Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (464. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Luc4sHood
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (6 Mobil) - 2 Masaüstü6 Mobil
5 sn
10.505
Cevap
276
Favori
575.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 462463464465466
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fiyat bana pahalı geldi sanki. Bundan daha iyi olan fanatec var malum sitede 26kya veriyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Msi B450 Gaming Plus Max - Amd Ryzen 5 3600X - G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz - Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD - Msi RTX 2060 Super Gaming X - Aerocool AirHawk Duo ARGB - CoolerMaster 750W MWE 80+ White - Aoc 24 1ms 144hz Curved
  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt

TR garanti olunca işler değişiyor hocam. Fanatecler TR garantili değil. Yani yurt dışına yollaması mesele onları, ürünler millileştrilmediği için giderken ya da dönüşte takılma ihtimali var. Ama kendin uçağa atlayıp gideceksen sıkıntı yok. Akrabaya bırakıp sonra onlar yollayacak bir ara tekrar onlardan alıp yanında getireceksin.

Ha garanti de çok mu elzem tartışılır tabi.

Kaçakçıları zengin edeceğime gidip moza almıştım ben de. Ön siparişle biraz daha uyguna gelmişti. Upgrade edecek olsam, ikinci el fanatec almayacaksam yine gidip moza alırım ya da simagic falan Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Eskişehir'de 26 ya fanatec var, ne yalan söyleyeyim aklıma takılmadı değil hani mozayı satıp alsam mı acaba diye de, custom direksiyon işi podyum cihaz harici olmuyormuş herhalde. İlla kendi simitleri olması lazım. Ben omp falan takıyorumra ralli direksiyonu. Birde mozanın QR sistemi çok daha başarılı vazgeçtim sonradan. R12 ye yükselebilirim belki uyguna denk getirirsem.

Malum sitede R12 var. R12 550 dolar. Adam 41K ya satıyor. Farka bak, 23k. Sanırsın sırf bunu almak için gitti de yol parası ıvır zıvır verdi de ticaretini yapan birisi. Elin adamı 25bin tl kazanacağına vergi olarak veririm bunu daha mantıklı. Mehmet Şimşek şunlara da bir denetleme getirse ne güzel olur Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Podium hub dışında srm emulator var hocam. Ben custom direksiyon yapacağım için sipariş ettim yolda geliyor. Podium hub’a o kadar para vermek istemedim. Hyper direksiyonu kafaya koydum yapacağım Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Msi B450 Gaming Plus Max - Amd Ryzen 5 3600X - G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz - Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD - Msi RTX 2060 Super Gaming X - Aerocool AirHawk Duo ARGB - CoolerMaster 750W MWE 80+ White - Aoc 24 1ms 144hz Curved

ya bir tane buldum da dd1 set 75k ya da vicdanım elvermiyor o kadar para vermeyede. Benim r5'i satmak istesem zaten 28-30 arası gidecek. 45k koyacaksın üstüne. Alırken yeter yaaa diye alınıyor her şey, yorumlar da öyle oluyor da. Bazı araçlarda yetersiz geldiğini hissedince de değiştiresin geliyor işte. En başından sağlam bütçe ayırmak gerekiyor, alacaklara tavsiyem odur vallahi. CSL DD bile değil 12nm olan clubsport alsınlar alabiliyorlarsa. Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  Standı falan da boşversinler hatta. Önce sistemi tamamlayın sonra standı toplarsınız boşverin. Stand en kolayıymış. Base'de al sat yapması çok zor. Sen almak istediğinde canına okurlar da sen satmak istersen ölücü üşüşür Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  T300'ü iyi sattım valla aldığım paraya verdim ama r9 almamakla hata ettim. R5 i basamak olarak kullanırım demiştim. Memnunum memnun olmasına ama ben alırken hiç getirip satan yokken şimdi 2 3 kaçakçı peydah oldu sahibindende iyice fiyat düşürdüler Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Ne mutlu Türküm Diyene

Stand işi kolay önemli olan base ve pedalı ayarlamak. Hocam dd1 set bile alınmaz o paraya mis gibi vrs toplanır. Yurt dışına çıkmayı düşünüyorum. Valize koyup simucube 2 getircem kafaya koydum Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Ah çıkabilsek biz de keşke. Gerçi şu harçlar artarsa bu kaçakçıların fiyatları da ekstadan 5-6k eklenir Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

DD1 20nm'muş sanırım peak değeri. Aslında yeterli bir de DD nin motoru falan iyi ama imkan varsa vrs ile uğraşmak da keyifli olur tabi. İnsanlar nm artınca sadece güç artıyor sanıyorlar ama öyle değil. Arkadaşa R9 aldık komple set satıyordu birisi. Benzer tork değerlerine aldım sertlik olarak. R5'de alamadığım detayları hissettim. Yani öyle yok yoldaki en ufak daşı aldım, yok yol çizgisini hissettim olayı değil. ARabanın ağırlığını hissettim, daha bir gerçekçi sürüş vardı. Ben de aynı ağırlığı veriyorum mesela ama bir tık yapay kalıyor gibi hissediyorum. Yani R9 da çok fazla ayar çekmek gerekmiyorken R5de çok fazla uğraştım yazılımıyla. Bir düzen tutturdum şu anda neyse.

Rallide oldukça yetiyor hiç clipping yaşamadım, üstelik 35 36cm tam boy gerçek ralli direksiyonu kullanıyorum. Ama asettoda hızlı giderken arabanın ağırlığını hissetmek için gain'i açınca düzlükte iyiyken nordi'de foxhole un en dibinde downforce artınca hep kırmızıya geçiyor FFB anlık olarak ES direksiyonda bile 28cmlik. Ha normal birine yeter orası başka tabi, ben sporla da ilgilendiğim için kollar eski haline döndükçe direksiyon nm'u az gelmeye başladı Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Bir de R9'da gerçekçi hissettiren 2,5kg 32cm direksiyon olması. Kerb ya da çukurlara girince hafif ES direksiyon gibi bir anda torku zort diye yansıtmıyor, vurmuyor yani. Ben de torku arttırınca bu sefer tepe noktalarda çok güçlü oluyor, kısıyorsun gücü bu sefer altlar azalıyor.

Tam boy direksiyon şart simülasyon'da. Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  zevkine Ralli ve GT yarışında 28cm standart direksiyonlar yetiyor. Ama normal binek araç kullanılacaksa ya da gerçekçi ralli oynanacaksa bence tam boy şart.

Ha bu arada sıralı vitesi alırken pedallara yay setini de aldım gelbura 'ya gidince. Yahu alt tarafı bir yay bir elastomer var. Bu kadar mı fark ettirir frenajı. Hiç loadcell olsa demedim şimdiye kadar. CRP pedal da kullandım körfezde APEX sim kurmuştu. Fren olarak çok fark göremedim ama ergonomi ve heel and toe yapma açısından muazzamdı pedallar. Debriyaj hele gerçekte basıp baskıyı ayırıyormuşsun hissi vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 22 Haziran 2024; 3:3:6 >

Ne mutlu Türküm Diyene

• Meta Quest 3 VR gözlükle yaptığım ACC kaydı. Yer sıkıntısı olup 3lü monitör kuramayanlara kesinlikle quest3 tavsiye ederim. Hissiyat olarak bambaşka bi boyut kazandırıyor.

hocam video çok güzel olmuş elinize sağlık, sürüşünüzü de çok beğendim :)

üçlü ekran kullanımındansa VR kullanımı kesinlikle çok daha keyifli bence, o üç boyut ve derinlik hissini on tane ekranı yan yana koysanız VR ın yaşattığı o içinde olma hissini yaşama şansı yok, çünkü ortam tamamen üç boyutlu.

bir de naçizane ir tavsiyem var Quest3 kullanıcısı olarak ACC'nin VR özürlü bir oyun olduğuna kanaat getirip Automobilista2' ya geçiş yaptım, hem grafik kalitesi hem optimizasyon anlamında ACC' ye göre oldukça önde, denemenizi tavsiye ederim.

CREATIVE SOUND BLASTER Z SE
    1TB WD BLACK SN850X NVMe / 500GB WD BLUE NVMe
    XPG INVADER CASE / CORSAIR RM1000X SHIFT
    DELL ALIENWARE AW3423DWF 34" QD-OLED 165HZ META QUEST3 / FANATEC CSL-DD
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Yorum için teşekkürler hocam, cidden bambaşka bir his, kafanı çevirip aynadan kontrol edebilmek büyük konfor ve gerçekçilik katıyor ayrıca apex noktalarını daha iyi kestirebiliyorsun monitöre kıyasla.

Acc nin oyun için vr ayarları malesef vasat, ki bu çıkışından beri en gelişmiş hali sanırım. Vr ın geri planda kalması sanırım işgücünü yeni AC Evoya yönlendirdiklerinden dolayı diye düşünüyorum. Çıkışında vr hazır olacakmış.

Ams2 yi de oynuyorum Steam dolarak geçmeden önce güzel fiyata kapatmıştım tüm paketleriyle. Multisi çok canlı değildi ama çok yeni bir gelişme var, LFM ile iş birliğine girmiş Reiza stüdyoları, malum acc nin multisine epey hareket katmıştı, Ams2 ye de eminim katkısı olacaktır.

Niye paylaştın ki şimdi bunu Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  masrafa sokacan bizi Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Ne mutlu Türküm Diyene

hahaha hocam valla masrafa girmenizi istemem ama gerçekçilik olarak cidden başka bir boyut kazandırıyor, bütçe müsaitse tavsiye ederim, hele ki yer problemi olup üçlü monitör kuramayanlar için kurtarıcı diyebilirim.

VR aldığımdan beri bir daha asla düz ekran 2 boyutlu bir düzlemde yarış simülasyonu oynayamadım, bundan sonra da oynamam.

• what_tha kullanıcısına yanıt

Aslında seti upgrade etme planım vardı ama kaçakçılar iyi fiyat kırdığı için o planlar suya düştü gözüküyor şimdilik Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  Bir yandan da stand canımı çok sıkıyor. Elfreni çektikçe bükülüyor bana doğru geliyor, hararetli şekilde sıralı vitesi düşürmek için ittiğimde de stand yerinden kalkıyor ileri doğru. Standa para ayırayım diyorum bir yandan da. Daha arabanın bakım masrafları var. ulen delirecem ya Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  Şu hobi işine biraz ara verip gerçek dünya masraflarına yönelmek mantıklı olacak bir süre Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Ne mutlu Türküm Diyene

Hep özeniyorum da çevredemde deneyecek imkan yok ya. Kiralarsın sistemi vardı ne güzel. Onlar da fiyatları çok arttırmış. Hatalığı bin küsüre geliyor. Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  Ama %90 monitör yerine ben de VR alacağım. Belki önce R5'den R9 ya da alpha'ya geçerim Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Ne mutlu Türküm Diyene

Hocam VR 3-4 saatlik uzun kullanımda rahatsız etmiyor mu? Terletmesi, baştaki ağırlığı, mide bulantısı vs.

Hocam Meta Quest 3 için konuşursak aşırı ağır bir cihaz değil ama evet terletiyor biraz. Cihazın bataryası 2,5 saat civarı gidiyor kablolu kullanımda birazcık daha artıyor ama alıştıktan sonra bulantı olayı pek olmuyor. 4 saat kullanım normal monitörde de yoruyor oyununa göre, belli bir yaştan sonra zaten ;)

ilk olarak bu olası sorunların en büyüğü olan motion sickness ile alakalı tecrubemi paylaşayım.

ben ilk VR ı PSVR2 ile denedim ve GT7 de çok fazla mide bulantısı ve baş dönmesi yaptı.(motion sickness denilen durum)

şöyle söyleyeyim, PSVR2 başlığı bırakın takmayı direksiyonu görünce bile midem bulanıyordu, direksiyona bile bakmak istemedim bir kaç gün.

tam VR sevdamdan vazgeçmek üzereyken yabancı forumlarda kullanıcıların quest3 ün bu konuda çok daha az rahatsızlık verdiği ile alakalı yorumlarını okudum ve umutlanıp bir cesaret quest3 aldım.

aldığım günden bu yana AMS2 ve ACC de bir kez olsun motion sickness yaşamadım, benimle PSVR2 deneyip rahatsız olan 3 arkadaşım da quest3 denediler ve rahatsız olmadılar.

3-4 saatlik kullanımlar aletin pil kapasitesi nedeni ile zaten pek mümkün olmuyor, 2.5 saat civarında pil tükeniyor ve ara veriyorsunuz, evet özellikle yaz aylarında bir miktar terleme yapıyor, bunun çaresi de Amazon da satılan 3. parti dahili fan üniteleri, bir tane sipariş verdim gelmesini bekliyorum, kullananlar çok memnun ve terleme sorununu önemli ölçüde azalttığı söyleniyor.

ağırlık ise şimdiye kadar beni hiç rahatsız etmedi.

• Assetto Corsa EVO steam sayfası açılmış.Artık zamanı gelmişti bence Assetto Corsa eskidi artık.

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]
    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]store.steampowered.com
    Assetto Corsa EVO on Steam
    https://store.steampowered.com/app/3058630/Assetto_Corsa_EVO

çok güzel video hocam elinize sağlık.

AMS2 VR kullanımında en iyi oyun benim için, araç çeşitliliğini de seviyorum.

• 
Sayfa: önceki 462463464465466
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.