Şimdi Ara

Sınav sorularından Atatürk’ü çıkardılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir'den açıklama

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yazılı sınav konuları arasına “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi” konuları dahil edilmediğini belirterek dava açtıklarını açıkladı.

“12.01.2016 tarihinde yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Yazılı Sınav Başvuru Kılavuzu yayınlanmıştır” diyen Veli Demir, şöyle devam etti:

“Kılavuzun dayanağı olan, 06.10.2015 tarih ve 29494 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik’in hukuka aykırı hükümler içeren çok sayıda hükmüne dava açtığımızı duyurmuştuk. Anılan hukuka aykırı ve mağduriyet doğuracak uygulamaların kılavuzda da yinelenmesi nedeniyle söze konu kılavuz hükümlerine karşı da dava açma zorunluluğu ortaya çıkmıştır.”

“ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ’ KONULARI DAHİL EDİLMEDİ”

“Her fırsatta Atatürk’ü mevzuattan silme uğraşı bu kılavuzda da uygulanmış” diyen Veli Demir, “Yazılı sınav konuları arasına ‘Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi’ konuları dahil edilmemiştir. Sistematik olarak sürdürülen bu dışlama ve ‘Yeni Türkiye’ tarihi yaratma kaygısı, Bakanlığın tüm uygulamalarında bilinçli bir politika olarak benimsenmektedir” açıklamasında bulundu.

“SINAVA MÜRACAAT ETME HAKKI TANINMADI”

“Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Yazılı Sınav Başvuru Kılavuzunun hukuka aykırı ve mağduriyet yaratacak bu hükümlerinin iptali talebiyle Danıştay nezdinde dava açtık” diyen Veli Demir, şöyle devam etti:

“Kılavuzun ‘BAŞVURU ŞARTLARI’ başlıklı bölümünün, ‘Uyarı:’ başlıklı kısmında yer alan, ‘Halen müdür yetkili öğretmen olarak görev yapanlar hariç olmak üzere, eğitim kurumu yöneticisi olup, 2015-2016 eğitim öğretim yılının son günü itibariyle aynı eğitim kurumunda ve aynı unvanda dört yıllık ya da aynı eğitim kurumunda ve aynı unvanda müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığında toplam sekiz yıllık görev süresini doldurmamış olanlar, yazılı sınava müracaat edemeyeceklerdir.’ düzenlemesi de çok sayıda yöneticiyi mağdur edecektir. Düzenlemeye göre 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonu itibarı ile görev süresi dolacak olan yöneticilerin sınava başvurabileceği öngörülmektedir. Bu anlamda süresi bu tarih itibarı ile dolmayacak yöneticilere ise sınava müracaat etme hakkı tanınmamıştır.”

Odatv.com

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok şaşırdık ha, daha neler olur neler... Bu halk, eğitimi, kaliteli eğitimi gördüğü zaman düzelecek, şu anda eğitim geriye gidiyor, zaten istenen de bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: asau

Sınav sorularında Atatürk olunca eğitim kaliteli mi olacak. Sorularda birisinin adı olmalı mı, böyle basit işlerle uğraşmayın.

Ben de nerede kaldı bunlar diyordum.. Güzel bir ifşa konusu olur..

Ekleme : Malum şahsı peygamber ilan edince cennete gideceğinizi mi sanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hachiko -- 15 Ocak 2016; 18:56:14 >

Herkesin bildigi soruyu sinavda sormak hatadir.

Yoksa sinavin bir anlami olmaz.

Orijinalden alıntı: hachiko

quote:

Sınav sorularında Atatürk olunca eğitim kaliteli mi olacak. Sorularda birisinin adı olmalı mı, böyle basit işlerle uğraşmayın.

Ekleme : Malum şahsı peygamber ilan edince cennete gideceğinizi mi sanıyorsunuz?

Asıl ifşa olan sizsiniz, uğraştığınız konulara bak. 80 yıl bu tür soyut olgularla uğraştınız, bir arpa boyu yol alamadınız, hala aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz, Atatürk üzerinden sömürü düzeni bitti. Atatürkü sömüre sömüre bitirdiniz. Atatürk soyut şeylerle uğraşın demedi size, gidin çalışın tarımda, sanayide, teknolojide filan dedi. Bunlar ise oturmuş ideoloji çalışıyorlar, ideoloji edebiyatı ile hangi ülke gelişmiş, pehhjhh

• quote:

quote:

quote:

Asıl ifşa olan sizsiniz, uğraştığınız konulara bak. 80 yıl bu tür soyut olgularla uğraştınız, bir arpa boyu yol alamadınız, hala aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz, Atatürk üzerinden sömürü düzeni bitti. Atatürkü sömüre sömüre bitirdiniz. Atatürk soyut şeylerle uğraşın demedi size, gidin çalışın tarımda, sanayide, teknolojide filan dedi. Bunlar ise oturmuş ideoloji çalışıyorlar, ideoloji edebiyatı ile hangi ülke gelişmiş, pehhjhh

Din üzerinden sömürü başladı..

• quote:

Orijinalden alıntı: RQFQR

Birader geçen atatürkün annesinin fotoğrafını koyunca bu muydu annesi diyordun.Maşallah hemen 1 günde tüm her şeyini öğrenmiştin.

Birader tebrik ederim.Bu kadar olur yani.

Forumun agir abileri gelmeden ben kacayim.

• Osmanlı'yı da kaldırsalar keşke.
    Kazaasker, defterdar, nişancı, kadı, subaşı, sancakbeyi, alaybeyi, beylerbeyi, veziriazam, reisülküttap, tezkireciler...
    Saraydaki hizmetçi tayfasına girmiyorum. Hepsi ne işe yarar, görevleri ne aklında tut işin yoksa.

quote:

quote:

Tarih bilgisi olmayan adam .

Bu ülke 1923 yılında kuruldu . 2002 yılında AKP geçene kadar ki süre boyunca full CHP mi vardı başta ?

1950 de siz başa geçtiniz din sömürüsü başladı be Adnan menderes ile . Köy Enstitülerini kapattı zina var diye gitti traktör aldı binlerce çoğu boş yere . Gitti siyasi rant uğruna saçma yerlerde saçma fabrikalar kurdu . Amerika 'ya borç üstüne borç yaptı gitti elin Kore'sinde bizim askerlerimizi piyon olarak yolladı şehit ettirdi .

Daha sonra kaç kere CHP başa geçti ? Özal falan hiç yok heralde senin tarih bilginde .

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    1950'den sonra koalisyonları saymazsak bu ülkeyi genelde sağ görüşlü muhafazakarlar yönetti. 1950 sonrası bir Ecevit var sol görüşlü, o da hep kısa süreli liderlik yaptı. 3 sene üst üste tek başına liderlik yaptığını hatırlamıyorum ben.

Neredeyse 65 senedir ağırlıklı olarak sağ muhafazakar bu ülkede hakimken, halen daha ağlıyor oluşlarına anlam veremiyorum.
    hooooop orada dur bakalım , bu ülkenin uzun zamandır ileri gidememesinin sebebi dinde aşırıya kaçan kesimdir , bunlar her şeye engel olmak için yapmadıklarını bırakmadılar , bu gün yaşanan her kötü şey onların çabalarının eseridir.
  • Chp nin 6 oku devletin 6 oku haline getirildi. Yani görünüşte kim yönetirse yönetsin Chp zihniyetiyle yönetmek zorundaydı ülkeyi. Zaten biraz o zihniyete ters düşünce darbelerle hizaya çekildi. Tüm bunlara rağmen ülkeyi sağcılar yönetti demek kolayına kaçmak oluyor. Kuralım o zaman şeriat sistemini , en radikal solcu geçsin başa yönetsin. Ama şeriata aykırı birşey yapınca indirelim aşşağı. Sonra da ama solcular yönetti yeaaaaa diyelim. Olur mu ?

Konuya gelecek olursak , diğer konularda sizin yaptığınız gibi , millet uzaya çıkmış biz nelerle uğraşıyoruz diyip kapatıyım bu konuyu

Orijinalden alıntı: mansurhusrev

Chp nin 6 oku devletin 6 oku haline getirildi. Yani görünüşte kim yönetirse yönetsin Chp zihniyetiyle yönetmek zorundaydı ülkeyi. Zaten biraz o zihniyete ters düşünce darbelerle hizaya çekildi. Tüm bunlara rağmen ülkeyi sağcılar yönetti demek kolayına kaçmak oluyor. Kuralım o zaman şeriat sistemini , en radikal solcu geçsin başa yönetsin. Ama şeriata aykırı birşey yapınca indirelim aşşağı. Sonra da ama solcular yönetti yeaaaaa diyelim. Olur mu ?

Konuya gelecek olursak , diğer konularda sizin yaptığınız gibi , millet uzaya çıkmış biz nelerle uğraşıyoruz diyip kapatıyım bu konuyu

Beni alıntılayanlara bu cevabı hediye ediyorum. Bu forumdaki hangi solcuda bu arkadaşdaki farkındalık derinliği var? Bir insan bulunduğu tarafı ancak bu kadar iyi anlayabilir!

Ezberlenmiş cümleleri tekrarlayıp duran bu solcu arkadaşlar, toplumun değer algılarını ve geçmiş derinliğini ve gelecek perspektifini algılamaktan o kadar uzaklar ki, işi günlük politik argümanlar üzerinden değerlendirmeye indirgemişler.

Çok değil bundan 5 10 yıldan önce bu ülkenin hangi kurumunda dindar yönetici gördünüz. Bakın bu ülkenin 80 yılına hiç bir yerinde dindar yönetici göremezsiniz. Son 10 yılda ancak dindarlar yönetici olabildi. Cumhurbaşkanlığından ilçe müdürlüklerine kadar artık dindarlar da yönetici olabiliyorlar

Muhafazarlıktan dindarlığı anlayanların çok daha kitap okuması ve bilgi düzeylerini tarih ve toplumbilim okuyarak geliştirmelidirler. Adnan Menderesi dindar sanan solcularımız çok. Adam dindar filan değildr, sapına kadar laik ve batılı idi.

Bu ülkeyi dindarlar sadece 8 yıldır yönetmeye çalışıyor, 80 yıllık bir birikime karşı 8 yıllık birikimle direnmek çok zor, ama başarılı bir savaş verildiği gerçek! Bazen çok büyük hatalar yapılıyor, ama zamanla bu hatalar da atılacaktır!

Ama solculuğun bu ülkede başarılı olduğu tek bir imgesi var, CHP zihniyeti. Ama sağcıların başarılı imgeleri o kadar çok ki. En laikinden en dindarına kadar başarılı olmuş o kadar imge var ki. Sadece CHP üzerinden bu savaşı kazanamazsınız. Yeni solcu cepheler açmanız lazım. Çünkü sağcıların cepheleri çok fazla.

Bu ülke dini de, peygamberi de Atatürkü de, tarihi de, Türk İslam MEDENİYETİNİ de korumasını sağcılara borçludur. Düşünün Milli Şef dönemi zihniyeti devam etseydi bu ülkede bu saydıklarımdan eser kalır mıydı. Allah akıl vermiş, bir DÜŞÜNÜN!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 15 Ocak 2016; 22:39:12 >

• asau kullanıcısına yanıt
    dindar yönetici nedir ya ? aç bakayım biraz , ne demek istiyorsun sen ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.