Şimdi Ara

***Simkilitli Cihazlar için Sn0wbreeze ile Baseband Koruyarak Restore ve Jailbreak*** (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.493
Cevap
17
Favori
114.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarerer

CFW oluşturabilirsin ama restore yapamazsın. Bunu söyle düşünebilirsiniz. Maca gideceksin, herseyini hazırladın; ama maca giriş biletin yoksa kapıdan seni geçirmezler. SHSH kaydı kısaca senin geçiş biletin.

Saraer ios 5.1.1 var bende geveyli otomatik hat bulan. tekrar restore en kısa yoldan nasil yaparım. telefon iyice şaşırdı artık :)
  • takip.
  • quote:

CFW oluşturabilirsin ama restore yapamazsın. Bunu söyle düşünebilirsiniz. Maca gideceksin, herseyini hazırladın; ama maca giriş biletin yoksa kapıdan seni geçirmezler. SHSH kaydı kısaca senin geçiş biletin.

Merhaba sarerer

Daha önce sizin sayenizde iki kez jailbreak yapıştım. 4.3.5 e yükseltip ifaith ile signed versiyon oluşturmuştum.

Daha sonra da snowbreeze ile ios 5.1.1 e yükseltip untethered jailbreak yapmıştım. Aşağıdaki linkte belittiğim durum nedeniyle tekrar io 5.1.1 i restore etmem

gerekiyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_70040282/tm.htm

Ekim 2012 de yapmıştım 5.1.1 jailbreaki..Sanırım o zamanlar shsh kaydı alma yoktu, ben de almamışım. Şimdi tekrar dönebilmem için ifunbox ın bir faydası olur mu..ifunbox üzerinden cydianın alt klasörlerine ulaşabiliyorum. Buradan cydia shsh kaydı almış mı bakabilir miyim (bildiğim kadarıyla cydia bu kaydı uygulama açıldığında otomatik olarak alıyordu)

Özetle shsh kaydım var mı kontrol etmenin alternatif bir yolu var mıdır?

Teşekkürler

• quote:

Bir de daha önce oluşturmuş olduğum "sn0wbreeze_iPhone_4-GSM-5.1.1-9B206" custom fw dosyasını snowbreeeze e göstermeyi denediğimde, aşağıdaki hatayı alıyorum:

http://imageshack.us/content_round.php?page=done&id=4tHcmpuolZ-tlaaS0N7YzefF4dHf5snip9Tjyg

Bildiğim kadarıyla custom fw olduğu için shsh kaydına gerek olmaması lazım..Eğer yine de shsh gerekiyosa dediğim gibi ana ekrandan silinmiş olan iphone içeriklerine hala

ifunbox üzerinden ulaşabiliyorum.Buradan cydia shsh kaydını almış mı diye bakabilir miyim?

• Tinyumbrella ile shsh kayıtlarını al.
    Aldığın shsh kaydını ifaith cFW icine aşıla.

Backup alıp restoreden sonra tekrar yüklemeyi dene.
    Olmazsa restoreden sonra sadece foto rehber vb.(restoreden önce yedekleyebilirsin gerek) yüklersin.
    Kolay gelsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı sabahlar iphone 4 sürüm 4.3.3 8j itunes ile iso 6 sürüm güncelleme yaptım. telefon ayarlarını yaparken ülke wifi ayarları filan yaptım ancak telefon geveyli olduğundan sim hatası aldım telefon tekrar çalışır hale nasıl getiririm acaba tşkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolion45

Hayırlı sabahlar iphone 4 sürüm 4.3.3 8j itunes ile iso 6 sürüm güncelleme yaptım. telefon ayarlarını yaparken ülke wifi ayarları filan yaptım ancak telefon geveyli olduğundan sim hatası aldım telefon tekrar çalışır hale nasıl getiririm acaba tşkler.

Merhaba;Teliniz sim kilide gecmis,tel hangi ulke kontratli ise mesela t-mobile germany o opertorle temasa geciceksiniz;

simkilidi kaldirilabiliyorsa sim kilit kaldiracakasiniz veya internetde bu isi yapan siteler ve sahislar var onlara el mahkum --- gardiyan.

Umarim hallolur cihaziniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tinyumbrella ile shsh kayıtlarını al.
    Aldığın shsh kaydını ifaith cFW icine aşıla.

Backup alıp restoreden sonra tekrar yüklemeyi dene.
    Olmazsa restoreden sonra sadece foto rehber vb.(restoreden önce yedekleyebilirsin gerek) yüklersin.
    Kolay gelsin.

Evet sonucu yazmam biraz sürdü ama epey uğraştırsa da halledebildim.

tinyumbrella ile cihazdan shsh kayıtlarını bilgisayara çektim. Snowbreeze ile ilk sayfada anlatmış olduğunuz gibi cw içine shshi aşıladım..

Burada bendeki sorun pkgbackup a daha önce yedeklediğim verileri restore ederken oldu..Restore sonrası herhangi bir cydia uygulamasına bastığımda açılmadı( cydianın kendisi de dahil)..Sonra itunestan aldığım backupı tekrar yüklediğimde düzeldi..

Bu pkgbackuptan restore yaparken select all deyince bütün cydia uygulama ve sistem dosyalarını seçmediği için mi acaba sorun oluyor; yani select all dedikten sonra aralarda tikli olmayanları da biz tikli hale getirip öyle mi restore yapmak gerekiyor ki..youtubedaki videolarda ve hangi siteye baktıysam bu ayrıntıdan bahseden olmamış..

Haliyle restore sonrası uygulamalar ekranda dağınık halde konumlanmıştı; yani yedeklediğim konumda değillerdi..

Birde sayın sarerer şu konu benim için önemli, daha önce bi yerde yazdığınızı hatırlıyorum, restore sonrası önce pkgbackuptan restore edip ondan sonra itunestaki yedekleri resore edin diye yazmıştınız..Bunu yapamadım ben bi türlü; çünkü restore sonrası telefon direk dil seçimi, ülke seçimi,v.s. ye yönlendirip setup as a new account or retore from previous backup benzeri seçeneklerden birini seçmemizi istiyor..Bu durumda setup as a new account diyip ilk iş cydiadan pkgbackup indirip restore yapıp ondan sonra mı itunesdan önceki yedeği yüklemeliyiz..

Biliyorum çok kalabalık yazdım ama bi sorum daha olacak size..

Snowbreeze üzerinden jailbreak yapmadan sadece firmware yükleyip absentheden jailbreak yapmak istedim ama olmadı..Çünkü shsh aşılı firmware i yükleyince telefon otomatik olarak jailbreak de olmuş oluyo..Bunun için snowbreeze herhangir seçenek de sunmuyor..İlk sayfada anlattığınız ile aynı sürüm snowbreeze kullanmıştım. 2.9.6. ydı sürüm..Bunu nasıl yapabilirim acaba

Paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkürler sayın sarerer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimfandango83 -- 9 Ocak 2013; 14:33:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trakonya79

quote:

Hayırlı sabahlar iphone 4 sürüm 4.3.3 8j itunes ile iso 6 sürüm güncelleme yaptım. telefon ayarlarını yaparken ülke wifi ayarları filan yaptım ancak telefon geveyli olduğundan sim hatası aldım telefon tekrar çalışır hale nasıl getiririm acaba tşkler.

Merhaba;Teliniz sim kilide gecmis,tel hangi ulke kontratli ise mesela t-mobile germany o opertorle temasa geciceksiniz;

simkilidi kaldirilabiliyorsa sim kilit kaldiracakasiniz veya internetde bu isi yapan siteler ve sahislar var onlara el mahkum --- gardiyan.

merhaba,

AT&T kilitli cihaz kullanıyorum geveyle.. AT&T yi arayıp kilidi açtırmam mümkün müdür bu konuda bilginiz var mı

• @grimfandango83

geçmiş olsun. sorunun çözülmesine sevindim.

pkgbackup en son restorelerimde problem çıkardı. appbackup vb. cydia uygulamaları da var ama genelde problem çıkarabiliyorlar.

Maalesef iFaith mod hem jb hem de restore yapıyor.

Redsn0w ile restoreyi deneyip daha sonra jb yapmayı deneyebilirsin.

iyi forumlar.
  • quote:

quote:

Telefon almanyadan geldi sanırım d 1 simkart kullanıyordu.
    gelen giden arkadaşlarımız var onlardan D1 çalışır bir sim kart istesek yurtdışı kullanıma açık ayarlanmış olsa bu şekilde denesek açılırmı acaba

Telefon güncellemeden sonra kilit altına alan gsm şirketinin sim kartını taksak olacak gibi sanki.
    başka önerileri olan arkadaşlarımız varsa lütfen yardımcı olsun hayırlı akşamlar...

• quote:

quote:

quote:

gelen giden arkadaşlarımız var onlardan D1 çalışır bir sim kart istesek yurtdışı kullanıma açık ayarlanmış olsa bu şekilde denesek açılırmı acaba

Telefon güncellemeden sonra kilit altına alan gsm şirketinin sim kartını taksak olacak gibi sanki.
    başka önerileri olan arkadaşlarımız varsa lütfen yardımcı olsun hayırlı akşamlar...

is 6 için yeni durum nedir bilmiyorum ama ios 6 nın geveyi desteklediğinden emin misiniz?

Bir de itunestan güncelleme yaptım. Demişsiniz. Bu durumda cihazın basebandı da yükselmiş oluyor. Bu basebandı gevey destekliyor mu bence bir araştırın.

Tüm bu şartları sağlıyorsa, sim kart aktivasyon ekranında takılı kaldığınızı farz edersek, sim kilidini yapan operatöre ait herhangi bir sim kart ile bu sorunu aşabilirsiniz.

• quote:

@grimfandango83

geçmiş olsun. sorunun çözülmesine sevindim.

pkgbackup en son restorelerimde problem çıkardı. appbackup vb. cydia uygulamaları da var ama genelde problem çıkarabiliyorlar.

Maalesef iFaith mod hem jb hem de restore yapıyor.

Redsn0w ile restoreyi deneyip daha sonra jb yapmayı deneyebilirsin.

iyi forumlar.

Teşekkürler sarerer
  • Arkadaslar bi sorum olacak, applein sistemi kacgunde yenileniyor , 3gun once unlock yaptirdim sprintden 2gun icinde acilir telefonunuz demislerdi bugun 3.gun ,sistemde degisme suresini bilen varmi

Bir sitede imei check yaptim "Iphone 5 lock status is not accurate! Apple DB not updated yet!" Yaziyor eskiden locked yaziyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemgorkem -- 9 Ocak 2013; 17:06:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grimfandango83

quote:

quote:

quote:

is 6 için yeni durum nedir bilmiyorum ama ios 6 nın geveyi desteklediğinden emin misiniz?

Bir de itunestan güncelleme yaptım. Demişsiniz. Bu durumda cihazın basebandı da yükselmiş oluyor. Bu basebandı gevey destekliyor mu bence bir araştırın.

Tüm bu şartları sağlıyorsa, sim kart aktivasyon ekranında takılı kaldığınızı farz edersek, sim kilidini yapan operatöre ait herhangi bir sim kart ile bu sorunu aşabilirsiniz.

sim kiliti yapan operatorun kartını türkiyedemi taksak olur yoksa almanyaya gitmesi gerek telefonun.
    türkiyede olur derseniz izinde olan arkadaslardan simkart alır aktivasyon yaparız.

• İphone 4 sürüm 4,3,3 (8j2) birde 10.10 buna benzer bişeyler yazıyordu. fazla telefondan anlamam.
    itunesten iso 6 yı yükledik ve telefon aktivasyonu sırasında ülke ayarları wifi ayarlarını girdim son kısım heralde çünkü tam simkart geçersiz kısmında kaldım bu durumda bu telefona sim kiliti yapan operatörün simkartını takmayı ve kaldı yerden aktivasyona devam etmeye gönderdim telefonu geldiğinde sonuçu bildirim simkilit oluncxa sanırım geri 4,3,3 versiyonunada dönemiyoruz mayıs ayında kilit kalkıyormus benim telefonun bakalım nolacak.

en iyisi iphoneden kurtulup samsug 3 veya samsung note 2 almak bu tür şeylerlede uğraşmak zorunda kalmayız.
  • Telefona almanyadaki operator t mobile kartı taktık allahtan almanyadan arkadaş izindeydi telefonu aktiviren yaptık şu an acıldı ancak gevey işe yaramadı napmamız gerek acaba
  • quote:

Telefona almanyadaki operator t mobile kartı taktık allahtan almanyadan arkadaş izindeydi telefonu aktiviren yaptık şu an acıldı ancak gevey işe yaramadı napmamız gerek acaba

merhaba üstteki msjımda yazıyor ne yapmanız gerektiği.
  • iphone 4

sürüm =6.0.1 (10A523)

modem firmware =04,12,02

Telefon çalışır durumda ancak şebeke yok
    iso 6ya geçmeden önce gevey ile kullanıyordum şimdi iso 6 için gevey alsam sorun gidermi acaba

birde jailbreak varmış onu yapsam sorun gidermi acaba

Telefon herşeyi çalışır durumda tek eksiği şebeke yok..
  • quote:

iphone 4

sürüm =6.0.1 (10A523)

modem firmware =04,12,02

Telefon çalışır durumda ancak şebeke yok
    iso 6ya geçmeden önce gevey ile kullanıyordum şimdi iso 6 için gevey alsam sorun gidermi acaba

birde jailbreak varmış onu yapsam sorun gidermi acaba

Telefon herşeyi çalışır durumda tek eksiği şebeke yok..

Dediğim gibi google dan 04,12,02 baseband için gevey kullanılabiliyor mu buna bakın..Sonuç olumlu ise uyumlu bi geveyle kullanabilirsizniz telefonu..

Ama keşke itunestan ios güncelleme yapmasaydınız; çünkü bu durumda modem firmware(baseband) da güncelleniyor ve bu yeni baseband ile uyumlu gevey piyasada yoksa cihazı telefon olarak kullanamıyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.