Şimdi Ara

Şınav çekememe sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakında polislik mülakatlarına gireceğim ama bir sorun var.şınav çekemiyorum.sanırım vücudumun ham olduğunu düşünüyorum kasları açmak,ısınmak için nasıl egzersizler yapmalıyım?

• güncel
  • İlk başta yarım çek nasıl dersen dizlerini yere koycaksın öle çekeceksin sonra devamı gelir
  •  Şınav çekememe sorunu
  • 3-4 tane çeke çeke, bu sayı artacak.

Tecrübeyle sabittir.
  • http://hundredpushups.com/

6 haftada 100 şınav.

Denedim mi? evet, 3. haftada bıraktım en fazla 48 yapmıştım bir oturuşta,
  • Ne kadar hızlı şınav çekersen o kadar az yorulursun. Bilhassa yukarı doğru çıkarken tabiri caizse ellerin yerden kesilecek kadar kendini güçlü kaldır.

Ayrıca istekli olman performansını baya artırır. Normalde 10 şınavdan sonra kollarım ağrımaya başlar. Bugün istekli bir şekilde antrenmana girdim. 5-6 şınav çektim sonra bir anda koştum, yine mekik koşma falan yinede kollarım yorulmadı. Hatta antrenman aralarında da şınav çektim. kaç tane çektim bilmiyorum ama 20'yi geçmiştim. Şimdi acısı çıkmaya başladı. Çay bardağını zor tutuyorum

Eğer hiç şınav çekemiyorsan dizlerinin üstünde çek. Bizim antrenor hep hızlı çekin çocuklar hızlı çeken yorulmaz derdi. İnanmazdım harbiden öyleymiş

Edit: Mulakattan önce bol bol su iç. Burn falan kullanma. Onun yerine Powerade içebilirsin. Su içmek performansı ciddi şekilde etkiliyor. Birde mülakatta koşu varsa koşudan önce 2-3 saat yemek yeme. Sonra koşuda vay benim karnıma niye ağrı girdi vay ben koşamıyorum bırakıyorum deme.

Hadi kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 5 Mart 2011; 21:18:34 >

• Hiç şınav çekmem ama çektiğimde 20 tane rahat çekerim.Doğuştan rahat şınav çekebiliyorum.Ama mekik zor çekiyorum 20-30 tane max çekebiliyorum.Millet mekikde hiç zorlanmıyorum ben şınavda.
  • Arkadaşlar teşekkürler yorum için öncelikle.Ben şuan aşırı derecede ham olduğum için sabahki bir kaç deneme kollarımın baya ağırmasına arkadaşın dediği gibi çay bardağı tutamamama neden oldu.Bu ağrılara rağmen devammı etmem gerekiyor acaba üstünemi gitmem gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mURADİM61

Arkadaşlar teşekkürler yorum için öncelikle.Ben şuan aşırı derecede ham olduğum için sabahki bir kaç deneme kollarımın baya ağırmasına arkadaşın dediği gibi çay bardağı tutamamama neden oldu.Bu ağrılara rağmen devammı etmem gerekiyor acaba üstünemi gitmem gerekiyor?

Günde 2 setten yap, 5'er 5'er. Bu o kadar çok kasılma yapmaz.
    Aynı durumları ben de yaşadım. Şimdi setlerim 50'şerden oluşuyor.
  • quote:

Arkadaşlar teşekkürler yorum için öncelikle.Ben şuan aşırı derecede ham olduğum için sabahki bir kaç deneme kollarımın baya ağırmasına arkadaşın dediği gibi çay bardağı tutamamama neden oldu.Bu ağrılara rağmen devammı etmem gerekiyor acaba üstünemi gitmem gerekiyor?

Aynen devam et. Ama esneme germe hareketleride yap. Yani vücudun ısınsın sonra ne yapıyorsan yap. Nefesinide kontrol etmen önemli. Şınav çekerken mümkünse sayma. Düzenli nefes almaya çalış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

Aynen devam et. Ama esneme germe hareketleride yap. Yani vücudun ısınsın sonra ne yapıyorsan yap. Nefesinide kontrol etmen önemli. Şınav çekerken mümkünse sayma. Düzenli nefes almaya çalış.

Evet kardeşim nefes alırken zorlanıyorum alamıyorum bir türlü.Yani ikisini aynı anda yapamamak gibi birşey. :(

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

Evet kardeşim nefes alırken zorlanıyorum alamıyorum bir türlü.Yani ikisini aynı anda yapamamak gibi birşey. :(

Hocam saymaya çalışma zaten zor oluyor şınav çekerken sayması

ritim tutman gerek. Yani aşşağı indiğinde nefesini ver yukarı çıktığında nefes al gibi.

• 3-5 şınav çeken ben , 2-3 aydır 50 şınav çekebilmeye başladım Püf noktası galiba hızlı hızlı hemen gidip gelmek , yavaş yavaş çekince kollar gidip gelmiyo ama hızlı çekerken sanki vucut ta sana yardımcı olup daha az yoruluyormuşsun gibi oluyor . Hedefim yaza kadar 100 :)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_36468363/tm.htm

5 den 25 e çıkardım 2-3 haftada
  • vaktin varsa fitness a gitmeni kesinlikle tavsiye ederim , hem daha hızlı sonuç alırsın , hem de daha bilinçli olur mülakata hazır girersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: wheaston

3-5 şınav çeken ben , 2-3 aydır 50 şınav çekebilmeye başladım Püf noktası galiba hızlı hızlı hemen gidip gelmek , yavaş yavaş çekince kollar gidip gelmiyo ama hızlı çekerken sanki vucut ta sana yardımcı olup daha az yoruluyormuşsun gibi oluyor . Hedefim yaza kadar 100 :)

Hocam inşallah hedefine ulaşırsın.Benimde hedefim hem şu mülakatları rahat geçmek hemde yeni farkettiğim vücudumun aşırı derecede olan hamlığını üstümden atmak.Kendimi bildim bileli hiç şınav çekemedim.Üstünede gitmedim ama bu hamlığı atarım inşallah.
  • @Zyx , @Darkness

Verdiğiniz linkleri kaydettim yarın inceleyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.