herkese merhaba. bir ev alma niyetimiz vardı, evin yarısına kredi çekip diğer yarısını birikimlerimizle alacaktık. emlakçı evin kendisine ait olduğunu söyledi, ancak tapuda arkadaşının adı yazıyormuş. 25 nisan emlakçıyla sözleşme imzaladık, 50.000 tl komisyon ücretini ödedik. tapu fotokopisini alıp aynı gün ziraat bankasından 2.59 faizle kredi başvuru yaptık ve 2 saat sonra krediniz onaylandı diye haber geldi. en başta "evde borç, haciz vs. bir şey var mı" diye sorduğumda emlakçı "hiçbir şey yok tertemiz" demişti. 28 nisan günü eve ekspertiz geldi, 2 mayıs günü bankadan aradılar "ev üzerinde haciz var, satışı yapılamaz" diye. (900.000 tl'ye yakın bir haciz!) bu günden sonra her gün aradık "borç ödendi mi" diye, emlakçıda "halledeceğiz, hallediyoruz" lafları ile geçiştiriyor. 8 mayıs günü bize bankadan mesaj geliyor, "kredi kullandırma süresini zaten 2 sefer uzattık, 12 mayıs'a kadar kullanmazsanız yeni faiz oranı ile devam etmek zorundayız" diye. 9 mayıs günü yanlarına gittik, emlakçı "evin borcu var mı yok mu araştırmadım benim hatam ama parayı ödedik hacizin kalkmasını bekliyoruz isterseniz arkadaşımla (tapuda ismi yazan şahıs, tanımıyoruz) görüştürüyüm" dedi. telefondaki kişi "abi sigorta banka hesaplarıma bloke koydu, parayı çekecekler, sonra hacizi kaldırcaz" dedi. adama dedim "pazartesiye falan yetişmez bu iş", telefondaki kişi "ne pazartesisi abi beklemeyin boş yere" dedi. emlakçıyla tartıştık haliyle, bize borcun ödendiğini söylüyor ama ortada borç ödeyecekleri bir para var mı o bile belli değil! - emlakçıya en başta aciliyetimizi belirttim "ay sonu çocuğumuz doğacak şuanki evden (kiracıyız) çıkıp hemen yeni evimize geçmemiz" gerek diye. 2 haftaya her şey hallolur demişti. - 2.59 faiz oranından yararlanma fırsatını da kaçırdım bunlar yüzünden, şimdi başka bir eve niyetlensek bile fazla fazla para ödeyeceğiz! - hamile eşimi de önce umutlandırıp sonra üzmüş oldular (bunun için çok sinirliyim) - komisyonu elbetteki geri alacağım ancak eksper parasını (yaklaşık 17-18 bin tl) bunların mı ödemesi gerekiyor? çünkü bizden kaynaklanan bir durum değil! yardımcı olursanız sevinirim. |
Bildirim