Şimdi Ara

Simit Sarayı Günlükleri* [İfşa][20.03.2015 Edit'i okuyunuz] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
287
Cevap
38
Favori
8.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

Simit Sarayı Günlükleri* [İfşa][20.03.2015 Edit'i okuyunuz]

(En Son Oy Tarihi: 12.4.2018)
Giriş

Orijinalden alıntı: Surfer Rosa

Yere hiç simit düştüğünü görmedim.
     Simit Sarayı Günlükleri* [İfşa][20.03.2015 Edit'i okuyunuz]

Kırmızı mouse tuşunu görünce eski IBM bilgisayarlar geldi gözümün önüne. Duyguladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: soryy

quote:

Orijinalden alıntı: fable

evde oturunca o parayı çıkarıp verecenmi? bu arada konu güzel normalde fazla yazmam ama yazasım geldi.

bu kafa ile iş ararsanız asgari ücret ile ömür boyu çalışıp patronları zengin edersin.

Oh anti kapitalist anarşik gencimiz de gelmiş. Sen iş ver de arkadaş yanında çalışsın.
  • sardı devam et lütfen. şuan günün nasıl geçiyor acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samilton

sardı devam et lütfen. şuan günün nasıl geçiyor acaba.

Böyle postlar okuyunca insanın devam edesi geliyor.

Şuan ise trafikteyim yüksek ihtimal geç kalacağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surfer Rosa S kullanıcısına yanıt
    +1 demek istediğimi özetlemişsin kimse anasının karnından zengin olarak doğmuyor birilerinin bir yerlere gelebilmesi için çabalamsı gerekiyor . Üsteki arkadaşın ne iş yaptığını merak ediyorum doğrusu.
  • Yazmaya başlıyorum yarım saat içinde geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surfer Rosa

Yazmaya başlıyorum yarım saat içinde geliyor.

Beklemedeyiz

• Gecikme için kusura bakmayın, ayrıca argo-küfür gördüğünüz yerde pm'den o kısımla beraber uyarırsanız sevinirim admin uyardı da. Dikkat ettim elimden geldiğince. Okuyanlara teşekkürler.

04.02.2015 çarşamba

14 şubata kadar olan zorlu günler başladı... 14 şubatta arkadaşlarla özel bir planımız var da sonraki iznim o gün. O yüzden zorlu günler bu oluyor.

Bugün iş yerime tam zamanında vardım. Direk üst kata çıktım giyinip, üst kattaki kıza da dedim ki sen alt orta yap ben üstteyim. Kral mekanda. :H Bir çıktım üst kat bom boş saat 3 gibi güneş vuruyor hava sıcak falan çok iyiydi. Masaları sildim, küllükleri boşalttım kimse de yoktu çok güzeldi herşey. Sonra dediler ki seni vardiya müdürü çağırıyor. Muhabbetimin olmadığı. İndim, buyur abla dedim. Paspas atacaksınız aabb ile dedi. Ben de baya sinir oldum, neyse dedim herşeyin bir ilki vardır.

Başladım paspasa üst kattan o sırada aabb ile muhabbet ediyoruz, bir kız. Benden iri. Yaşı da herhalde 20 21 falandır diyorum. Boyu da uzun. Demesin mi 15 yaşındayım ben falan. Ben şok oldum, çaktırmadım falan. En küçüğü benim ehe falan diyor bir de çok şaşırdım. Neyse, ben paspas atıyorum o da mopluyor arkamdan, çok ilginç bir taktik hiç görmemiştim öyle bir olay daha önce. Neyse konuştuk biraz, eleştirdim iş yerini onunla. Bahçeye falan tüm iş yerine attık neredeyse. Son kısımlarda sağolsun molaya çık sen dedi molaya çıktım.

Mola saati 16.08.

Bahçeye paspas atarken garsonlardan ccdd isimli arkadaş masalarda boşlar olmasına rağmen patronmuş gibi izledi. Alt kata geldik daha yerler kurumadan basıp bi masaya sırf sinirlik olsun diye sorduğuna inanıyorum gitti sipariş sordu. Self servis kafede, arkadaşların paspas atıyorken bu ne iş aşkı. Ayrıca bahçeye bakıyorsun. Neyse. Tezgahın önüne de paspas atıyoruz, en yoğun saatlerden birinde. Deli oldum. 2 kere paspas attırdılar neymiş batmış. La batacak tabii o saatte oraya paspas mı atılır, ya kapıyı kapat ya attırma. Attık güç bela. Bir ara aabb paspası yenilemeye gitti oturdum ben sandalyeye notlarımı siliyordum bir önceki günden, geldi müdürlerden muhabbetim olmayan dedi ki ne yapıyorsun burada. Dedim aabb'yi bekliyorum. Ayakta bekle dedi. Neden dedim. Patron içerde telefonu da sakla falan dedi. Bişey demedim kalktım ayağa notları sildim zaten geldi 2dakika bile olmadan devam ettik.

Moladan sonra iyice bi kollarım dinlenmişti. Molada yemek yedim, normalde yemem tok olduğumdan ama bu sefer açtım. Kuzenden gelmiştim çünkü.

Cool şapkam kuzenimde kaldı bu arada. :(:(:(

Üste geçtim ben, takılıyorum öyle. Bir masa kenarda yolu gören taraftayken terasta içeri geçti. YA ARKADAŞ MASA KİRLETMEKTEN ZEVK Mİ ALIYORSUNUZ SİZ NE YAPIYORSUNUZ ALLAH AŞKINA SÖYLEYİN. BİR GÜN TERS TERS BAĞIRICAM MÜŞTERİYE O OLACAK. Gittim sildim hanfendilerin """eski""" masalarını. Allahım ya.

Bir ara patron çay istedi, big boss. Götürdüm. Şekerleri al dedi masaya attı. Karşısındaki adam al oğlum falan dedi. Patron, gözümde -999 şuan.

Gün içinde tuvalet çok fena koktu kokuyla falan bastırmaya çalıştılar ama iğrenç bir tuvalet zaten. Restore etmeleri gerek kesinlikle.

Bir masa vardı, 2 kadın bir kız. Kız da küçük tahminen 7-8 yaşında. Yok fotoğraf çekiyor yok tabletle oynuyor yok anne bu telefon 2013de alındı yok yok 2014 falan diyor. Dedim ki teknolojiyi bu kadar içlerine sokmuşsunuz çocukların, olmamalıydı dedim.

Bir ara simit almaya gittim. ccdd ve muhabbetim olmayan müdür oradaydı. Bomba geliyor. Dedi ki müdür, kız, sen okuyon mu falan yaptı. Tipime profesör demişlerdi geçende, tipten belli yani kesin okuyorum ben. Zaten okuyorum. Evet dedim, nerede falan, yıldız teknik üniversitesi dedim, bölüm ne falan dedi işte konuştuk konuştuk. Yaşın kaç dedi. 20 dedim. aaa aynı yaştayız falan dedi. Bugünkü 2. şokumu da yemiş oldum. Dedim ki sana abla dediğime pişmanım dedim, bişey demedi. Bugün traş olmadım yoksa geç kalırdım. ccdd dedi ki sakallar fena, hacca mı gidicen dedi. Sorma abi ya dedim, sonradan sinir oldum ifşa etti beni. Neyse muhabbetimin olmadığı kız da halkla ilişkiler okuyormuş. Ne denir bilmediğimden aa ne güzel başarılar dedim, gittim. :D

Gelelim 4. ccdd vakasına: Bizim orada alınır çaylar, alt üst bahçe orta gezilir abi çay içer misin diye anında servis, çay dağıtımı yani. Bu almış çayları gezdirmiş gezdirmiş bitane kalmış. Al şunu sat tugay dedi, ver dedim istemeyerek. Gittim yeni gelmiş tek adama verdim. Dedim işte böyle böyle. Aldı bu. 5dk sonra ccdd para üzerlerini geri verirken dedi ki tugay şunu değiştir hemen falan. Bir daha kimsenin çayını dağıtmam. Hiç iplemeden ccdd'yi değiştirdim özür diledim. Ve sonraki 2. siparişinde de dilemek zorunda kaldım. Arkadaşın suçu da dedim. Rezil oldum.

Bir kız daha var, iş yerinin neşesi gibi bişey herkes ona yükleniyo falan. Çay veriyor. Ben öndeyim, arkamda da kadın var. Kadına çayı verdi. Sıraya dikkat dedim gülerek. O müşteri dedi. Ben de dedim bunları ben içmiyorum ama dedim biraz sert oldu dememeliydim aslında öyle. Sonunda güldüm. O da banane dedi o da güldü. Hah dedim alınmadı. :D

Bir masa vardı, 2 erkek bir kadın. Güler yüzlülerdi baya siparişlerini isterlerken falan. Bunlar da masa değiştirdi ama bunlara sinir olmadım iyi insanlardı çünkü. Dedi ki nerelisin. Açıkladım ben tekirdağda büyüdüm annemin anneannesi ve dedesi dedim şimdi farkettim babannesi ve dedesi olacaktı romanyadan göçüp türkiyede evlenmişler dedim babam da kilisli dedim. Haa dedi, yani doğuyla batının birleşimi dedim direk terkettim masayı gülerek. O da güldü. :D

Bir çift de çay istedi. 4 TL dedim 2si birden uzattı erkeğinkini aldım, ama erkekten alınır bakışı attım. Kız sert sert o zaman ayrı al yaptı. Hay dedim, ayrı aldım. Ama götürdüğümde tavırları iyiydi biraz.

Bir hostes bir native speaker ile yabancı bir dil öğreniyorlardı. Dili anlayamadım ama. ilginçti.

bugün pek iş yoktu trt spor'daki özetleri izledim ispanya liginde efsane goller olmuş komik ve çok iyi olmak üzere goller vardı.

Çalışmamın büyük bölümü, gün olarak, her gün yağmur hava kararınca sanki ayarlanmış gibi yağıyor. Çok iyi ya.

Bir masada kadın diyeyim kız demekle arada kaldım, çakmak işareti yaptı, kullanmıyorum dedim yanlarına gidip isterseniz yan masadan ödünç alabilirim dedim, iyi olur dedi hemen istedim yandan verdim yaktı sigarayı. Bırakmanız dileğiyle dedim, keyf için keyf dedi. Ne keyfi be keyf dediğin vücuda yararlı olur. Tercihiniz dedim bıraktım.

Temizlikçi arkadaş geldi onunla bir ara yine eleştri yaptık. ccdd'yi baya gömdük, o da sevmiyormuş. Onunla kafalar tam uyuyor bizim onu farkettim, sevdim elemanı. Futbolcu olan, dün bahsetmiştim. Bir kaç anısını falan anlattı ccdd ile ve diğerleriyle ilgili.

Çöpleri değiştirip öne geçtim, 10 dakika erken çıktık. O arada 1 tl bahşiş aldım toplam 2 tl oldu. Düşünün ne kadar iş yoktu. Ve kolumu ağrıtacak kadar yiyecek verdiler. İyi oluyor gece yemeği ve kahvaltı yapıyorum onunla.

Bu günlük de bu kadardı.

• Gece gece hepsini okudum..
    Allah kolaylık versin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

Orijinalden alıntı: soryy

quote:

Orijinalden alıntı: fable

evde oturunca o parayı çıkarıp verecenmi? bu arada konu güzel normalde fazla yazmam ama yazasım geldi.

bu kafa ile iş ararsanız asgari ücret ile ömür boyu çalışıp patronları zengin edersin.

Oh anti kapitalist anarşik gencimiz de gelmiş. Sen iş ver de arkadaş yanında çalışsın.

Kardeşim yanlış anlama antikapitalistte değilim ayrıca anarşidende nefret ederim.
    ben bir buçuk sene günde 18 saat çalıştım yeri geldi depoda da yattım ama hiç bir zamanda durumumu tasvip etmedim bir yandan çalışırken bir yandanda daha iyi hakkımı alabileceğim bir iş aradım. sizin gibi günde 10saat çalışıp asgari ücret bile alamamayı savunmadım.

Şuan ne yapıyorsun diyen arkadaşada cevap vereyim

Memleketimde gelecegim için bir ışık göremeyince bir buçuk sene çalışıp kazandıgım parayıda alıp İngiltereye yerleştim dil kursuna devam ediyorum bir yandanda iş arıyorum.

Düşük ücrete 10 saat ve üstü çalışmayı savunan arkadaşlarında ne iş yaptıklarını merak ettim yazarsanız sevinirim.

Konu sahibi öğrenci kardeşimede Allahtan sabır diliyorum.
    konunu bu yöne çektiğim içinde özür dilerim.

• Hayat zor bir şekilde tutunmaya çalışıyoruz işte. Sen de umarım istediğin hayatı elde edersin, hepimize Allah kolaylık versin.

• Hocam Allah kolaylık versin gerçekten takdir ettim sizi hayatınızda kolaylıklar diliyorum herkes şanslı doğamıyor maalesef yaptıgınız çok güzel bir iş yani insanın kendi emeğiyle para kazanması adres verseniz forum olarak inletmeye geliriz aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: SaB0

Gece gece hepsini okudum..
    Allah kolaylık versin..

Teşekkür ederim.Aslında birkaç detayla yer bulunabilir fakat bu konuyu açmamdaki amaç müşteri çekmek/reklam yapmak gibi görünebilir o yüzden vermek istemiyorum. Amacım günümü paylaşmak, sıkıntılarımı paylaşmak komik olayları fikirlerimi aktarmak. Teşekkür ederim, aslında yaptığım bişey değil benim. Milletin ne sıkıntıları var.

• Niye okudum bilmiyorum ama çok akıcı ve hoş yazmışsın hocam dayanamadım okudum hepsini. Kolay gelsin

• mütehassıs kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
  • Normalde bu kadar uzun yazıları okumazdım ama anlatım biçimin çok samimi geldi.Günü güne yazarsan seve seve okurum. Okulunda da işinde de allah kolaylık versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu serhat

Normalde bu kadar uzun yazıları okumazdım ama anlatım biçimin çok samimi geldi.Günü güne yazarsan seve seve okurum. Okulunda da işinde de allah kolaylık versin.

Teşekkür ederim, girdim işte kendimce bişeylere paylaşıyorum sizlerle.

Bugünüm de birazdan geliyor arkadaşlar.
  • 05.02.2015 Perşembe

Bugün gittim yine iş yerine işte her zamanki gibi, masaları toptan elden geçirdim küllükler falan boşaltıldı işte gençler falan hepsi toplanmış muhabbet ediyorlardı müşterilerden bahsediyordum, içimden de diyorum ki ah şu kafede müşteri olarak oturmak vardı, hayat onlara güzel al çayını rahat koltuğa otur iç makara yap git...

Çay alırken daha başlayalı 2-3 dakika olmuştu bize atar yapıyor diyor ki yok bulaşıkları biriktiriyonuz da yok şu da yok bu da. Abi dedim daha geleli ne oldu ne biriktirmesi dedim ben de dayanamayıp. Neyse kaldı o orada.

Bizim simit sarayını zabıtaları meşhur. Hep gelirler orada takılırlar. Bir tanesini severim, geldi asım abi selam falan verdim konuştuk biraz oturdu yerine sonra ben de takıldım.

Sonra benim de bir eleman var, büyük benden hep gelirler 4 şekerli çay içerler. Yabancılar. Büyük ihtimal araplar ama seviyorum onları. Hep gidiyorum yanına "two more ""çay"" " diyor. :D Bazen daha yoldayken diyorum, "two more, huh okay i'm coming" diyorum gülüyor yes diyor falan.

Bugün aşağı indim kızlar sordu hülya avşarın kızının adı ne diye. Helin avşar mı dedim. O dedi kardeşi. Hea, bilmem ben dedim. Sormadım da ne alaka diye. Sonra molada öğrendim bizim kafeye gelmiş keşke bi bakaydım nasıl bişey diye. Bizimkiler de güzel mi değil mi tartışıyorlardı, garsonun biri başka bir kadına siz ondan daha güzelsiniz demiş, güldüm. :D

Bir yaşlı amca var, çok hızlı konuşuyor çay içti işte onunla muhabbet ettik biraz. Uzun uzun anlattı şu yan dükkan bizim sevmem onları falan dedi, bizim kafede simit yemezmiş onu dedi, nedenini sordum ama cevap alamadım. İhtiyar idi biraz, amcacım diye hitap ettim zaten. Adı metin oktay'dan geliyormuş sanırım. Benim de tugay kerimoğlundan geliyor. :H bu bile sempati duymama yetti. İlk gördüğümde hemen git çay al falan demişti sinir olmuştum fakat, şimdi sevecen geldi.

Bugün toplu bir grup geldi. Aralarında fazlaca küçük boylu insanlar vardı. Fiziksel problemlilerdi yani. Garip geldiler. Sesleri çok ince, çocuk gibiler ama bildiğiniz kocaman insanlar. 8 çay istediler, parayı peşin alıyorum dedim vermediler kızdım biraz içimden. Sonra taktiği kasada öğrendim, kasadan vermiyorlar de dediler. Mantıklı geldi, öyle yapacağım.

Offf ya bugün 5 kişi geldi. Dediler ki masa birleştirebilir miyiz falan dedi. Evet dedim. Biz yapamayız dediler. Sinirle yaptım alın dedim. Biz 5 kişi değiliz falan dediler bir daha sövdüm içimden. Sipariş verdiler, dedim ki peşin alıyorum. Biz hiçbir simit sarayında(??!?!?!?!!!?) peşin vermiyorduk gelince veriyorduk. Dedim burada böyle falan zar zor aldım parayı. Siparişler de 3 (+1 :@:@:@) türk kahvesi 2 sıkma portakal suyu(kapıya kadar sıra varken) 2 de çay. Keşke deseydim basın gidin alın kendiniz diye. Diyemedim. Gittim getirdim falan kadın peçete istedi unuttum, indim aldım bi daha istedi ayar oldum ya o masa beni öldürdü bugün yazarken bile sinir oluyorum. Sonra ekstradan 2 türk kahvesi falan istediler. Restorantta yapılmayan hizmeti yaptım "self servis" kafede. Masaları araplardan ve türklerden oluşuyordu. Araplar zengin diyenlere selam olsun 5 kuruş bile bahşiş bırakmadılar + hesabı kadına verdirttiler tek kadın ve 9 erkek vardı. Helal olsun. Birinde de iphone 5s vardı, kül tablası istedi, yok dedim çay tabağına peçete koyup verdim peçeteyi kaldırıp çay tabağına atmış. allah'ım sana geliyorum... Az küfür etmedim bugün onlara. Ha bir de bi tanesi dedi ki tuvalet. Sadece tuvalet dedi geçiyordum yanından en aşağı katta dedim. arkasındaki de bu da kaldı bi tekrar tuvalet dedi. YA AŞAĞI İN BİDAHA AŞAĞA İN diye bağırdım resmen. Kafe zaten ağzına kadar full. Yok ya bu tip insanları asla sevemeyeceğim. Şuan kulaklarım kızardı yutkunuyorum!!!

Gün resmen bomboş başlayıp kafe full çeker oldu yetişemedim hiçbir şeye ayrıca alttan da bi elaman geldi ben nasaları topluyorum o servis yapıyor sinir oldum ben kalkanları toplayayım o sipariş alıp çay dağıtsın. tek çalışmayı seviyorum kaldıramadım moralim bozuldu zaten saçma sapan bir sürü istek var yok peçete yok çatal getir. YA SEN TATLI ALIYOSUN AYAKKABINLA MI YİYECEKSİN ÇATALI NASIL UNUTURSUN!!... DEMİYORUM BİŞEY. sonra o gelen arkadaşa dedim ki abi dedim burada iş yok in istersen dedim. bu da atar yaptı dedi ki ben mi geliyorum sanki isteğimle ne işim var burada onlar gönderiyor falan yaptı sert sert abi dedim bilmiyodum aşırı moralim bozuldu o sürtüşmeden sonra bütün günüm maf oldu. bu benim karakterim hep mahvolur günüm bir sürtüşmede

Megacı aile yine geldi. Diğer arkadaş baktı onlara falan, dümenci diyor onlara. O masayla aramızda bi olay geçti, anlatmıyım şimdi bir ara sipariş sordum istemediler sonra gitmişler temizlikçi arkadaşa vermişler sipariş. Herhalde takılmıyorum üst katta. bu da üstüne 2. kapak oldu. ben tek çay istiyorum, temizlikçi arkadaşa 3-4 çay bikaç portakal suyu falan vermişler. Şans mı desem nedir...

Sonra sürtüştüğüm abi geldi dedi ki bu megacılar dümenci dimi dedi. evet abi dedim, o beni takmayan masayla o abi de ilgilenmişti dedim ki o baktığın masadaki adam baş dümenci falan dedim. Ben dedi, gittim onlara siz dümencisiniz dedim dedi. bi güldüm dedim abi iyi yapmışsın. Gitmiş dümenci demiş ya. :D Sonra kalktılar dedi, bikaç şey daha konuşmuşlar vermiştir ağzının payını inanıyorum. Orada buzlar eridi abiyle iyi oldum biraz daha

Yavaş yavaş insanları kaldırdım üst katta, arkadaş temizliğini yapsın diye uyardım insanları kalktılar sağolsunlar. Bir adam geldi mesaj attırdı bir numaraya ben bilmemne (kıza attırdı) dedim bir sorun olmasın, yok olmaz falan dedi. Mesaj da kıza beni faceden ekle dedirtti. Demesemiydim acaba, neyse attım bir kere umarım sevgilisi gelip deşmez beni. :D

Bir masa vardı, kaşarlı sucuklu simit almışlardı, yemediler tamamını dilimlettirmişlerdi. Gittim ben yedim, kenarda. Çok açtım, ve çöpe gitmesini istemedim. Bilmiyorum biraz da utana sıkıla yedim ama gittim yedim yani. görmelerinden çok korktum ama duvarın arkasında yediğimden görmemişlerdir herhalde.

Herkes gitti ben de aşağı indim işte, birisine laf arasında çay sattım dediler ki muhabbet arasında girerek çay satma seni çakal falan dediler. dedim çok basit istiyor musunuz istemiyor musunuz dedim şaşırarak biraz da sitemli. dedi birisi biz aslında iltifat ettik anlamadın sen, sağolun dedim 5 küçük bir büyük çay sattım masaya.

Biraz askerlik biraz oyun muhabbeti yaparak 12-1 arasını da tamamlayıp geldim yurda.

Bugünüm de bu kadar, parmaklarım ağrıdı yav.

• 06.02.2015 Cuma

Bugün vaktinde gittim iş yerine, gider gitmez çaycıyla atıştım. Akıl baliğ olmayan tamamen boş ve yaşlı bir adam bana posta koyduğunu sandı. Ona bundan sonra her gıcıklığı yapacağım elimden geldikçe. Olayı anlatıyorum. Geçen bana biriktirmeyin diyen adam bu. Bi tepside 2-3 bulaşık varken bıraktım. Dedi ki bunu böyle mi bırakacaksın. Evet dedim. Öyle mi bırakılır falan dedi ben napcam o tepsiyi dedi.(!'+^'!+'!+ anladınız) Abi dedim gözünü seveyim bi biriktirmeyin bi az az getirin diyosun ne yapalım dedim. Beyin okumuyorum burda falan dedim. Az az götürüyorum basıyor yine kalayı cevap veriyorum elimden geldikçe. Bir ara gittim artık ne yapsam bağırıyor it herif dedim ki abi dedim koyayım mı buraya. Bağırdı git şurdan napıyosan yap dedi. Keşke bir bardağı alıp kırsaydım çay ocağında o an. O an gelmez ki. Çıktım gittim. Beyinsiz herif! Nefret ediyorum ondan.

Alt üstü verdiler seri seri baktım işte tertemizdi hafif doluydu zaten bişey yoktu.

Mola saati 16:35. Eğer erken verseydi o çaycı bozuntusuyla kapışırdık çıkışı 16:00. Okuyanlar akıl versin napılır böyle bir konumda. Gittim müziğimi dinledim mola yaptım.

Muhabbetim olmayan kız vardiya müdürüne de dedim ki konuşalım bir ara dedim, tamam dedi. Gelmedi, gelseydi çaycıyı şikayet edecektim. Yarın diyeceğim böyle böyle niye gelmedin diye ama.

Bugün hava soğuktu terasta durulmuyordu bir ara. Rüzgar deseniz vuuu esiyor. Bir adam kuşburnu istedi, ne kadar dedi. 4 liradan az dedim tam bilmiyorum dedim. 3,5 tl ve bikaç bişey daha verdi al dedi üstü senin olsun. Gittim çayla aynı fiyatmış. Pişman oldum dedim ki böyle böyle 2tl imiş isterseniz verebilirim. Yok kalsın dedi teşekkür ettim en azından pişman olmadım. Ve 2 çeşit kuşburnu varmış biri pahalıymış, kasadaki müdür ucuzundan kesti bahşişim fazla olsun diye. Teşekkürler buradan

Hava gerçekten soğuktu ve insanlar sırf sigara denen illet için üşümeyi göze alıyor. Hayranlıkla bakıyorum hayranlıkla...

Bahşiş boldu bugün, 2. rekoru kırdım. 12 TL. Bir adam kasaya toplu para bırakmış bahşiş diye, kasdadaki abi dedi ki bir liran var mı, var dedim verdim 5 tl verdi. Anonim bahşişçiye de teşekkür ederim.

Maaşımı aldım, 279 TL. Ocak ayındaki 9 günüm için. Emeğimin meyvelerini alıyorum sanırım...

Bir masa vardı, bir yaşlı adam, bir de 4 kişi vardı. Bu yaşlı azgın teke başta oturdular neyse getirdim siparişlerini. Bunların masadan ana avrat küfür ediyordu biri kocaman adam utanma da yok yok annesini bu soğukta bilmemne falan ama duymanız lazım iğrenç resmen herif. 3 kişi gitti bunlar 2 kişi kaldı. Bir kız vardı katta, kısa etekliydi oturunca da malum baya bacakları belli oluyordu. Bu yaşlı azgın teke git onun iki masa yanına otur. Atmış kolları da arkaya bir onu kesiyor bir başka bayanı. Sinir oldum ama bişey yapamadım. Bişey de içmiyorlar kaç kere sordum. Sonra kızı yemiş olmalı gözleriyle ki kız kalktı. Şerefsiz herif. yaşından başından utan. Bir ara ayağı kalktılar oraya buraya kül atarak sigara içiyorlar. Dedim ki bişey içer misiniz. Bu azgın teke dedi kovuyon mu. Dedim yoo ama bişey içmiyosanız bu doğru değil aşağı ileticem dedim. git şikayet et 100 lira verirken iyiydi dedi. Verdikleri hesap bu katta 10,5 Tl. Dedim 100 tl mi. Aşağıda verdik dedi. İyi dedim, aşağıya iletiyorum bekleyin dedim. Tam iletirken müdüre, bunlar çıktı yol aldı. Çıktığında anlattım, kovuyom deseydin dedi. Bir daha diyeceğim, öyle göze böyle çapak. Sen gel karı kız kes, 2-3 saat bişey içme...

Bugün bir masada komik bişey oldu, dediler ki nane limon istiyoruz, kaç tane dedim, 3 tane dediler, yalnız ücreti peşin alıyorum ama ücreti bilmiyorum dedim. Güldüm, güldüler dedim getirince alayım parayı. :D

Bir masada bir kadın vardı. Gülerken içini çekiyordu ve acı çeker gibi Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diye ses çıkartıyordu tüm ortamın dikkatini dağıtacak şekilde. Çok garipti, nasıl bi gülmedir arkadaş.

Bugün tüm aptallar toplanmış. Bir masa geldi 3 tane genç ben kadar çocuklar belki de küçüklerdir. Hoşgeldiniz herhani bir isteğiniz var mı dedim, düşünüyoruz dedi, dinliyorum dedim, yok biz sipariş vermeyi düşünüyoruz biz söyleriz sonra dedi. Tamam dedim, baktım gülüyorlar falan tip tip iyice bir sövdüm bana bakıyolardı çünkü. Geçerken dedi şimdi verebilir miyiz "SELF SERVİS!" diye bağırdım çıktılar.

Saate bakayım dedim tüm bu uğraş içinde, bir baktım 11 olmuş. VAy be dedim.

Bir ara katı süpüreyim dedim. Bir masa geldi arkasından da dayı geldi. Dayı, patronun babası oluyor. Dayı başladı sipariş sormaya falan yok oğlum şunu al bunu yap çay soruyor falan, diyorum yok siz zahmet etmeyin falan diye. Aldı 3 masadan, tuttun mu aklında falan diyo dedim tuttum. Aksi gibi bir masa da kalktı aynı anda. Tam patron gelmiş... Neyse gittim aldım paraları kartı son masayı topladım, gitmeden önce bulaşığı da al git boş gitme diyor, sanki akıl edemiyorum dolmuş tepsiyi indirmeyi. son masayı tpoladım indim götürdüm bulaşığı veriyorum paraları, diyor ki kızmadan ama geç kaldın müşteri istemez falan diyor. Dedim haklısınız. (Yaw he he oluyor bu kısım) Sonra kasacı abi güldü falan, dedim baskın basanınıdır abi. :D

Aşağı indim bahçeye baktım falan temizlikçi arkadaşla yukarıyı kapadık öncesinde, bikaç sipariş aldım bizim grup oradaydı çıkarken kolay gelsin dediler bu sefer aşağıya çöreklenmişler. Haa bugün zabıtalar hep tek tek günaydın kolay gelsin kardeşim falan deyip övdüler, onları çok seviyorum ya, hep övüyorlar beni. Ben de selam veriyorum kendilerine. Gençler bir de.

Bir ara da 2 kız vardı, biri dedi ki size sipariş vöröbölöyor moyooz, evet dedim verebiliyorsunuz, gorçokton mooo, evet gerçekten dedim, sevindi kızcağız. Güler yüzlüydü koşa koşa getirirdim. Güleryüz önemli çünkü, unutmayın bunu.

Hadi iyi geceler.

• Geliyor...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.