Şimdi Ara

Sınava hazırlanırken antidepresan kullanmak ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
31.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ornegin sinavda hep dikkatsizlikten gitmis dedigin sorular bu eksiklikten kaynaklaniyor tabi bu bende olan kisim
    Daha ileri asamada sinifta dersle ilgilenmeyip disarda top oynayanlara bakmak da ornegin dikkat eksikligi sonucu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

Konsantre olamiyorsun
    Ornegin sinavda hep dikkatsizlikten gitmis dedigin sorular bu eksiklikten kaynaklaniyor tabi bu bende olan kisim
    Daha ileri asamada sinifta dersle ilgilenmeyip disarda top oynayanlara bakmak da ornegin dikkat eksikligi sonucu

teşekkürler hocam
  • Reaswon R kullanıcısına yanıt
    Ben geçen sene Prozac değil ama uzun süre yüksek doz Laroxyl kullanmıştım. Gerçi benim herhangi bir psikiyatrik bozukluğum yoktu, ağrı tedavisine yardımcı olarak kullandım. Laroxyl için de Prozac için de çok fena etkiler işte odaklanamazsın yok efendim insanı kamyon çarpmışa çevirir falan neler demediler ki. Sana şunu söyleyim tamamen bünyeye göre değişiyor. Ben ilaç kullanımına alışık bi insanım, küçüklüğümden beri yüksek dozda çok ilaç kullandım hastalığım yüzünden. İlaçlar bende kolay kolay etki yapmaz. Laroxyl bende hiçbir etki yapmadı. Eskiden nasılsam kullanırken de öyleydim. Laroxyl ve Prozac arasında ne kadar fark vardır bilemiyorum gerçi. Ama dediğim gibi sonuçta ben de antidepresan kullandım ve 0 etki. Hem boşver sen, sağlığın daha önemli bence kesinlikle ders yüzünden tedavine ara verme.

• son 2senedir majör depresyondaydım test çözme kitap okuma fln hikaye kafanız hep aynı yerde oluyor .dünya bomboş ve gelecek önemsiz oluyor , kadınlara ilginiz sıfır oluyor ,derslleriniz den tut netinize kadar herbok dibe batıyor sonuç olarak antidepresan alırsan bence sadece süreyi kısaltırsın ve direnmeni
    depresyondan kurtulmak için sürekli meditasyon yap kafandaki düşünceleri sustur nebileyim yeşil giyin ve spor yap kim ugrascak diyorsan daha kolay yolu sabah akşam call of duty fln oyna :D
    depresyondayken sınav fln kazanamazsın önce depresyondan kurtul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34berat -- 11 Eylül 2013; 14:55:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reaswon

Dikkat: Arkadaşlar hemen saldırmadan önce söyliyeyim. Konu üniversite sınavının getirdiği stresten dolayı antidepresan almak değil. Başka nedenlerden dolayı psikiyatrist e gideceğim. Ve büyük ihtimal antidepresan vericek. Çünkü sorunu araştırdığım da hep forumlarda ekşi sözlükte filan antidepresan tedavisi yapmışlar.

Herneyse sormak istediğim, sınava hazırlanırken antidepresan kullanmış olan var mı ? Yani bu sorunlar yüzünden hem sınava odaklanamıyorum hem de başka problemlerde oluyor. O yüzden aslında tedaviye başlamak istiyorum. Ama bir yandanda antidepresan etkileri yüzünden mal gibi tüm senemi ziyan etmek istemiyorum. Son hakkım çünkü. Mezunum. Ve dershaneyede gitmiyorum.

Bu arada antidepresanlar beyinsel gücü götürür mü? Hep aklımda antidepresanların insanı uyuşturduğu, bön bön etrafa bakan bi tip geliyor aklıma. Böyle mala bağlamayalım. Kullanan veya kullanmış olan varsa sınav zamanı, tecrübelerini paylaşabilirlerse sevinirim.

İyi günler.

Edit : Bugün gittim. Prozac verdi. Bakalım yarın sabah başlıyorum. Neler olcak.

Of bilip bilmeden, kullanmadan yorum yapıyorlar. Beni dinle. Kaygı bozukluğun varsa kullanmak ZORUNDASIN. Kaygı bozukluğu konsatreni engeller. Diğerleri de olsa içmelisin. Sadece ilk 2 hafta yan etki yapar uyku vs. 2. haftadan sonra hepsi geçer. Ki prozac benim kullandığım ilaca göre daha hafif. Doktoruna anlat her şeyi. Muhtemelen sınava hazırlandığın için prozac vermiştir. O en iyisini bilir. Kafandaki soruları doktoruna sormalısın, buradakiler yalan yanlış yanıtlar verebilirler.

• Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor. Nasıl adamlarsınız anlamadım ki.

• 1 yıl geçmiş arkadaşa nolmuştur acaba
  • aynı sorun bendede var.Bende mezunum ve bazı problemler yüzünden psikiyatra gittim.Bana da prozoc verdi.Bi kutu kullandım.Ben zararından çok faydasını gördüm ayrıca zararı varmı oda tartışılır.Eğer ilaca ihtiyacın varsa kullan ki bi doktor hastasına boş yere ilaç vermez.Ben ilacın yararını o kadar çok gördüm ki.Depresyon vardı bende. Gerçi hala var :D.Emin ol ilacı içince daha sağlıklı düşünüyor insan:) öyle her duyduğun şeye de inanma.Öcü gibi bakmayın artık şu antidepresan kullananlara
  • Aynı sorundan ben de gidecem sana hangi ilacı vermişti. Ayrıca yaninda destekleyici modiodal tarzı bişey verdi mi? Teşekkürler

• Antidepresanların çalışma mekanizmaları henüz tam olarak anlaşılmamış olsa da beynin serotonin merkezlerini uyardığından mütevellit senin sandığın gibi beyni uyuşturan,beyinden bir şeyler alıp götüren ilaçlar değil. Ne için kullandığını bil,doktoruna danış ve yardımcı bir etmen olarak gör ilacı. Geçmiş olsun
  • sınavdan sonra antidepresan gülümsemesi:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: messkara77

Ben bu sene şubat ayında başladım Ygs-Lys'ye hazırlanırken. Hiç bir yan etkisi olmadı bende doktor 1 yıl devam edeceksin dedi ve hala devam ediyorum. Şunu da söyleyeyim sınavlarda hiç heyecan yapmadan yüksek netler yapmamı sağladı diyebilirim. Çünkü zor bir sınav olunca elim ağıma dolaşıyor ve hiç birşey yapamıyordum. Bu sefer öyle olmadı hiçbir heyecan,stres yapmadan soruları çözdüm. Şu anda bir sıkıntısı yok. Ayrıca kullanmaya başlamadan önce benim de kaygılarım vardı. Beni farklı bi insan yapar mı? Ders çalışmamı engeller mi? Herşeyi unutursam, sınavda uykum gelirse? Etrafta uyuşuk uyuşuk dolaşır mıyım? Saçma sapan şeylere gülüp ağlar mıyım diye ama hiç biri olmadı. Ben her zamanki benim sadece gereksiz ayrıntıları kafaya takmıyorum artık, yersiz kaygılara kapılmıyorum, herşeye sinirlenmiyorum. Tabi kişiden kişeye ve kullandığın ilaca göre etki farklı olabilir.

Hocam kullandığınız antidepresanın ismini verebilir misiniz?

• ders çalişamama,uyuşukluk halsizlik gibi yan etkisi olmayan antidepresan var mi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.