Şimdi Ara

Simyacı'yı okuyan arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kitabın sonlarında "delikanlının piramitler önünde karşılaştığı ve oraya niçin geldiğini anlattığı akabinde o anlattığı kişinin de bunu bir saçmalık olarak bulduğu, kendisinin de bu noktada iki kez rüya gördüğü ve bu rüyalarda delikanlının bir kez kaldığı yerde (böyle demiyor elbette fakat sonuç bu) hazine gördüğünü söylemesi" olayı hatırladığım kadarıyla Mevlana'nin Mesnevi'sinde geçiyor. Yanlış mı hatırlıyorum?
    Bu arada evet, oldukça uzun bir cümle oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graveety -- 17 Ekim 2015; 3:00:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Spoiler kullansanız güzel olur okumayan arkadaşlara son sayfalardan cümle yazmışsınız.

Mevlana'nın hikayelerinin başka bir kitaba adapte olması konusunda Simyacı ne ilktir ne sondur. Dediğiniz doğru Coelho büyük ihtimalle Mesnevi'den esinlenmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdasdoks

Spoiler kullansanız güzel olur okumayan arkadaşlara son sayfalardan cümle yazmışsınız.

Mevlana'nın hikayelerinin başka bir kitaba adapte olması konusunda Simyacı ne ilktir ne sondur. Dediğiniz doğru Coelho büyük ihtimalle Mesnevi'den esinlenmiştir.

Başlığa okuyan arkadaşlar diye belirttim ama yine de dediğiniz gibi yapayım, teşekkürler.

• sanki kitabin onsozunde veya arkasinda bi yerde yaziyordu bu zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

sanki kitabin onsozunde veya arkasinda bi yerde yaziyordu bu zaten

Şimdi baktım da evet yazıyormuş zaten Konuyu açtığımda kitabı yeni bitirmiştim, benim aklıma direkt Mesnevi'deki küçük hikaye geldi. Acaba oradan mi esinlendi demiştim ama arkasını okumak hiç aklıma gelmemişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Graveety

quote:

Şimdi baktım da evet yazıyormuş zaten Konuyu açtığımda kitabı yeni bitirmiştim, benim aklıma direkt Mesnevi'deki küçük hikaye geldi. Acaba oradan mi esinlendi demiştim ama arkasını okumak hiç aklıma gelmemişti.

Ben hatirlamadim arkasunda ne yaziyordu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

quote:

Orijinalden alıntı: Graveety

quote:

Ben hatirlamadim arkasunda ne yaziyordu?

Söz konusu hikaye benim okuduğum kısaltılmış kitapta 3-5 sayfa bir şeydi.

Simyacı'yı okuyan arkadaşlar

Şunu da belirteyim: Kitap, imla ve noktalama hataları kaynıyordu. Can Yayınları'nda redaktör yok herhalde zira olsa kitabı bu kadar berbat etmek için ekstra çaba harcaması gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graveety -- 18 Ekim 2015; 12:19:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.