Bildirim
Sınav günü oruç tutacak mısınız
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
Bende tutmayı düşünüyorum ama acıkınca karnım çok fena gurulduyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
iradeniz varsa tutun size kalmış _____________________________ -
diyelimki tuttuk sınav kazık geldi benim lys1de dilim damağım kurudu baya bozma girişiminde bulunsak özürlü olarak sayılırmıyız acaba _____________________________ -
Bu sınavı geçmek için öbür taraftaki sınavdan vaz mı geçmek lazım? tabii tutacam. _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: mustafaemre10
diyelimki tuttuk sınav kazık geldi benim lys1de dilim damağım kurudu baya bozma girişiminde bulunsak özürlü olarak sayılırmıyız acaba
Hiç sanmıyorum.bugün bi arkadaş öğlene kadar niyet etmeyip sınavda kötü olma durumuna karşı beklicekti iyi olursa niyet edip tutcaktı bana mantıklı geldi bi sıkıntı çıkarsa falan diye böyle yapılabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
cidden çok mantıklıymış. _____________________________ -
Arkadaslar dinimiz yolcuyken bile oruc tutma konusunda bir hosgoru tanimis.
Bu sinav hayatiniz soz konusu, basiniz donse,bayilsaniz saglinizla ilgili bir sey olsa belkide 1 yiliniz kaybolacak.
Tabikide herkesin kendi gorusu vardir.
Benim bu konudaki gorusum bu.
Oruçlu ağızın Duası kabul olur aslında girmekte yarar var . Cumaya kadar tutacağım baktım sıkıntı yok tutarım sınav günü bende
Asıl oruçlu olunca dikkat daha da artıyormuş bunu bi yerde okumuştum araştırabilirsiniz zaten 10 da acıkmayız sadece su sorunu olabilir ama lys1 de çişim gelmişti hiç gerek yok oruçlu olmak her açıdan iyimiş olm ben niye lys1 de tutmadımki 

Bu sinav hayatiniz soz konusu, basiniz donse,bayilsaniz saglinizla ilgili bir sey olsa belkide 1 yiliniz kaybolacak.
Yalnız kardeşim yolculukda güvenliği sağlamak için öyle bir kolaylık sağlanmıştır burada öyle bir durum yok
quote:
Orijinalden alıntı: BerrakSeyarci.
"İçinizden hasta olan veya yolculukta bulunan kimse, tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde oruç tutar"(Bakara 2:184). sınavdan bahsedilmemiş ? bence bu konularda görüş bildirmek pek mantıklı değil. burda biri yorumunu okuyup tutmazsa bunun vebali nolacak._____________________________ . -
Guvenlik can sagligi icin?
Bu ne icin?
Heyecanlandin bayilcaksin nerdeyse bir de aclik var o ne olacak?
Hayatin kayacak.
Yolculukta can guvenligi icin kolaylik saglayan dinimiz, boyle bir seyde tutmazsan cehennemliksin mi diyor?
Ya tabiki herkesin yorumlamasi farklidir. Ben boyle yorumluyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: burakaydin
quote:
Yalnız kardeşim yolculukda güvenliği sağlamak için öyle bir kolaylık sağlanmıştır burada öyle bir durum yok
Burada da sınav güvenliği önemli kardeşim.Kendini düşünmüyorsan bile başkasını düşüneceksin.Aynı sınıfta sınava girsek önümde miden bulansa kussan benim dikkatim dağılmayacak mı?Yada benim hakkıma girmeyecek misin?İslam kolaylık dinidir.Bu kadar abartmaya gerek yok.Sen orada sınava girerek ibadet etmiş sayılıyorsun.600'lü yıllarda sınav yoktu kendimizi kandırmayalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocalypto33 -- 16 Haziran 2015; 22:05:31 >
-
forumda baya dindar insan varmış. _____________________________ Her çocuğa vermek istediğim bir hediye şüpheciliktir. Sırf sana söylendi diye bir şeye inanma. Sırf geleneğin diye bir şeye inanma. Sırf kutsal kitapta yazıyor diye bir şeye inanma. Delil ara ve şüphe ile sorgula. Eğer herkes bunu yapsa şu anda dünyada olup biten bir sürü şeyden acı çekmezdik. (Richard Dawkins) -
quote:
Yolculuktan kasıt uçaklar arabalar vs değil . Geçmişte develer 40 derece altında yolculuk yapılıyordu . Ondan dolayı seferi sayıldılar . Günümüze dair bir açıklama olmadığı için seferi sayılırız ama tutulması daha iyi bence
2. ise hayatının sınavı bu değil ahiret sınavıdır . Bu sınav dünya hayatında hiç bir değeri olmayan para kazanma sınavıdır . He dersen 61 gün kefareti öderim sorun yok . Kaza olduğu haberleri nereden çıkıyo bilmiyorum . Savaşta bile oruç tutulmuş .
Büyük ihtimal eksi yağmuruna tutulacağım ama durum bu :)
-
Yalniz ben kimseye tutmayin falan demedim?
Arkadas sormus bende cevapladim.
Burda gorus bildiriyorum en dogal hakkim.
Altinada 2 mesajiminda yazmisim kendi gorusum diye.
Herkesin gorusu farklidir. Kimseye zorla bir sey yaptirmiyoruz burda.
quote:
Guvenlik can sagligi icin?
Bu ne icin?
Heyecanlandin bayilcaksin nerdeyse bir de aclik var o ne olacak?
Hayatin kayacak.
Yolculukta can guvenligi icin kolaylik saglayan dinimiz, boyle bir seyde tutmazsan cehennemliksin mi diyor?
Ya tabiki herkesin yorumlamasi farklidir. Ben boyle yorumluyorum.
bence yanılıyorsun ama haklı da olabilirsin belki de haklısın ama çok saçma bence çok doğru acaba doğrumu yoksa tamamen yalan mı kafamda deli sorualr

Benzer içerikler
- yoğun faz ne demek
- kyk nevresim değiştirme nasıl yapılır
- antalya dershane başarı sıralaması
- tek dereceli seçim nedir
- paragraf geliştirmek için okunması gereken makaleler
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt