Şimdi Ara

Sınava Gireceklere Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda daha önce böyle bir konu vardı ama aradım bulamadım.Bu sene ilk veya ikinci,üçüncü vs. seferinde üniversite sınavına girecek olan arkadaşlar ile burda buluşup birbirimizi bilgilendirelim.Kitaplar olsun,çalışma konuları olsun,ders planı,kaynak yardımı vs. birbirimize yardımcı olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstorix -- 8 Eylül 2011; 21:00:13 >

• üçüncü sefer girenler, tecil ile ilgili problemi oldu mu hiç? 2 sene tecil hakkı var çünkü
  • 2.kez gireceğim.henüz dersane başlamadı ama ben günlük 2 saat çalışıp 1 saat roman okuyorum.
    10 güne kadar da net kapanacak telefon hattımı kırdım,odamdaki tvyi çıkardım.Kısacası engelleri kaldırdım.
    Ama inanın en çokta dhden uzak kalmak üzecek beni.
  • Ben gırıcem bu sene ilk
  • Benim de 2. girişim olacak. İzmir(Alsancak) fdd'ye yazıldım. Ağustos başında 1 hafta 2şer saat çalışmıştım ama sonra bırakmıştım. Yine 2 gündür 1er saat çalışıyorum. Eylül sonunda internet kesilcek ama arada girerim dhye

Edit: Aradığın konu bu sanırım:
    http://forum.donanimhaber.com/m_50975995/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poison Well -- 8 Eylül 2011; 19:40:37 >
  • Bende bu sene ilk defa sinava giricem.
    Dershaneye basladigimda gunda 4-5 saat calisirdim ama artik sikmaya basladi bugun 1 saat calistim odevler yaprak testler birikti dag gibi oldu.

Tv,Pc ne varsa beni mesgul eden hepsini kladirdim ama calisasim gelmiyo .neden bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastShinobi

Benim de 2. girişim olacak. İzmir(Alsancak) fdd'ye yazıldım. Ağustos başında 1 hafta 2şer saat çalışmıştım ama sonra bırakmıştım. Yine 2 gündür 1er saat çalışıyorum. Eylül sonunda internet kesilcek ama arada girerim dhye

Edit: Aradığın konu bu sanırım:
    http://forum.donanimhaber.com/m_50975995/tm.htm

Yok dostum bu konu değildi yine de ilgin için eywallah ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kpss için dershane tercihi?
    16 yıl önce açıldı
    Askere gideceklere tavsiyeler
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_Ops

üçüncü sefer girenler, tecil ile ilgili problemi oldu mu hiç? 2 sene tecil hakkı var çünkü

Aynen benimde ilk o geldi aklıma.Benim bir akraba (kız) 7. deneyisinde kazandı şimdi sınıfta kala bitirmeye uğraşıyor birde ikinci öğretim.
  • arkadaşlar herşeyi kendiniz için yapın. foruma, internete 1 yıl sonrada girseniz olur.
    mutlaka kendinizi deneme sınavlarıyla test edin. eğer istediğiniz gibi olmuyorsa telaş yapmadan, yapamadıgınız konulara yoğunlaşın. dershaneye giden arkadaşlar bunun kıymetini iyi bilsinler. deneme sınavları iyi oluyor.
    şuan mühendisim, 2 girişimde yerleşmiştim. dershaneye gidemedim. bu yüzden bu yılı çok iyi değerlendirin arkadaşlar. sadece çalışmış olmak için değil, lütfen gerçekten öğrenerek çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

arkadaşlar herşeyi kendiniz için yapın. foruma, internete 1 yıl sonrada girseniz olur.
    mutlaka kendinizi deneme sınavlarıyla test edin. eğer istediğiniz gibi olmuyorsa telaş yapmadan, yapamadıgınız konulara yoğunlaşın. dershaneye giden arkadaşlar bunun kıymetini iyi bilsinler. deneme sınavları iyi oluyor.
    şuan mühendisim, 2 girişimde yerleşmiştim. dershaneye gidemedim. bu yüzden bu yılı çok iyi değerlendirin arkadaşlar. sadece çalışmış olmak için değil, lütfen gerçekten öğrenerek çalışın.

Hocam senin ağzını öpeyim....Öpeyim mi ? :D Hocam başka ne tavsiyelerin var.
  • İnterneti kapatmak, sim kart kırmak, tv'den uzaklaşmak ya da tv'yi uzaklaştırmak... Bunları yaparak kendinizi hapis etmeyin. Onlar bir köşede dursun. Yaptığınız her çalışma, denemelerden aldığınız her iyi puan için kendinizi onlarla ödüllendirin. Emin olun onları uzaklaştırınca daha çok aklınızı meşgul edecekler. Sıkmayın kendinizi bu kadar

Hepinize şimdiden başarılar bu arada
  • Bende bu sene gircem. Kabin alıp teke teke ders calısıom fakat 3 sene yattım temel yok sıfırdan baslıyorum.Fem ilk adım die kolay teslerden başlıcam yarın hoca ödev mödev vercek yaprak test çözmeye calısıodum kolaydan zora dogru gidicem birde arkadaşlar stratejisiz girmeyin derim mesele benim matematik ten full yapamam ne de olsa sıfırdan başlıcam en fazla sorun cıkan konuları calıscam mesela türev 10 soru cıkıormus her sene mesela dizi lerde 1 soru cıkıyormus hiç bakmıcam bile 25 30 hedef var çünkü
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstorix

quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

arkadaşlar herşeyi kendiniz için yapın. foruma, internete 1 yıl sonrada girseniz olur.

Hocam senin ağzını öpeyim....Öpeyim mi ? :D Hocam başka ne tavsiyelerin var.

panışir arkadaş doğru bir konuya değinmiş, eğer içinizde internete girmek, tv izlemek varsa zaten dışarıdada gidip girebilirsiniz. gerçekten içinizde ders çalışma, çalışıp üniversite kazanma isteğiniz varsa bir yılda internete girmeyin. Girmeyin derken, sürekli başında vakit öldürmeyin anlamında söylüyorum arkadaşlar. yapamadıgınız birşey olur, birkonuyu araştırmak istersiniz internet bu gibi zamanlarda gerekli. tabiki haftada birkaç saat girmek için evde internet bağlı olması, aileniz için fazladan bir yük demek.bunuda düşünün, kapatmak en mantıklısı olacaktır.
    dersanede her konu sonrası testler veriliyor. buradaki hiçbir soruyu atlamayın derim, sınavda o boş geçtiğiniz soruya benzer bir soru gelirse gerçekten yazık olur. bir soruyla onbinler atlıyoruz. Yapamadıgınız, zorlandıgınız, saatlerinizi harcadınız konuları geçmemenizi öneriyorum. tam tersine üstüne gidin, yaptıgınızı sizde göreceksiniz. dersaneye gidebilen arkadaşlar yapamadıgı soruları dersanede öğretmenlere kesin sorsunlar. gerekirse 4-5 kez aynı soruyu çözerek, el alışkanlıgı kazanın, sınavda benzer sorularda zaman kazanırsınız.
    günler aylar ilerledikçe, deneme sınavlarında kendinizi göreceksiniz. durum beklediğiniz gibi değilse, boş geçilen, yanlış yapılan konulara geri dönünüz. kesinlikle panik olmayın, yapamayacam, buyılda olmayacak derseniz kitapları yakın gidin,yenilgiyi daha baştan kabul ediyorsunuz demektir. bu yuzden lütfen böyle şeyleri aklınızdan dahi geçirmeyin.. iyi çalışarak geldiyseniz, yaptıgınız yanlışlar ve boş bıraktığınız sorular, yanlış anlaşılan veya küçük yerlerdeki atladıgınız konulardan oluşacaktır.bu yüzden konu atlamadan gidiniz, atlanılan herkonu ileride karşınıza çıktıkça psikolojik olarak sizi etkiler, yapamayacağınız kanısı uyanmaya başlar.
    Zamanında benim en çok başımı yakan olaya gelmek istiyorum. eğer çevrenizde sizi olumsuz yönde etkileyecek birileri varsa kesinlikle uzak olmaya çalışın. herhangi bir muhabbet ortamı yaratmasına izin vermeyiniz.yanlış anlaşılmasın kavga edin tartışmaya girin demiyorum, sadece kibar birşekilde o ortamdan sıyrılın. ben ikinci yıl yerleştirldiğim için, yerleşemediğim yıl cehennem hayatı yaşadım. özellikle ailem; bu yılda kazanamaycaksın, bu yılda olmayacak, kazansaydın zaten geçen yıl kazanırdın vs gibi cümleleri hergün söylediler.acı geliyordu ama bunun tek kurtuluş yolu üniversiteyi kazanıp gitmekti.
    benim dönenimde bir arkadaşım vardı. çok iyi birisiydi ama sürekli internete, oyunlara, maça vs takılıyordu. kötü birisi değildi ama ders çalışmayı hep ertesi güne bırakıyordu. çar çur olmasını istemedim, sürekli ders çalışmaya zorladım kendisini ama başta daha kendini ders çalıştırmaya alıştırmadıgı için, test kitabının başında 1 saat dahi kalamıyordu. ilk zamanlar 10dk-20dk-yarım saat kitap başında tutmayı başardım, belirli bir süre iyi gitti ama malesef çevresi yüzünden tekrar bıraktı. şuan kendisini yılda birkaç kezde olsa görüyorum.o günlerini boşa harcadıgı için çok pişman, çünkü seyyarda mısır satıyor. yaptıgı iş utanç duyulacak bir meslek değil ama daha iyisine layıktı.bu yuzden sizde arkadaşlar çevrenize dikkat edin, sadece 1 yıl hayatınızı değiştirmeye yeterli oluyor.

• allah kolaylık versin
  • bende bu sene gireceğim.maltepe sınav dershanesine gidiyorum ilk şimdilik günde 70 soru çözüyorum sözelciyim. biliyorum az, gün geçtikçe arttırıyorum soruları. sayısalla hiç aram yok 1. sınavda matematik yapmak gerekiyor ama matematik 0
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.