Şimdi Ara

Sınava hazırlanırken antidepresan kullanmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
31.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dikkat: Arkadaşlar hemen saldırmadan önce söyliyeyim. Konu üniversite sınavının getirdiği stresten dolayı antidepresan almak değil. Başka nedenlerden dolayı psikiyatrist e gideceğim. Ve büyük ihtimal antidepresan vericek. Çünkü sorunu araştırdığım da hep forumlarda ekşi sözlükte filan antidepresan tedavisi yapmışlar.

Herneyse sormak istediğim, sınava hazırlanırken antidepresan kullanmış olan var mı ? Yani bu sorunlar yüzünden hem sınava odaklanamıyorum hem de başka problemlerde oluyor. O yüzden aslında tedaviye başlamak istiyorum. Ama bir yandanda antidepresan etkileri yüzünden mal gibi tüm senemi ziyan etmek istemiyorum. Son hakkım çünkü. Mezunum. Ve dershaneyede gitmiyorum.

Bu arada antidepresanlar beyinsel gücü götürür mü? Hep aklımda antidepresanların insanı uyuşturduğu, bön bön etrafa bakan bi tip geliyor aklıma. Böyle mala bağlamayalım. Kullanan veya kullanmış olan varsa sınav zamanı, tecrübelerini paylaşabilirlerse sevinirim.

İyi günler.

Edit : Bugün gittim. Prozac verdi. Bakalım yarın sabah başlıyorum. Neler olcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reaswon -- 10 Eylül 2013; 18:55:41 >

• Kullanmadım ama kullanan arkadaşlarım vardı. Genelde kendilerini çok yorgun hisettiklerini ve sürekli uyumak istediklerini belirtirlerdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • antidepresanlar genelde ózellikle sabah uyandıgında cok uyku hali yapar üst beyinin etkinligini ve beynin duygu bölümünü etkisizlestirir yani anlama kapasiteni etkiler.ama hayatta hicbir seyden etkilenmiyomus gibi górünürsün
    bence yinede tedaviye basla psikolojik sıkıntılar daha cok etkiler cünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reaswon R kullanıcısına yanıt
    panik atak mı problemin öncelikle onu sorayım ya da anksiyete bozukluğu falan mı?
    antidepresanın mal yapma durumuna gelince o ilk birkaç hafta için geçerli tabi kullanacağın ilaçlar ve mg da baya etkili burada paxil için konuşuyorum ben 20 mg lık tabletlerde böyle ancak lustral tedavisine başlarsan 50 veya 100mg ki öyle bir şey olmadığını düşünüyorum onların alışma süreçleri çok olduğu için mallık süreçleride çok oluyor.Ama beynin gerilediği falan yok kafan da güzel olmuyor bir tedavi hapı sonuçta ama uzun süreli kullanman gerekicek 6 ayda anca etkisini gösteriyor zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumurtanınfaydaları

panik atak mı problemin öncelikle onu sorayım ya da anksiyete bozukluğu falan mı?
    antidepresanın mal yapma durumuna gelince o ilk birkaç hafta için geçerli tabi kullanacağın ilaçlar ve mg da baya etkili burada paxil için konuşuyorum ben 20 mg lık tabletlerde böyle ancak lustral tedavisine başlarsan 50 veya 100mg ki öyle bir şey olmadığını düşünüyorum onların alışma süreçleri çok olduğu için mallık süreçleride çok oluyor.Ama beynin gerilediği falan yok kafan da güzel olmuyor bir tedavi hapı sonuçta ama uzun süreli kullanman gerekicek 6 ayda anca etkisini gösteriyor zaten
    Aklın varsa antidepresan kullanmazsın niye mi ?.
    -Yorgunluk ve uyku yapar (hepsi icin gecerli değil)
    -Dikkat eksikliği ve zihin bulanıklıgı yapar anlama güclüğü çekersin
    -En önemlisi tembellik,kayıtsızlık,sorumsuzluk yapar aman boşver der geçiştirirsin hep !.
    ve Haliyle kazanamazsın sınavı :)))

ben de sınava hazırlanırken boğazımda geçmek bilmeyen bi gıcık vardı.Dahileye doktoruna gitmiştim.O da stresten yaptığımı söyleyerekten depresan vermişti.Bi içeyim dedim 2-3 saat sonra başım dönmeye başladı.Deneme sınavına girdim hiçbir şey yapamadım.Sonra sürekli uykum geliyordu ve hep yorgundum ben de 3 gün sonra bıraktım.Yani yan etkisi çok ama senin psikolojik yönden tedavi edecekse kullan ama kendini iyi hissediyorsan hiç başlama
  • quote:

Orijinalden alıntı: carsii

Kullanmadım ama kullanan arkadaşlarım vardı. Genelde kendilerini çok yorgun hisettiklerini ve sürekli uyumak istediklerini belirtirlerdi.
    @carsii : Teşekkürler.

@Ağır Müslümcü : Psikolojik sorunlar çok etkiliyo ama öyle hippi gibi dolaşırsam da geleceğimi berbat etmiş olurum. İkilemdeyim.

@yumurtanınfaydaları : Hocam aslında anksiyete denen şeyde var gibi. Daha çok okuduğuma göre borderline kişilik bozukluğu gibi. Biraz da depresiflik var. Okb denen şeyde yıllardır var :( Tam anlatamıyorum. Yani aslında önceden hiç tanı koyulmadı. Yani hiç doktora gitmedim. Hep bu ergenlikten filandır dendi bende öyle zannettim ama bir türlü geçmiyor. Yaş oldu 19. Hala o yaşlarda olur öyle şeyler diyenler var. Psikoloik durumum çok karışık aslında belki tamamen kuruntu da olabilir. Ama şu "olm ben antidepresan alıyorum piskopatım yaeene" kafasında bir insan değilim. Kesinlikle kullanmak istemiyorum ama ne kadar uğraşsam da kurtulamıyorum. Acaba siz kurtulabildiniz mi anksiyete den veya olduğunuz hastalıktan ?

@Arcatera : Korktuğum şey de bu işte :( Teşekkürler.

@merkez123 : Ya aslında kendimi iyi hissettiğim zamanlarda oluyor fakat genel olarak baktığımda böyle devam ederse hiçbir şeyde başarılı olamıyacağım gibi. Teşekkürler tavsiyeniz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reaswon -- 6 Eylül 2013; 17:47:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reaswon

@Ağır Müslümcü : Psikolojik sorunlar çok etkiliyo ama öyle hippi gibi dolaşırsam da geleceğimi berbat etmiş olurum. İkilemdeyim.

@yumurtanınfaydaları : Hocam aslında anksiyete denen şeyde var gibi. Daha çok okuduğuma göre borderline kişilik bozukluğu gibi. Biraz da depresiflik var. Okb denen şeyde yıllardır var :( Tam anlatamıyorum. Yani aslında önceden hiç tanı koyulmadı. Yani hiç doktora gitmedim. Hep bu ergenlikten filandır dendi bende öyle zannettim ama bir türlü geçmiyor. Yaş oldu 19. Hala o yaşlarda olur öyle şeyler diyenler var. Psikoloik durumum çok karışık aslında belki tamamen kuruntu da olabilir. Ama şu "olm ben antidepresan alıyorum piskopatım yaeene" kafasında bir insan değilim. Kesinlikle kullanmak istemiyorum ama ne kadar uğraşsam da kurtulamıyorum. Acaba siz kurtulabildiniz mi anksiyete den veya olduğunuz hastalıktan ?

@merkez123 : Ya aslında kendimi iyi hissettiğim zamanlarda oluyor fakat genel olarak baktığımda böyle devam ederse hiçbir şeyde başarılı olamıyacağım gibi. Teşekkürler tavsiyeniz için.
    Doktorun yazacağı antidepresana bağlı uyuşukluk yaşayıp yaşamama durumu. Örneğin sana prozac gibi bir ilaç yazarsa tam tersine kendini normalden daha dinç hissedersin.

Öncelikle merhaba anti-depresan kullanmak kesinlikle ayıp ya da yanlış bir şey değildir. Asıl kullanmayıp da sorunlarını çözmek istemeyen insanlar daha komik geliyor bana.
    Ben YGS-LYS stresi için psikiyatriste gidip anti-depresanla başlamıştım 2 kutu. Lakin şöyle bir yan etkisini gördüm sürekli bir esneme ve uyku hali vardı üzerimde.
    Üstelik stresimi de almadı, sadece sakinleştiriyordu ama o stres faktörü ve kaygı devam ediyordu.
    Üstelik farmakoloji derslerinde de söylendiği gibi anti-depresanlar maalesef beynin hafıza kısmını etkiliyor. Yani uzun süre anti-depresan kullanırsan bir süre sonra çalıştığın konuları unutuyorsun bende oldu mesela. Sana tavsiyem anti-depresan kullanmaktansa psikiyatrist yerine psikologa gözükmen. Hepimizin böyle zamanlarda sakinleşmeye motive olmaya tabirle "gazlanmaya" :) ihtiyacı oluyor. Sıkıntılarını sürekli birileriyle paylaş, içine atma. Ama şunu da aklından çıkartma "Hayat, aslında hiç adil değil." Mezunum son şansım diye de düşünme, aptal bir sistemin piyonlarıyız sadece.

• quote:

ben daha tam anlkamıyla sıyrıldığımı söyleyemem.Dediğim gibi kişiden kişiye farklılık gösteren şeyler bunlar ve antidepresanların boyutlarınıda şöyle düşün 50cl lik vodka içtiğinde veya aynı cl de bira içtiğini düşün her antidepresanın etkisi farklıdır sana verecekleri miligram ve çeşitleri öneimli şunu tekrar söylüyorum alışma süreci(mide bulantısı esneme uyku hali uyuşukluk mal hissetme) dönemi 2 hafta sürer en fazla sonra tekrar hayatına normal gibi devam edersin hatta ulan ne bu yararı olmuyor bile dersin ama uzun bir süre bunları kullanman gerekiyor etkisini görmen için ve şunu söylüyorum bunu çok araştırdım psikolojik bozukluklar terapi ya da ilaç yöntemiyle çözülebilir bu sana kalmış bir nokta ancak bu sorunlar heee falan filan die geçiştirirsen kronikleşme ihtimali çok yüksek.Diğer bir uyarım sakın ama sakın özeldekiler daha iyidir mantığına kapılıp özele gitmemen belki sizin orada daha iyi doktorlar özeldedir ancak bizim burada ben şahsen devletteki doktordan daha tecrübeli bilgili ve samimi yaklaşım aldım 3-4 doktor denedikten sonra hangisinin daha ilgili olduğunu ve samimi olduğunu sen göreceksin zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: lawm

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bugün gittim. Prozac verdi. Bakalım yarın sabah başlıyorum. Neler olcak.
  • quote:

Bende de okb sf depresyon anksiyete filan var.5 yıldır filan çekiyorum;yazın azaltılıyor basketbol falan oynayıp rahatladığım için.lise sona geçtim hayırlısı

• quote:

Orijinalden alıntı: notbad_notbad

quote:

Bende de okb sf depresyon anksiyete filan var.5 yıldır filan çekiyorum;yazın azaltılıyor basketbol falan oynayıp rahatladığım için.lise sona geçtim hayırlısı

Hocam derslere konsantre olabiliyor musunuz ? Yani ben antidepresanı, adamı uyuşturan, böyle uyuşturucunun bi alt leveli gibi düşünürdüm. Acaba sizde var mı böyle birşeyler ? Sabahları iç dediği için henüz almadım o yüzden merak ediyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: notbad_notbad

quote:

Hocam derslere konsantre olabiliyor musunuz ? Yani ben antidepresanı, adamı uyuşturan, böyle uyuşturucunun bi alt leveli gibi düşünürdüm. Acaba sizde var mı böyle birşeyler ? Sabahları iç dediği için henüz almadım o yüzden merak ediyorum.

Biraz isteksizlik filan oluyor konsantre olmakta güçlük oluyor.antidepresan hiç kullanmadım bilemeyeceğim

• quote:

Hocam bu ilaçları nerden yazdırıyorsunuz ?
  • Bende kullaniyorum eger hiper aktif isen gercekten kullan suan ben o ilaci kullanmasam balki canavara donusebilirim tabi kullandigim halde duvara yumruk atarak kolumu kirdim

• Antidepresan kafani dagitir konsantre olamazsin ben adhdliyim concerta kullandim cok guzel ders calistiriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

Antidepresan kafani dagitir konsantre olamazsin ben adhdliyim concerta kullandim cok guzel ders calistiriyor

netten biraz okudum ama nasıl belirtileri oluyor hocam adhd nin
    böyle daha az kişide olacak yani hemen fark edilecek yönleri neler oluyor
    hani sadece dikkatim dağılıyor şeklinde değil de daha ciddi manada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

quote:

Antidepresan kafani dagitir konsantre olamazsin ben adhdliyim concerta kullandim cok guzel ders calistiriyor

netten biraz okudum ama nasıl belirtileri oluyor hocam adhd nin
    böyle daha az kişide olacak yani hemen fark edilecek yönleri neler oluyor
    hani sadece dikkatim dağılıyor şeklinde değil de daha ciddi manada?

Alıntıları Göster
    Ne demek istedigini tam anlayamadim

• quote:

Ne demek istedigini tam anlayamadim

yani o hastalığın öne çıkan belirtileri nelerdir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.