< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51493FD59 -- 16 Haziran 2023; 17:49:47 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
,

-
-
Bu arada simit tüpler en fazla kaç lt gaz alır ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Simit yap geç ya, reno 9 çıktığından beri ailede araba var 1 kere lastik patlatmadık şans işi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla belli olmuyor şans işi, geçen gece baktım şakır şakır bir ses var sağa çektim bir baktım lastiğe çivi girmiş.Dağ başında bir yerdeyim, mecbur ellemedim.Ağır ağır lastikçiye attım kendimi.Yama fitil vs kurtardık.Stepne vardı gerçi ama onu çıkarıp takması vs uzun iş.Bir tane köpük sıkıyorlar şimdi fıs diye o kapatıyormuş deliği, ne kadar iş yapar emin değilim.Sanırım büyük patlaklarda işe yaramaz.
16 jant stepne yerine 55 litre simit tank taktırdım. 42 litre civarında lpg alıyor.
Simit, bagajda hem kotu duruyor hemde gereksiz yer kapliyor digeri. Mobil lastikci dolu artik heryer
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Altına şilte tarzı yalıtım malzemesi vs koyuluyor mu? Bir de stepne kısmının altına delik mi açıyorlar? Su alma durumu vs. Olur mu yağmurlu havalarda?
Haklısın en iyisi simite çevireyim, dolum ağzını da depoya aldırayım arabanın eli yüzü düzgün dursun orjinal gibi görünsün.Zaten lpg tuşu gizli benim araçta, solda direksiyonun altındaki gözün içine saklanmış.Lpgyi de simite çevirirsem hiç tüplü olduğu anlaşılmaz dışarıdan.
Yalıtım malzemesi tarzı köpüğümsü bir malzeme koydu. Delik konusunu bilmiyorum. Taktıralı 1 yıl oldu su almadı.
Eyvallah teşekkürler
Kolay gelsin👍🏻 ben baska bisey sorayim cruzedan memnun musunuz kronik sorunlari cok var mi? Bide otomatik mi manuel mi? 400-450 bandinda en mantikli otomatik lpgli arac gibime geliyor ama gaz takildiginda problem yaratiyor mu bilmiyorum tam
Hocam ben rakamları tam hatırlamıyorum ama sanırım 53 litrelik simit tüp taktırmıştım. Bagaj zemini bir tık yükselmişti ama 46-47 litre gaz alıyordu. Stepne konusunu ise mini stepne ile çözmüştüm. İnce olduğu için bavulların v.b altında doğru düzgün yer kaplamıyordu. Kriko ve benzeri avadanlığı da simit tankın yanına doğru koyuyordum.
O mini stepneye hiç ihtiyaç duymadım ama en yakın lastikçiye götürecek kadar rahatlıkla iş yapacaktır.
Silindir tank hem bagajı öldürüyor hem arka koltuklardan bagaja erişimi zorlaştırıyor hem de bagajın kullanışlılığını da öldürüyor(Bende tank simit olduğu için demonte halde 2 metrelik dolapları taşımıştım arabada bagajı da kapatarak, silindir tankta mümkün değildi).
-
Cruze alırken dikkat etmen gerekenleri söyliyim
1 kadrana bak yol bilgisayarında miles/gal yazıyorsa amerikanın birimine çevrilmiştir km düşük gösterir onu km/litre yapılmasını iste.
2 arabayı motor soğukken çalıştır, rolantiye bak.Kadranda devir kısmında 0 ın altında 1000 yazar dik biçimde orada sondan ikinci 0 ın olduğu yerde sabit durması lazım ibrenin.Yok eğer ibre sabit durmuyor sürekli bir aşşağı bir yukarı dalgalanıyorsa lpgden dolayı subapları gitmiş üst kapak istiyor olabilir uzak dur.Rolantisi motor soğukken ip gibi olmalı.Motor sıcakken bu dediğimi anlayamazsın bu arada onuda söyliyim.
3 aracı çalıştırmadan önce kaputu açtır, adama marş bastır.Sen dışarıda motoru dinle.Eğer motoru çalıştırırken dizel gibi gar gar bir ses yapıyorsa eksantrik dişlileri bozuk demektir.Araba dizel gibi ses çıkarır.Normal sağlıklı bir motorun sessiz çalışması lazım.
4 arabanın genleşme kabına dikkatli bak.Motor soğukken aç içini bir gör, yağ lekesi var mı yok mu tahin kıvamında bir şeyler var mı yok mu bak.Yağ soğutucusu arızalıysa böyle emareler olabilir.Sağlıklı bir araçta kırmızı tertemiz bir antifriz olmalı, genleşme kabının içi pırıl pırıl olmalı.Mesela benim araçta sıfır gibi duruyor.
5 motor yağ dolum kapağını açıp içine bak, yine tahin kıvamında bir şeyler var mı kontrol et.Eğer motor yağına su karışıyorsa orada bu tarz emareler gösterir.
6 arabayla test sürüşüne çık, hem benzin hem lpgde kullan.Klimayı vs. Her şeyi açıp öyle test et.Stop etme, tekleme, rampada çekmeme, otomatik şanzımanda vuruntu, yokuşta kaydırma vs. var mı bir bak.
7 sağlıklı bir cruze da lpg olsa bile arıza ışığı yanmaz.Abi bunda tüp var ondan yakıyor normal vs. Derler yeme sakın.Benim araba 2012 den beri tüplü daha bir kere arıza ışığı yakmadı.Eğer yanıyorsa ya bir sıkıntı vardır ya da afrsi bozuktur.Bir servisde bilgisayarla obd den kontrol ettirip arıza kodunu internetde aratarak kolayca sıkıntısını öğrenebilirsin.
Şuan için aklıma gelenler bunlar, eğer bütün bu testleri başarıyla geçiyorsa o araçtan pek korkmana gerek yok.Alıp ekspere sokup bir ustaya göstermeye değer bir araçtır, baktırıp alabilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam cok sagol baya bi detayli olmus cok iyi oldu benim icin sagolasin tekrar 👍🏻
Ne demek hocam sen sağol bilgi paylaştıkça güzel.Bu arada eğer istanbul da yaşıyorsan alacağın zaman haber et müsait olursam gelirim birlikte inceleriz, 8 senedir aynı arabayı kullanıyorum artık avucumun içi gibi biliyorum huyunu suyunu.Beni kandıramazlar.Çağırırsan gelirim yardımcı olurum.
İstanbul’dayim eyvallah mutlaka haber ederim👍🏻
Simit tak, düşünme bile. Tankı değiştireceğin için zaten tadilat raporu alman gerekiyor.
-
Valla simit güzel ama tek korkum gece ıssızda yolda kalmak
Simit at gitsin hocam. Silindir tüp deyince aklıma Toros SW'ler geliyor hep
Şaka bir yana 2014'ten beri simit tüp kullanıyoruz, çok şükür bir sıkıntı yaşamadık şimdiye kadar. Yeni araçların çoğu zaten fabrika çıkışı tamir kitiyle geliyor. Yine de çekinceniz varsa ince stepnelerden alırsınız o da işinizi görür.
Benzer içerikler
- park halindeki aracın açık kapısına çarpmak
- kredili araç satışı noter
- chery tiggo 8 pro yorumlar
- tampon çizik giderici
- motor üflemesi nasıl anlaşılır
- chery yeni elektrikli araba
- tesla şarj ücreti
- passat üretimi durdu mu
- yeni tiguan boyutları
- dacia spring fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X