır. Aynı şeyleri bende söylüyordum. Rahat 6-7-8 civarı yanlış yapardım. Cep kitabından çalışıp, soru bankası bitirdim. Anca kendimi toparladım biraz.
  • Bir soru bankası bitirdim. Geçen sınav 2 yanlış yaptım ama biraz daha dikkat etseydim full yapabilirdim. Bu sınavda da 6 yanlış yaptım! Emin olamıyorum bazen, değiştiriyorum hep ilk yaptıklarım doğru çıkıyor. Hocada her sınavdan sonra da "çok kolaydı, çok kolaydı" diye dolaşmıyor mu!
    HTC Wildfire S,Logitech Z2300 Speakers,Creative ep630 Black,Logitech x230,Logitech x540,Creative Audigy value 7.1,Creative Sound Blaster 5.1,JBL 1000 watt,Samsung Preston,BENQT2200HDA LCD,Fujifilm A235,Creative A300
  • Konular belli en az 1 tane geliyor her konudan. En çok inkılap tarihinden cıktıgı icin son günlerde onlara ağırlık vermek gerekir bence.
  • Tarihten konu bilgisi soru çözmekten daha önemli bence. Ben bir konu anlatımlı kitap, 3 de soru bankası bitirdim. Gene de yanlış yapıyorum. Sonuçta belli olmuyor nasıl bir soru geleceği, hangi yorumun isteneceği. Sorular da öncüllü olunca, gel de yanlış yapma.

Cebelitarık Boğazı
    Ümit Burnu
    Bering Boğazı
    Panama Kanalı
    Süveyş Kanalı
  • ben hayatımda sosyalden 3-4 yanlıştan fazla yapmamışken geçen sene ygs de çalışmama rağmen 10 yanlışım çıktı.çok üzülmüştüm.ama size birşey söyleyeyim.bu sene geçen seneki gibi zor sosyal beklemeyin.onun için yaparsın diyorum hiç çalışmadan.bu sene ben türkçeyi eleyici bekliyorum.
    E6300 1.86 ghz|Gigabyte 945P S3|2*1 gb Kingston 667 mhz|PALİT 8800GT 512 MB|250gb Seagate+500 gb Western Digital|LG DVD RW|SyncMaster Samsung226BW|Logitech G5|CoolerMaster 500 W|CoolerMaster RC-690
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.