Bu araç Euro 4 ve 105 Nm Torka sahip bir araç .Prins Technomax plus tavsiye ederiz.Fiyat 3600 tl 2 yıl garantili |
ŞİMŞEK OTOGAZ -Ankara Destek ve Cevaplıyor (32. sayfa)
-
-
seçeneklerden 2 yada 2,2 veya 2,4 ohm olanı seçiniz .ayrıca fark etmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsekotogazankara -- 1 Şubat 2021; 14:53:18 > -
quote:
Orijinalden alıntı: simsekotogazankaraBu araç Euro 4 ve 105 Nm Torka sahip bir araç .Prins Technomax plus tavsiye ederiz.Fiyat 3600 tl 2 yıl garantili
Atiker için düşünceniz nedir acaba? Araç babamın aracı maliyet sebebiyle soruyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: simsekotogazankara
quote:
Orijinalden alıntı: simsekotogazankaracevap bence net :)
prins technomax taktirdim. fakat arac rölantide, benzindeki halindenndaha fazla bir titreşim oluyor bu normal mi ? şu anda taktirdigima pisman olmak uzereyim. lpg ustasi normaldir dedi. lpg deyken benzinlideki gibi olmaz dedi. fakat başka bir usta normal olmadigini ve buyuk sikinti cikabilecegini soyledi...
lpg pismanliktir yazmama az kaldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD437D5D1 -- 1 Şubat 2021; 19:37:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
lpg pişmanlık değildir. doğru işçilik ile mükemmel sonuca ulaşılır.Dünyanın en pahalı kumaşını iş bilmez terziye teslim ederseniz kumaş da rezil olur kuşanan da .Ufak tefek nüanslara dikkat edilmeyince sonu hüsran olan bir çok hikaye vardır bu sektörde .Biz 2020 yılında 652 adet prins technomax montajı yaptık anlatdığınız sıkıntı tek bir tanesinde rastlayamadık .
-
atikerin gold modeli tercih edilenebilir fiayat 3250 tl civarı
-
merhaba, başlık açtım ama buradan da sorayım.
aracımda gaza geçmeme sorunu vardı. usta gaz kesici valften kaynaklandığını söyledi. sonra değiştirirken üstündeki üründen daha farklı bir ürünü kullandı, o da oraya uymadı tam olarak. yön olarak yerleşiminde sıkıntı oldu. normalde direkt oradaki sisteme bağlı olan gaz kesici yerine araya hortum ekleyip gaz kesiciyi müsait olan bir yere sabitledi. bu araya eklenen hortum bana sıkıntı yapar mı? gaz kesici eskiden direkt oradaki gaz çıkışına bağlıydı, şimdi hortum oraya bağlanıp ek yapılmış oldu. ilerde başımı ağrıtır mı bu durum?
-
Anladığımız kadar regülatöre bitişik valfi biraz daha uzağa arasına bakır boru ile monte etmiş.bu durumdan ötürü sıkıntı olmayacaktır rahat olun .
-
LPG Tankı Kaç Yılda Değişir?
LPG kolay bulunması, ekonomik olması gibi sebeplerden dolayı her geçen gün popülerliği artan bir yakıt türü. Üstelik çevreyi daha az kirletiyor. Türkiye'deki araçlarında %30'dan fazlası LPG kullanıyoru. Bu durum pek çok soruyu beraberinde getiriyor. Peki, LPG tankı kaç yılda değişir?
LPG tankının ömrü kaç yıldır?
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüseyin Barut LPG tankını en fazla 10 yılda bir değiştirmeniz gerektiğini aksi takdirde patlama riski olduğunu söylüyor. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır. Kullanım ömrü dolan tankların ve diğer gerekli tüm tadilatların yetkilendirilmiş otogaz dönüşüm firmaları tarafından değiştirilmesi gerekir.Şimşek Otogaz olarak günü gelen lpg tankının anında değişimini tavsiye ederiz.
İşin kanuni boyutuna baktığımızda ise TUVTURK LPG tankının ömrünü 15 yıl olarak belirlemiştir. Fakat tank üreticisi farklı bir süre yazdıysa bu süre baz alınmalıdır. Yani LPG tanklarının üzerindeki fabrika etiketlerinde yer alan imalat tarihinden itibaren 15 yıldır. Ancak tank üreticisi ürettiği tankların ömrünü 10 yıl olarak belirlediyse tank değişikliği yapılması gerekmektedir.
Atiker, Step,Samçelik ve Sakagibi LPG dönüşüm markaları 26.04.2017 önce ürettikleri tankların ömrünün 10 yıl olduğunu paylaşmıştır. Bu tarihten önce bir dönüşüm işlemiş gerçekleştirdiyseniz sizinde 10.yılın sonunda tank değişimini yaptırmanız gerekecektir. Aksi takdir aracınız pimi çekilmiş bir bombaya dönüşecektir.
LPG tankı 10 yılı dolduran muayeneden geçer mi?
LPG tankını alırken mutlaka imalat tarihini öğrenin.LPG tanklarındaki 10 yıllık garanti süresi o tankın üretildiği yıldan itibaren başlıyor. Yani tankı kullanmaya başlamadan önce garantisi başlamış oluyor. Araç sahipleri de LPG tankının ne zaman üretildiğini bilmediği için o tankı yeni taktırmış olsa dahi araç muayene istasyonlarında 'bu tank 10 yılını tamamlamış değiştirmeniz gerekir' diye vize vermiyorlar.
LPG araç muayenesi kaç yılda bir yapılır?
LPG'li Araçlarda Muayene Dönemleri güvenliğiniz için gerekli olan, yaptırmayı ihmal etmemeniz gereken araç muayenesi, 3 yaş sonrası binek otomobillerde, eğer herhangi bir sorun saptanmadıysa 2 yılda bir yapılıyor.
BenzinLitre İyi Yolculuklar Diler.LPG tankları ölçü ve tiplerine göre bir çok çeşitte üretilmektedir. . İçten boğazlı simit tank, dıştan boğazlı simit tank, ince silindir tank, tombul silindir tank, vb. gibi her araç için farklı alternatifler bulunmaktadır.
Silindir tanklar çap ve uzunluklarına göre farklılıklar gösterir. Silindir tankların en çok kullanılanları 200, 230, 244, 270, 300, 315 nadiren 360, 400 çaplarındadır.
Simit tanklar ise 180mm, 200mm, 220mm, 240mm yüksekliklerinde imal edilebilmektedir. En çok kullanılan tipi ise 630x200 ve 600x220 45/47 Lt'lik simit tanklardır. İsteğe bağlı olarak özel tank siparişleride mümkündür. Ancak fabrikalar genelde minumum 100 adet sipariş olmadıkça imalat yapmamaktadır.
Tank değişimi yaparken dikkat etmeniz gereken kural; Silindir tank değiştirirken eskisi ile aynı çapta olması, simit tank değişiminde ise aynı yükseklikte olması gerekmektedir. Örneğin eski tankınız 630x200mm yüksekliğinde bir simit tank ise yeni alacağınız tankında yüksekliği 200mm olmalıdır. Aksi taktirde şamandıranız uyum sağlamaz ve LPG göstergesi tanktaki yakıt seviyesini yanlış gösterir. Bu durumda şamandıranın da değişmesi gerekir.
-
Merhaba, 2001 Suzuki swift kazık mikser dediğimiz yandan bir boru ile lpg verilmiş. İlk kalkışta gaza fazla yüklenince biraz gaz yesem mi yemesemmi diye düşünüp bir süre sonra güzel gaz yiyor. Forumlardan okuduğum kadarıyla 45 derece kesik olup aşağı bakacak, karbüratörden de 1cm çıkacak deniyor fakat bunları olmasına rağmen yine de kalkışta bu sorunu yapıyor sizce neden olabilir? Antalya'da yaşıyorum yakın olsam hiç düşünmeden gelirim.
öncelikle bu modeldeki arabaya neden sıralı sistem takılmamış ki diye düşünüyor tabi insan .O ki karbüratörlü sistem takıldı .bu kazık mikser takılırken karbüratörün hava kanalı delinmiş olabilir . veya araç fazla hava alıyor da olablilir .kontrol edilmeli.
-
Nedenini bilemiyorum çünkü ben aldığımda bu vardı. Ama bir sebep tek nokta enjeksiyonlu olması ve sıralı sistemin karbüratörlü olana göre pahalı olması olabilir tabii emin değilim.
Takılırken delinmiş olabilir ama bunu nasıl kontrol edebilirim? YouTube da falan gördüm yanıcı madde gibi şeyler sıkıp rölanti yükseliyor mu diye kontrol edenler var fakat o kadar risk almak istemedim. Daha risksiz çözüm varsa deneyebilirim.
siz değil de iyi bir karbüratörcü kontrol etmeli
-
1999 Model 1.3 16 valf enjeksiyonlu Toyota Corolla araca eski sahibi düz sistem lpg taktırmış. Motorun üzerindeki büyük borunun etrafı siyah bantlarla çevrili ve ön kısımda bulunan akünün altında bulunan hava filtre kutusu da yapıştırılmış. Neden böyle yapmış olabilirler ? Acaba lpg sisteminden dolayı mı böyle olmuştur? Araca gaz ayarı yaptırdık gaz valfi/kesiciyi değiştirdik. Bir ara düzelir gibi oldu yine rolanti de vs stop ediyor. Biraz araştırdım sıralı sistem önerdiler. Sistemi sıralıya geçirmenin maliyeti nedir? Şimşek otogaz yardımınızı bekliyorum.
-
Bunu yapma nedeni motora giren hava miktarını ayarlamak için .Şayet devamlı rolanti düşüyor ise regülatöre baktırın eskimiş olabilir
-
-
Merhaba arkadaslar aracim 2019 corolla mds brc platinyum lpg montaji yaptirdim fakat gaz kesip tekrar verince anlik tekleme yapiyor , lpg enjektor sirasinda suphe ediyorum brc platinyum montaji yaptiranlar bana siralamalari soyleyebilirler mi ? Benim siralama sagdan sola B3-B4-B1-B3 seklinde
Sayın iisssoo
bahsettiğiniz arıza değişken subap zamanlamasından kaynaklanıyor .Brc bayisi olmadığımız ürün yorum yapamayız.zira prins de bu araçlara özel toyota ofset program var asla ama asla böylesi sorun olmaz .ayrıca sıralamayı usta benzin enjektöründe hangi sıralama ile yaptığı bilmediğinden kimse şu yada bu diyemez .usta ister biri sağdan başlatmıştır ister soldan .bu anca tesisatı açıp bakarak bilinebilir .
-
şimşek otogaz da Toyota Corolla 1.5 Yeni Nesil Motorlara Prins Vsi2-di Lpg dönüşümüz başlamıştır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X