Şimdi Ara

SİNAPS SAYISI İLE İMPULS İLETİM HIZI ARASIDNAKİ İLİŞKİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sinaps Sayısının İmpuls İletim Hızına Etkisi

Sinaps sayısı, sinir hücreleri (nöronlar) arasındaki bilgi iletim hızını doğrudan etkiler.

Sinapslar, nöronlar arasındaki bağlantılardır. Sinaps sayısı arttıkça, nöronlar arasındaki bilgi iletiminin daha hızlı aktarılacağı daha fazla yol oluşur. Bu nedenle, yüksek sinaps sayısına sahip nöronların impulsları daha hızlı iletmesi beklenir.

Nöronun türü de impuls iletim hızını etkiler. Farklı nöron türleri, farklı sayıda sinapsa sahiptir ve bu da iletim hızlarını değiştirebilir. Örneğin, miyelinli nöronlar, miyelinsiz nöronlara göre daha hızlı impuls iletirler çünkü miyelin kılıfı, impulsların daha hızlı ilerlemesini sağlar.

Genel olarak, artan sinaps sayısı, nöronlar arasındaki bilgi iletim hızını artırır. Bununla birlikte, impuls iletim hızını etkileyen diğer faktörler, örneğin nöronun türü ve miyelin varlığı da göz önünde bulundurulmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sinapslardaki iletim nöronalrdaki iletimden daha yavaş olduğu için ne kadar çok sinanps varsa İletim hızı O KADAR YAVAŞ olur.
  • sinaps sayısı arttıkça iletim hızı azalır, sebbei kimyasal olarak gerçekleşmesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: PwaGG

impuls iletim hizu her zaman sabittir sinaps sayisiyla alakasi yok.
    (miyelinlu noronlarda ranvier bogumlarida hiz cok az duser o da cogunlukla goz ardi edilir)

implus sayısına balı, ranvier boğumlarında hız düşer ve buda ihmal edilmez, kural olarak düşer.
  • karistirmisim, yorumu sildim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eminmisiniz elimdeki kaynakta sinaps sayısı impuls hızını etkşlemez diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kinglesfc

eminmisiniz elimdeki kaynakta sinaps sayısı impuls hızını etkşlemez diyor

meb kitabı azaltır diyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Voltaj ve Direnç İlişkisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam simdi soyle dusun impuls sinapslara geldiginde norotransmitter maddeler sayesinde kimyasal olarak diger norona geciyor bu gecislerde elektriksel iletime gore cok yavas oluyor eger kiyaslarsak;

Dolayisiyla sinaps sayisi ne kadar artarsa impulsun ulasacagi yere varma suresi artar,yani orana vurursak yavaslamis olur,ama norondaki iletim hizi bundan etkilenmez,bununla karistiriyor olabilirsin sen olayi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kinglesfc

eminmisiniz elimdeki kaynakta sinaps sayısı impuls hızını etkşlemez diyor

Noronda iletim hızını etkilemez zaten noronlarda iletim hızı sabittir ama nöronlar arasında ne kadar sinapsis yapılırsa etki veya tepki hızı azalır

• onemli bi detay bence osym burdan sorsa bi cok kisi duser bence:)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.